Petrohrad – CSKA Moskva 2:0 (kon.)
konec
SKA Petrohrad
2:0 (0:0, 2:0, 0:0) Stav série: 1:1
CSKA Moskva
Sobota 31.03.2018, 16:00 • Ledový palác, Petrohrad • Play-off KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Série mezi dvěma hokejovými giganty dnes napíše svou druhou kapitolu. SKA Petrohrad bude na svém ledě v odvetě hostit moskevský CSKA, kterému má co vracet – klub z ruské metropole totiž ve čtvrtek zvítězil v úvodním duelu a ujal se tak vedení ve finále Západní konference.
    Začínáme přesně v 16:00.

     
    PRVNÍ DUEL: PET – MOS 4:5pp.

    Ve vyprodaném Ledovém paláci šli jako první do vedení domácí, když v sedmé minutě otevřel skóre ostřílený veterán Pavel Dacjuk. Odpověď ze strany Moskvanů přišla až ve druhé třetině, a byla hned dvojnásobná – nejprve vyrovnal Michail Grigorenko, na jehož zásah následně navázal Andrej Kuzmenko.

    Jen dvanáct sekund po jeho ráně sice SKA díky gólu Nikolaje Prochorkina srovnal, nicméně o pár minut později stav na 2:3 pro hosty upravil Alexandr Popov. Petrohrad bojoval dál a po brance Nikity Guseva se zase začínalo od začátku, v půlce třetí části se však znovu trefil Kuzmenko a svěřenci Olega Znaroka museli opět dotahovat.

    To se jim nakonec povedlo – v čase 50:41 se prosadil Sergej Plotnikov a poslal tak zápas do prodloužení, kde ovšem o vítězství CSKA rozhodl Andrej Kuzmenko a vítěznou tečkou za utkáním tak zkompletoval svůj hattrick.

    29. března 2018 – Ledový palác, Petrohrad
    SKA Petrohrad – CSKA Moskva 4:5 po prodl.
    Třetiny: 1:0, 2:3, 1:1 – 0:1
    --------------------------------------------------------------------
    Branky a nahrávky: 7. Dacjuk (Zub, Gusev), 26. Prochorkin (Rykov, Barabanov), 33. Gusev (Dacjuk, Vojnov), 51. Plotnikov (Chafizullin, Zub) – 21. Grigorenko (Popov, Kaprizov), 26. Kuzmenko (Petrov, Nestěrov), 29. Popov (Grigorenko, Kaprizov), 50. Kuzmenko (Světlakov), 67. Kuzmenko (Scott, Kiselevič).
    Střely na branku: 29 – 39.
    Zblokované střely: 12 – 11.
    Hity: 29 – 21.
    Trestné minuty: 6 – 4.
    Využití přesilovek: 1/2 – 0/3.
    --------------------------------------------------------------------
    Petrohrad: Koskinen – Gavrikov, Vojnov, Chafizullin, Bělov, Zubarev, Zub, Rykov – Kovalčuk, Koskiranta, Kalinin – Gusev, Dacjuk, Plotnikov – Širokov, Prochorkin, Barabanov – Tichonov, Kablukov, Ketov.

    Moskva: Sorokin – Kiselevič, Robinson, Nestěrov, Marčenko, Pašnin, Naumenkov, Sergejev – Ničuškin, Andronov, Tělegin – Grigorenko, Popov, Kaprizov – Platt, Scott, Ljubimov – Kuzmenko, Světlakov, Petrov – Popugajev.
    --------------------------------------------------------------------
    Rozhodčí: Naumov, Ravodin – Šeljanin, Kučava.
    Počet diváků: 12 351 (vyprodáno).
    Andrej Kuzmenko rozhodl první zápas stylově – z otočky.

     
    Úvodní sestavy:

    SKA Petrohrad: Koskinen (Šesťorkin) – Vojnov, Gavrikov, Chafizullin, Hersley, Zub, J. Jakovlev, Rykov – Kovalčuk, P. Thoresen, Šipačov – Dacjuk (C), S. Plotnikov, N. Gusev – Koskiranta, V. Tichonov, Barabanov – Kalinin, Kablukov, Ketov.

