Atlético – Sevilla 1:2 (kon.) | Valencia – Alavés 2:1 (kon.) | Espanyol – Barcelona 1:0 (kon.)
konec
Atlético Madrid
1:2 (0:0)
Sevilla FC
Středa 17.01.2018, 19:00 • Estadio Wanda Metropolitano (Madrid) • Španělský pohár • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 7:4. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 14:18. (20:52:14)
     
    Je tu konec! Dnešní utkání nakonec končí 1-2, což jednoznačně do karet Seville. Všechny trefy jsme sledovaly až ve druhém poločase, kdy nejdříve udeřil velmi aktivní Costa. Zhruba deset minutek před koncem zápasu si ale slabší moment vybral Moyá, který si Navasův centr srazil do vlastní sítě. Atlético ještě zkoušelo sevřít svého soupeře, ten ale klidným způsobem odrážel jeho útočné manévry. Naopak poslední slovo měla opět Sevilla, konkrétněji to byl Correa, jenž svůj úprk završil přesnou trefou.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Torres se tak dlouho v hlavičkovém souboji přetahoval s N´Zonzim, až mu hlavní sudí odpískal útočný faul. S Atléticem to nevypadá příliš optimisticky.
     
    90+2
    Hosté hrají přesně tak, jak jim to vyhovuje. Tedy daleko do vlastního pokutového území.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Corchia, přichází Geis.
    88. CORREA - 1:2
     
    88
    Sevilla právě vstřelila branku!
    To jsou věci, hosté totiž otáčejí stav utkání! Domácí obrana úplně zapomněla na JOAQUÍNA CORREU, který tváří v tvář Moyou jen tak píchl do balónu a ten skončil až v síti.
     
    87
    Hra je nyní přerušena, neboť menší zdravotní problém má zadák Lenglet. Na hrací plochu byl dokonce přivolaný lékařský personál Sevilly.
     
    85
    Domácí opět zatlačili svého soupeře a výsledkem byl zisk rohového kopu. Po něm se k odraženému míči dostal Correa, který ho následně poslal vysoko nad branku.
     
    84
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Muriel, přichází Ben Yedder.
     
    83
    Předchozí střídání Atlética má jasný úmysl. Diego Simeone chce po svých svěřencích další branku, která by umožnila lepší pozici do odvetného klání.
     
    82
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Koke, přichází Torres.
     
    82
    Zároveň se nám časomíra dostala do závěrečné desetiminutovky. Atlético sice stále má výraznou územní převahu, místo druhé branky ale přišlo vyrovnání.
     
    81
    Z pohledu domácího celku hodně zbytečná branka, který může mít do odvety fatální následky. Tento výsledek jednoznačně hraje do karet Seville.
    80. MOYA - 1:1
     
    80
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Tak pozor, hosté totiž srovnávají krok! Zdánlivě nenápadný centr z kopačky Navase padal přímo na MIGUELA ÁNGELA MOYU, který si s ním nedokázal poradit a míč srazil pouze za sebe.
     
    80
    Do další vyložené šance se dostal Carrasco, který si seběhl na Kokeho kolmici. Včas za branky ale byl Rico, jehož výběh zamezil kloudnějšímu zakončení.
     
    79
    Sevilla jednoznačně strádá po krajním prostoru. Střídající Carrasco totiž poslal napříč malým vápnem přízemní nabídku, na kterou Costa jen o kousek nedosáhl.
     
    78
    Střelec doposud jediné branky Diego Costa pomýšlel i na další trefu, tentokráte ale neodhadl náběh za obranu a byl tak vystaven do ofsajdu.
     
    77
    Muriel vyslal velmi slušný centr na číhajícího Sarabiu, který se ale k míči vůbec nedostal. Včas totiž zasáhl Moyá, jenž sevřel balón do své náruče.
     
    76
    Escudero chtěl okamžitě svojí ostrou ránou srovnat krok, jenomže svůj projektil poslal zhruba metr vedle tyče. Moyá nemusel vůbec zasahovat.
     
    75
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Vázquez, přichází Navas.
     
