Jihlava – Chabarovsk 1:2 (kon.) | Chomutov – Dynamo Moskva 2:1 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Dynamo Moskva
Středa 14.02.2018, 17:30 • ZS Chomutov • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Krásný den všem hokejovým fanouškům! Olympijský turnaj dnes začal a extraligové celky nezahálí. Stejně jako jihlavská Dukla, tak i Piráti si domluvili střetnutí s celkem KHL. Na sever Čech přijede dvojnásobný mistr KHL a celkově jedenáctinásobný mistr své země, moskevské Dynamo! Utkání v Pirátské aréně startuje v sedmnáct hodin a třicet minut.
     
    PIRÁTI CHOMUTOV

    Chomutovští hokejisté stále bojují o předkolo play-off a musejí zabrat, moc kol nezbývá a náskok celků v desítce se navyšuje. V utkání proti ruskému velkoklubu bude domácímu celku chybět kapitán Michal Vondrka a obránci Juraj Valach s Brettem Flemmingem. První dvojice plní reprezentační povinnosti na Olympijských hrách, třetí borec se účastní All Star Cupu v Bratislavě. Nebude ani mladík Jakub Lauko, jenž je v Americe na turnaji reprezentace do osmnácti let.
     
    DYNAMO MOSKVA

    Ruský celek a dvojnásobný mistr KHL si mimojiné zahraje také proti pražské Spartě. Dynamo je aktuálně na poslední postupové pozici do play-off, před devátým Čerepovcem mají ovšem jediný bod náskok. Po Olympiádě je tak čeká těžký souboj o vrchol sezóny. V obou týmech působil slovenský hokejista Ľuboš Bartečko. Zatímco s Dynamem vyhrál ruskou soutěž, s Piráty sestoupil.
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Lukeš (Pavlát) – Szathmáry, Knot, Dietz, Flemming, Mrázek, Slovák, Chalupa, Grman – Koblasa, Smejkal, Havel – Sklenář, Růžička, Skokan – Poletín, Huml, Vantuch – Hlava, Šťovíček, Tomeček – Chlouba.

    Dynamo Moskva: Kuzněcov (Bocharov) – Volkov, Nikulin, Korjagin, Višněvskij, Belenkij, Solovjov, Orlov, S. Alexejev – Karsums, Tereščenko, Varnakov – Brjukvin, Igumnov, A. Alexejev – Markovin, Jefremov, Sidljarov – Zlobin, Komarov, Bešarov..
     
    Krásný podvečer z chomutovské arény. Poloprázdný stadion čeká na vjezd obou soupeřů, kteří sehrají přátelské utkání.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Domácí hned napadali rozehrávku hostujícího celku a Jan Havel přihrával mezi kruhy. Jeho svižná nabídka byla ovšem zachycena.
     
    00:43
    Dynamo se následně pokoušelo dostat do útoku. Přihrávka přes celé kluziště ovšem zpracována nebyla a píská se tak icing.
     
    01:24
    Parádní akce hostů! Jefremov našel střílenou přihrávkou na zadní tyčce Markovina, jenž pouze nastavoval hokejku. Kotouč ovšem skončil na betonu připraveného Lukeše.
    01:24
     
    02:16
    Hra byla následně přerušena ve střední třetině. Ruský celek se pokoušel protečovat kotouč, ten ale nakonec skončil na střídačce domácího celku.
     
    02:54
    Následně se pokoušel podél pravého mantinelu zaútočit Jan Havel. Jeho snažení bylo ovšem ukončeno, kotouč skončil po zásahu hostů mezi diváky.
     
    03:09
    Domácí celek nadvakrát ohrozil branku Kuzněcova. Stanislav Dietz ani Brett Flemming ovšem nevyslali nějaké nebezpečné rány, ruský brankář klidně kryje.
     
    03:39
    První početní výhodu utkání si zahrají hokejisté Dynama. Dávid Skokan za brankou Lukeše podrazil pronikajícího hráče a již odjíždí na lavici hanby.
     
    03:46
    Karsums našel přihrávkou před branku volného Tereščenka, jenž se otočil a zakončoval. Štěpán Lukeš ale máchl lapačkou a kotouč v ní parádně ukryl, skvělý zákrok!
     
