Ufa – Čeljabinsk 3:2 (po pr.) | CSKA Moskva – Jokerit 2:0 (kon.) | Kazaň – Magnitogorsk 4:1 (kon.)
Petrohrad – Jaroslavl 1:2 (kon.)
konec
CSKA Moskva
2:0 (0:0, 1:0, 1:0) Stav série: 2:0
Jokerit Helsinky
Sobota 17.03.2018, 15:00 • Ledový sportovní komplex CSKA, Moskva • Play-off KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne z tohoto utkání vše, přeji vám příjemný zbytek soboty. Na počtenou! (17:47:01)
     
    V Moskvě je dohráno, CSKA si připisuje šestou výhru v řadě v letošním play-off! Zároveň se ujímá vedení 2:0 v sérii s Jokeritem a případným vítězstvím v příštím zápase v Helsinkách si tak může vybojovat hned tři mečboly. Nutno také dodat, že celek z hlavního města Ruska v bojích o Gagarinův pohár stále inkasoval jen jednou a úspěšnost zákroků jeho brankáře, Ilji Sorokina, se dnes posunula nad 99%.
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 38 – 26
    Zblokované střely: 16 – 16
    Vhazování: 39 – 45
    Hity: 22 – 15
    Trestné minuty: 6 – 8
    Využití přesilovek: 0/2 – 0/1
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Jeden z domácích borců se pokusil přes celé hřiště zakončit do opuštěné branky, tu ale nakonec o pár centimetrů minul. Icing.
     
    59:20
    Karri Rämö je na střídačce, helsinská klec zeje prázdnotou! Hosté už nemají co ztratit a zkouší své štěstí v power-play.
     
    58:35
    Matthew Gilroy bere ve vlastním pásmu kotouč na sebe a po chvilce jej rozehrává dopředu, Finové se opět pokouší vrátit zpět před Sorokinovu klec.
     
    57:49
    Pihlström zavezl kotouč zpět do útočného pásma, hosté byli ale tentokrát soupeřem ze třetiny velmi rychle vyhnáni. Ani nestihli vystřelit na branku.
     
    56:54
    Halou se nese hlasitý pískot, Jokerit se snaží brankáře CSKA zasypávat jednou střelou za druhou. Obrana před Sorokinem začíná pomalu selhávat.
     
    56:00
    Střela Nicklase Jensena od modré končí na betonu připraveného Ilji Sorokina. Zdá se, že Helsinky na strážce soupeřovy klece nenajdou recept ani dnes.
     
    55:21
    Finský celek má ideální příležitost snížit, Michail Grigorenko (MOS) je totiž na dvě minuty vyloučen za hákování. Jokerit čeká první přesilovka v zápase.
     
    54:16
    John Norman se znovu zkusil prosadit, kvůli dojíždějícímu protihráči ale nezvládl pořádně zamířit a jeho střela klec minula o dobrých několik metrů.
     
    53:16
    Nahození Kaprizova od modré se od betonu Räma odrazilo do rohu kluziště, kde si jej na hůl vzal jeden z Helsinských. Ti se tak mohou zkusit přesunout do útoku.
     
    51:45
    Lauridsen na trestné lavici už přešlapuje, přesilovka Moskvanů se pomalu ale jistě chýlí ke konci. Domácí po druhém gólu hodně polevili a netlačí se tolik dopředu.
     
    50:57
    Jokerit zatím v oslabení skvěle brání, domácí se dosud nedostali ani k jedné střele a většina hry se drží před hostující modrou čárou.
     
    49:51
    Oliver Lauridsen (JOK) je vyloučen za vysokou hůl, ač by si jeho protihráč zasloužil dvě minuty za filmování. CSKA čeká další přesilovka.
     
    48:56
    Sledujeme relativně vyrovnanou partii, žolíci stále nehodlají skládat zbraně a bojují ze všech sil. Exceletní Sorokin si ale svým výkonem zadělává na páté čisté konto v letošním play-off.
     
    47:38
    Domácí kontrolují kotouč a snaží se protlačit zpět před branku, zpevněná defenzíva Helsinek je ale nepouští daleko za modrou čáru.
     
    46:23
    A už to mohlo být o tři branky! Obrana hostů se sesypala jako domeček z karet a před její brankou zavládla naprosto chaotická situace, před dalším gólem jí zachránila jen štěstěna.
     
