Tampa – Nashville 1:4 (kon.) | Montreal – New Jersey 1:2 (kon.) | Pittsburgh – Washington 1:3 (kon.)
Anaheim – Colorado 4:3 (po pr.)
konec
HC Oceláři Třinec
5:1 (3:0, 2:1, 0:0) Stav série: 3:0
Mountfield HK
Pondělí 02.04.2018, 16:20 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 diváků) • Generali play off Tipsport extraligy • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:20.
     
    Hezké velikonoční pondělí z třinecké WERK ARENY! Semifinále Generali play off Tipsport extraligy pokračuje třetím duelem, v třinecké multifunkční aréně se utkají HC Oceláři Třinec s Mountfieldem Hradec Králové. Utkání startuje v 16:20, k jeho sledování jste srdečně zváni!
     
    Úvodní duely

    Úvodní dva zápasy série mezi Oceláři a Mountfieldem viděla hradecká ČPP aréna. V prvním souboji dvou celků, které ve čtvrtfinále musely hrát sedm zápasů. dopadl mnohem lépe pro hráče s drakem na hrudi. Slezané si do konce druhé dvacetiminutovky vypracovali tříbrankové vedení, to si pohlídali až do závěrečné sirény.

    Druhá bitva nabídla vyrovnanější průběh, Oceláři ale dokázal v první periodě skórovat hned dvakrát. Za hradecké sice zkraje druhé třetiny snížil Džerinš, třinecká defenzíva v čele se skvěle chytajícím Šimonem Hrubcem ale těsné vedení udržela a Oceláři mohli slavit druhý bod.

    29. března 2018: Mountfield HK – HC Oceláři Třinec 1:4 (0:1, 0:2, 1:1)
    Branky a nahrávky:
    46. R. Pavlík (Graňák, Zigo) – 2. Cienciala (Krajíček, Polanský), 34. Polanský (Svačina, Matyáš), 38. Cienciala (O. Kovařčík, Krajíček), 60. Doudera.

    30. března 2018: Mountfield HK – HC Oceláři Třinec 1:2 (0:2, 1:0, 0:0)
    Branky a nahrávky:
    23. Džerinš (Kukumberg) – 5. Svačina (Roth, Linhart), 19. Hrňa (Svačina, Roth).
     
    Ohlasy trenérů po druhém utkání

    Václav Sýkora (Mountfield HK): „V úvodu jsme hráli lepší hokej než v prvním utkání, přesto jsme inkasovali první gól. Výkon nebyl takový, jak by měl vypadat. To až od druhé třetiny, jenže jsme prohrávali 0:2. Potom jsme to honili, musím říci, že hráči zápas odmakali na sto procent. Ale sráží nás produktivita, z tlaku ve druhé a třetí třetině jsme dali jen jeden gól. A to je hrozně málo. Stačili jsme pouze zkorigovat výsledek, víc pro nás nevyplynulo. Do Třince jedeme za stavu 0:2, ale sérii chceme určitě prodloužit. Dokázali jsme, že soupeře umíme dostat pod tlak a vytvořit si šance. Věříme, že co se povedlo Třinci u nás, můžeme dokázat i my u nich."

    Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): „Nás samozřejmě těší výsledek a odmakaný druhý zápas, který se nám až tak nevyvíjel jako ten první. Myslím, že to bylo zapříčiněno výkonem domácích. Tentokrát jsme byli šťastnějším týmem, ve třetí třetině jsme to zvládli dobře takticky. Hráči zablokovali spoustu střel, výborně nás podržel Šimon Hrubec. Těší nás vedení 2:0 v sérii, ale vnímám to tak, že ve třetím utkání se pojede od nuly. Nic nekončí, my k tomu takhle budeme dál přistupovat."
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C), M. Doudera, D. Musil, Roth, Linhart (A), Matyáš – Rákos, Marcinko, Petružálek – Dravecký, R. Vlach, Hrňa – Adamský (A), Polanský, Svačina – Cienciala, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Kofroň.