    04:25
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Moskva dlouho kombinovala a dokonce se dočkala branky! MARTINS KARSUMS dostal přihrávku na vrchol levého kruhu a svižnou střelou pod víko nedal Štěpánu Lukešovi jedinou šanci na zásah. Asistence: Michail Varnakov a Ilja Nikulin.
    04:25 KARSUMS - 0:1
     
    05:23
    Hosté se následně pokoušeli po akci domácího celku dostat do útoku, přihrávka za obranu ovšem nevyšla a píská se icing.
     
    05:27
    Hned po vhazování to zkoušel Tomáš Slovák. Jeho tvrdá rána letěla nad branku, Kuzněcov i přesto vyrážečkou kotouč vyrazil a uklidnil hru.
     
    06:18
    Aktivní snažení ruského velkoklubu zakončoval nahozením od modré čáry bek Gleb Korjagin. Lukeš ovšem kotouč celou dobu viděl a ukryl jej ve své rukavici.
     
    06:22
    Ihned po vhazování zakončoval hostující Dmitrij Sidljarov. Jeho svižný pokus skončil ve výstroji Štěpána Lukeše, jenž pravděpodobně neví, jak kotouč chytil.
     
    07:34
    Dynamo si zahraje svou druhou přesilovou hru v utkání. Dvě minuty dostává za hru vysokou holí pirátský útočník Jan Havel.
     
    08:25
    Hosté nějakou dobu kombinovali a pokoušeli se něco vymyslet. Přihrávka před branku sice nevyšla podle představ, u kotouče ovšem hosté stále zůstávají.
     
    08:55
    Pirátům se následně povedlo vyhodit, a tak mohou svěřenci Vladimíra Růžičky prostřídat. Nyní není početní výhoda hostů skvělá jako ta první.
     
    09:35
    Domácí v plném počtu.
     
    10:04
    Individuálně prošel do zakončení hostující Vladislav Jefremov, jenž po přejetí modré čáry zakončoval, ale branku nedokázal trefit. Následně puk skončil v ochranné síti.
     
    10:44
    Do první zajímavější šance domácího celku se dostal Vladimír Růžička. Chomutovský útočník přijal dlouhou přihrávku, dostal se před Kuzněcova, ale bekhendem mířil nad branku.
     
    11:57
    Další domácí pokus obstaral obránce Jaroslav Mrázek, jenž vybojoval kotouč a podél levého mantinelu najel do střelecké pozice. Kuzněcov byl ovšem pozorný.
     
    12:32
    Oleg Korjagin schoval svou střelu po ledě za obránci. Kotouč se nakonec odrazil od levé tyčky Štěpána Lukeše. Hodně nečekaná střela ruského beka.
    12:32
     
    13:33
    Hodně rychlá akce domácích byla zakončena pokusem Stanislava Dietze. Ten si s kotoučem najel před kruhy, Kuzněcova svižným pokusem ovšem nepropálil!
    13:33
     
    14:03
    Dobrou přihrávku nyní dostal před branku Chomutova bek Ilja Nikulin, jenž se pokoušel zakončit. Kotouč se mu ovšem dostal na brusle a ke střele nedošlo.
     
    14:57
    Domácím se nic nepovedlo vymyslet a kotouč skončil na icingu. Fanoušky zvedl ze sedadel hit Bretta Flemminga u mantinelu na Nikitu Komarova.
     
    15:01
    První početní výhodu si zahrají také Piráti. Andrej Alexejev inkasuje dvě minuty za držení hole.
     
    15:48
    Domácí ovšem prozatím nic nevymysleli a hraje se spíše ve středním pásmu. Uvidíme, zda se Chomutovští ještě k něčemu dostanou.
     
    16:19
    Zkoušel to Mário Grman od modré čáry, jeho dělovka ovšem skončila hned na chráničích prvního bránícího hráče Dynama.
     
    17:01
    Hosté v plném počtu.
     
    17:43
    Dobrá hra čtvrté domácí formace, která byla celé střídání aktivní v pásmu. Vše bylo zakončeno pokusem od modré čáry, Dietzovo rána ale skončila v rukavici Kuzněcova.
     
    18:32
    Piráti napravují špatný start a jsou aktivní celkem. Dynamo se nyní moc nemůže dostat ze své třetiny. Domácí nicméně žádné střelecké pokusy neprodukují.
     