    46:00
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Překvapí, bývalý hokejový klub armády vede o dvě branky! SERGEJ ANDRONOV si ve střední třetině vzal kotouč na svou hůl, prorazil před branku a zakončil přímo mezi nohy nepřipraveného Räma – 2:0. Zvrátit stav zápasu bude pro Finy hodně těžké... Asistence: Nikita Nestěrov, Ivan Tělegin.
     
    45:49
    Tělegin přenechal kotouč Nestěrovovi a ten jej zaváží dopředu. Uvidíme, co ofenzíva moskevského celku vymyslí tentokrát. Překvapí nějak soupeřovu obranu?
     
    44:11
    Znovu se bude dvě minuty hrát ve čtyřech na obou stranách, Niklas Jensen (JOK) s Valerijem Ničuškinem (MOS) míří na lavici hříšníků. Oba se dopustili sekání.
     
    44:02
    Stejně jako po většinu utkání se i nyní hra neuvěřitelně táhne. Vhazování ve středním pásmu se teď muselo opakovat hned čtyřikrát, než proběhlo bez problémů.
     
    43:25
    Ospalou atmosféru v hale teď prořízl prudkou dělovkou z prostoru pro vhazování Tělegin, překvapený Rämö však nakonec nemusel zasahovat – kotouč šel mimo.
     
    42:55
    Odpískáno další zakázané uvolnění, proviněným celkem jsou tentokrát Helsinky. Po pauze uvidíme vhazování po pravé straně finské svatyně.
     
    42:23
    Domácí jsou usazeni před soupeřovou klecí, dravá a neodbytná obrana Jokeritu jim ale nenechává ani centimetr ledu zadarmo a vůbec je nepouští do střel.
     
    41:26
    Slabší střela Johna Normana z pravého kruhu zaduněla o Sorokinův pravý beton, odkud se odrazila na hůl jednoho z pohotových hráčů moskevského celku.
     
    40:54
    Oba celky jsou duchem asi ještě v kabinách – jejich hru totiž momentálně doprovází spousta nepřesností, kotouč mění majitele poměrně často.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Po čtyřiceti minutách platí ve svatostánku CSKA v Moskvě stav 1:0 pro domácí, kterým vedení svou trefou z voleje v šestadvacáté minutě přisoudil Michail Grigorenko. Ruský celek měl po většinu třetiny více ze hry, přes dobře chytajícího Räma se mu ale už další kotouče dostat nepodařilo.
     
    Statistiky po druhé třetině
    Střely na branku: 17 – 8
    Zblokované střely: 10 – 5
    Vhazování: 16 – 13
    Hity: 10 – 4
    Trestné minuty: 2 – 4
    Využití přesilovek: 0/1 – 0/0
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:49
    Grigorenko se pokoušel z hranice brankoviště protlačit puk do sítě, připravený maskovaný muž ale zasáhl včas a zabránil tak další trefě domácích!
     
    38:46
    Hra se i po konci početní výhody drží před helsinskou svatyní, dobře bránící hosté ale soupeře nepouští do kvalitních střeleckých pozic a Rämö tak má minimum práce.
     
    37:53
    Dvakrát po sobě z takřka identické pozice teď své štěstí zkusil Mat Robinson. Napoprvé se netrefil, druhý projektil zastavil pozorný Rämo pravým betonem.
     
    36:49
    Dlouhá kombinace CSKA vyvrcholila prudkou ranou Alexeje Marčenka od modré čáry, přičemž odražený kotouč od zadního mantinelu se ještě pokusil do sítě protlačit Šumakov. Bezúspěšně.
     
    36:14
    Uvidíme první přesilovku, vyzkouší si jí hokejisté Moskvy. Na dvě minuty je za vysokou hůl vyloučen obránce Petteri Wirtanen (JOK).
     
    35:51
    Grigorenkovi očividně jeden gól nestačí, forvard CSKA nyní projel soupeřovou obranou jako nůž máslem a z bezprostřední blízkosti poslal pryž přímo do hrudníku Karriho Räma.
     
    34:53
    Za helsinskou brankou se bojuje o puk, urputná tahanice už trvá kolem deseti sekund. Do konce druhé třetiny zbývá něco málo přes pět minut.
     