    74
    Na úvodní branku dnešního zápasu jsme tak čekali něco málo před sedmdesát minut. Nicméně nesmíme zapomenout, že příští týden bude následovat odveta.
    73. COSTA - 1:0
     
    73
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního utkání! Po volném kopu se balón dostal do šestnáctky na kopačku DIEGA COSTY, který nechytatelnou bombou překonal Rica.
     
    72
    Hned dvakrát si domácí celek stěžoval na hraní rukou, nicméně až druhá stížnost byla vyslyšena. Následovat bude standardka z ostrého úhlu.
     
    69
    Žlutou kartu dostává Saúl (Atlético Madrid).
     
    69
    Tak uvidíme, jaký efekt bude mít příchod techicky velmi dobře vybaveného Carrasca. Naopak z hrací plochy odešel ve druhém poločase naprosto nenápadný Griezmann.
     
    68
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Griezmann, přichází Carrasco.
    68. Lenglet si málem srazil balón do vlastní sítě.
     
    68
    Velké štěstí pro Sevillu! Correa totiž vyslal do šestnáctky další nepříjemný centr, který hostující Lenglet srazil do bližší tyče.
     
    67
    Lucas byl zahnán do nezáviděníhodné situace, odkud se ještě snažil otřít balón o dotírajícího Correu. To se nezdařilo a hosté se tak ujmou autového vhazování.
     
    66
    Aby hra nezapadla do stereotypu tak své štěstí z dálky zkusil Vázquez, jehož rána logicky nemohla mít šanci na úspěch. Míč navíc ani nedoletěl k Moyovi.
     
    65
    Konečně také Sevilla měla na svědomí delší práci s hracím předmět. Při svém pobytu na útočné polovině se ale do ničeho nehrnula a Moyá tam mohl být klidný.
     
    64
    Correa se snažil rozhýbat statickou hru přihrávkou na nevýrazného Griezmanna, jehož následná nahrávka naslepo doletěla pouze na kopačku Lengleta.
     
    63
    Postupem času začíná mít Atlético opravdu výraznou územní převahu. To zatím není nic platné, neboť domácí zlobí naprosto zbytečné ztráty balónu.
     
    62
    Máme za sebou více než hodinu hry a na úvodní branku stále čekáme. Ve druhém poločase sledujeme o poznání klidnější průběh.
     
    61
    Posléze byl Costa hodně blízko úvodní trefě! Correa totiž potáhl míč po pravém křídle a nezištným centrem hledal právě Costu. Tomu ale scházelo jen pár čísel k zasažení míče.
     
    60
    Také favorit tohoto klání si vyzkoušel rozehrávku standardní situaci, kterou si vzal na starost Koke. Technický centr s trochou štěstí propadl na malé vápno, kde ale Godín nestačil reagovat.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Mercado (Sevilla FC).
     
    59
    Na opačném pólu hrací plochy uskočil N´Zonzimu hrací předmět příliš daleko od nohy a poté situaci musel řešit skluzem. Domácí tábor ještě reklamoval hru rukou.
     
    58
    Právě střídající Correa se postaral o první ohrožení branky svého celku ve druhém dějství. Jeho nepříjemná rána zaplula do rukavic pozorného Rica.
     
    57
    Volný kop byl rozehrán nakrátko, což se projevilo jako hodně špatné řešení. Následoval totiž polovysoký centr, který se stal snadnou kořistí obránců Atlética.
     
    56
    O pár vteřinek později fauloval kousek od levé postranní čáry zatím velmi dobře hrající Savić a k exekuci se již hlásí dvojice hráčů v opačných dresech.
     
    55
    Jenomže hra se kouskuje až příliš často. Tentokráte hlavou na zemi skončil právě zmiňovaný Vázquez, do jehož dráhy běhu se postavil Juanfran.
     
    54
    Dnes již několikátý nedovolený zákrok v podání Vázquze není ani v tomto případě potrestán žlutou kartou. Zřejmě se jednalo o poslední výstrahu.
     
    53
    Po delším časovém úseku se projevila také píšťalka hlavního rozhodčího. Costa trochu nešťastně vletěl do nohy stojícího Banegy a je pískáno ve prospěch Sevilly.
     
    52
    Střídající Correa si poprvé okusil práci s balónem a hned z toho byl centrovaný pokus. Jeho nabídka sice mířila na Costu, ten byl ale pečlivě ubráněn Mercadem.
     