    19:21
    Akce po dlouhé době také na straně ruského celku. Dmitrij Sidljarov zakončoval zpoza branky a následně stínil střele od modré čáry. Ani jeden puk ale Lukešovi nenadělal větší problémy.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Prvních dvacet minut hry je u konce. Dynamo vstoupilo do utkání aktivně, Piráty tlačilo a v přesilové hře se zásluhou Martinse Karsumse ujalo vedení. Domácí celek poté hru srovnával a v nějakých momentech svého soupeře přehrával. Do žádné větší šance se ovšem nedostal.

    Druhá třetina začne přibližně v 18:22.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Dynamo se hned po vhazování hnalo do útoku, sudí ovšem pískají icing a vhazovat se bude po pravici Georgije Kuzněcova.
     
    20:18
    Po vhazování přišel faul hostujícího Arťoma Volkova, jenž bude druhým vyloučeným hráčem moskvevského celku.
     
    20:54
    Vladimír Růžička přihrával na levý kruh, kde se ale nikdo z domácích neobjevoval. Kotouč byl tak následně vyhozen.
     
    21:38
    Po střele Růžičky, kterou Kuzněcov vyrazil, dorážel Jakub Sklenář. Kuzněcov ovšem chytil i tento pokus a následně si nechtíc posunul branku.
     
    22:19
    Hosté v plném počtu.
     
    23:08
    Piráti se nyní dostali do přečíslení a Martin Šťovíček byl sám před Kuzněcovem. Rychlou střelou zakončoval, ale hostující brankář vytáhl parádní zákrok!
     
    24:15
    Dynamu se útoky v prostřední části vůbec nedaří. Nyní to zkoušeli poněkolikáté středem hřiště, ale ani nyní nezakončili. Píská se ofsajd.
     
    25:00
    Dávid Skokan přijal ve střední třetině kotouč a podél pravého mantinelu se hnal do útoku. Zastaven byl ovšem tvrdým, ale čistým zákrokem ruského beka.
     
    25:23
    Anton Zlobin se od pravého mantinelu dostal až do brankoviště, kde se pokoušel zakončit mezi betony Lukeše. Ten ale nezaváhal a zakročil.
    25:23
     
    26:50
    Ivan Huml se u levé tyčky zbavil bránícího hráče efektivní zadovkou. Najíždějící spoluhráč se ovšem do zakončení nedostal, Piráti stále u kotouče.
     
    27:57
    Martin Šťovíček na sebe natáhl hráče a posunul kotouč na Nicolase Hlavu. Ten z pravého kruhu zakončoval do připraveného Kuzněcova, pokračovat se bude po pauze.
     
    29:10
    Oba celky se snaží něco vymyslet, ale spíše sledujeme utkání na úrovni prvního přípravného utkání v létě.
     
    29:28
    Piráti právě vstřelili branku!
    Nyní se už ale skóre mění a my máme vyrovnáno! Brett Flemming si najel elegantně do pásma a připravil střeleckou pozici pro JANA HAVLA, jenž střelou k levé tyčce překonal Kuzněcova poprvé v utkání. Asistence: Brett Flemming.
    29:28 HAVEL - 1:1
     
    29:42
    Střídání v týmu Piráti Chomutov: ze hřiště odchází Štěpán Lukeš, přichází Dominik Pavlát.
     
    30:32
    Vladislav Jefremov se dostal k odrazenému kotouči mezi kruhy a po ledě zakončoval. Svým pokusem ale trefil jen tyčku chomutovské branky, následně se kotouč ztratil pod Dominikem Pavlátem.
    30:32
     
    31:00
    Snažení hostujícího celku následně ukončoval obránce Leonid Belenkij. Jeho dělovka ovšem nebyla vůbec přesná a odrazila se od zadního mantinelu.
     
    31:55
    Ronald Knot se fantasticky dostal přes beky. Před brankou zakončoval po stahovačce, pozorného Kuzněcova ovšem nedokázal zblízka překonat!
    31:55
     
    33:24
    Nikita Komarov dostal přihrávku na pravý kruh a zasekl. Pod nohy mu hned padl bránící hráč a bylo po akci. Vše ovšem bylo na hranici faulu.
     
    34:25
    Aktivní byla domácí čtvrtá lajna. Vojtěch Tomeček dostal kotouč do brankoviště, kde se na přední tyčce pokoušel prosadit Niclolas Hlava. Tomu se procpat kotouč do branky nakonec nepovedlo.
     
    34:57
    Andrej Alexejev se dostával na hranici kruhu do dobré střelecké pozice. Jeho zakončení ale bylo zblokováno a kotouč skončil v rohu kluziště.
     