    Dnešní utkání sleduje 5 018 diváků. (89,6% kapacity)
     
    33:29
    Šalunovova střela z pravého kruhu úplně zmizela ve výstroji připraveného Karriho Räma, který si tak do statistik připisuje další úspěšný zákrok.
     
    32:24
    Že bychom sledovali nějak záživnou pasáž hry, to se opravdu říct nedá. Průběh utkání doprovází častá přerušení, to poslední bylo kvůli ofsajdu Jokeritu.
     
    31:35
    Zakázané uvolnění domácího celku vrátí hru před jejich klec, po kratičké pauze se bude vhazovat po pravé ruce moskevského gólmana.
     
    30:52
    Steve Moses se pokusil prosadit už minimálně počtvrté v dnešním zápase, ani tentokrát však na skvělého Sorokina nevyzrál. Ten má v play-off zatím úspěšnost přes 99%.
     
    30:05
    Sledujeme vyrovnanou partii, hra se přelévá z jednoho konce kluziště na druhý. Zajímavějších šancí je momentálně k vidění poskrovnu.
     
    28:41
    Hosté mají více ze hry a snaží se na zásah bývalého armádního klubu nějak odpovědět, stále ovšem naráží na výborného strážce domácí klece.
     
    27:45
    Pekka Jormakka se dostal do úniku a i přes dojíždějícího Ožiganova zvládl zakončit, hbitý Sorokin kotouč lapil do rukavice!
     
    26:39
    Ničuškin nahrál na modrou Popovovi, který se bez váhání pokusil prosadit. Jejich souhra ale tentokrát brankou neskončila, forvard CSKA totiž svatyni úplně přestřelil.
    25:12 Michail GRIGORENKO - 1:0
     
    25:12
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Domácí sice zatím po většinu periody tahali za kratší konec, přesto se ale po rychle akci prosazují jako první! Popov na sebe stáhl jednoho obránce Jokeritu a nahrál k levé tyči volnému MICHAILU GRIGORENKOVI, který z voleje pryž uklidil přímo do helsinské sítě. Asistence: Alexandr Popov, Valerij Ničuškin.
     
    24:38
    Norman stál v čele dalšího výpadu Jokeritu na branku, s jeho slabší střelou z mezikruží si Sorokin poradil bez větších obtíží. Na první gól tak stále čekáme.
     
    23:24
    Po delší době teď své ofenzivní schopnosti předvedl také armádní klub, dělovka Alexeje Marčenka od modré ale jen orazítkovala mantinel za Rämovou brankou.
     
    22:39
    Sami Lepistö napřáhl od modré, Sorokin prudce letícímu kotouči nastavil do cesty vyrážečku. Gólman domácích je dnes ve formě a chytá jednu ránu za druhou.
     
    21:51
    Grigorenko chtěl nahrát jednomu ze svých spoluhráčů, který byl připravený u modré čáry, jenže svou nabídku namířil dost špatně a kotouč nakonec sjel až na icing.
     
    21:11
    Tolvanen byl v rohu kluziště ukázkově odzbrojen jedním z bránících hráčů, Helsinky si ale velmi rychle následně zvládly vybojovat puk zase zpět.
     
    20:28
    V úvodu druhé části je aktivnějším týmem Jokerit, kterému se však přes pevnou moskevskou obranu vůbec nedaří na delší dobu prorazit za modrou čáru.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodní perioda druhého zápasu semifinálové série mezi Moskvou a Jokeritem je za námi, na první branku utkání si budeme muset ještě počkat. Po většinu dějství jsme sledovali vyrovnanou hru, ke konci pak začal mít na ledě čím dál tím větší převahu CSKA.
     
    Statistiky po první třetině
    Střely na branku: 13 – 6
    Zblokované střely: 1 – 6
    Vhazování: 16 – 13
    Hity: 9 – 8
    Trestné minuty: 2 – 2
    Využití přesilovek: 0/0 – 0/0
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:31
    Zničehonic se před hostující klecí zjevil Sergej Andronov, který zakončil mezi beton a pravou tyč. Brankář Jokeritu škvírku ve své kleci zacpal včas.
     
    18:32
    Pokus Jokeritu se po delší době prodrat ven z vlastní třetiny končí dalším zakázaným uvolněním. Do konce první periody zbývá zhruba minuta a půl.
     