    Mountfield HK: Rybár (J. Pavelka) – Gregorc, Zámorský, Graňák, F. Pavlík, Cibulskis, Pláněk, Gaspar – Červený, Koukal (A), Smoleňák – Dragoun, Kukumberg, Jaroslav Bednář (C) – Cingel, Džerinš, Köhler (A) – Šimánek, Berger, Vopelka.

    Rozhodčí: Jan Hribik, Petr Lacina – Lukáš Kajínek, Kamil Zavřel.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hráči obou celků jsou na ledové ploše. Domácí Oceláři po třetí semifinálový duel oblékli černou variantu dresu, hostující Mountfield bude hrát v bílém.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:32
    Oceláři se v úvodních vteřinách dvakrát pokoušeli přejít do útočného pásma, Marcinko ani Petružálek ale neuspěli. Na Hrubce poté kotouč nahazoval Červený, třinecký brankář sebral puk ze vzduchu a rozehrál jej dál.
     
    01:02
    Dragoun se chtěl po pravé straně prokličkovat do útočného pásma, v třineckém území ale špatně rozehrál a Hradečtí se musí vrátit do vlastní třetiny.
     
    01:09
    Hrubec zastavuje nahození ze středního pásma, buly po levé ruce třineckého brankáře.
     
    01:49
    Hosté drželi kotouč v útočné třetině, brankáře Hrubce ale neohrozili. Polanský poslal kotouč do neutrální zóny, hrají opět hosté.
     
    02:20
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři skvěle vstupují do utkání, čtvrtá formace Třince otevírá skóre zápasu! Ocelářům nejprve nevyšla souhra Ondřeje Kovařčíka s Davidem Ciencialou, po vhazování v útočném pásmu už ale třinečtí mladíci udeřili! Ondřej Kovařčík se nejrychleji dostal k odraženému kotouči, zadovkou jej poslal na svého bratra MICHALA KOVAŘČÍKA, který před sebou měl odkrytou hradeckou branku! Asistence: Michal Kovařčík.
    02:20 Michal KOVAŘČÍK - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    02:54
    Mountfield se pokusil o rychlou akci po levé straně, hosty ale zastavil ofsajd.
     
    03:33
    Oceláři drželi svého soka pod tlakem, Vlachova formace dobře rotovala po útočné zóně. Kotouč se od Linharta dostal k Draveckému, ten mohl pálit z levé strany. Rybár při zákroku posunul branku, vhazovat se bude v útočném pásmu Třince.
     
    04:12
    Třinec právě vstřelil branku!
    Na led se znovu dostala třinecká čtvrtá formace, Oceláři slaví druhý gól! Jiří Polanský získal kotouč u levého hrazení, zkušený útočník jej potáhl k modré čáře a poté poslal na druhou stranu na volného Milana Douderu. Obránce Ocelářů mohl střílet, Doudera ale vše vyřešil přesným pasem na nehlídaného ONDŘEJE KOVAŘČÍKA, který z první poslal puk do odkryté branky! Asistence: Milan Doudera, Jiří Polanský.
    04:12 Ondřej KOVAŘČÍK - 2:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    04:12
    Hostující trenér Václav Sýkora na nepříznivý vývoj utkání reaguje změnou na brankářském postu, klec Mountfieldu bude hájit Jaroslav Pavelka.
     
    04:59
    Hradecké v rychlé protiakci zastavil ofsajd, na druhé straně pak kolem bránícího Graňáka neprošel Michal Kovařčík.
     
    05:11
    Obrovská šance pro Hradec! Roman Kukumberg dostal přihrávku za třineckou obranu, hostující útočník na Hrubce najížděl z levé strany. Kukumberg zkusil kličku na forhendovou stranu, třinecký brankář byl úspěšnější!
     
