Salzburg – Č. Budějovice 2:5 (kon.) | Mountfield HK – Kometa Brno 1:3 (kon.) | Liberec – Vítkovice 9:2 (kon.)
Sparta – Zlín 3:2 (po pr.) | Pardubice – Jihlava 8:0 (kon.) | HC Plzeň – Kladno 3:0 (kon.)
konec
Mountfield HK
1:3 (0:1, 1:2, 0:0)
HC Kometa Brno
Sobota 27.01.2018, 12:00 • ČPP Aréna • Extraliga staršího dorostu • 18. kolo
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek z ČPP Arény vše. Přeji vám příjemně strávený zbytek víkendu a někdy brzy se opět budu těšit, na počtenou. (14:05:04)
     
    Dnešní duel mezi Hradcem a Brnem končí. Kometa jej rozhodla během 29 vteřin 39. minuty, kdy vstřelila dvě branky. Ve třetí třetině už svůj náskok pouze hlídala společně s ubíhajícím časem. Nutno podotknout, že si body z města na soutoku Labe a Orlice odváží zaslouženě, v tomto duelu byla o něco lepším celkem. Na výsledku zápasu má největší podíl Richard Zajíček, jenž byl u všech branek Moravanů, jeden vstřelil a na dva přihrál.
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Kometa opět dostává kotouč až za klec Dvořáka, o osudu tohoto duelu je již rozhodnuto.
     
    59:12
    Meluzín šikovně zavezl kotouč do rohu hrací plochy, kde ho chvíli držel pod svou bruslí proti dvěma obráncům Mountfieldu a získal tak cenný čas pro svůj tým.
     
    58:40
    Při dalším pokusu o přechod útočné modré čáry je celku z města pod Bílou věží pískáno zakázané uvolnění.
     
    58:26
    Lvi si přihrávají podél hrazení v třetině Brna s tím, že je jejich protivník důsledně napadá, takto se svěřenci Libora Pivka ke střelbě nedostanou.
     
    57:58
    Východočeši nahodili puk za klec Komety, tam ho ale sebrali obránci Moravanů, kteří kontrolují hru.
     
    57:10
    Brněnský Popelka dnes hraje s velkou chutí, z pravé strany se opět probil do mezikruží a gólman Hradce měl co dělat, aby jeho pokus vyrazil do rohu.
     
    56:52
    Lvi drží kotouč na svých holích za vlastní klecí a plánují závěrečný nápor, v němž se pokusí zvrátit výsledek tohoto duelu.
     
    56:18
    Dvořák vyjel z brány, aby pomohl svým bekům s rozehrávkou, svým vyhozením sice trefil hráče Komety, ale ten nedokázal puk zpracovat.
     
    55:53
    Hra má nyní plynulé tempo a sudí téměř nepřerušují. Východočeši se sice dostali za útočnou modrou, ale Kašpara ohrozit nedokázali.
     
    55:08
    Hradečtí jsou sice v plném počtu, ale kotouč i nadále drží hráči Komety, kteří s ním operují ve středu kluziště.
     
    54:43
    Popelka se znovu šikovně prokličkoval až do mezikruží, odkud vyslal projektil, který letěl těsně nad ledem. Mířil však nepřesně.
     
    54:13
    Kometa má v této fázi zápasu herně navrch a svého soupeře přehrává. Východočeši se k puku dostávají spíše sporadicky.
     
    53:58
    Popelka se šikovně prokličkoval až na pravý kruh, z kterého nebezpečně vystřelil, ale Dvořák nakonec jeho pokus v náruči udržel.
     
    53:27
    Jan Sedláček dostal nabito na osu hřiště k modré čáře a okamžitě tvrdě pálil. Dvořák chytil jeho pokus do připravené lapačky.
     
    52:57
    Kuboš chtěl rychle posunout hru dopředu, ale kotouč mu sjel z čepele a vyletěl z hrací plochy, za což jsou dvě minuty za zdržování hry.
     
    52:51
    Jakubec rozehrává z rohu obranného pásma na pravý mantinel, kde může kupředu postupovat Kuboš.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 33. Poppel (Hrabčák, Sklenář) – 6. Vašíček (Zajíček, Věžník), 39. Mlčák (Zajíček, Caha), 39. Zajíček (J. Sedláček)


    Mountfield HK: Dvořák (Ševců) – Kukla "C", Naar, Janoušek, Perička, J. Kynčl, Kuboš – Šedivý, Sklenář, Jakubec, M. Síla, Pinkas, Hrabčák, Šánek, Jušta, Komma, Poppel. Trenér: Libor Pivko.
    HC Kometa Brno: Kašpar (Holata) – Věžník, T. Sedláček, Mlčák, J. Sedláček, Vašíček, Studený – Popelka, Caha, Minárik, Meluzín, Zajíček, Rašovský, Kavický, Del Favero, Kunc "C". Trenér: Marek Moskal.

    Rozhodčí: Pilný – Vepřovský, Řezníček
    ocianews.com