    35:27
    Jaroslav Mrázek střílel od modré čáry, ale Kuzněcov zasáhl. Růžička následně zakončoval bekhendem, ale pozorného ruského brankáře nepřekonal!
     
    35:51
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Dmitrij Markovin – 2 min., nedovolené bránění).
     
    37:05
    Piráti dlouho kombinovali, do střelecké pozice se ovšem nakonec nedostali. Od modré zakončoval Mrázek, ale jeho pokus byl ztečován nad branku.
     
    37:26
    Po střele Stanislava Dietze chtěl dorážet v dobré pozici Jakub Sklenář, tomu se ovšem zakončit nepovedlo. Ruští obránci rychle zakročili.
     
    37:51
    Hosté v plném počtu.
     
    38:35
    Po dobré kombinaci čtvrté lajny Chomutova se do zakončení dostal obránce Mário Grman. Z vrcholu kruhů pálil po ledě, ale trefil jen betony Kuzněcova.
     
    39:19
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Michail Varnakov – 2 min., podražení).
     
    39:24
    Ronald Knot hned po vhazování zakončoval od modré čáry, jeho svižná rána se otřela o břevno a kotouč skončil nad brankou. Následně padal do brankoviště, kde se pokoušel prosadit Lukáš Vantuch – úspěšný ovšem nebyl.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je za námi a opět nám nabídla jednu branku. Nyní se prosadili Piráti, jenž byli ve druhém dějství mnohem lepším a aktivnějším celkem. O vyrovnávací trefu se postaral Jan Havel po dobré práci Bretta Flemminga. Do třetí třetiny, která začne v 19:12 se tak jde za stavu 1:1.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:54
    Piráti hrají přesilovou hru a celkem dlouho kombinovali. Následně přišlo nahození a dorážky Petra Koblasy. Zblízka se mu ovšem nepovedlo procpat kotouč do branky.
     
    41:21
    Hosté v plném počtu.
     
    42:39
    Domácí si zkusí ve druhé části také oslabení, za zbytečné sekání bude pykat Dávid Skokan.
     
    43:18
    Rychlá kombinace hostů byla zakončena pokusem Karsumse z levého kruhu. Bomba z voleje ovšem skončila jen na výstroji připraveného bránícího hráče.
     
    43:54
    Ilja Nikulin to zkoušel od modré čáry, ale kotouč byl před brankou tečován. Michail Varnakov následně dostal puk na pravý kruh, z první ale střílel do připraveného Pavláta.
     
    44:40
    Domácí v plném počtu.
     
    45:08
    Dynamo bylo následně aktivní v útočné třetině, vymyslelo ovšem jen nahození. Pokus Petunina Pavlát viděl a s chladnou hlavou jej ukryl v lapačce.
     
    46:20
    Po pravé straně následně pláchl Martin Šťovíček. Ten si najel následně mezi kruhy a hned zakončoval. Rychlou střelou se mu ovšem nepovedlo trefit branku.
     
    47:30
    Piráti byli aktivní a Roman Chlouba byl faulován. Uvidíme tak přesilovku domácích, ti zatím kombinují.
     
    47:58
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Alexej Tereščenko – 2 min., podražení).
     
    48:14
    Michal Poletín se po závaru dostal k volnému kotouči a zakončoval do odkryté části branky. Tam byl ovšem bránící hráč, následně se pískalo postavení v brankovišti.
     
    49:07
    Ivan Huml tečoval před brankou střílenou přihrávku Tomáše Slováka. Jeho slabší teč ovšem skončila jen na betonech připraveného brankáře.
     
    49:58
    Hosté v plném počtu.
     
    50:00
    Piráti právě vstřelili branku!
    Hned po konci přesilové hry se domácí prosazují a poprvé v utkání vedou! Kuzněcov opět neudržel střelecký pokus, NICOLAS HLAVA si najel do pásma a spíše nahazoval. Kuzněcov tristně pokus neudržel a ten spadl za jeho záda. Asistence: Mário Grman.
    50:00 HLAVA - 2:1
     
    50:27
    Následně se do zakončení od levého mantinelu dostával Petr Koblasa. Ten ale neprošel přes posledního bránícího hráče.
     
    51:01
    Další velká šance se naskytla po střele Jaroslava Mrázka. Ten z mezikruží zakončoval pouze do ramena Kuzněcova, Rusové následně vyhodili na icing.
     