    05:42
    Vlachova formace zavezla kotouč do útočného pásma, Draveckému se ale v souboji za Pavelkovou brankou nevedlo. Hosté nicméně poté špatně rozehráli a poslali kotouč na icing.
     
    05:52
    Třinec právě vstřelil branku!
    Snový start Ocelářů pokračuje, domácí vedou již o tři branky! Hráči s drakem na hrudi vyhráli buly v útočném pásmu, po nahození Tomáše Linharta od modré se před Pavelkou strhl souboj o volný kotouč! Ve strkanici se nejlépe orientovali Jiří Polanský s MARTINEM ADAMSKÝM, kdy první jmenovaný lehce přiťukl kotouč do strany a Adamský jej zametl za bezmocného Pavelku! Asistence: Jiří Polanský.
    05:52 Martin ADAMSKÝ - 3:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    05:52
    Oddechový čas pro hosty.
     
    06:17
    Hradečtí se dopustili dalšího postavení mimo hru. Komerční přestávka.
     
    06:22
    Krajíček se po buly nedohodl s Adamským a poslal kotouč na zakázané uvolnění.
     
    07:36
    Bratří Kovařčíkové se chtěli středem kluziště dostat do útočné třetiny, třineckým útočníkům se ale nepovedlo projít skrz zformovanou obranu Hradce. Na druhé straně pak v dobré pozici pálil Dragoun, trefil ale jen připraveného Hrubce.
     
    07:45
    Po odpískání se před Hrubcem strhla potyčka mezi Jakubem Matyášem a Michalem Dragounem. Třinecký obránce povalil Dragouna k ledu, od rozhodčích proto obdržel menší trest za hrubost.
     
    07:57
    Jaroslav Bednář střílel z kruhu pro vhazování, kotouč ale trefil jen připraveného Hrubce. Oceláři se poté osvobodili.
     
    08:40
    Oceláři drží kotouč daleko od svého území, Hradci se přesilovka zatím vůbec nedaří.
     
    09:11
    Mountfield se až v závěru výhody dostal do útočného pásma, Hrubec ale zatím zasahovat nemusel.
     
    09:26
    Oceláři se znovu osvobodili, do konce hradecké přesilovky chybí dvacet vteřin.
     
    09:45
    Kotouč je znovu za Pavelkovou brankou, Oceláři jsou kompletní.
     
    09:58
    Roth poslal kotouč do jízdy Petružálkovi, třinecký útočník ale prohrál bruslařský souboj s hradeckým obráncem. Pavelka ukryl volný kotouč do lapačky.
     
    10:29
    Pláněk chtěl dlouhým pasem vyslat do akce své spoluhráče, přihrávka se mu ale vůbec nepovedla. Icing Hradce.
     
    10:46
    Hosté zvládli vhazování u své branky a vydali se do útočného pásma. Na Hrubce u pravé tyče zle dotíral Šimánek, třinecký brankář si ale dokázal poradit.
     
    11:11
    Mountfield přidal na obrátkách. Hosté drželi kotouč v útočném pásmu, Pláňkova střela od modré ale Hrubcovi žádné starosti nepřidělala.
     
    11:56
    Na led se po delší době dostala čtvrtá formace domácích a znovu zahrozila. Cienciala s Michalem Kovařčíkem připravili dobrou pozici pro Ondřeje Kovařčíka, ten ale nedokázal zakončit, neboť jej zezadu zahákoval Filip Pavlík. Početní výhoda pro Oceláře.
     
    12:30
    Oceláři drží kotouč v útočném pásmu, Rothova střela od modré ale netrefila branku. Domácí pokračují v kombinaci.
     
    12:54
    Z pravé strany pálil Hrňa, od modré pak Roth, oba domácí hokejisté ale trefili bránícího protihráče. Hosté se osvobodili.
     
    13:29
    Pavelku tentokráte ohrožovali Krajíček a Adamský, oba pálili od modré. Oba ale trefili jen připraveného brankáře Hradce.
     
