Petrohrad – CSKA Moskva 2:0 (kon.)
konec
SKA Petrohrad
2:0 (0:0, 2:0, 0:0) Stav série: 1:1
CSKA Moskva
Sobota 31.03.2018, 16:00 • Ledový palác, Petrohrad • Play-off KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek Bílé soboty. Na početnou! (18:37:29)
     
    Dohráno! Druhý souboj titánů skončil šťastněji pro domácí Petrohrad, který se po brankách Guseva a Koskiranty z druhé třetiny raduje z vítězství a srovnává tak stav série na 1:1. Finále Západní konference bude pokračovat v pondělí, kdy se přesune do moskevského Ledového sportovního komplexu CSKA.
     
    Dnešní utkání v Petrohradu sledovalo 12 415 diváků, což je o 115 více, než oficiální uvedená kapacita Ledového paláce – bylo vyprodáno.
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 25 – 25
    Zblokované střely: 15 – 9
    Vhazování: 31 – 24
    Hity: 32 – 15
    Trestné minuty: 12 – 14
    Využití přesilovek: 0/3 – 0/2
     
    Konec zápasu.
     
    59:29
    Moskva si vzala oddechový čas, Ilja Sorokin už zůstává na střídačce. Po konci přerušení uvidíme buly před svatyní finského gólmana.
     
    58:58
    Tichonov si vyjel za modrou čáru a následně se velmi rychle vrátil zpět do svého pásma, Petrohradští už jen tahají čas. Do konce zbývá pouze minuta.
     
    57:59
    Sorokin už pokujuje po střídačce, CSKA už nemá do ztratit a za chvilku zkusí své stěstí v power-play. Kotouč na svých holí teď drží domácí.
     
    56:54
    Ze základní hrací doby zbývá ukrojit něco málo přes tři minuty, Moskvě se výrazně snižuje čas na vyrovnání. Hra se teď pohybuje hlavně ve středním pásmu.
     
    55:39
    Tichonov se u modré čáry pokusil hokejkou zachytit letící kotouč, odpískána hra vysokou holí. Vhazovat se bude ve středním pásmu, blíže k moskevské třetině.
     
    54:37
    Grigorenko našel krásným pasem volného Marčenka v mezikruží, jehož střelu z první připravený Koskinen zastavil dobře umístěnou lapačkou.
     
    53:09
    SKA se zřejmě už soustředí jen na bránění svého dvoubrankového náskoku. Dopředu se vůbec nežene, důkladně brání a vyhazuje puky za moskevskou klec.
     
    52:32
    Maskovaný muž v petrohradské kleci před najíždějícími protihráči raději schoval pryž pod rukavici, hra je přerušena. Další vhazování před domácí brankou.
     
    51:48
    Odpískáno zakázané uvolnění, hra se po nějaké době vrátí před branku zatím neprůstřelného Koskinena. Buly proběhne po jeho levé ruce.
     
    50:49
    Světlakova na kruhu odzbrojil pohotový Ketov, který se následně s pukem na holi vydal dopředu. Po přejetí středové čáry pak puk vyhodil za soupeřovu klec.
     
    49:23
    Hra se drží převážně v petrohradské části kluziště, přičemž domácí pečlivě brání nepouští soupeře do kvalitnějších střeleckých příležitostí.
     
    48:10
    Petrov zasáhl prudkou ranou od modré Koskinena do helmy, po následném přerušení se do sebe pustili Zub a Světlakov. Vylučovat se ale nebude.
     
    47:32
    Domácí už potřetí vyhazují a jednu vystřídat, jejich oslabení se pomalu ale jistě chýlí ke konci. Gólman Petrohradu zatím nečelil snad ani jediné střele.
     
    46:29
    Všechny výpady hostů jsou pevnou obranou soupeře zastavovány už na modré čáře, Moskvanům se vůbec nedaří protlačit před Koskinenovu klec.
     
