Česko – Liberec 1:7 (kon.)
konec
Česko
1:7 (1:4, 0:2, 0:1)
Bílí Tygři Liberec
Úterý 23.01.2018, 16:00 • Zimní stadion Čáslav • Reprezentace do 16 let
Partner:
     
    Po vítězství 7:4 nad Pardubicemi tak druhé partě českých hokejistů do 16 let druhý zápas v Čáslavi vůbec nevyšel, starším dorostencům Liberce podlehla vysokým výsledkem 1:7. Hlavním hrdinou Bílých Tygrů se stal Jakub Rychlovský, který skóroval čtyřikrát.

    Ode mě je to už všechno, mějte se fajn a věřím, že si v únoru najdete cestu na některou z domácích reprezentačních akcí – buď turnaj pěti zemí U19 v Hradci Králové, nebo turnaj čtyř U16 v Přerově. Hezký zbytek večera! (18:04:10)
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Liberec právě vstřelil branku!
    No a místo druhé branky českého týmu zakončuje utkání sedmá trefa Liberce. Szymon Bieniek vysunul do sóla MICHAELA DRÁBKA, který suverénně prostřelil Pícla za vyrážečkou – 1:7. Asistence: Szymon Bieniek.
     
    59:46
    Těsně před koncem přesilovky dostal pas zpoza branky Josef Koláček, ale odkrytou klec přestřelil!
     
    59:12
    První zákrok musel Novák vytáhnout až nyní, kdy od modré čáry střílel Michael Krutil.
     
    58:25
    Liberec se zatím bránil velmi aktivně, potom jeho přihrávku přečetl Jan Myšák, ale český spoluhráč se nacházel v ofsajdu.
     
    57:40
    Do rozehrávky se přidal i liberecký brankář Kristian Novák, jeho spoluhráč Michael Drábek (LIB) následně poslal puk ze hřiště a je vyloučen. Češi mají třetí přesilovku, podaří se jim aspoň tu využít?
     
    57:07
    Marcel Virág z první poslal Prayovu nabídku jen do boční sítě, byl ve velmi nevýhodném úhlu a střílet musel opravdu hned.
     
    56:22
    Polský zadák Szymon Bieniek si udělal útočný výlet, obkroužil českou branku, ale Pícl zasáhl. Potom se Bieniek porafal s Vítem Kaštánkem, sudí Tomáš Veselý nakonec nevylučuje.
     
    56:07
    Následně ještě dorážel tuším Jakub Malý, nicméně k Novákovi už byl příliš blízko.
     
    56:02
    Tak to je neskutečný pech. Stehlík se v dalším protiútoku opíral do kotouče z první, ale zpřelámal hokejku.
     
    55:37
    Snížit mohl Lukáš Stehlík, bekovi nasadil bekhendovou kličku, z té mu ale kotouč ujel.
     
    55:06
    Při Žůrkově pokusu od modré čáry měl český gólman kompletně zakrytý výhled, takže byl víceméně rád, že ji nějak vyrazil před sebe.
     
    54:39
    No, nevím, jestli Adam Liška zamýšlel střelu mezi betony. Každopádně Pícl je k sobě srazil v poslední možnmý moment, takže si nebyl stoprocentně jistý, zda mu puk nevypadl.
     
    53:39
    Češi jsou kompletní, Michal Pícl si nepřipsal ani jeden zákrok. Ale při ráně do tyče ho samozřejmě zachránilo štěstí.
     
    52:24
    Nevídané! Češi se ve vlastním oslabení řitili dopředu dva na nikoho. Nico Geidl místo kombinace s Janem Myšákem zvolil střelu doprostřed branky, což bohužel trochu dokládá obrázek dnešního zápasu...
     
    51:43
    Jakub Rychlovský útočil na pátou trefu, parádní bombou od modré čáry orazítkoval tyč!
     
    51:34
    Svou druhou početní výhodu si zahrají pro změnu Tygři, právě Josef Slavíček (CZE) si odpočine na dvě minuty za hákování.
     
    50:57
    Po Matějově akci zvolil Josef Slavíček pohotovou otočku kolem branky, ale Novák na poslední chvíli přisunul beton k tyčce a zabránil gólu!

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 17. Myšák (Geidl) – 3. Vomáčka, 5. Rychlovský (Drábek), 15. Strnad, 16. Rychlovský, 31. Rychlovský, 35. Rychlovský, 60. Drábek (Bieniek)


    Česko: Bednář (21. Pícl) – Baláž, Bláha, Sedláček, Krutil, Matějka, Vacík, Kaštánek, Mikulík – Geidl, Myšák (C), Matěj – Koláček, Konečný, Malý – Tvrdý, T. Handl, Slavíček – Stehlík, Rouha, Adámek. Trenér: Karel Beran.
    Bílí Tygři Liberec: Zajíček (31. Novák) – Žůrek, Starý, Adamec, Bieniek, Kollert, Šuráň – Rychlovský, Vomáčka, Drábek – Hájek (C), Strnad, Křepelka – Pray, Liška, Virág. Trenér: Milan Plodek.

    Rozhodčí: Veselý – Lučan, Špringl.
    thejrc.org