    CSKA Moskva: I. Sorokin (L. Johansson) – M. Robinson, Kiselevič, Marčenko, Nestěrov, Pašnin, Naumenkov (C), Ar. Sergejev – Tělegin, Andronov, Ničuškin – Grigorenko, Al. Popov, Kaprizov – Ljubimov, P. Karnauchov, Scott – Popugajev, K. Petrov, Světlakov – Kuzmenko.

    Rozhodčí: Jeřábek, Ravodin – Zacharenkov, Kučava.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Přeji vám příjemné odpoledne, v Ledovém paláci už je vše připraveno pro dnešní zápas. Do jeho startu zbývá zhruba deset minut, hráči jsou ještě v kabinách.
     
    V hale je v plném proudu slavnostní ceremoniál, začátek utkání je momentálně v nedohlednu. Pravděpodobně se o pár chvil posune.
     
    Hokejisté obou celků už jsou zpět na ledě a pomalu se řadí na modrých čarách. V zaplněné aréně za chvilku zazní ruská hymna, po jejímž doznění půjdeme na věc.
     
    Sudí už svolává první lajny do středového kruhu, je to tady! Na úvodní buly se postaví petrohradský Vadim Šipačov a Sergej Andronov z kádru CSKA.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:27
    Jako první se dopředu vydali Moskvané, jejichž výpad na branku byl ale domácí obranou velmi rychle rozebrán. Na Koskinena zatím střela nešla.
     
    00:46
    CSKA se dopouští prvního icingu v dnešním zápase, hra je přerušena. Po kratičké pauze se bude vhazovat po pravé ruce Ilji Sorokina.
     
    01:16
    Hosté se snaží prokousat ven z vlastní obranné třetiny, nepřesná přihrávka jednoho z jejich borců ale končí dalším zakázaným uvolněním.
     
    01:58
    Sledujeme celkem vyrovnanou podívanou, momentálně se bojuje o každý centimetr ledu. Ani jeden celek nechce svému soupeři nic nechat bez boje.
     
    02:24
    Koskinen má ve statistikách první zákrok, ránu Andronova z pravého kruhu vykryl dobře nastavenou rukavicí. Na první branku zápasu si tak ještě počkáme.
     
    03:32
    Od modré čáry se teď prudkou střelou z první ozval Patrik Hersley, projektil z hole švédského obránce skončil v lapačce připraveného Sorokina.
     
    03:55
    Sergejev drží puk za brankou a čeká, až jeho spoluhráči vystřídají. Život mu teď hodně znepříjemňují dva draví útočníci SKA, kteří se jej snaží o pryž obrat.
     
    04:54
    Robinson zkusil své štěstí z pravého kruhu, Koskinen se ale nenechal nachytat ani tentokrát a ránu vykryl vyrážečkou. Pryž se odrazila do rohu kluziště.
     
    05:53
    Petrohradští startují ze svého vlastního pásma, snaží se přesunout dopředu. Pevná obrana CSKA je ale nepouští hlouběji za modrou čáru.
     
    06:10
    Domácí si zahrají přesilovku. Střelec hattricku z prvního duelu Andrej Kuzmenko (MOS) putuje za podražení soupeře na dvě minuty na trestnou.
     
    07:53
    Domácí se drží před Sorokinovou klecí, zatím se jim ale nepodařilo moskevskou klec nějak vážněji ohrozit. CSKA oslabení zvládá bez větších obtíží.
     
    08:53
    Tichonov poslal dlouhou přihrávkou do útoku jednoho ze svých spoluhráčů, který byl ale u mantinelu odstaven od kotouče. Do útoku se nyní snaží protlačit hosté.
     
    09:33
    V rohu za Sorokinovou brankou probíhá tahanice o kotouč, do které je zapojeno hned několik borců z obou týmů. Těžko odhadnout, kdo si nakonec pryž odveze.
     