    17:20
    Hra čtyři a čtyři zatím prospívá spíše CSKA, které navázalo na nápor z šestnácté minuty a momentálně hodně trápí helsinskou obranu. Rämö musí být konstantně ve střehu.
     
    16:19
    Po přerušení se před Sorokinovou brankou odehrála menší strkanice, bude se vylučovat. Za hrubost jsou na dvě minuty z kluziště vykázáni Marko Anttila (JOK) a Sergej Šumakov (MOS).
     
    15:40
    Bývalému armádnímu klubu se povedlo probít vpřed a usadit se před Rämovou klecí. Moskvané zatím pouze kombinují, ke střeleckému pokusu se neodhodlali.
     
    14:32
    Hra se přelévá ze strany na stranu, obrany obou celků teď pracují na plné obrátky a soupeřovy výpady vpřed zastavují už na modrých čarách.
     
    13:49
    V ideální střelecké pozici na pravém kruhu se ocitl Kirill Kaprizov, výborně chytající dvojka Jokeritu v letošním ročníku se ale ani tentokrát nenechala zaskočit!
     
    12:52
    Rämö podruhé v zápase zasáhl rukavicí a podržel kotouč, přerušuje se. CSKA se svým soupeřem už srovnalo krok a nyní sledujeme celkem vyrovnanou partii.
     
    12:15
    Tolvanen s Jensenem se dostali do přečíslení dva na jednoho, dojíždějící Kiselevič ale na poslední chvíli zachytil přihrávku z hole prvního jmenovaného a zabránil tak zakončení!
     
    11:12
    V rohu za finskou klecí probíhá tahanice o pryž, do které je zapojeno hned několik borců z obou týmů. Těžko odhadnout, kdo si puk nakonec odveze.
     
    10:15
    Nestěrov zavezl kotouč za svou branku, kde jej drží a čeká, až jeho spoluhráči vystřídají. Uvidíme, co potom útok Moskvy vymyslí.
     
    09:34
    CSKA se zkoušelo po nějaké době vrátit zpět před Räma, jejich výpad vpřed ale zastavuje odpískaný ofsajd. Jeden z domácích hráčů se při přejezdu modré čáry poněkud unáhlil.
     
    08:54
    Jokerit je aktivnějším celkem, maskovaný muž v domácí kleci teď musel čelit prudkému zakončení Anttily z kruhu. To vyrazil vysoko nad klec.
     
    07:56
    Proti ráně Johna Normana od modré vytasil připravený Sorokin pravý beton, od kterého se pryž odráží přímo na hůl jednoho z hráčů Moskvy.
     
    06:59
    Průběh teď rozsekává jedno přerušení za druhým, konkrétně nyní je hra pozastavena kvůli zakázanému uvolnění CSKA. Vhazovat se tedy bude v jeho pásmu.
     
    06:44
    Hned po vyhraném vhazování v útočném pásmu proklepl nahozením reflexy helsinského brankáře Tělegin, bývalý strážce svatyně Calgary Flames prošel testem na jedničku.
     
    05:42
    Oba celky se snaží svatyni soupeře ostřelovat co nejčastěji to jen jde, podrobné taktizování jde stranou. Ránou od modré čáry se teď blýskl Alexandr Popov, Karri Rämö chytá.
     
    05:12
    O slovo si nyní opět řekl Steve Moses, který stál v čele rychlého protiútoku Jokeritu. Jeho projektil zamířil vysoko nad klec a Sorokin tak nemusel zasahovat.
     
    04:39
    Ničuškin vybídl ke střele Nestěrova, který z modré čáry zasáhl lapačku hbitého Räma. Zatím sledujeme atraktivní a vyrovnanou podívanou.
     
    03:37
    Rämö se rozhodl neposedný kotouč před najíždějícími protihráči raději schovat pod rukavici, tentokrát tedy uvidíme buly před jeho klecí.
     
    03:08
    Mosesova rána z kruhu vymetla pavučiny z rukavice Ilji Sorokina, hra je přerušena. Po krátké pauze se bude vhazovat po levici strážce moskevské branky.
     
    02:13
    Šalunov se dostal na pravý kruh a našel v mezikruží připraveného Kuzmenkova, kterému ale v zakončení zabránil jeden z neodbytných bránících Finů.
     