    45:50
    Moskva si zahraje přesilovku, Petrohrad chvilku hrál v šesti a dostává za to dvouminutový trest, který za svůj tým odpyká Nikita Gusev (PET).
     
    44:14
    Gusev nahodil kotouč za soupeřovu klec, kde se k němu jako první dostávají hokejisté CSKA. Hosté se po delší době snaží protlačit do útoku.
     
    43:06
    Dacjuk setřásl jednoho z bránících Moskvanů a z kruhu zkusil zaskočit Ilju Sorokina, ten ale jeho slabší zakončení bez větších obtíží pokryl lapačkou.
     
    42:22
    Hra se přelévá z jedné strany ledové plochy na druhou, kotouč mění majitele poměrně často. Ani jednomu týmu se nedaří vážněji ohrozit svatyni soupeře.
     
    41:12
    Na finského gólmana si nepřišel ani Kuzmenko, jehož projektil z prostoru pro vhazování skončil v lapačce maskovaného muže v petrohradské kleci.
     
    40:48
    Po prudkém výpadu vpřed se pokusil z pravého kruhu prosadil Kirill Kaprizov, Koskirantův štít je ale i po jeho ráně stále čistý.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ledový palác mohl poprvé slavit už čtyřicet sekund po startu druhé třetiny, kdy otevřel skóre Nikita Gusev. Na jeho trefu pak v jednatřicáté minutě navázal Jarno Koskiranta a upravil tak stav zápasu na aktuálních 2:0 pro Petrohrad. V prostřední třetině byla k vidění rychlá a hlavně agresivní hra, strkanic a drobnějších potyček rozhodně nebylo málo.
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 20 – 15
    Zblokované střely: 8 – 9
    Vhazování: 22 – 16
    Hity: 23 – 10
    Trestné minuty: 10 – 14
    Využití přesilovek: 0/3 – 0/1
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:52
    Ketov se snažil najet na kruh, dotěrný Robinson jej však zahnal do rohu kluziště a zabránil tak střeleckému pokusu. V této třetině toho už moc neuvidíme.
     
    39:37
    Petrohrad vyhazuje na zakázané uvolnění, třiadvacet sekund před koncem druhé části se tak bude vhazovat po pravé ruce jeho gólmana.
     
    38:25
    Po přerušení byla k vidění další potyčka, tentokrát si dvouminutové tresty za hrubost do statistik připisují Patrick Thoresen (PET) a Michail Pašnin (MOS).
     
    38:25
    Vadim Šipačov se dostal do naprosto excelentní pozice před brankou, v zakončení ale zazmatkoval a hbitý Sorokin jeho střelu zachytil bez větších obtíží.
     
    37:05
    Jarno Koskiranta (PET) dostává 2+2 minuty za hrubost, stejný trest je udělen i Pavlu Karnauchovovi (MOS). Ten si navíc připisuje ještě dvě minuty za vražení na hrazení, Petrohrad si tedy zahraje přesilovku.
     
    37:05
    Na ledě se to znovu pere, do bitky v pásmu Petrohradu teď bylo zapojeno hned několik hráčů! Zcela jistě se bude vylučovat, uvidíme, jak rozhodčí tresty rozdají.
     
    36:33
    SKA si teď po delší době přivlastnilo puk a vyrazilo dopředu, zajímavější šanci se mu ale nepodařilo vypracovat. Sorokin snad ani nemusel zasahovat.
     
    35:38
    V mezikruží se uvolnil Andrej Světlakov, jehož nebezpečně vypadající projektil škrtl o rameno finského brankáře a následně orazítkoval mantinel za klecí.
     
    34:32
    U mantinelu za brankou se teď srazili Popov s Šipačovem, následuje dlouhá a agresivní tahanice o kotouč. Koskinen teď musí být ve střehu.
     
    33:48
    Poprvé v utkání byl teď vidět ostřílený veterán Pavel Dacjuk, jehož projektil z pravého kruhu pro vhazování zmizel v lapačce připraveného Sorokina.
     