    14:03
    Michal Kovařčík ještě v závěru přesilovky zkoušel své štěstí po objetí hostující branky, Pavelka si ale místo u své pravé tyče pohlídal. Hradec je kompletní.
     
    14:37
    Nepřesná rozehrávka Ocelářů se pomalu plazila na icing, kotouč ale nakonec za brankovou čáru nedoklouzal.
     
    14:55
    Tomáš Marcinko v souboji před Hrubcovou brankou vysekl Bedřichu Köhlerovi hůl z rukou, Hradec si po komerční přestávce zahraje svou druhou přesilovku.
     
    15:12
    Martin Adamský u modré čáry sebral kotouč hostujícímu obránci a odpálil jej za Pavelkovu branku.
     
    15:30
    Rákos zachytil hostující rozehrávku a s Rothem se mohl vydat do protiakce. Rákos ale trochu zpomalil u útočné modré čáry, čímž Rotha vystavil do ofsajdu.
     
    16:02
    Hradečtí dlouho kombinovali v útočném pásmu, ke střele se nakonec odhodlal na levé straně stojící Kukumberg. Hradecký útočník pálil do středu branky, Hrubec bez obtíží zasáhl.
     
    16:36
    Smolěňák hledal před brankou stojícího Koukala, o hostujícího útočníka se ale dobře postaral Dravecký. Oceláři se osvobodili.
     
    16:54
    Mountfieldu je odpískána přihrávka rukou. Vhazovat se bude ve středním pásmu, do konce Marcinkova trestu zbývá jedna vteřina.
     
    17:24
    Milan Doudera rozehrával kotouč od vlastní branky, při rozehrávce ho ale podrazil Jiří Šimánek. Oceláři mají k dispozici druhou přesilovku.
     
    17:39
    Adamský namazal na modré stojícímu Krajíčkovi, třinecký kapitán ale svou střelu poslal jen do připraveného Pavelky.
     
    18:20
    Oceláři drželi puk v útočném pásmu, po Polanského pobídce z velmi ostrého úhlu pálil Svačina. Pavelka při zákroku posunul branku, hra je přerušena.
     
    18:58
    Oceláři kontrolují puk, do útočného pásma se ale zatím nemohou dostat.
     
    19:25
    Hradec je kompletní a má kotouč ve své moci, hosté rozehrávají z vlastního pásma.
     
    19:37
    Hostům se nepovedla rozehrávka, kotouč se dostal až k Šimonu Hrubcovi. Třinecký gólman chtěl rychle rozehrát, při svém snažení ale odpálil kotouč do hlediště. Přesilovka pro hosty. Trest odpyká Ondřej Kovařčík.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní dvacetiminutovka třetího semifinálového zápasu je u konce, do kabin jdou mnohem spokojenější domácí Oceláři. Hráči s drakem na hrudi předvedli famózní vstup do utkání a již v šesté minutě vedli 3:0! O první dvě trefy se postarala čtvrtá formace domácích, bratři Kovařčíkové svými trefami vyhnali brankáře Rybára na střídačku. Do hostující branky nastoupil Pavelka, ani on ale čisté konto příliš dlouho neudržel, hned po necelé minutě ho totiž překonal Martin Adamský.

    Druhá třetina začne přibližně v 17:20.
     
    Statistiky první třetiny

    Střely na branku: 12:7,
    střely mimo: 2:1,
    zblokované střely: 2:2,
    hity: 5:2,
    vhazování: 17:12,
    trestné minuty: 6:4.
     
    Hradec začne druhou třetinu v početní výhodě, z trestu Šimona Hrubce, který odpykává Ondřej Kovařčík, zbývá ještě minuta a třicet šest vteřin.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:38
    Oceláři hrají v oslabení skvěle! Martin Adamský se s Tomášem Marcinkem dostal do přečíslení, Adamský zpoza Pavelkovy branky namazal najíždějícímu Marcinkovi, slovenský forvard ale trefil jen přesunujícího se brankáře Mountfieldu!
     