    51:40
    Piráti jsou stále aktivní a Dynamo nehraje vůbec dobře. Uvidíme, zda se ještě dočkáme nějaké zápletky anebo se Piráti dočkají cenného skalpu.
     
    52:22
    Jeden z hostů se dostával ke střele po přihrávce zpoza branky. Dělovka z pravého kruhu šla na vzdálenější tyč, branku ale nakonec netrefila.
     
    52:49
    Šimon Szathmáry v následném protiútoku dostal přihrávku mezi kruhy a po ledě zakončoval k levé tyčce. Nyní se Georgy Kuzněcov zaskvěl parádním zákrokem!
     
    53:34
    V další šanci se zjevil Stanislav Dietz, jenž dostal přihrávku na levý kruh. Pirátský obránce zakončoval do pravé šibenice, ale trefil jen lapačku Kuzněcova.
     
    53:49
    Následně zavezl puk do pásma Jiří Smejkal a Petr Koblasa z pravého kruhu zakončoval. Branku ovšem jen těsně přestřelil.
     
    54:24
    Šance pro Dynamo. Jiří Smejkal dostává dvouminutový trest za sekání.
     
    54:41
    Dobrou přihrávku dostal Korjagin na levý kruh. Hostující bek se do kotouče opřel a z první jej poslal na Pavláta. Branku ovšem pouze přestřelil.
     
    55:27
    Lukáš Vantuch se vydal do útoku, kde následně upadl. Kotouče se zmocnil Martin Šťovíček, jenž se prokličkoval do zakončení. Levý růžek branky ale těsně minul.
     
    56:24
    Domácí v plném počtu.
     
    56:36
    Ilja Nikulin vyhodil kotouč na střídačku Chomutova a následně se omlouval. Pokračovat se bude vhazováním po levici hostujícího brankáře.
     
    56:45
    Ivan Huml dostal kotouč na modrou čáru a hned vyzkoušel pozornost Kuzněcova. Lehká střela skončila na jeho betonu, nic obtížného.
     
    58:10
    Hosté se chtějí dostat do nějakého tlaku, ale domácí čtvrtá lajna hraje opravdu fantasticky. Nyní zakročil Martin Šťovíček, jenž následně s kotoučem vjel do středu hřiště.
     
    59:12
    Martins Karsums si najel od levého mantinelu až před branku, kde zakončoval na přední tyčce bekhendem. Dominika Pavláta ale nedokázal překonat!
     
    59:12
    Následně si ruské Dynamo vzalo timeout. Na ledě budou v šesti a Georgy Kuzněcov zůstává na střídačce. Ubrání Piráti svůj náskok?
     
    59:37
    Vyhozený kotouč z chomutovské poloviny mířil do odkryté branky. Neposednou gumu ještě dojížděl Vladimír Růžička, milimetry mu ale chyběly na doklepnutí do klece!
     
    Konec zápasu.
     
    Piráti si po dobrém výkonu poradili s Dynamem Moskva a připisují si další cenný ruský skalp. Skóre otevřel již v páté minutě hostující Martins Karsums, jenž využil přesilovou hru. V polovině utkání srovnal Jan Havel a rozhodující trefu zaznamenal deset minut před koncem třetí periody Nicolas Hlava.
     
    Ode mě to bude pro dnešek vše. Díky za pozornost a zase někdy u hokejových onlajnů na počtěnou. (19:45:28)

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 30. Havel (Flemming), 50. Hlava (Grman) – 5. Karsums (Varnakov, Nikulin)


    Piráti Chomutov: Lukeš (30. Pavlát) – Szathmáry, Knot, Dietz, Flemming, Mrázek, Slovák, Chalupa, Grman – Koblasa, Smejkal, Havel – Sklenář, Růžička, Skokan – Poletín, Huml, Vantuch – Hlava, Šťovíček, Tomeček – Chlouba.
    Dynamo Moskva: Kuzněcov (Bocharov) – Volkov, Nikulin, Korjagin, Višněvskij, Belenkij, Solovjov, Orlov, S. Alexejev – Karsums, Tereščenko, Varnakov – Brjukvin, Igumnov, A. Alexejev – Markovin, Jefremov, Sidljarov – Zlobin, Komarov, Bešarov – Petunin.

    Rozhodčí: Petružálek, Zubzanda – Coubal, Gerát

    Diváci: 1 467
    thejrc.org