Team Suisse – Riga 6:1 (kon.) | Mountfield HK – Kanada 3:5 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:5 (1:2, 1:1, 1:2)
Kanada
Úterý 26.12.2017, 20:15 • Vaillant Arena • Spengler Cup
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:26 Pierre-Alexandre PARENTEAU - 3:5
     
    59:26
    Kanada právě vstřelila branku!
    PIERRE ALEXANDRE PARENTAU vstřelil jeden ze svých nejlehčích gólů v kariéře, když dovezl nikým neatakován puk až do prázdné brány Mountfieldu. Je definitivně rozhodnuto, obhájce trofeje zvítězí. Asistence: David McIntyre.
    58:12 Andris DŽERINŠ - 3:4
     
    58:12
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec více než dvě minuty svíral Kanadu na její polovině, až se tečí po Cingelově nabídce trefuje do černého ANDRIS DŽERINŠ. Hradec ještě živí naději na úspěch. Asistence: Lukáš Cingel.
    53:44 David MCINTYRE - 2:4
     
    53:44
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak tohle může být rozhodující okamžik celého zápasu. DAVID McINTYRE v oslabení ujel a vyřešil situaci dva na jednoho po svém a o horní tyčku odrazil puk do brány. Bez asistence.
    29:34 Mason RAYMOND - 2:3
     
    29:34
    Kanada právě vstřelila branku!
    A Javorové listy si berou vedení zpět. MASON RAYMOND clonil Rybárovi a ránu od modré čáry srazil svým pozadím do tyčky, od které puk zamířil do brány. Asistence: Maxim Noreau.
    27:41 Oskars CIBULSKIS - 2:2
     
    27:41
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec srovnává taktéž šťastnou brankou! Bednář našel krásnou žabičkou OSKARSE CIBULSKISE, který ještě nabízel přihrávku před bránu, jenže puk se odrazil od brusle Kanaďana do prázdné brány. Asistence: Jaroslav Bednář.
    19:21 Curtis HAMILTON - 1:2
     
    19:21
    Kanada právě vstřelila branku!
    Nádherná branka Kanady. Javorové listy předvedly rychlý přechod do útočného pásma a velmi svižnou kombinaci, na jejímž konci byl CURTIS HAMILTON, který jemnou tečí bekhendem posunul kotouč o tyčku do brány. Asistence: Jeremy Davies, Maxime Lapierre.
    14:24 Victor BARTLEY - 1:1
     
    14:24
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak to je hodně kuriózní branka! VICTOR BARTLEY střílel od modré do zadního mantinelu, odkud se puk odrazil a hradecký brankář jej srazil do vlastní sítě. Velmi smolný okamžik pro Hradec. Bez asistence.
    12:28 Lukáš VOPELKA - 1:0
     
    12:28
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak to je návrat po zranění jako hrom! Ještě pár vteřin dozadu musel hradecký doktor LUKÁŠI VOPELKOVI svazovat zraněné prsty k sobě, ale o pár vteřin později už hradecká šestatřicítka našla volné místo křižnou ranou za Brustem. Asistence: Filip Pavlík, Roman Kukumberg.

    Lukáš Foff

    Branky a nahrávky: 13. Vopelka (F. Pavlík, Kukumberg), 28. Cibulskis (Jaroslav Bednář), 59. Džerinš (Cingel) – 15. Bartley, 20. C. Hamilton (Davies, Lapierre), 30. Raymond (Noreau), 54. McIntyre, 60. Parenteau (McIntyre)


    Mountfield HK: Rybár (J. Pavelka) – Graňák, Gregorc, Zámorský, Cibulskis, Pláněk, Vydarený, Gernát, F. Pavlík – Látal, Koukal, Červený – Jaroslav Bednář, Džerinš, Smoleňák – Köhler, Dragoun, Šimánek – Cingel, Kukumberg, Vopelka.
    Kanada: Brust (Poulin) – Noreau, Bartley, Goloubef, Hickey, J. Schultz, Davies – Thomas, Kelly, Sikura – D'Agostini, Ebbett, Raymond – Parenteau, Evans, McIntyre – McClement, C. Hamilton, Lapierre.

    Rozhodčí: Lenelin, Stricker
    thejrc.org