Novosibirsk – Toljatti 2:0 (kon.) | Barys – Jekatěrinburg 2:3 (2:3 po s.n.) | Ufa – Jokerit 4:5 (1:3 po s.n.)
Nižněkamsk – HC Slovan 5:1 (kon.) | Kazaň – CSKA Moskva 6:4 (kon.) | Soči – Viťaz 1:2 (kon.)
konec
Neftěchimik Nižněkamsk
5:1 (1:0, 3:0, 1:1)
HC Slovan Bratislava
Úterý 23.01.2018, 17:00 • Neftěchim Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek úterního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (19:20:58)
     
    Československá stopa v utkání

    Robin Hanzl (NIZ) 2+0, 5 střel, čas na ledě 16:06

    Československá stopa v utkání

    Tomáš Voráček (SBA) 0+0, 1 střela, čas na ledě 17:54
    Tomáš Černý (SBA) 0+0, 0 střel, čas na ledě 15:59
    Michal Řepík (SBA) 0+0, 0 střel, čas na ledě 14:56
     
    Střely na branku: 48 – 15
     
    Je dobojováno. Domácí Nižněkamsk vítězí přesvědčivě 5:1 a stále tak mají domácí hokejisté šanci vyhrát Východní konferenci. Zbývá jim odehrát dvě utkání a na první Kazaň ztrácejí jediný bod. Hosté naopak pouť základní části pomalu končí a připravují se na konec sezóny.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Hala v Nižněkamsku je na nohou a už slaví dnešní výhru svého celku. Slovan už jen zápas dohrává s pukem na svých hokejkách.
     
    59:24
    Chajrullin vystřelil na Štěpánka a ten si připsal další zákrok. Po něm hned kotouč rozehrál a poslal svůj tým ještě do útoku.
     
    58:52
    Hecl zachytil puk v obranné třetině a hned ho vyvezl do středního pásma a hosté jdou ještě útočit v závěru této části hry.
     
    58:14
    Boris Sádecký se snažil probít až před Makarova, ale obránce domácích byl u puku dříve a odehrál ho do bezpečí.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:13
    Hedera zastavil rozjetého Robina Hanzla, který se tak do zakončení před Makarovem nedostal.
     
    56:36
    Nižněkamští se znovu ubránili střele hostů a namířili si to znovu do útočného pásma. Jenže se sami vykázali a hosté tak jdou zase do útoku.
     
    55:42
    Domácí se už nikam neženou a spíše jen kontrolují hru. Hosté už vědí, že takový náskok nedoženou a také se do bezhlavých akcí nepouštějí.
     
    54:35
    Kulikov střílel z otočky na branku Slovanu, poté se kotouč odrazil k Volginovi, ale jeho přízemní střela pak skončila jen na betonu Jakuba Štěpánka.
     
    53:18
    V útočném pásmu se nyní ocitli opět domácí hráči, tam střelu z úhlu vyslal Dan Sexton, ale teč Avcina mezi betony Štěpánka neprošla.
     
    52:47
    Juraj Mikúš střílel z vrcholu levého kruhu a do zákroku musel jít znovu Makarov, který svým pravým betonem vyrazil puk do bezpečí.
     
    52:12
    Sádecký uvolnil Eliezera Šerbatova, který se z levé strany dostal ke střele. Makarov ji ale dokázal pokrýt a hned na to poslal puk mezi své spoluhráče.
    50:37 Tomáš HRNKA - 5:1
     
    50:37
    Slovan právě vstřelil branku!
    Přesilovka hostů je využita. TOMÁŠ HRNKA dostal přihrávku do prostoru levého kruhu a poté svou lehkou střelou poprvé skóruje za hostující celek a připravuje tak Makarovova o jeho čisté konto – 5:1. Asistence: Simon Després a Colby Genoway.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 17. R. Hanzl (Filatov, E. Gustafsson), 25. R. Hanzl (Filatov, Sexton), 31. Porjadin (P. Kulikov, Bryncev), 33. Avcin (Bikmullin), 47. Filatov (Sexton) – 51. Hrnka (Després, Co. Genoway)


    Neftěchimik Nižněkamsk: An. Makarov (I. Ježov) – Piganovič (C), E. Gustafsson, Bryncev, Ogurcov, Šaripzjanov (A), Volgin, Fazylzjanov – Filatov, R. Hanzl, Sexton (A) – Everberg, Jeglič, Chajrullin – Bikmullin, Jakimov, Avcin – Porjadin, P. Kulikov, Arkalov.
    HC Slovan Bratislava: J. Sedláček (33. Štěpánek) – Meszároš (C), Sersen (A), Bačík, Després, Černý, T. Voráček, Hedera – J. Mikúš (A), Boychuk, Řepík – Co. Genoway, Hrnka, Garbutt – M. Sloboda, A. Šťastný, Skalický – Hecl, Šerbatov, Réway – Sádecký.

    Rozhodčí: Ibatulin, Kislov – Palej, Šeljanin

    Diváci: 3 740
    thejrc.org