USA – Kanada 1:2 (kon.) | Olympijští sportovci z Ruska – Finsko 1:5 (kon.)
konec
USA
1:2 (0:0, 0:2, 1:0)
Kanada
Čtvrtek 15.02.2018, 04:10 • Kwandong Hockey Centre • Olympijské hry - ženy • Skupina A
Předzápasové kurzy
Sledujte:
    40:23 Kendall COYNEOVÁ - 1:2
     
    40:23
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američanky hned v úvodu skórují a jsou zpátky ve hře. Kontaktní branka je tak na světě. KENDALL COYNEOVÁ se takřka přes půlku hřiště dostala do jízdy a poté z levého kruhu prostřelila Lacasseovou mezi jejími betony – 1:2. Začátek třetího dějství tak nabízí ještě drama v utkání. Asistence: Brianna Deckerová.
    34:56 Sarah NURSEOVÁ - 0:2
     
    34:56
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďanky vedou rozdílem dvou branek. SARAH NURSEOVÁ si nabruslila na levý kruh, odkud vyslala lehkou střelu. Tu ale umístila nad ramenem Rooneyové do pravého horního růžku její branky – 0:2. Američanky tak budou muset dohánět dvoubrankové manko. Asistence: Jocelyne Larocqueová.
    27:18 Meghan AGOSTAOVÁ - 0:1
     
    27:18
    Kanada právě vstřelila branku!
    A nakonec Kanaďanky svou přesilovou hru využívají. Sponnerová našla přihrávkou zpoza americké branky najíždějící MEGHAN AGOSTAOVOU, která se poté svou střelou z prostoru mezi kruhy nemýlila a propálila Ronneyovou – 0:1. Kanadské hráčky se tak ujímají vedení. Asistence: Natalie Spoonerová a Brianne Jennerová.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 41. Coyneová (Deckerová) – 28. Agostaová (Spoonerová, Jennerová), 35. Nurseová (Larocqueová)


    USA: Rooneyová (Rigsbyová) – Kellerová, Pfalzerová, Barnesová, Bellamyová (A), Steckleinová, Morinová, Flanaganová – Brandtová, Cameranesiová, Kesselová – Deckerová (A), Knightová, Coyneová – M. Lamoureuxová-Morandová, Panneková, J. Lamoureuxová-Davidsonová – Dugganová (C), Skarupaová, Marvinová – Pelkeyová.
    Kanada: Lacasseová (Szabadosová) – Fortinová, Fastová, Rougeauová, Mikkelsonová, Larocqueová, Lacquetteová – Johnstonová, Saulnierová, Jennerová (A) – Agostaová (A), Daoustová, Poulinová (C) – Wakefieldová, Spoonerová, Turnbullová – Staceyová, Bramová, Nurseová – Irwinová, Clarková.

    Rozhodčí: Hoveová (NOR), Timglasová (SWE) – Heikkinenová (FIN), Johanssonová (SWE)

    Diváci: 3 885
    thejrc.org