    10:20
    Po zachycení Chafizullinova slabšího pokusu z pravého kruhu se zatím stoprocentní Ilja Sorokin rozhodl kotouč podržet, přerušuje se.
     
    11:17
    Petrohrad má jednoznačně více ze hry, momentálně je aktivnějším celkem. Přes houževnatou soupeřovu obranu se mu ale nedaří se propracovat do lepších střeleckých pozic.
     
    12:29
    Vladislav Gavrikov projel do pásma po levém křídle a z vysokého úhlu zakončil, pryž nakonec úplně zmizela ve výstroji maskovaného Moskvana.
     
    13:31
    U modré čáry nikým nehlídaný Gusev zachytil skvělou přihrávku a obratem vyrazil vpřed, z prostoru pro vhazování pak poslal puk do Sorokinovy rukavice.
     
    13:34
    Šance pro SKA – dvě minuty za sekání teď od sudích dostal Sergej Andronov (MOS) a domácí tak čeká další hra v početní výhodě.
     
    14:30
    Hra v oslabení je dnes zatím silnou stránkou hostujícího celku. Soupeře v nich totiž zatím k ničemu nepustil, Sorokin je prakticky bez práce.
     
    15:43
    Hra se přelévá ze strany na stranu, kotouč mění majitele poměrně často. Sledujeme rychlý a vyrovnaný hokej, který se Ledovému paláci musí líbit.
     
    16:54
    Robinson nahodil kotouč do soupeřovy třetiny kluziště a odjel vystřídat, na puk se následně po nějaké době opět dostávají hokejisté Petrohradu.
     
    17:56
    Do konce první třetiny zbývá něco málo přes dvě minuty, Chafizullin momentálně zaváží kotouč do moskevského pásma. Uvidíme gól?
     
    18:48
    Obrany obou celků teď hrají prim, ani jednomu týmu se nedaří na delší dobu usadit před soupeřovou svatyní. Zajímavějších šancí je poskrovnu.
     
    19:52
    Osm sekund před koncem mohl otevřít skóre Světlakov, hbitý Koskinen se ale zvládl rychle přesunout k levé tyči a dělovku z první zastavit.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 9 – 7
    Zblokované střely: 4 – 5
    Vhazování: 10 – 5
    Hity: 12 – 2
    Trestné minuty: 0 – 4
    Využití přesilovek: 0/2 – 0/0
     
    Úvodních dvacet minut druhého duelu mezi Petrohradem a Moskvou je za námi. Ani jednomu celku se nepodařilo najít recept na gólmana soupeře a na první gól zápasu si tak budeme muset ještě nějakou dobu počkat. V první třetině jsme sledovali celkem vyrovnanou podívanou, přičemž místy měl více ze hry domácí SKA.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Koskinen musel zasahovat už v úvodních sekundách prostřední části, z Ničuškinovou prudkou střelou z kruhu si bez větších obtíží poradit a následně pryž podržel.
     
    20:40
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Divoký začátek druhé třetiny vrcholí úvodním gólem zápasu, domácí jdou do vedení! Šipačov si od modré čáry povyjel dopředu a nahrál na pravý kruh připravenému NIKITU GUSEVOVI, který rychlou dělovkou z voleje překonal Sorokina! Asistence: Vadim Šipačov.
    20:40 Nikita GUSEV - 1:0
     
    21:08
    Hosté se pokusili na inkasovaný gól rychle odpovědět, Koskinen byl ale znovu připraven. Na ledě se následně odehrála menší strkanice, vylučovat se nebude.
     
    21:37
    Teď byla k vidění další potyčka, emoce začínají téct proudem. Za hrubost je vyloučen Alexandr Barabanov (PET), Moskvu čeká první přesilovka v zápase.
     
    22:14
    Petrohradu se daří pravidelně vyhazovat, všechny pokusy CSKA se usadit před Koskinenovou klecí končí neúspěšně. Domácí oslabení zvládají na jedničku.
     
