Nitra – Žilina 3:5 (kon.) | Banská Bystrica – Trenčín 3:2 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Nové Zámky 3:4 (po pr.)
Poprad – Košice 4:2 (kon.) | Detva – Zvolen 2:5 (kon.)
konec
HK Detva
2:5 (0:1, 0:1, 2:3)
HKM Zvolen
sk Úterý 26.12.2017, 18:00 • Zimný štadión Detva • Tipos Extraliga (SR) • 30. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti Zvolena potvrdili pod Poľanou dobrú formu z ostatného obdobia a podľa papierových predpokladov získali tri body. Hráči spod Pustého hradu sa ujali vedenia v prvej tretine po dorážke Coffmana a ďalšie tri góly pridali na prelome druhej a tretej časti hry vďaka Andersonsovi, Šišovskému a Bokrošovi. Domáci potom reagovali dvoma zlepenými zásahmi Milého s Piačkom, no nedokázali viac zdramatizovať priebehu duelu. Zvolenčania si postrážili vedenie a v úplnom závere prikrášlil ich víťazstvo Špirko. (20:26:19)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:59
    Zvolen dal gól! Hostia si ešte vylepšili chuť využitou presilovkou. Kombináciu na jeden dotyk zakončil strelou do odkrytej brány RASTISLAV ŠPIRKO. Asistencie: Michal Chovan, Peter Hraško.
     
    59:16
    Dmitrij Abramov a Matúš Matis sa dostali do vzájomnej šarvátky. Väčšiu snahu uštedriť nejaký úder predviedol ruský útočník, ktorý dostal k dvom minútam za hrubosť aj ďalší trest. Matis si vyslúžil iba klasický menší trest, takže Detva bude hrať v trojici.
     
    59:07
    Detva sa pripravila o možnosť zatlačiť súpera pri powerplay. Ladislav Ščurko sekol súpera a inkasoval dvojminútový trest.
     
    58:56
    Petr Obdržálek si počkal na puk za detvianskou obranou, dostal presnú prihrávku do samostatného nájazdu, ale blafákom neprekonal kanadského brankára.
     
    58:20
    Ivan Dornič si zobral oddychový čas. Jeho zverencom zostáva posledných sto sekúnd na vyrovnanie. Bude sa však vhadzovať v strednom pásme.
     
    58:20
    Michal Chovan zamiešal s pukom pred zvolenskou bránou, chcel sa natlačiť do koncovky, ale napokon iba posunul detviansku svätyňu.
     
    57:25
    Puk sa odrazil od jedného zo zvolenských hokejistov na ochrannú sieť. Rozhodcovia posúvajú hru do stredného pásma.
     
    57:06
    Petr Obdržálek sa chcel presadiť v situácii jedného proti jednému. Detviansky obranca ho však nepustil do lepšej pozície.
     
    56:43
    Zvolenčania neprešli modrou čiarou v súlade s pravidlami. Michal Chovan vnikol do útočného pásma o niečo skôr ako puk.
     
    55:20
    Ladislav Ščurko nevyužil dobrú pozíciu na zakončenie. Jeho strela švihom putovala vysoko nad zvolenskú bránu.
     
    54:30
    Detva sa síce vrátila do zápasu dvoma rýchlymi gólmi, ale na prípadné vyrovnanie má už len pár minút. Hostia sa navyše pozorne bránia.
     
    53:13
    Hokejistov Detvy môžu dnes mrzieť nevyužité presilovky. Domáci ich mali k dispozícii dostatok, no vypracovali si v nich minimum šancí.
     
    52:55
    Jozef Sládok zostal voľný na modrej čiare, kvalitne vypálil príklepom, ale Marek Šimko puk poľahky vyrazil do rohu klziska.
     
    51:45
    Matthew Hackett predviedol veľmi dôležitý zákrok, keď sa na neho rútil vo vlastnom oslabení Michal Chovan. Zvolenský útočník nevyužil samostatný nájazd a blafákom neprekonal Kanaďana.
     
    51:13
    Domáci hokejisti zvýšili aktivitu a vypýtali si presilovku. Kyle Wharton zasiahol zdvihnutou hokejkou do tváre Jozefa Tibenského a putoval na trestnú lavicu.
     
    50:20
    Zvolenský kouč ihneď reagoval oddychovým časom, pretože jeho zverenci dostali dva góly v priebehu deviatich sekúnd. Hostia sa preto potrebujú upokojiť.
     
    49:36
    Detva dala gól! Zrazu je tu zápletka. David Videlka vystrelil z ľavého kruhu, Marek Šimko puk vyrazil iba pred seba a EDMUND PIAČKA zblízka úspešne dorážal. Asistencie: David Videlka, Michal Murček.

    Tomáš Lengyel

    Branky a nahrávky: 50. Milý (Macejko, Žilka), 50. Piačka (Videlka, Murček) – 16. Coffman (Kováčik, Obdržálek), 40. Andersons (Fekiač), 44. Šišovský (Chovan, Špirko), 46. Bokroš (Matis, Kytnár), 60. Špriko (Chovan, Hraško)


    HK Detva: Hackett (Nagy) – Mar. Chovan, Kuklev, F. Fekiač, Sládok, Šimon, Macejko, D. Jendroľ, Utkin – Ščurko, Surovka, Tibenský – Milý, Mat. Chovan, Žilka – Videlka, Gašpar, Piačka – Surový, Murček, Abramov.
    HKM Zvolen: Šimko (Nieminen) – Hraško, Drgoň, Ross, Kováčik, Ťavoda, Bokroš, Andersons, Wharton – Mich. Chovan, Špirko, Šišovský – Obdržálek, Steen, Coffman – Síkela, Kytnár, Matis – V. Fekiač, Jurík, Ďaloga.

    Rozhodčí: Štefik, Müllner – M. Korba, Jobbágy
    thejrc.org