Benátky n/J – Třebíč 1:4 (kon.) | Motor ČB – Litoměřice 1:0 (kon.) | Ústí n/L – Vsetín 2:3 (0:2 po s.n.)
Frýdek-M. – K. Vary 0:4 (kon.) | Kadaň – Kladno 0:5 (kon.) | Prostějov – Přerov 6:4 (kon.)
Havířov – Slavia 1:2 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
HC Stadion Litoměřice
Středa 17.01.2018, 17:30 • Budvar aréna (kapacita: 6421 diváků) • Chance liga • 40. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Vítejte při sledování online přenosu z utkání 40. kola WSM ligy, ve kterém se ve středu od 17.30 představí v Budvar aréně domácí Motor proti Litoměřicím.
     
    HC STADION LITOMĚŘICE

    Litoměřice jsou poměrně tradičním prvoligovým celkem, který se vydal cestou sázky na mladé hráče, které klub vychovává. Tento projekt zatím slyší prakticky ze všech stran chválu a také výsledky nebyly špatné. Pak ale v prosinci přišlo devět (!) proher za sebou, které mladému celku trenéra Miloše Říhy mladšího sebraly výhodné postavení. Tři vítězství za sebou naopak vrátily Stadion do reálného boje o play off. Třetí čtvrtinu uzavřely Litoměřice těsnou prohrou s Havířovem po níž jsou na jedenácté příčce s tříbodovým mankem na osmý Vsetín. Nejproduktivnějším hráčem týmu je jeden z těch nejzkušenějších – Vítězslav Bílek 28 bodů (14+14) a je zároveň nejlepším střelcem týmu. Další výraznou postavou mužstva je zkušený bek Pavlas.
     
    ČEZ MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

    Jihočeši se poctivě připravují na klíčový závěr sezony a zdá se, že formu ladí solidně. Aktuálně vyhráli posledních pět utkání, jsou na čele WSM ligy a na druhé Karlovy Vary mají tříbodový náskok. Na třetí Kladno už je to dokonce bodů deset. Českobudějovičtí pod trenérem Jelínkem začali vyhrávat i venku, k tomu nadále platí i pozice nejlepšího celku na domácích hřištích, když v Budvar aréně dokázal uspět jen Prostějov. Už tak našlapaný tým plný hvězd ještě nedávno doplnil litvínovský Nejezchleb a navrátilec Mikyska. Na prvoligové poměry má tým opravdu nadstandardní kvalitu, nejvíce se bodově zatím daří Václavu Nedorostovi, jenž nastřádal 34 bodů (14+20). Pro ilustraci o síle kádru stačí dodat další jména jako Kutlák, Filip Novák, Vampola, Rob, Čermák, Kváča a další. Motor bude doma hnát opět početná návštěva, v Českých Budějovicích pravidelně chodí přes šest tisíc diváků.
    Pozvánka Motoru na utkání

     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY:

    Středeční duel otevře pro oba soupeře závěrečnou čtvrtinu WSM ligy. V této sezoně se první dva vzájemné zápasy odehrály v Litoměřicích, kde Motor zvítězil 5:2 a 3:2. Odveta v Budvar aréně nebyla tak gólově bohatá, Jihočeši dlouho nemohli zlomit odpor soupeře, ale nakonec zvítězili 3:1. I celková bilance hovoří výrazně pro Jihočechy.
     
    Úvodní sestavy:

    ČEZ Motor České Budějovice: Gába (Kváča) – Kutlák (C), Kučný, Fillman, Vráblík, Pavlin, F. Novák (A), Kachyňa – L. Květoň, Vampola (A), Nedorost – Nejezchleb, J. Mikyska, Čermák – Heřman, Rob, Jonák – Galamboš, Vlček, Martin Novák.

    HC Stadion Litoměřice: Michajlov (Škarek) – Pavlas (C), D. Málek, Smetana (A), Jeřábek, L. Chalupa, M. Jandus – Kusý, J. Veselý, Bílek (A) – M. Kadlec, J. Šimeček, Řehoř – M. Havelka, Hanták, Machala – Toman, R. Pilař, Václavek – Stříbrný.

    Rozhodčí: Zubzanda, Valenta – Jílek, Šperl.
     