    01:31
    Pekka Jormakka si najel si pukem na vlastní modrou a rozehrál jej dopředu, hosté se po krátké době opět zkoušeli proniknout před branku CSKA. Nepřesný pas ale končí icingem.
     
    00:48
    Moskvané jsou v úvodních okamžicích častěji na kotouči, vůbec se jim ale nedaří se prokousat ven z vlastní třetiny. Finský tým je tam má pevně sevřené.
     
    00:20
    Jako první vyrazili vpřed hokejisté Jokeritu, Ilja Sokorin má po zakončení Petera Regina z hranice brankoviště na svém kontě první úspěšný zákrok.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Sudí už svolávají první lajny do středového kruhu, jdeme na to! Na úvodním vhazování se proti sobě postaví Alexandr Popov a Peter Regin
     
    Hráči už jsou na ledě a pomalu se řadí na modrých čarách. Za malý moment si poslechneme státní hymny Finska a Ruska, po jejichž doznění už budeme moci začít.
     
    Ještě jednou vám přeji příjemné odpoledne, v potemnělé moskevské hale je vše připraveno pro dnešní střetnutí. Oba celky jsou zatím ještě v kabinách.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    CSKA Moskva: I. Sorokin (L. Johansson) – M. Robinson, Kiselevič (A), Marčenko, Nestěrov, Pašnin, Naumenkov (C), Ožiganov – Grigorenko, Al. Popov, Ničuškin – Šumakov, Šalunov, Kaprizov – Tělegin, Andronov, Ljubimov – Popugajev, V. Žarkov, Scott (A) – Kuzmenko.

    Jokerit Helsinky: Rämö (Zapolski) – Lepistö (A), Andersén, Kivistö, Gilroy, O. Lauridsen, Wirtanen, Rissanen – Joensuu (A), Moses, Regin (C) – Tolvanen, O'Neill, N Jensen – Jormakka, Norman, H. Ikonen – Anttila, Pihlström, Huhtala.

    Rozhodčí: Odinš, Fraňo – Lazarev, Otmachov.
     
    PRVNÍ ZÁPAS: MOS – JOK 4:0

    Semifinálovou sérii zahájili lépe Moskvané, kterým se včera podařilo na domácí půdě porazit Jokerit 4:0! Skóre otevřel už ve třetí minutě utkání Greg Scott, na jehož zásah pak těsně před koncem úvodní periody navázal Valerij Ničuškin. Ve třetí třetině pak výhru CSKA potvrdili svými trefami Sergejové Andronov a Šumakov.

    16. 3. 2018 – Ledový sportovní komplex CSKA, Moskva
    CSKA Moskva – Jokerit Helsinky 4:0
    (2:0, 0:0, 2:0)
    --------------------------------------------------------------------
    Branky a nahrávky: 3. Scott (Platt), 20. Ničuškin (Naumenkov, Popov), 44. Andronov (Tělegin, Petrov), 58. Šumakov (Šalunov, Kaprizov)
    Střely na branku: 30 – 18
    Zblokované střely: 13 – 10
    Vhazování: 22 – 28
    Trestné minuty: 10 – 12
    Využití přesilovek: 1/5 – 0/4
    --------------------------------------------------------------------
    CSKA Moskva: Sorokin – Robinson, Kiselevič, Marčenko, Nestěrov, Pašnin, Naumenkov, Blažijevskij – Grigorenko, Popov, Ničuškin – Kaprizov, Šumakov, Šalunov – Petrov, Tělegin, Andronov – Scott, Popugajev, Platt – Žarkov.

    Jokerit Helsinky: Zapolski – Andersén, Lepistö, Gilroy, Kivistö, Wirtanen, Lauridsen, Rissanen – Moses, Joensuu, Regin – O'Neill, Tolvanen, Jensen – Palola, Jormakka, Norman – Niemi, Anttila, Pihlström.
    --------------------------------------------------------------------
    Rozhodčí: Odins, Gusev – Lazarev, Otmachov
    Diváci: 4 003 (71,5% kapacity)
    Ve včerejším zápase otevřel skóre už ve třetí minutě touhle parádní trefou Greg Scott.