    51
    Muriel sklepl balón na volného Sarabiu, který se s přenesením hry unáhlil. Navíc z jeho kopačky vyletěl zrovna přesný pas a hrát tak bude opět Madrid.
     
    50
    Postupně se s kulatým nesmyslem seznámila kompletní jedenáctka domácího celku, jenomže stále se jedná o kombinace daleko od branky soupeře.
     
    49
    Juanfran si nevěřil na individuální průnik kolem Escudera a raději se rozhodl kombinovat se svými spoluhráči. V tuto chvíli je míč na kopačce Kokeho.
     
    48
    Hned v úvodu druhého dějství se musel pořádně předvést Moyá. Jeden z hostujících hráčů totiž napřáhl zhruba z třiadvaceti metrů a naštěstí pro Atlético se jednalo o střelu doprostřed branky.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si vzali tentokráte na starost hosté. Ti budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Vitolo, přichází Correa.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který sice nabídl slušnou řádku velkých příležitostí, přesné trefy jsme se ale nedočkali. Sledovali jsme velice vyrovnanou podívanou, kde ústředními postavami byli oba brankáři. Druhý poločas začne přibližně ve 20:03.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    43
    Ten směřoval na urostlého N´Zonziho, který si ale při pokusu o hlavičku pomohl rukama. Je tak pískán útočný faul a těžiště hry se dostává na druhou stranu.
    42. Escuderova povedená střela.
     
    42
    Co chybělo! Z hodně velké vzdálenosti napřáhl Escudero a Moyá měl, co dělat, aby míč stačil vyrazit nad branku. Hosté se dostanou ještě k rohu.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, jestli hlavní sudí také něco nastaví.
     
    40
    Do další vyložené šance se řítil Costa, který dokázal propasírovat balón kolem posledního bránícího hráče. Svojí střelu ale poslal pouze do nohy Rico.
     
    39
    Další slibně vyvíjející se akce Sevilly dopadla doslova katastrofálně. Correa chtěl křižnou přihrávkou oslovit na zadní tyči Muriela, přihrávka ale byla natolik nepovedená, že jí Moyá stačil bezpečně schovat do rukavic.
     
    38
    Právě bývalý hráč Sevilly Vitolo se postaral i další rozruch před hostující svatyní. Tentokráte zkoušel centrem z brankové čáry nalézt Costu, ještě před ním zahrál na rohový kop Escudero.
     
    37
    Svojí pozornost musel prokázat Rico, který byl u centrovaného balónu jako první. Atlético ještě reklamovalo faul na Vitola, hlavní sudí ale nechává pokračovat.
     
    36
    Koke tak dlouho nevěděl, co udělat s balónem, až do něj v úmyslu nalézt Saúla uhodil. Myšlenka to nebyla vůbec špatná, nicméně realizace o něco pokulhávala.
     
    35
    Zhruba ze třiceti metrů zkusil své štěstí pravý bek Corchia. Razantní pokus směřoval k bližší tyči, načež se míč přeci jenom dostal pouze do boční sítě.
     
    34
    Muriel pláchl po levém křídle, kde ale následné pokračování akce nevyřešil vůbec dobře. Kolmice na naběhnuvšího Sarabiu totiž nebyla přesná.
     
    29
    Málem smrtící kontr! Ihned po rohovém kopu podnikla Sevilla rychlý protiútok, který táhl Sarabia. Bývalý hráč Getafe vysunul do vyložené šance Correu, jenž byl příliš blízko Oblakovi a na ideálně zakončení tak neměl moc času.
     
    28
    Nejdříve kousek za pokutovým územím napřáhl Griezmann a jeho ráně scházel zhruba metr. Posléze se k rohovému kopu dostal Gabi, na jehož nabídku jako první reagoval soupeř.
     
    27
    Na druhé straně hrací plochy se k centru dostal N´Zonzi, jehož nadýchaný bochánek našel Correu. Oblak ale stál na správném místě a hlavičku bez větších potíží pokryl.
     
    26
    Vitolo poslal směrem k Ricovi hodně nebezpečný centr, po kterém se do zakončení opět nahrnul aktivní Costa. Jeho hlavička v tísni skončila vysoko nad břevnem.
     