    23:23
    Moskvané se rozjeli krátkou kombinaci v útočném pásmu, kterou ale petrohradská defenzíva zvládla velmi rychle rozbít a následně soupeře vyhnat za modrou.
     
    24:50
    Zub si teď úplně nerozuměl s jedním ze svých spoluhráčů, jeho přihrávka končí na holi hráče CSKA. Ten následně projel za modrou a nastřelil beton domácího gólmana.
     
    25:56
    Tichonov prokličkoval skrz moskevskou obranou a dostal se až před branku, jeho zakončení z bezprostřední blízkosti brankoviště pak Sorokin pokryl.
     
    26:44
    Další rána Petrohradu, tentokrát vzal věci do svých rukou tahoun Kovalčuk. Ani on ale v souboji s výborným strážcem klece hostujícího celku neuspěl.
     
    27:27
    Domácí se zuby nehty drží v soupeřově pásmu, kvůli pečlivé defenzívě CSKA se jim ale nedaří se odlepit od mantinelů a zajet hlouběji do třetiny.
     
    28:44
    SKA vyhazuje na zakázané uvolnění, po krátké přestávce tedy uvidíme vhazovájí před jeho brankou. Hosté začínají mít na ledě mírnou převahu.
     
    29:40
    Další icing, další buly po levici Mikka Kosikenena. Moskvané mají momentálně více ze hry, nedaří se jim ale dostat do zajímavějších střeleckých pozic.
     
    30:09
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Tak tohle si hostující obrana úplně za rámeček nedá – SKA se po rychlém výpadu prosazuje a zvyšuje své vedení na dvě branky! Kablukov na sebe stáhl bránícího hráče CSKA a poslal puk na mezikruží připravenému JARNU KOSKIRANTOVI, který následně pryž uklidil do sítě. Asistence: Ilja Kablukov, Sergej Kalinin.
    30:09 Jarno KOSKIRANTA - 2:0
     
    30:09
    Na vhazování po petrohradském gólu do sebe začali strkat Plotnikov (PET) a Karnauchov (MOS). Oba hráči jsou následně vyloučeni za hrubost.
     
    31:55
    Světlakov a Kaprizov se vydali dopředu, jejich atak byl ale domácí defenzívou zneškodněn ještě předtím, než by stihl vygradovat ve střelu na branku.
     
    32:48
    Petrohrad je častěji na puku, nedaří se mu ale porazit za modrou čáru. Sledujeme celkem vyrovnanou partii, ani jeden celek teď nemá převahu.
     
    33:48
    Poprvé v utkání byl teď vidět ostřílený veterán Pavel Dacjuk, jehož projektil z pravého kruhu pro vhazování zmizel v lapačce připraveného Sorokina.
     
    34:32
    U mantinelu za brankou se teď srazili Popov s Šipačovem, následuje dlouhá a agresivní tahanice o kotouč. Koskinen teď musí být ve střehu.
     
    35:38
    V mezikruží se uvolnil Andrej Světlakov, jehož nebezpečně vypadající projektil škrtl o rameno finského brankáře a následně orazítkoval mantinel za klecí.
     
    36:33
    SKA si teď po delší době přivlastnilo puk a vyrazilo dopředu, zajímavější šanci se mu ale nepodařilo vypracovat. Sorokin snad ani nemusel zasahovat.
     
    37:05
    Na ledě se to znovu pere, do bitky v pásmu Petrohradu teď bylo zapojeno hned několik hráčů! Zcela jistě se bude vylučovat, uvidíme, jak rozhodčí tresty rozdají.
     
    37:05
    Jarno Koskiranta (PET) dostává 2+2 minuty za hrubost, stejný trest je udělen i Pavlu Karnauchovovi (MOS). Ten si navíc připisuje ještě dvě minuty za vražení na hrazení, Petrohrad si tedy zahraje přesilovku.
     
