Calgary – Colorado 5:1 (kon.) | Dallas – Winnipeg 3:5 (kon.) | Toronto – Boston 4:3 (kon.)
Montreal – Tampa 3:4 (0:1 po s.n.) | Detroit – Carolina 3:1 (kon.) | Florida – Pittsburgh 6:5 (kon.)
Columbus – Chicago 3:2 (kon.) | Washington – Buffalo 5:1 (kon.) | Arizona – Anaheim 2:0 (kon.)
New Jersey – NY Islanders 2:1 (kon.) | Los Angeles – Edmonton 3:4 (kon.) | Nashville – St. Louis 4:0 (kon.)
Buffalo – Boston 4:1 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
Chicago Blackhawks
Neděle 25.02.2018, 01:05 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z mé strany již vše, příště na počtenou! (03:36:54)
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA:

    Lukáš Sedlák (CBJ): 0+0, +0, 1 střela, čas na ledě 7:57
    Jan Rutta (CHI): 0+0, +2, 1 střela, čas na ledě 19:53
    David Kämpf (CHI): 1+0, +0, 2 střely, čas na ledě 10:45
    Tomáš Jurčo (CHI): 1+0, +0, 2 střely, čas na ledě 14:23
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU:

    1. Pierre-Luc Dubois (CBJ): 1+1
    2. Sergej Bobrovskij (CBJ): 31 zák., 2 góly, úsp. 93,9 %
    3. Josh Anderson (CBJ): 1+0
     
    Blue Jackets nakonec přečkali závěrečný tlak Blackhawks a je dobojováno. Chicago sice v Columbusu dvakrát vedlo, v obou případech ale hosté o svůj náskok rychle přišli a ve třetí třetině rozhodl o výhře ohijského celku Josh Anderson! Blue Jackets tak po čtyřech porážkách z posledních pěti zápasů zabrali a díky vítězství nad Chicagem zůstanou i po dnešku na postupové příčce do play-off.
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Blackhawks se nyní přeci jen usadili před Bobrovským a vyústila z toho střela Jonathana Toewse z ostrého úhlu, Bobrovskij byl ale u své levé tyčky včas.
     
    58:54
    Cam Atkinson se pokusil poslat puk do prázdné branky, kotouč ale mířil mimo a Oesterle ho navíc pro jistotu zametl na zadní mantinel.
     
    58:10
    Modrokabátníkům byla odpískána vysoká hůl, následovat bude vhazování po Bobrovského pravici. To už jsou hosté v šesti, Forsberg po přerušení hry odjel na střídačku!
     
    57:48
    Jordan Oesterle neměl komu přihrát, a tak se podél levého hrazení vydal kupředu sám a nakonec se mu podařilo projet až do útočné třetiny.
     
    56:57
    Čas na vyrovnání se Chicagu krátí a na žádný závěrečný tlak to zatím nevypadá, do konce třetí třetiny přitom zbývají už jen tři minuty.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    56:02
    Švédský zadák Erik Gustafsson vjel s pukem na holi do útočné třetiny a okamžitě po přejezdu modré čáry vypálil, jeho rána ale postrádala přesnost.
     
    55:04
    Autor momentálně rozdílového gólu Josh Anderson se dostal k další střele, z vrcholu kruhů ale netrefil puk podle svých představ.
     
    54:08
    DeBrincat to zkusil z pravého kruhu, mladý útočník Chicaga ale netrefil puk podle svých představ a černá pryž orazítkovala pouze plexisklo.
     
    53:17
    Bobrovskij vyrazil Oesterleho pokus od modré holí, načež Brandon Dubinsky dostal puk až do útočného pásma a jeho spoluhráči mohou mezitím vystřídat.
     
    52:29
    Během komerční pauzy se vrátil na led rozhodčí Garrett Rank, který před pár minutami po zásahu holí od Jana Rutty opustil ledovou plochu.
     
    51:43
    Po nahození Nathana Gerbeho Forsberg nic neriskoval a radši přerušil hru, následovat bude další komerční přestávka.
    51:14 Josh ANDERSON - 3:2
     
    51:14
    Columbus právě vstřelil branku!
    To jsou věci. Chicago bylo ve třetí třetině jasně lepší, své šance ale neproměnilo a Blue Jackets se z ojedinělé akce dostávají poprvé v zápase do vedení. JOSH ANDERSON se povedenou zasekávačkou zbavil svého strážce Keitha a jeho následná nenápadná střela z ostrého úhlu propadla Forsbergovi až do sítě! Asistence: Boone Jenner.

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 18. Atkinson (S. Jones, Dubois), 35. Dubois (Panarin), 52. J. Anderson (Jenner) – 2. Kämpf (Hartman, Hinostroza), 30. Jurčo (P. Kane, E. Gustafsson)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – Werenski, S. Jones, R. Murray, J. Johnson, Harrington, D. Savard – Panarin, Dubois, Atkinson – Jenner, Wennberg, Bjorkstrand – Calvert, Dubinsky, Sedlák – Gerbe, J. Jokinen, J. Anderson.
    Chicago Blackhawks: A. Forsberg (Bérubé) – Keith, Oesterle, C. Murphy, Seabrook, E. Gustafsson, Rutta – Saad, J. Toews, Wingels – Jurčo, Anisimov, P. Kane – DeBrincat, Schmaltz, Duclair – Hinostroza, Kämpf, Hartman.

    Rozhodčí: St. Laurent, Rank – Murphy, Gibbs
    thejrc.org