     
    JOKERIT HELSINKY (3.)
    Bilance základní části:
    56 Z, 29-4-8-15, 151:108, 103 bodů

    Ani Jokerit si letos nevedl špatně – jediný finský zástupce v soutěži skončil třetí v Západní konferenci, hned za SKA a svým dnešním soupeřem. Ve čtvrtfinále jej čekal nepředvídatelný celek ze Soči, který v průběhu dlouhodobé části hned několikrát zvládl zaskočit favority a Helsinští si jej tak rozhodně nemohli dovolit podcenit. Nakonec se jim povedlo celek z lázeňského města na pobřeží Černého moře vyřadit už v pěti duelech a celkem rychle si tak zajistit vstupenku do další části play-off.

    Nejproduktivnější hráči – zák. část
    Niklas JENSEN – 54 Z, 37 bodů (19+18)
    Eeli TOLVANEN – 49 Z, 36 bodů (19+17)
    Peter REGIN – 56 Z, 31 bodů (8+23)

    Brankářské statistiky – zák. část
    Ryan ZAPOLSKI
    – 2353 min. | 93,1% úsp. | prů. 1,76
    Karri RÄMÖ
    – 1020 min. | 93,0% úsp. | prů. 1,94
     
    CSKA MOSKVA (2.)
    Bilance základní části:
    56 Z, 35-9-1-11, 175:89, 124 bodů

    Bývalý armádní klub vyhrál základní část KHL poslední tři sezóny za sebou, letos ale zisk úctyhodných 124 bodů na první místo v lize nestačil – více totiž nasbírala nezastavitelná petrohradská mašina. CSKA tak do play-off šel z druhého místa, v první kole se v moskevském derby střetl se Spartakem. Ten pro něj nakonec nebyl vůbec žádnou překážkou, jelikož mu v průběhu celé série povolil vstřelit jen jednu jedinou branku a po hladkém vítězství 4:0 na zápasy se tak posunul do konferenčního semifinále.

    Nejproduktivnější hráči – zák. část
    Maxim ŠALUNOV – 46 Z, 40 bodů (20+20)
    Sergej ŠUMAKOV – 47 Z, 40 bodů (17+23)
    Kirill KAPRIZOV – 46 Z, 40 bodů (15+25)

    Brankářské statistiky – zák. část
    Ilja SOROKIN
    – 2182 min. | 93,1% úsp. | prů. 1,59
    Lars JOHANSSON
    – 1192 min. | 93,8% úsp. | prů. 1,31
     
    Krásné odpoledne! Program konferenčního semifinále Kontinentální hokejové ligy dnes pokračuje druhými zápasy, v tomto přenosu se zaměříme na duel mezi moskevským CSKA a helsinským Jokeritem. Pojďme si oba celky představit.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 26. Grigorenko (Al. Popov, Ničuškin), 46. Andronov (Nestěrov, Tělegin)


    CSKA Moskva: I. Sorokin (L. Johansson) – M. Robinson, Kiselevič (A), Marčenko, Nestěrov, Pašnin, Naumenkov (C), Ožiganov – Grigorenko, Al. Popov, Ničuškin – Šumakov, Šalunov, Kaprizov – Tělegin, Andronov, Ljubimov – Popugajev, V. Žarkov, Scott (A) – Kuzmenko.
    Jokerit Helsinky: Rämö (Zapolski) – Lepistö (A), Andersén, Kivistö, Gilroy, O. Lauridsen, Wirtanen, Rissanen – Joensuu (A), Moses, Regin (C) – Tolvanen, O'Neill, N Jensen – Jormakka, Norman, H. Ikonen – Anttila, Pihlström, Huhtala.

    Rozhodčí: Odinš, Fraňo – Lazarev, Otmachov

    Diváci: 5 018
    CSKA Moskva 4 2 Jokerit
    #1 Pátek 16.03.2018 • 17:30
    CSKA Moskva - Jokerit 4:0
    #2 Sobota 17.03.2018 • 15:00
    CSKA Moskva - Jokerit 2:0
    #3 Pondělí 19.03.2018 • 17:30
    Jokerit - CSKA Moskva 2:1 po prodl.
    #4 Úterý 20.03.2018 • 17:30
    Jokerit - CSKA Moskva 1:2
    #5 Čtvrtek 22.03.2018 • 17:30
    CSKA Moskva - Jokerit 1:2 po prodl.
    #6 Sobota 24.03.2018 • 15:00
    Jokerit - CSKA Moskva 3:4
    thejrc.org