Nitra – Trenčín 4:1 (kon.) | Žilina – Košice 3:6 (kon.) | Banská Bystrica – Nové Zámky 6:2 (kon.)
Poprad – Zvolen 3:5 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Detva 1:2 (po pr.)
konec
HK Nitra
4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
HK DUKLA Trenčín
sk Neděle 25.02.2018, 16:00 • Nitra Aréna • Tipos Extraliga (SR) • 50. kolo
Partner:
     
    Máme tu koniec stretnutia, po ktorom si dôležité tri body do ligovej tabuľky pripíšu hráči Nitry, ktorí v dnešnom zápase vyhrali hladko 4:1. Veľkú pochvalu si zaslúži najmä Michal Rais, ktorý v dnešnom zápase vsietil prvé dva zásahy stretnutia, čo sa u obrancu nevidí každý deň. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok večera. Z pozície komentátora sa Vám hlásil Róbert Gašpárek. (18:35:02)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:01
    Bezúch sa dostal po vhadzovaní do zakončenia, ale jeho delovka skončila len na hokejke Jakuba Ručkaya, od ktorého sa puk odrazil do ochranej siete. Vhadzovanie sa tak bude opakovať.
     
    58:48
    Oddychový čas hostí.
     
    58:48
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Cody Bradley – 2 min., hákovanie).
     
    58:30
    Bezúch našiel Olveckého, ktorý bol však tiesnený hneď dvojicou brániacich hráčov, a tak sa mu zakončiť nepodarilo. Puk už majú na svojich čepeliach domáci hráči.
     
    57:10
    Michal Krištof doviezol puk až za bránku súpera, čo jeho tím využíva k rýchlemu prestriedaniu.
     
    56:20
    Tomáš Starosta si teraz dokonale splnil svoje obranné povinnosti, keď nedovolil rozbehnutému Macíkovi zakončiť.
     
    55:30
    Hostia sa dostali do útočnej tretiny, kde však vôbec nič nevymysleli. Pri puku sú domáci hráči, ktorí upokojili napätý priebeh hry.
     
    54:13
    Nitra dala gól!
    Domáci sa dostali do rýchleho protiútoku, na ktorého konci bol MICHAL KRIŠTOF, ktorého gól stál naozaj za to. Naznačil strelu, vďaka čomu oklamal brániaceho hráča spoločne s gólmanom, potiahol puk do bekhendu a následne len zasunul puk do odkrytej časti bránky. Stav stretnutia je 4:1 a zdá sa, že je o víťazovi rozhodnuté. Asistencia: Tomáš Mikúš, Matej Paulovič.
     
    53:01
    Gašparovič si nepríjemne nakorčuloval medzi kruhy, odkiaľ sa rozhodol ohroziť bránku súpera. Lawson toho veľa nevidel a na jeho šťastie dokázal puk zblokovať jeden z jeho spoluhráčov.
     
    52:13
    Puk sa nachádza za bránkou Nitry, ale sú to práve hokejisti domáceho tímu, kto ho má pevne pod kontrolou.
     
    51:06
    Nitrania si troška zavadzali na útočnej modrej čiare, vďaka čomu prišli o puk. Pri puku sú momentálne hostia, ktorí sa pokúsia ohroziť bránku súpera.
     
    50:08
    Branko Radivojevič sa pokúsil o prekvapivé zakončenie z pravej strany, na ktoré dokázal však Lawson reagovať a puk bez problémov zachytiť.
     
    49:44
    Marek Slovák vyslal smerom k bránke tvrdú strelu, ktorá skončila v lapačke Michala Valenta. Nasledovať bude vhadzovanie pred bránkou Trenčína.
     
    49:21
    Puk sa nachádza v tretine Dukly Trenčín, kde oň bojujú oba celky pri mantineli.
     
    48:10
    Olvecký nahodil puk do útočnej tretiny, kde ho však nedokázal nikto z jeho spoluhráčov zachytiť. Domáci hokejisti už rozbiehajú rýchly protiútok.
     
    47:07
    Trenčín dal gól!
    Peter Sojčík sa pokúsil z otočky zakončiť, ale na tento pokus dokázal gólman ešte reagovať. Puk však vyrazil len pred seba, kde stál osamotený ERIK SMOLKA, ktorý pohodlne upratal puk do odkrytej bránky. Stav stretnutia je 3:1!
     
    47:01
    Hostia nedokázali doposial nájsť recept na domáceho gólmana a nenašiel ho ani Juraj Bezúch, ktorý sa dostal do samostatného úniku, ale nedokázal puk upratať do siete.

    Róbert Gašpárek

    Branky a nahrávky: 6. Rais (Krištof, Paulovič), 38. Rais (Paulovič), 41. Slovák (Pupák, Versteeg), 55. Krištof (Mikúš, Paulovič) – 48. Smolka (Sojčík)


    HK Nitra: Lawson – Milam T., Rais, Paulovič, Krištof, Mikúš – Milam J., Ordzovenský, Kovacs, Slovák, Blackwater – Pupák, Versteeg, Ručkay H., Bradley, Kutálek – Korím, Rýgl, Šiška, Ručkay J., Macík
    HK DUKLA Trenčín: Valent – Starosta, Romančík, Bezúch, Olvecký, Radivojevič – Fruhauf, Cebák, Sojčík, Smolka, Varga – Holenda, Bohunický, Mikula, Dlouhý, Gašparovič – Pač, Deveaux, Švec, Hudec

    Rozhodčí: Novák, Stano – Synek, Šefčík – Čavojský
    thejrc.org