    38:25
    Vadim Šipačov se dostal do naprosto excelentní pozice před brankou, v zakončení ale zazmatkoval a hbitý Sorokin jeho střelu zachytil bez větších obtíží.
     
    38:25
    Po přerušení byla k vidění další potyčka, tentokrát si dvouminutové tresty za hrubost do statistik připisují Patrick Thoresen (PET) a Michail Pašnin (MOS).
     
    39:37
    Petrohrad vyhazuje na zakázané uvolnění, třiadvacet sekund před koncem druhé části se tak bude vhazovat po pravé ruce jeho gólmana.
     
    39:52
    Ketov se snažil najet na kruh, dotěrný Robinson jej však zahnal do rohu kluziště a zabránil tak střeleckému pokusu. V této třetině toho už moc neuvidíme.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 20 – 15
    Zblokované střely: 8 – 9
    Vhazování: 22 – 16
    Hity: 23 – 10
    Trestné minuty: 10 – 14
    Využití přesilovek: 0/3 – 0/1
     
    Ledový palác mohl poprvé slavit už čtyřicet sekund po startu druhé třetiny, kdy otevřel skóre Nikita Gusev. Na jeho trefu pak v jednatřicáté minutě navázal Jarno Koskiranta a upravil tak stav zápasu na aktuálních 2:0 pro Petrohrad. V prostřední třetině byla k vidění rychlá a hlavně agresivní hra, strkanic a drobnějších potyček rozhodně nebylo málo.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:48
    Po prudkém výpadu vpřed se pokusil z pravého kruhu prosadil Kirill Kaprizov, Koskirantův štít je ale i po jeho ráně stále čistý.
     
    41:12
    Na finského gólmana si nepřišel ani Kuzmenko, jehož projektil z prostoru pro vhazování skončil v lapačce maskovaného muže v petrohradské kleci.
     
    42:22
    Hra se přelévá z jedné strany ledové plochy na druhou, kotouč mění majitele poměrně často. Ani jednomu týmu se nedaří vážněji ohrozit svatyni soupeře.
     
    43:06
    Dacjuk setřásl jednoho z bránících Moskvanů a z kruhu zkusil zaskočit Ilju Sorokina, ten ale jeho slabší zakončení bez větších obtíží pokryl lapačkou.
     
    44:14
    Gusev nahodil kotouč za soupeřovu klec, kde se k němu jako první dostávají hokejisté CSKA. Hosté se po delší době snaží protlačit do útoku.
     
    45:50
    Moskva si zahraje přesilovku, Petrohrad chvilku hrál v šesti a dostává za to dvouminutový trest, který za svůj tým odpyká Nikita Gusev (PET).
     
    46:29
    Všechny výpady hostů jsou pevnou obranou soupeře zastavovány už na modré čáře, Moskvanům se vůbec nedaří protlačit před Koskinenovu klec.
     
    47:32
    Domácí už potřetí vyhazují a jednu vystřídat, jejich oslabení se pomalu ale jistě chýlí ke konci. Gólman Petrohradu zatím nečelil snad ani jediné střele.
     
    48:10
    Petrov zasáhl prudkou ranou od modré Koskinena do helmy, po následném přerušení se do sebe pustili Zub a Světlakov. Vylučovat se ale nebude.
     
    49:23
    Hra se drží převážně v petrohradské části kluziště, přičemž domácí pečlivě brání nepouští soupeře do kvalitnějších střeleckých příležitostí.
     
    50:49
    Světlakova na kruhu odzbrojil pohotový Ketov, který se následně s pukem na holi vydal dopředu. Po přejetí středové čáry pak puk vyhodil za soupeřovu klec.
     
    51:48
    Odpískáno zakázané uvolnění, hra se po nějaké době vrátí před branku zatím neprůstřelného Koskinena. Buly proběhne po jeho levé ruce.
     
    52:32
    Maskovaný muž v petrohradské kleci před najíždějícími protihráči raději schoval pryž pod rukavici, hra je přerušena. Další vhazování před domácí brankou.
     