    32:48
    Petrohrad je častěji na puku, nedaří se mu ale porazit za modrou čáru. Sledujeme celkem vyrovnanou partii, ani jeden celek teď nemá převahu.
     
    31:55
    Světlakov a Kaprizov se vydali dopředu, jejich atak byl ale domácí defenzívou zneškodněn ještě předtím, než by stihl vygradovat ve střelu na branku.
     
    30:09
    Na vhazování po petrohradském gólu do sebe začali strkat Plotnikov (PET) a Karnauchov (MOS). Oba hráči jsou následně vyloučeni za hrubost.
    30:09 Jarno KOSKIRANTA - 2:0
     
    30:09
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Tak tohle si hostující obrana úplně za rámeček nedá – SKA se po rychlém výpadu prosazuje a zvyšuje své vedení na dvě branky! Kablukov na sebe stáhl bránícího hráče CSKA a poslal puk na mezikruží připravenému JARNU KOSKIRANTOVI, který následně pryž uklidil do sítě. Asistence: Ilja Kablukov, Sergej Kalinin.
     
    29:40
    Další icing, další buly po levici Mikka Kosikenena. Moskvané mají momentálně více ze hry, nedaří se jim ale dostat do zajímavějších střeleckých pozic.
     
    28:44
    SKA vyhazuje na zakázané uvolnění, po krátké přestávce tedy uvidíme vhazovájí před jeho brankou. Hosté začínají mít na ledě mírnou převahu.
     
    27:27
    Domácí se zuby nehty drží v soupeřově pásmu, kvůli pečlivé defenzívě CSKA se jim ale nedaří se odlepit od mantinelů a zajet hlouběji do třetiny.
     
    26:44
    Další rána Petrohradu, tentokrát vzal věci do svých rukou tahoun Kovalčuk. Ani on ale v souboji s výborným strážcem klece hostujícího celku neuspěl.
     
    25:56
    Tichonov prokličkoval skrz moskevskou obranou a dostal se až před branku, jeho zakončení z bezprostřední blízkosti brankoviště pak Sorokin pokryl.
     
    24:50
    Zub si teď úplně nerozuměl s jedním ze svých spoluhráčů, jeho přihrávka končí na holi hráče CSKA. Ten následně projel za modrou a nastřelil beton domácího gólmana.
     
    23:23
    Moskvané se rozjeli krátkou kombinaci v útočném pásmu, kterou ale petrohradská defenzíva zvládla velmi rychle rozbít a následně soupeře vyhnat za modrou.
     
    22:14
    Petrohradu se daří pravidelně vyhazovat, všechny pokusy CSKA se usadit před Koskinenovou klecí končí neúspěšně. Domácí oslabení zvládají na jedničku.
     
    21:37
    Teď byla k vidění další potyčka, emoce začínají téct proudem. Za hrubost je vyloučen Alexandr Barabanov (PET), Moskvu čeká první přesilovka v zápase.
     
    21:08
    Hosté se pokusili na inkasovaný gól rychle odpovědět, Koskinen byl ale znovu připraven. Na ledě se následně odehrála menší strkanice, vylučovat se nebude.
    20:40 Nikita GUSEV - 1:0
     
    20:40
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Divoký začátek druhé třetiny vrcholí úvodním gólem zápasu, domácí jdou do vedení! Šipačov si od modré čáry povyjel dopředu a nahrál na pravý kruh připravenému NIKITU GUSEVOVI, který rychlou dělovkou z voleje překonal Sorokina! Asistence: Vadim Šipačov.
     
    20:15
    Koskinen musel zasahovat už v úvodních sekundách prostřední části, z Ničuškinovou prudkou střelou z kruhu si bez větších obtíží poradit a následně pryž podržel.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodních dvacet minut druhého duelu mezi Petrohradem a Moskvou je za námi. Ani jednomu celku se nepodařilo najít recept na gólmana soupeře a na první gól zápasu si tak budeme muset ještě nějakou dobu počkat. V první třetině jsme sledovali celkem vyrovnanou podívanou, přičemž místy měl více ze hry domácí SKA.
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 9 – 7
    Zblokované střely: 4 – 5
    Vhazování: 10 – 5
    Hity: 12 – 2
    Trestné minuty: 0 – 4
    Využití přesilovek: 0/2 – 0/0
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:52
    Osm sekund před koncem mohl otevřít skóre Světlakov, hbitý Koskinen se ale zvládl rychle přesunout k levé tyči a dělovku z první zastavit.
     