    Hezký podvečer z Budvar arény, kde pomalu končí rozbruslení. Motor dnes nastoupí s Davidem Gábou v brance, jinak nechybí největší hvězdy. Kvůli zranění je mimo hru jen Pajič, ostatní hokejisté se do silné sestavy nevešli. Litoměřice přicestovaly s Jakubem Škarkem, mládežnickým reprezentantem, který by však dnes měl začít na lavičce. Po dlouhém zranění začal trénovat Jaroslav Kalla, ale do zápasu ještě zdaleka připraven není.
     
    Na ledě již krouží kvartet rozhodčích, nechybí ani hokejisté jednotlivých týmů, takže za pár desítek vteřin můžeme začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:26
    Tak v brance Litoměřic chytá Škarek, zápis o utkání nebyl pravdivý.
     
    01:09
    První zákrok zapsal domácí gólman David Gába. Proti ráně Kadlece rutinně vystřelila jeho lapačka.
     
    01:35
    V úvodu utkání je hra poměrně hodně rozkouskovaná a často se přerušuje.
     
    02:39
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Ospalý začátek duelu rozčísl centr čtvrté formace Motoru. Gólovou akci započal potřebným důrazem v útočném pásmu Galamboš, po jehož dobré práci se osamocený s kotoučem za brankou ocitl FILIP VLČEK. Moc možností neměl, a tak zkusil obkroužit Škarkovu svatyni a zasunout, což se mu na milimetr přesně povedlo. O tyčku se puk doklouzal do sítě. Asistence: Peter Galamboš.
     
    04:16
    Nemusíme vést dlouhé debaty o tom, že tohle je poměrně zásadní rána pro litoměřické plány. Jestli něco Severočeši nepotřebovali, tak rychle inkasovat.
     
    04:47
    Nic však není rozhodnuto a Stadion se hned snaží o vyrovnání. Domácí se dostali pod tlak, a tak radši vyhodili kotouč přes všechny čáry.
     
    05:37
    Stejně si počínali i hosté, takže se hra vrací před Škarka.
     
    06:49
    Na ofenzivní výlet se vydal spolehlivý českobudějovický zadák Roman Vráblík, který si nedávno zkusil i extraligu. Jeho služeb využil aktuální lídr nejvyšší soutěže z Plzně.
     
    07:31
    Hbitý průnik do útočného pásma a následná rána Machaly nebyly špatné, ale lapačka Davida Gáby se ukázala jako jednoznačný vítěz této situace z poloviny osmé minuty první třetiny.
     
    08:19
    Žiga Pavlin (CEB) – 2 minuty za hákování. Zbytečný faul slovinského beka nabízí hostům první početní výhodu v dnešním utkání.
     
    08:46
    Lukáš Chalupa autorem střely od modré, kterou si Gába nejprve hrudníkem zpracoval a pak lapačkou bezpečně a definitivně ukryl kotouč před soupeři.
     
    09:11
    Litoměřicím se početní výhoda tedy zrovna dvakrát nedaří. Naopak Škarek si musel dávat pozor na jedovatou střelu Václava Nedorosta.
     
    10:06
    Pozor, velká šance a zároveň velké štěstí stálo při Motoru! Nenápadná akce po levé straně skoro skončila gólem, když Veselého nabídku na teč využil Kusý a puk z jeho hokejky skončil na břevně! Hosté se dožadovali branky, ale rozhodčí rezolutně rozpažil.
     
    11:37
    Už po konci přesilovky chyboval obránce Kučný a Gába musel hasit nebezpečí. Nájezd Kadlece z úhlu ale ustál. Nicméně Litoměřičtí vystrkují růžky.
     
    12:38
    Delší zámek českobudějovických hokejistů řeší Stadion vyhozením přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    13:06
    Účastník nedávného MS 20 Jakub Škarek podržel nahození ze středního pásma a nabídl prostor pro druhou komerční přestávku.
     
    13:18
    Lukáš Květoň (CEB) – 2 minuty za sekání. Druhá možnost pro Litoměřice skórovat při výhodě jednoho muže v poli.
     
    13:22
    David Gába si dneska dobře postavil branku! Podruhé během první třetiny při něm stálo štěstí. Tentokrát vypálil po vhazování Jan Veselý a jeho projektil škrtl břevno.
     