    21:15
    Hosté se až po minutě a patnácti vteřinách dostali do útočné třetiny. Hrubec musel likvidovat střelu Džerinše, vedle branky pak pálil Graňák.
     
    21:51
    Hradec právě vstřelil branku!
    Mountfield nakonec snižuje! Oceláři sice ustáli oslabení, v pokračujícím tlaku Hradce se ale rozvlnila síť za Hrubcovými zády! Andris Džerinš poslal přesný pas na LUKÁŠE CINGELA, který s trochou štěstí procedil kotouč skrz přesunujícího se Hrubce! Asistence: Andris Džerinš, Blaž Gregorc.
    21:51 Lukáš CINGEL - 3:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    22:31
    Oceláři se po inkasované brance vydali do útoku, jejich snahu ale hosté zastavili. Hradečtí ale poté odpálili puk na icing.
     
    23:08
    Svačina promáchl na útočné modré čáře, to umožnilo Dragounovi protiakci. Hosté ale se svou příležitostí nenaložili nejlépe, Smoleňákovi bylo odpískáno postavení v brankovišti.
     
    24:24
    Oceláři u své modré čáry zastavili hostující akci, čtvrtá formace Ocelářů pak znovu pořádně zatopila pod kotlem. Cienciala ani Doudera ale své šance využít nedokázali.
     
    24:54
    Oceláři se dostali do tempa, hosté se před nájezdem Vlachovy formace brání jen zakázaným uvolněním.
     
    25:16
    Vlach vyhrál buly na Rotha, ten ale netrfil branku. Na druhé straně pak Hrubce nepřekvapil Džerinš.
     
    25:45
    Další dobrá střelecká pozice pro Džerinše, domácí defenzíva ale úmysl hostí přečetla a odpálila kotouč na icing.
     
    26:04
    Polanský vyhrál buly ve vlastním pásmu a se Svačinou se vydal do přečíslení! Třineckou dvojici z druhý vlny ještě doplňoval Adamský, který nakonec pálil po Polanského pasu! Pavelka dokázal zasáhnout!
     
    26:39
    Třinec právě vstřelil branku!
    Při další akci Ocelářů to již neplatí, hráči s drakem na hrudi si berou zpět tříbrankové vedení! dostal kotouč k útočné modré čáře, třinecký útočník se nijak nerozpakoval a okamžitě prodloužil puk na rozjetého TOMÁŠE MARCINKA! Slovenský legionář v třineckých barvách střílel ze zápěstí, kotouč zapadl ke vzdálenější tyči Pavelkovy branky! Asistence: Jakub Petružálek, Milan Doudera.
    26:39 Tomáš MARCINKO - 4:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    27:36
    Polanský s Adamským se dostali do útočné třetiny, Pavelka ale nemusel zasahovat.
     
    28:09
    Od modré pálili dvakrát stříleli Matyáš s Linhartem. První jmenovaný jednou netrefil branku, podruhé puk orazítkoval Pavelkovy vyrážečku. Oba Linhartovy pokusy byly zblokovány hradeckou obranou.
     
    29:16
    Oběma celkům v poslední minutě trochu vázla kombinace. Ocelářům se povedlo jen protečovat puk do útočného pásma, hosté poté odpálili kotouč na icing.
     
    29:36
    Doudera ve středním pásmu odehrával kotouč pro Petružálka, stalo se tak ale vysokou holí. Hra bude pokračovat vhazováním ve středním pásmu po komerční přestávce.
     
    30:07
    Svačinovi s Adamskému se nepovedla útočná akce, na druhé straně pak svého spoluhráče nepřesně hledal Bednář. Oceláři poté odpálili puk na icing.
     