    18:48
    Obrany obou celků teď hrají prim, ani jednomu týmu se nedaří na delší dobu usadit před soupeřovou svatyní. Zajímavějších šancí je poskrovnu.
     
    17:56
    Do konce první třetiny zbývá něco málo přes dvě minuty, Chafizullin momentálně zaváží kotouč do moskevského pásma. Uvidíme gól?
     
    16:54
    Robinson nahodil kotouč do soupeřovy třetiny kluziště a odjel vystřídat, na puk se následně po nějaké době opět dostávají hokejisté Petrohradu.
     
    15:43
    Hra se přelévá ze strany na stranu, kotouč mění majitele poměrně často. Sledujeme rychlý a vyrovnaný hokej, který se Ledovému paláci musí líbit.
     
    14:30
    Hra v oslabení je dnes zatím silnou stránkou hostujícího celku. Soupeře v nich totiž zatím k ničemu nepustil, Sorokin je prakticky bez práce.
     
    13:34
    Šance pro SKA – dvě minuty za sekání teď od sudích dostal Sergej Andronov (MOS) a domácí tak čeká další hra v početní výhodě.
     
    13:31
    U modré čáry nikým nehlídaný Gusev zachytil skvělou přihrávku a obratem vyrazil vpřed, z prostoru pro vhazování pak poslal puk do Sorokinovy rukavice.
     
    12:29
    Vladislav Gavrikov projel do pásma po levém křídle a z vysokého úhlu zakončil, pryž nakonec úplně zmizela ve výstroji maskovaného Moskvana.
     
    11:17
    Petrohrad má jednoznačně více ze hry, momentálně je aktivnějším celkem. Přes houževnatou soupeřovu obranu se mu ale nedaří se propracovat do lepších střeleckých pozic.
     
    10:20
    Po zachycení Chafizullinova slabšího pokusu z pravého kruhu se zatím stoprocentní Ilja Sorokin rozhodl kotouč podržet, přerušuje se.
     
    09:33
    V rohu za Sorokinovou brankou probíhá tahanice o kotouč, do které je zapojeno hned několik borců z obou týmů. Těžko odhadnout, kdo si nakonec pryž odveze.
     
    08:53
    Tichonov poslal dlouhou přihrávkou do útoku jednoho ze svých spoluhráčů, který byl ale u mantinelu odstaven od kotouče. Do útoku se nyní snaží protlačit hosté.
     
    07:53
    Domácí se drží před Sorokinovou klecí, zatím se jim ale nepodařilo moskevskou klec nějak vážněji ohrozit. CSKA oslabení zvládá bez větších obtíží.
     
    06:10
    Domácí si zahrají přesilovku. Střelec hattricku z prvního duelu Andrej Kuzmenko (MOS) putuje za podražení soupeře na dvě minuty na trestnou.
     
    05:53
    Petrohradští startují ze svého vlastního pásma, snaží se přesunout dopředu. Pevná obrana CSKA je ale nepouští hlouběji za modrou čáru.
     
    04:54
    Robinson zkusil své štěstí z pravého kruhu, Koskinen se ale nenechal nachytat ani tentokrát a ránu vykryl vyrážečkou. Pryž se odrazila do rohu kluziště.
     
    03:55
    Sergejev drží puk za brankou a čeká, až jeho spoluhráči vystřídají. Život mu teď hodně znepříjemňují dva draví útočníci SKA, kteří se jej snaží o pryž obrat.
     