    13:56
    Aleš Pavlas (LTM) – 2 minuty za vražení na hrazení. Hostující kapitán se nedokázal vypořádat s nepříjemnou prací Heřmana při vlastní přesilovce a fauloval.
     
    14:19
    Sledujeme tedy hru ve čtyřech, po ní si zkrácenou přesilovku vyzkouší poprvé v zápase také ČEZ Motor.
     
    15:18
    Ten okamžik nastává právě teď, Lukáš Květoň je na ledě.
     
    15:56
    K vážnému ohrožení branky soupeře se Jihočeši nedostali, Litoměřice jsou kompletní.
     
    16:58
    Spoluhráči šli střídat, tak Roman Vráblík zpoza modré vypálil, ale Škarek jeho dělovku dobře viděl.
     
    18:06
    Hra nemá žádné valné tempo, Motor si hlídá jednobrankový náskok.
     
    19:08
    Václav Nedorost (CEB) – 2 minuty za nedovolené bránění. Zvláštní vyloučení domácího lídra, který se spíš nechtíc připletl do cesty soupeři.
     
    19:34
    Na trestnou putují Martin Heřman a Jan Veselý. Litoměřický útočník nevybíravě dorážel v brankovišti na Gábu, Heřman jej pouze odtáhl, Veselý se ohnal a sudí vyloučil oba. Hraje se tedy ve čtyřech.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Hodně rozkouskovaná první třetina je za námi. Gól jsme viděli jen ve třetí minutě, kdy Vlček obkroužil branku a o tyčku pokořil Škarka. Hosté pak dvakrát trefili břevno. Jinak si Jihočeši hlídají těsný náskok, ale hra nemá žádné závratné tempo. Druhá část začne v 18:25.
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely na branku: 8:6
    Střely mimo: 5:2
    Zblokované střely: 4:5
    Vhazování: 11/25 – 14/25
     
    Všichni hlavní aktéři už jsou na ledě, za malou chvíli začne druhá třetina.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Ještě necelou minutu se bude hrát ve čtyřech, pak si další zkrácenou přesilovku vyzkouší domácí.
     
    21:12
    Příliš krásy se snažil vložit do rozehrávky Richard Nejezchleb, kotouč mu vypíchl Smetana, předal jej Šimečkovi, který samostatný nájezd zakončil střelou těsně vedle!
     
    21:35
    Oba celky jsou kompletní, hraje se pět na pět.
     
    22:01
    Českobudějovičtí jsou nadále hodně lehkovážní, hrají, jakoby se nemohlo nic stát. Ale Litoměřice se jistě samy předem neporazí.
     
    23:01
    Jak je na tom Jakub Škarek ve druhé třetině vyrazil prozkoušet Vít Jonák. Po bekhendovém pokusu vypadá poměrně jistě.
     
    23:30
    Tentokrát draví Severočeši obrali o kotouč při rozehrávce Martina Nováka a domácí musí děkovat Gábovi, že je opět podržel.
     
    23:49
    Další vyložená příležitost hostů! Nahození od modré šikovně tečoval před Gábou útočník Šimeček a domácí gólman s vypětím všech sil situaci ustál. Šimeček se však dostal hned zpátky k puku a snažil se zasunout kotouč do odkryté branky. To se mu nepodařilo a Gába už pak přikryl kotouč.
     
    25:38
    Obrovská šance i na druhé straně! Před brankou zůstal volný Martin Heřman, kotouč k němu nasměroval Rob, ale Heřman zblízka nedokázal trefit branku. Možná, že puk také olízl brankovou konstrukci.
     
    27:13
    Hosté srdnatě bojují a Jihočeši budou muset zařadit vyšší rychlostní stupeň, nebo brzy inkasují. Teď je hra přerušena, protože Ivana Řehoře zasáhl kotouč do obličeje.
     
    27:51
    Už se opět hraje a v akci znovu #45 v domácí brance. Proti záludné ráně Veselého z úhlu Gába věděl, jak zasáhnout.
     
    29:29
    V Budvar aréně se stále častěji ozývají hlasy: "Hrajte!" Zatím však hrají ve druhé třetině prakticky jenom hosté.
     