    25
    Nedovolených zákroků rozhodně neubývá. Téměř každou minutu musí být hra přerušena, tentokráte se lehkým přistrčením provinil Gabi.
     
    24
    Hodně zkušeně si v osobním souboji počínal Lucas, který za svá záda nepustil napadajícího Sarabiu. Druhý jmenovaný ještě stačil dohrát soupeře.
     
    23
    Hostující obrana opět propadla při bránění a v tuto chvíli může děkovat odskoku balónu. V opačném případě by se totiž Koke řítil sám na brankáře.
     
    22
    Máme za sebou více než dvacet minut a zatím sledujeme hodně bojovný průběh. Oba celky si nedarují téměř žádný prostor a tak se kombinace příliš nedaří.
     
    21
    Tohle už ale zavánělo gólem! Na malém vápně se nejlépe zorientoval Costa, proti jehož hlavičce skvostně zakročil Rico.
     
    20
    O pár vteřinek později si s žlutou výstrahou pořádně zahrál Banega. Hostující středopolař neodhadl odskok balónu a poté ostře zajel do Saúla.
     
    19
    Režie hry se chopil technicky velmi dobře vybavený Savić, jenž z vlastní poloviny hledal Lucase. Kolmice sice měla ideální výšku, chyběla jí ale větší přesnost.
     
    18
    Zatím hodně nenápadný Vitolo si zkoušel narazit s Gabim, což ale vystihl soupeř. Nicméně ani Sevilla se s míčem na kopačkách příliš dlouho neohřála.
     
    17
    Do pokutového území Atlética připlachtily hned dva centry, nicméně ani jeden nebyl ničím nebezpečný. Posléze Correa nevydoloval balón na Juanfranovi.
     
    16
    Griezmann si po zachycení přihrávky vůbec neporozuměl se svým útočným parťákem Costou, který si sbíhal do úplně jiného prostoru.
     
    15
    Z následných opakovaných záběrů jsme si sice mohli všimnout menšího faulu, nicméně takové souboje jsou v pokutovém území téměř pořád.
    14. Neuznaná branka domácích.
     
    14
    Tak pozor, domácí sice vstřelili z následného rohu branku, ta ale není uznána zřejmě kvůli útočnému faulu Diega Costy.
     
    14
    Juanfran měl na pravém křídle až příliš prostoru a okamžitě chtěl najít naběhnuvšího Costu. Ještě před ním ale zasáhl Mercado pouze za cenu rohového kopu.
     
    13
    A ten nebyl rozehrán vůbec špatně. Zřejmě cvičený signál putoval z kopačky Kokeho na volného Griezmanna, kterého ale ke smůle pro domácí zradilo zpracování neposedného balónu.
     
    12
    Koke se dokázal vymanit ze sevření přesily protihráčů, poté ho ale k zelenému pažitu povalil opět Vázquez. Následovat bude volný kop z velké vzdálenosti.
    11. Sarabia nemířil špatně.
     
    11
    Domácím nyní muselo zatrnout! Nedůsledně bráněný Sarabia se obtočil s balónem a poté pohotově zakončil. Jeho rána se ale snesla kousek vedle tyče.
     
    10
    Celkem zbytečný faul vytasil Vázquez, jenž se vrátil do obrany, kde pomohl nedovoleně zastavit Kokeho. Tentýž hráč se chopil standardky, kterou odvrátil tuším, že Lenglet.
     
    9
    Dalekonosný pas směřoval na Costu, jehož úmysl spočíval ve sklepnutí balónu na Griezmanna. To sice vyšlo, akce ale hodně rychle skončila.
     
    8
    K propadnuvšímu míči se kousek od středového kruhu dostal Sarabía, který otočil hru na opačnou stranu. Tam měl Corchia co dělat, aby zastihl tuto přihrávku.
     
    7
    Griezmann obdržel kolmici na levou stranu, kde ho z dobré pozice dokázal vytlačit Mercado. Následně se ještě domácí dožadovali autu, hlavní sudí je ale jiného názoru.
     
    6
    V úvodních vteřinách sledujeme velké množství nedovolených zákroků. Právě jeden z nich před malou chvíli spáchal hostující Corchia.
     