    03:32
    Od modré čáry se teď prudkou střelou z první ozval Patrik Hersley, projektil z hole švédského obránce skončil v lapačce připraveného Sorokina.
     
    02:24
    Koskinen má ve statistikách první zákrok, ránu Andronova z pravého kruhu vykryl dobře nastavenou rukavicí. Na první branku zápasu si tak ještě počkáme.
     
    01:58
    Sledujeme celkem vyrovnanou podívanou, momentálně se bojuje o každý centimetr ledu. Ani jeden celek nechce svému soupeři nic nechat bez boje.
     
    01:16
    Hosté se snaží prokousat ven z vlastní obranné třetiny, nepřesná přihrávka jednoho z jejich borců ale končí dalším zakázaným uvolněním.
     
    00:46
    CSKA se dopouští prvního icingu v dnešním zápase, hra je přerušena. Po kratičké pauze se bude vhazovat po pravé ruce Ilji Sorokina.
     
    00:27
    Jako první se dopředu vydali Moskvané, jejichž výpad na branku byl ale domácí obranou velmi rychle rozebrán. Na Koskinena zatím střela nešla.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Sudí už svolává první lajny do středového kruhu, je to tady! Na úvodní buly se postaví petrohradský Vadim Šipačov a Sergej Andronov z kádru CSKA.
     
    Hokejisté obou celků už jsou zpět na ledě a pomalu se řadí na modrých čarách. V zaplněné aréně za chvilku zazní ruská hymna, po jejímž doznění půjdeme na věc.
     
    V hale je v plném proudu slavnostní ceremoniál, začátek utkání je momentálně v nedohlednu. Pravděpodobně se o pár chvil posune.
     
    Přeji vám příjemné odpoledne, v Ledovém paláci už je vše připraveno pro dnešní zápas. Do jeho startu zbývá zhruba deset minut, hráči jsou ještě v kabinách.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    SKA Petrohrad: Koskinen (Šesťorkin) – Vojnov, Gavrikov, Chafizullin, Hersley, Zub, J. Jakovlev, Rykov – Kovalčuk, P. Thoresen, Šipačov – Dacjuk (C), S. Plotnikov, N. Gusev – Koskiranta, V. Tichonov, Barabanov – Kalinin, Kablukov, Ketov.

    CSKA Moskva: I. Sorokin (L. Johansson) – M. Robinson, Kiselevič, Marčenko, Nestěrov, Pašnin, Naumenkov (C), Ar. Sergejev – Tělegin, Andronov, Ničuškin – Grigorenko, Al. Popov, Kaprizov – Ljubimov, P. Karnauchov, Scott – Popugajev, K. Petrov, Světlakov – Kuzmenko.

    Rozhodčí: Jeřábek, Ravodin – Zacharenkov, Kučava.
    Andrej Kuzmenko rozhodl první zápas stylově – z otočky.

     
    PRVNÍ DUEL: PET – MOS 4:5pp.

    Ve vyprodaném Ledovém paláci šli jako první do vedení domácí, když v sedmé minutě otevřel skóre ostřílený veterán Pavel Dacjuk. Odpověď ze strany Moskvanů přišla až ve druhé třetině, a byla hned dvojnásobná – nejprve vyrovnal Michail Grigorenko, na jehož zásah následně navázal Andrej Kuzmenko.

    Jen dvanáct sekund po jeho ráně sice SKA díky gólu Nikolaje Prochorkina srovnal, nicméně o pár minut později stav na 2:3 pro hosty upravil Alexandr Popov. Petrohrad bojoval dál a po brance Nikity Guseva se zase začínalo od začátku, v půlce třetí části se však znovu trefil Kuzmenko a svěřenci Olega Znaroka museli opět dotahovat.

    To se jim nakonec povedlo – v čase 50:41 se prosadil Sergej Plotnikov a poslal tak zápas do prodloužení, kde ovšem o vítězství CSKA rozhodl Andrej Kuzmenko a vítěznou tečkou za utkáním tak zkompletoval svůj hattrick.