    30:07
    Sám mezi kruhy pálil nekrytý Řehoř a domácí naděje drží Gába. Slyšíme už i pískot.
     
    30:07
    Domácí trenér Jelínek si dokonce vyžádal oddechový čas.
     
    30:54
    Rychlé napadání mladého hostujícího celku Motoru nesedí a nemůže se kloudně dostat ze třetiny.
     
    31:23
    Střely v této třetině: 1:12.
     
    32:29
    Rozpaky, rozpaky a zase rozpaky. Nene, tato třetina rozhodně nebude patřit mezi ty nejpovedenější, které Motor v sezoně 2017/18 odehraje.
     
    33:39
    Pozvednout domácí prapor se snažil Václav Nedorost, po jeho pěkné akci byl ale Vampola v obtížné situaci.
     
    34:20
    Po dlouhých minutách se Škarek trošku zahřál, naopak David Gába asi i přivítal chvilkový oddech.
     
    36:09
    Domácí trenéři trošku zamíchali s útočnými řadami, aby oživili hru svého týmu. Nejezchleb nyní nastupuje v první formaci s Nedorostem a Vampolou.
     
    38:00
    Tlak Litoměřic opadl, hraje se nyní hodně ve středním pásmu.
     
    39:10
    Už se rozběhla poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:42
    Heřman ujížděl sám na Škarka, ale rychlou střelou na brankáře Litoměřic nevyzrál!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední perioda je minulostí a příliš hokejové krásy nepobrala. Hlavně první polovina druhé třetiny byla jednoznačně v režii hostů, kteří přestříleli lídra soutěže 12:1! Pak si trenér Jelínek vzal time out a Motor trochu ožil. Ani tak ale hra diváky ze sedadel nezvedala a Jihočeši vedou nadále o jediný gól hlavně díky Davidu Gábovi. Třetí třetina začne v 19:19.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely na branku: 14:22
    Střely mimo: 11:5
    Zblokované střely: 8:12
    Vhazování: 22/49 – 27/49
     
    Půlminuta do začátku třetí třetiny.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:45
    S větším zápalem vstoupil Motor do závěrečné periody, do šance se však zatím nedostal.
     
    42:09
    Vedoucí celek WSM ligy zahajuje závěrečnou čtvrtinu základní části a rád by si první místo pojistil, aby celé play off začínal na domácím ledě. Zároveň by to také znamenalo, že by se Motor v případném semifinále vyhl Karlovým Varům a zřejmě i Kladnu.
     
    43:35
    Další mela před Gábou. Domácí gólman asi nečekal, že si v utkání zachytá takovým způsobem.
     
    44:26
    Martin Havelka (LTM) – 2 minuty za držení hole. První dnešní celá přesilovka Motoru.
     
    45:27
    Ani v přesilovce to Jihočechům nelepí, ještě ani pořádně nevystřelili.
     
    46:05
    Až nyní Roman Vráblík dvakrát napřáhl a provětral Škarka.
     
    46:26
    Přesilovka nevyužita a ani k tomu moc šancí Jelínkův tým neměl.
     
    47:38
    Po chybě hostující defenzivy pálil Vít Jonák, branku soupeře nezasáhl.
     
    48:13
    Je poměrně zarážející, jak pasivně přistupují domácí k bránění. Českobudějovičtí obránci nechávají soupeřům opravdu hodně prostoru. Nebo věří svému brankáři, což se jim tedy dnes zatím stoprocentně vyplácí.
     
    48:51
    Dvě zakázaná uvolnění v krátkém sledu za sebou, hra v domácím obranném pásmu.
     
    50:00
    Po přečíslení tři na dva to před domácím gólmanem opět hořelo, pro domácí vše dobře dopadlo.
     
    50:38
    5049 diváků si dnes našlo cestu do Budvar arény.
     
    51:17
    Po Vampolově nájezdu do brankáře se do sebe pustili hráči obou celků, sudí zřejmě bude vylučovat.
     
    51:17
    Na trestné lavici sedí Jiří Kučný (CEB) a Jan Václavek (LTM), oba dostali dvě minuty za hrubost. Hraje se tedy čtyři na čtyři.
     
    52:18
    Z levého kruhu zkusil štěstí Nejezchleb, ale domácí forvard s přezdívkou "Rohlík" minul Škarkovu klec.
     