    53:09
    SKA se zřejmě už soustředí jen na bránění svého dvoubrankového náskoku. Dopředu se vůbec nežene, důkladně brání a vyhazuje puky za moskevskou klec.
     
    54:37
    Grigorenko našel krásným pasem volného Marčenka v mezikruží, jehož střelu z první připravený Koskinen zastavil dobře umístěnou lapačkou.
     
    55:39
    Tichonov se u modré čáry pokusil hokejkou zachytit letící kotouč, odpískána hra vysokou holí. Vhazovat se bude ve středním pásmu, blíže k moskevské třetině.
     
    56:54
    Ze základní hrací doby zbývá ukrojit něco málo přes tři minuty, Moskvě se výrazně snižuje čas na vyrovnání. Hra se teď pohybuje hlavně ve středním pásmu.
     
    57:59
    Sorokin už pokujuje po střídačce, CSKA už nemá do ztratit a za chvilku zkusí své stěstí v power-play. Kotouč na svých holí teď drží domácí.
     
    58:58
    Tichonov si vyjel za modrou čáru a následně se velmi rychle vrátil zpět do svého pásma, Petrohradští už jen tahají čas. Do konce zbývá pouze minuta.
     
    59:29
    Moskva si vzala oddechový čas, Ilja Sorokin už zůstává na střídačce. Po konci přerušení uvidíme buly před svatyní finského gólmana.
     
    Konec zápasu.
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 25 – 25
    Zblokované střely: 15 – 9
    Vhazování: 31 – 24
    Hity: 32 – 15
    Trestné minuty: 12 – 14
    Využití přesilovek: 0/3 – 0/2
     
    Dnešní utkání v Petrohradu sledovalo 12 415 diváků, což je o 115 více, než oficiální uvedená kapacita Ledového paláce – bylo vyprodáno.
     
    Dohráno! Druhý souboj titánů skončil šťastněji pro domácí Petrohrad, který se po brankách Guseva a Koskiranty z druhé třetiny raduje z vítězství a srovnává tak stav série na 1:1. Finále Západní konference bude pokračovat v pondělí, kdy se přesune do moskevského Ledového sportovního komplexu CSKA.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek Bílé soboty. Na početnou! (18:37:29)

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 21. N. Gusev (Šipačov), 31. Koskiranta (Kablukov, Kalinin)


    SKA Petrohrad: Koskinen (Šesťorkin) – Vojnov, Gavrikov, Chafizullin, Hersley, Zub, J. Jakovlev, Rykov – Kovalčuk, P. Thoresen, Šipačov – Dacjuk (C), S. Plotnikov, N. Gusev – Koskiranta, V. Tichonov, Barabanov – Kalinin, Kablukov, Ketov.
    CSKA Moskva: I. Sorokin (L. Johansson) – M. Robinson, Kiselevič, Marčenko, Nestěrov, Pašnin, Naumenkov (C), Ar. Sergejev – Tělegin, Andronov, Ničuškin – Grigorenko, Al. Popov, Kaprizov – Ljubimov, P. Karnauchov, Scott – Popugajev, K. Petrov, Světlakov – Kuzmenko.

    Rozhodčí: Jeřábek, Ravodin – Zacharenkov, Kučava.

    Diváci: 12 415 (vyprodáno)
    Petrohrad 2 4 CSKA Moskva
    #1 Čtvrtek 29.03.2018 • 18:30
    Petrohrad - CSKA Moskva 4:5 po prodl.
    #2 Sobota 31.03.2018 • 16:00
    Petrohrad - CSKA Moskva 2:0
    #3 Pondělí 02.04.2018 • 18:30
    CSKA Moskva - Petrohrad 2:5
    #4 Středa 04.04.2018 • 18:30
    CSKA Moskva - Petrohrad 2:1
    #5 Pátek 06.04.2018 • 18:30
    Petrohrad - CSKA Moskva 0:1
    #6 Neděle 08.04.2018 • 16:00
    CSKA Moskva - Petrohrad 3:2 po prodl.
    thejrc.org