    29. března 2018 – Ledový palác, Petrohrad
    SKA Petrohrad – CSKA Moskva 4:5 po prodl.
    Třetiny: 1:0, 2:3, 1:1 – 0:1
    --------------------------------------------------------------------
    Branky a nahrávky: 7. Dacjuk (Zub, Gusev), 26. Prochorkin (Rykov, Barabanov), 33. Gusev (Dacjuk, Vojnov), 51. Plotnikov (Chafizullin, Zub) – 21. Grigorenko (Popov, Kaprizov), 26. Kuzmenko (Petrov, Nestěrov), 29. Popov (Grigorenko, Kaprizov), 50. Kuzmenko (Světlakov), 67. Kuzmenko (Scott, Kiselevič).
    Střely na branku: 29 – 39.
    Zblokované střely: 12 – 11.
    Hity: 29 – 21.
    Trestné minuty: 6 – 4.
    Využití přesilovek: 1/2 – 0/3.
    --------------------------------------------------------------------
    Petrohrad: Koskinen – Gavrikov, Vojnov, Chafizullin, Bělov, Zubarev, Zub, Rykov – Kovalčuk, Koskiranta, Kalinin – Gusev, Dacjuk, Plotnikov – Širokov, Prochorkin, Barabanov – Tichonov, Kablukov, Ketov.

    Moskva: Sorokin – Kiselevič, Robinson, Nestěrov, Marčenko, Pašnin, Naumenkov, Sergejev – Ničuškin, Andronov, Tělegin – Grigorenko, Popov, Kaprizov – Platt, Scott, Ljubimov – Kuzmenko, Světlakov, Petrov – Popugajev.
    --------------------------------------------------------------------
    Rozhodčí: Naumov, Ravodin – Šeljanin, Kučava.
    Počet diváků: 12 351 (vyprodáno).
    Začínáme přesně v 16:00.

     
    Série mezi dvěma hokejovými giganty dnes napíše svou druhou kapitolu. SKA Petrohrad bude na svém ledě v odvetě hostit moskevský CSKA, kterému má co vracet – klub z ruské metropole totiž ve čtvrtek zvítězil v úvodním duelu a ujal se tak vedení ve finále Západní konference.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 21. N. Gusev (Šipačov), 31. Koskiranta (Kablukov, Kalinin)


    SKA Petrohrad: Koskinen (Šesťorkin) – Vojnov, Gavrikov, Chafizullin, Hersley, Zub, J. Jakovlev, Rykov – Kovalčuk, P. Thoresen, Šipačov – Dacjuk (C), S. Plotnikov, N. Gusev – Koskiranta, V. Tichonov, Barabanov – Kalinin, Kablukov, Ketov.
    CSKA Moskva: I. Sorokin (L. Johansson) – M. Robinson, Kiselevič, Marčenko, Nestěrov, Pašnin, Naumenkov (C), Ar. Sergejev – Tělegin, Andronov, Ničuškin – Grigorenko, Al. Popov, Kaprizov – Ljubimov, P. Karnauchov, Scott – Popugajev, K. Petrov, Světlakov – Kuzmenko.

    Rozhodčí: Jeřábek, Ravodin – Zacharenkov, Kučava.

    Diváci: 12 415 (vyprodáno)
    Petrohrad 2 4 CSKA Moskva
    #1 Čtvrtek 29.03.2018 • 18:30
    Petrohrad - CSKA Moskva 4:5 po prodl.
    #2 Sobota 31.03.2018 • 16:00
    Petrohrad - CSKA Moskva 2:0
    #3 Pondělí 02.04.2018 • 18:30
    CSKA Moskva - Petrohrad 2:5
    #4 Středa 04.04.2018 • 18:30
    CSKA Moskva - Petrohrad 2:1
    #5 Pátek 06.04.2018 • 18:30
    Petrohrad - CSKA Moskva 0:1
    #6 Neděle 08.04.2018 • 16:00
    CSKA Moskva - Petrohrad 3:2 po prodl.
    ocianews.com