    5
    Zničehonic se Banega dostal k rozehrávce útočné akce, načež nalezl na hranici šestnáctky číhajícího Vázqueze. Druhý jmenovaný byl na poslední chvíli zastaven Savičem.
     
    4
    Poprvé se s míčem na útočnou polovinu dostala také hostující Sevilla, nicméně bylo to jen na krátký časový úsek. Nedovolený zákrok byl totiž spáchán na Saúla.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto klání připlachtil z pravé strany do šestnáctky nadýchaný centr. Robustní Costa si ale dělal prostor až příliš agresivně.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Atlético Madrid: Moyá – Juanfran, Savić, Godín, Lucas – Koke, Saúl, Gabi (C), Vitolo – Costa, Griezmann
    Náhradníci: Werner – Giménez, Gameiro, Thomas, Carrasco, Correa, Torres

    Sevilla FC: Rico – Corchia, Mercado, Lenglet, Escudero – N´Zonzi, Banega – Sarabia, Vázquez, Correa – Muriel
    Náhradníci: Soría – Geis, Carole, Pizarro, Navas, Nolito, Ben Yedder.
     
    Sevilla FC

    Na druhé straně stojí velmi ambiciózní Sevilla, která se taktéž nenechází v úplně solidní formě. Ani ne po polovině sezóny totiž kádr opustil trenér Eduardo Berizzo, kterému nejen, že by byla nalezena rakovina prostaty, navíc svými trenérskými schopnostmi zrovna neoslnil. Na jeho místo tak usedl bývalý lodivod milánského AC Vincenzo Montella, jenž zatím navazuje na velmi špatné výkony. Pod jeho taktovkou totiž Sevilla stále čeká na první ligové vítězství, v posledním zápase si vylámala zuby na Alavésu. O dost větší "ponížení" bylo v předminulém kole, kdy bylo na programu sevillské derby. To nakonec dopadlo po divoké přestřelce lépe pro hostující Betis, jenž svému odvěkému rivalovi nasázel rovnou pět branek.
     
    Atlético Madrid

    Fotbalisté Atlética Madrid si i pro letošní sezónu dali za cíl ty nejvyšší možné příčky, což se zatím nedaří moc plnit. Co se týče ligové scény, tam se svěřenci Diega Simeoneho sice nachází na druhé pozici, nicméně manko na vedoucí Barcelonu už je devítibodové. Colchoneros jsou tam tom ještě hůře na evropské scéně. Skupinová fáze Ligy mistrů jim totiž nevyšla dle představ a konečné třetí místo znamenalo "sestup" do Evropské ligy. Nový kalendářní rok by měl být odrazem od toho minulého, k čemuž by měl pomoci i navrátilec a zároveň kontroverzní útočník Diego Costa. Ten si doslova vymodlil přestup zpět do Madridu a dokonce hned v prvním soutěžním zápase skóroval. To by nebylo tak překvapivé, překvapivé je spíše vyloučení a následný trest na jedno utkání.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Španělský pohár má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Atlético Madrid a Sevilla FC.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    David Suchý

    Branky: 73. Costa – 80. Moyà (vla.), 88. Correa

    Karty:   69. Saúl (ATM) – 59. Mercado (SEV)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 7:4. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 14:18.
    Atlético Madrid: Moyá – Juanfran, Savić, Godín, Lucas – Koke, Saúl, Gabi (C), Vitolo – Costa, Griezmann
    Náhradníci: Werner – Giménez, Gameiro, Thomas, Carrasco, Correa, Torres

    Sevilla FC: Rico – Corchia, Mercado, Lenglet, Escudero (C) – N´Zonzi, Banega – Sarabia, Vázquez, Correa – Muriel
    Náhradníci: Soría – Geis, Carole, Pizarro, Navas, Nolito, Ben Yedder
    Úterý 23.01.2018
    Sevilla - Atlético 3:1

    Branky: 1. Escudero, 49. Banega (pen.), 79. Sarabia – 14. Griezmann

    Karty:   28. Banega (SEV), 54. Vázquez (SEV), 64. Navas (SEV), 90. Mercado (SEV) – 18. Giménez (ATM), 54. Gabi (ATM), 84. Torres (ATM)

    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 3:6. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 16:11.
    thejrc.org