Nitra – Trenčín 4:1 (kon.) | Žilina – Košice 3:6 (kon.) | Banská Bystrica – Nové Zámky 6:2 (kon.)
Poprad – Zvolen 3:5 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Detva 1:2 (po pr.)
konec
MsHK Žilina
3:6 (1:3, 1:2, 1:1)
HC Košice
sk Neděle 25.02.2018, 17:00Tipos Extraliga (SR) • 50. kolo
Partner:
     
    Skončilo sa dnešné stretnutie medzi MsHK Žilina a HC Košice, po výsledku 3:6 sa z výhry a troch bodov tešia hostia.

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok večera. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:21:45)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:49
    Ešte strieľal Pulli, ktorý trafil Mikoláša do masky. Už sa nič neudeje.
     
    58:48
    Dudáš posúval Kesselovi, ten to skúšal strieľanou prihrávkou. Nenašiel ale ani jedného zo svojich spoluhráčov, puk tak len zadunel na zadnom mantineli. Následné prerušenie hry využijú oba celky na striedanie.
     
    57:58
    Boltun si pred bránkou pýtal puk, tá prihrávka bola napokon len veľmi slabá. Napriek tomu to Košičanov mrzieť nemusí, hrá sa totiž pred bránkou Maroša Mikoláša.
     
    57:03
    Prebiehajú posledné tri minúty tretej tretiny, Dudáš je už na ľade.
     
    56:27
    Vyhodil Pulli. Táto presilová hra žilinským Vlkom absolútne nevychádza, nesledovali sme ani jedno lepšie zakončenie. Zápas sa prakticky už len dohráva.
     
    55:39
    Ďalšia stráta pásma. Po dobrej práci Davida Pacana sa teraz domáci vyhnali z útočnej tretiny sami.
     
    55:20
    Košičania vyhrali v úvode svojho oslabenia buly a puk poslali cez všetky čiary až k Mikolášovi. Tam nazbierali niekoľko cenných sekúnd, už sa ale Žilina chystá pred Lundströma.
     
    54:48
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Dudáš – 2 min., sekanie).
     
    54:40
    Húževka bol nútený puk odstreliť do obranného pásma svojho celku, Žilinčania takto strácajú cenné sekundy, ktoré by mohli tráviť pred Lundströmom. Aj z tohto dôvodu sa tak zdá, že dnes Vlci nebudú bodovať.
     
    53:44
    Košičania potrebovali striedať, Pulli si preto obhodil obrancov Žiliny a získal v ich pásme cenné sekundy. Čerstvé sily ale potrebujú poslať na ľad aj domáci.
     
    52:53
    Košičania kombinujú v pásme svojho súpera, je to ale bez strely.
     
    50:55
    Žilina dala gól!
    Z nahodenia od modrej čiary je napokon tretí žilinský gól. Lundström toho teraz veľa nevidel, Košičania sa preto na svojho gólmana hnevať nemôžu. Do listiny strelcov sa zapísal po druhýkrát LUKÁŠ KOZÁK. Asistencie: Andrej Hatala, Peter Húževka.
     
    49:30
    Na opačnej strane klziska sa snažil zakončovať Stupka, ktorý by s výsledkom nepochybne ešte rád niečo urobil. Jeho strela bola ale zblokovaná na zadný mantinel, Joakim Lundström preto zakročiť nemusel.
     
    48:16
    Žilina vytečovala puk z košickej modrej čiary do stredného pásma, tam sa k nemu ako prvý dostane Dudáš. Košičania potrebujú striedať, preto tak učinia počas hry.
     
    47:06
    Zdá sa, že výsledok sa už v Žiline výraznejším spôsobom meniť nebude.
     
    45:47
    Košice dali gól!
    A už je to 6:2 pre Košice, navyše to spravil MICHEL MIKLÍK parádne. Miklík si postupne položil Andersonsa aj Mikoláša, ktorého si vytiahol vysoko z bránky a následne bekhendom poslal puk do odkrytej bránky. Asistencia: Blake Kessel.
     
    45:30
    Pomerne často sa ale hrá pred košickou bránkou, gólman hostí pritom hru takticky prerušuje. Oba celky rotujú svoje formácie na ľadovej ploche a takticky sa tak snažia rozložiť sily všetkých hokejistov.

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 4. Kozák (Hruška, Tvrdoň), 36. Andersons (Hruška), 51. Kozák (Hatala, Húževka) – 8. Jenčík (Kessel, Miklík), 16. Pacan (Dudáš, Miklík), 17. Suja (Šedivý, Spilar), 32. Pacan (Kafka, Miklík), 40. Kafka (Miklík, Koch), 46. Miklík (Kessel)


    MsHK Žilina: Tomek (41. Mikoláš) – Kozák, Hatala, Roman, Juraško, Mikuš, Andersons, Mazanec, Mendrej – Tvrdoň, Hruška, Pospíšil – Klimenta, Holovič, Konečný – Švihálek, Húževka, Jurík – Stupka, Ondruš, Rogoň
    HC Košice: Lundström (Škorvánek) – Dudáš, Kessel, Šedivý, Čížek, Pulli, Koch, Ovčačík, Vrábeľ – Kafka, Pacan, Miklík – Jenčík, Suja, Spilar – Koyš, Klíma, Šoltés – Petráš, Boltun, Hričina

    Rozhodčí: Müllner, Lokšík – Kollár, Krajčík
    thejrc.org