Bayern – Hertha 0:0 (kon.) | Hoffenheim – Freiburg 1:1 (kon.) | Hannover – Mönchengladbach 0:1 (kon.)
Stuttgart – Frankfurt 1:0 (kon.) | W. Brémy – Hamburg 1:0 (kon.)
konec
Bayern Mnichov
0:0 (0:0)
Hertha BSC
Sobota 24.02.2018, 15:30 • Allianz Arena, München • Německá Bundesliga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 76 % : 24 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 6:2. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 10:12. (17:27:01)
     
    Jindy extrémně produktivní Bayern Mnichov se dnes neprosadil. Hertha si tak odváží z trávníku lídra Bundesligy velmi cenný bod.

    V týdnu zničil mnichovský gigant v Lize mistrů 5:0 turecký Besiktas, ale dnes proti týmu Vladimíra Daridy neměl den. Bayern držel balon téměř po celou dobu pod kontrolou, ale vypracoval si jen jednu jasnou brankovou šanci. Ještě v prvním poločase se po přistrčení Robbena dostal osamocen do vápna Franck Ribéry, ale zkušený ofenzivní fotbalista ani netrefil branku. Ve druhém poločase se zmar domácích ještě prohluboval, nic s výsledkem nedokázal udělat ani nejlepší středem německé soutěže Robert Lewandowski, který byl parádně střežen.

    I před dnešní ztrátu si drží Bayern luxusní vedení na prvním místě, aktuálně o dvacet bodů pro druhým Dortmundem. Pro Herthu je vyválčený bod v boji o střed tabulky velmi cenný.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Míč si postavil na místo přestupku Arjen Robben, ale jeho střela na vzdálenější tyč nenadělala hostujícímu brankáři větší problémy. Po následném rohovém kopu se ve vápně prezentoval faulem Wagner.
     
    90+1
    Martínez byl faulován těsně před vápnem hostujícího celku a domácí tak budou mít jednu z posledních šancí utkání rozhodnout. Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Rafinha spolupracoval na pravé straně s Robbenem, po Robbenově centru do vápna se ale k hlavičce dostal jen hostující stoper Niklas Stark.
     
    89
    Bayern je v křeči. Nyní se nepodařila přihrávka na několik metrů Martínezovi. Hertha ale velmi rychle odevzdala balon znovu domácím fotbalistům.
     
    88
    Wagner bojoval v pokutovém území, po souboji se sesunul k zemi, ale hlavní rozhodčí nechal hru pokračovat. Následně pálil ještě ze střední vzdálenosti Vidal, ale Jarstein byl připraven.
     
    87
    Lídr Bundesligy je dnes bez šťávy. Bayernu se nedaří soupeře v závěru zápasu zatlačit. Kombinace musela znovu začít až od Ulreicha.
     
    86
    Mezitím se již vrátil na hrací plochu také ošetřovaný David Alaba. Berlínskému celku se ale stále daří držet soupeře daleko od svého pokutového území. Leckie však nyní skončil na trávníku po tvrdém dohrání od Hummelse.
     
    85
    Arjen Robben to chtěl vzít na sebe, ale když viděl před sebou hned pět bránících hráčů hostujícího celku, tak raději rozehrál zpět na Martíneze.
     
    84
    Hertha se dokonce pokusila o napadání. A právě vynaložená aktivita se vyplatila. Rafinha přihrával jen do zámezí, navíc je za postranní lajnou ošetřován Alaba.
     
    83
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením do konce zápasu. Bayern se v posledních minutách nemůže usadit na útočné polovině a to pochopitelně vyhovuje týmu českého reprezentanta.
     
    82
    Už to vypadlo na parádní přihrávku za obranu na střídajícího Essweina, ale Leckie příliš pozdržel pobídku do běhu a hrotový útočník Herthy se už dostal do ofsajdu.
     
    81
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Salomon Kalou, přichází Ondrej Duda.
     
    80
    Sandro Wagner se snad poprvé po svém příchodu na trávník dotkl balonu. Přihrávkou na Robbena rozehrál nebezpečnou akci, ale Nizozemcův centr našel jen Daridu.
     
    79
    Hostujícímu týmu se daří držet balon v dostatečné vzdálenosti od Jarsteina. Alaba musel pod tlakem zvolit přihrávku jen zpět na stopery.
     
    78
    Domácí celek má problémy už i se dostat k blízkosti vápna soupeře. Při rozehrávce byl ale u středové lajny faulován Süle. Bayern ale rozehrál znovu jen do zdlouhavé kombinace.
     
    77
    Vladimír Darida našel Kaloua, ale ten už neprošel kolem Hummelse až do vápna domácího celku. Následný protiútok Bayernu zastavil čistým zákrokem Pekarík. Píská se až Comanův faul na Lazara.

    Vít Schück

    Branky:


    Držení míče: 76 % : 24 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 6:2. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 10:12.
    Bayern Mnichov: Ulreich – Rafinha, Süle, Hummels, Alaba – T. Müller (C) (72. Wagner), Javi Martínez, Th. Alcântara (76. Arturo Vidal) – Robben, Lewandowski, Ribéry (69. Coman).
    Náhradníci: Starke – Wagner, Bernat, Rudy, Arturo Vidal, Tolisso, Coman.

    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík (C), Stark, Torunarigha, Plattenhardt – Lustenberger, Lazaro – Leckie, Darida, Kalou (81. Duda) – Selke (72. Esswein).
    Náhradníci: Kraft – Skjelbred, Esswein, Duda, Mittelstädt, Weiser, Dardai.

    Rozhodčí: Winkmann – Bandurski, Blos
    thejrc.org