    52:55
    Pokud dnešní utkání dopadne vítězstvím Motoru, domácí hokejisté budou muset pozvat Davida Gábu na opravdu bohatou večeři. Českobudějovický brankář hasí maléry svých spoluhráčů, teď opět "nikdo nebránil" a proti Machalově dorážce zblízka musel Gába vytáhnout skvělý zásah.
     
    53:17
    Oba hříšníci ze vzájemné potyčky už jsou zpátky na ledě, hraje se pět na pět.
     
    54:03
    Martin Heřman (CEB) – 2 minuty za držení hole. Útočný faul domácího forvarda nabízí Litoměřicím šanci na vyrovnání.
     
    54:50
    Českobudějovičtí se v pohodě brání, navíc Litoměřice spáchaly zakázané uvolnění.
     
    55:17
    Vampola ujížděl sám na brankáře, ale ještě než stihl vystřelit, tak Škarek úmyslně vykopl branku. Je otázka, jak to teď sudí posoudí!
     
    55:17
    Tak Škarek dostal dvě minuty za zdržování hry. Domácí se zlobí. Asi se snaží rozhodčímu vysvětlit, že je to vlastně jednoduché. Při nájezdu stačí posunout branku a je po šanci...
     
    56:23
    Každopádně Motoru začala zkrácená přesilovka.
     
    56:34
    Před brankou tečoval Rob, ale jen do Škarkovy náruče.
     
    57:13
    Po souboji Havelky s Nedorostem vylétla hokejka až mezi diváky, kde se o ní strhl velký boj. Jedno je jisté – útočník Litoměřic už ji asi zpátky nedostane.
     
    57:45
    135 vteřin do konce základní hrací doby. Litoměřice si berou time out.
     
    57:45
    Škarek už na střídačce dostává "sodu" od diváků. Zmiňováno bylo MS 20 i nesportovní vykopnutí branky před pár minutami.
     
    57:45
    Litoměřice to zkusí v šesti!
     
    58:22
    Kotouč je ve středním pásmu, hosté se nemohou dostat ke střele.
     
    59:03
    Zakázané uvolnění Motoru, vhazovat se bude před Gábou.
     
    59:14
    Domácí opět podržel Gába po rychlé střele Šimečka z mezikruží.
     
    59:29
    Velký závar před domácí brankou, možná Gábovi opět pomohla tyčka. Domácí kotel oslavuje brankáře Motoru pokřikem: "Gába prezident, Gába prezident"
     
    59:38
    Útočný faul Bílka posílá litoměřické naděje k ledu. Vhazovat se bude před Škarkem, který se musel vrátit do branky.
     
    Konec zápasu.
     
    Dramatické utkání je za námi. Motor zvítězil fotbalovým výsledkem 1:0 nad Litoměřicemi, které mohou být smutné, protože podaly sympatický výkon a body si zasloužily. Nicméně v domácí brance stál dnes David Gába, jenž zamkl svoji klec na několik západů a nepustil do ní ani jeden kotouč. Ode mne je to pro dnešek vše, hezký zbytek večera.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 30:36
    Střely mimo: 15:12
    Zblokované střely: 12:15
    Vhazování: 40/79 – 39/79 (20:05:20)
    Marken.cz

    Pavel Kortus ml.

    Branky a nahrávky: 3. Vlček (Galamboš)


    Banes Motor České Budějovice: Gába (Kváča) – Kutlák (C), Kučný, Fillman, Vráblík, Pavlin, F. Novák (A), Kachyňa – L. Květoň (A), Vampola, Nedorost – Nejezchleb, J. Mikyska, Čermák – Heřman, Rob, Jonák – Galamboš, Vlček, Martin Novák.
    HC Stadion Litoměřice: Škarek (Michajlov) – Pavlas (C), D. Málek, Smetana (A), Jeřábek, L. Chalupa, M. Jandus – Kusý (A), J. Veselý, Bílek – M. Kadlec, J. Šimeček, Řehoř – M. Havelka, Hanták, Machala – Toman, R. Pilař, Václavek – Stříbrný.

    Rozhodčí: Zubzanda, Valenta – Jílek, Šperl

    Diváci: 5049
    thejrc.org