    30:49
    Ondřej Kovařčík se chtěl natlačit do brankoviště, hostující obránci ho ale svalili na brankáře Pavelku. Hra nicméně pokračovala a Andris Džerinš jel sám na brankáře Hrubce! Hostující útočník chtěl trefit místo mezi Hrubcovou rukou a tělem, třinecký brankář dokázal zasáhnout!
     
    31:18
    Zakázané uvolnění Ocelářů.
     
    31:18
    Oddechový čas pro domácí.
     
    31:41
    Hradečtí dokázali zatlačit na svého soka a delší dobu se držet v útočném pásmu. Aktivitu hostí od modré zakončil Filip Pavlík, hostující obránce ale trefil jen připraveného Hrubce.
     
    32:09
    Jaroslav Bednář si sebral kotouč ve vlastním pásmu, projel skrz celé hřiště, jeho následnou střelu ale domácí přizvedli do ochranné sítě. Komerční přestávka.
     
    32:47
    Oceláři kontrolují svůj náskok a přenechávají iniciativu Hradeckým. Hosté se drží na kotouči, Hrubce ale zatím nijak neohrozili.
     
    33:05
    Oceláři získali kotouč, poté ho ale pouze protečovali do útočného pásma. Hradec v následné akci zastavit ofsajd.
     
    34:14
    Vlachova formace držela kotouč v útočném pásmu, Hrňa ani Dravecký ale ve svých šancích neuspěli.
     
    34:58
    Petružálkovi se nepovedlo navázat na práci druhé třinecké formace, hosty pak v protiútoku zastavil ofsajd.
     
    35:39
    Roth zavezl kotouč za červenou čáru a poté jej nahodil za hostující branku. Oceláři ale museli střídat, Hradečtí proto mohou v poklidu rozehrát.
     
    36:00
    Akce Mountfieldu končí nastřelením puku ze střední třetiny a Hrubcovým zákrokem. Buly v pásmu Třince.
     
    36:21
    Douderův dlouhý pas na Hrňu Ocelářům umožnil protiakci, Slezané ale v koncovce neuspěli, po Hrňově pasu se Vlach natahoval marně.
     
    36:36
    Další útok domácích již byl nebezpečnější, Pavelka zastavil Krajíčkovu skrytou střelu na poslední chvíli.
     
    37:09
    Oceláři přehodili na vyšší rychlostní stupeň. Hostujícího brankáře ohrožovali Marcinko s Petružálkem, Pavelka si poradil v obou případech.
     
    37:46
    Hradečtí přerušili třinecký tlak a vydali se do útočné třetiny. Akce hostí vrcholila střelou Zámorského od modré čáry, Hrubec si ní však neměl sebemenší problémy.
     
    38:20
    Třinec právě vstřelil branku!
    Pátá branka v hradecké síti! Oceláři na dvě přihrávky překonali celý obranný val Mountfieldu, Milan Doudera s Ondřejem Kovařčíkem připravili ideální pozici pro DAVIDA CIENCIALU! Třinecký útočník potvrdil skvostnou formu z poslední doby a po ukázkovém blafáku poslal puk za Pavelkova záda! Asistence: Ondřej Kovařčík, Milan Doduera.
    38:20 David CIENCIALA - 5:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    39:12
    Poslední minuta druhé třetiny. Pavelka byl znovu v permanenci, od modré prudkou bombu vyslal Linhart. Kotouč ale trefil jen připraveného brankáře Mountfieldu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina je minulostí, Oceláři dokázali navýšit svůj náskok a výrazně se přiblížit třetímu vítězství v sérii! Hosté sice v úvodu periody zásluhou Lukáše Cingela snížili na rozdíl dvou branek, hráči s drakem na hrudi ale další dramatizaci připustit nechtěli a dvěma trefami navýšili své vedení. V sedmadvacáté minutě Pavelku propálil Tomáš Marcinko, v předposlední minutě pak ukázkovou kombinaci čtvrté formace završil David Cienciala.

    Třetí třetina začne přibližně v 18:17.
     
    Statistiky druhé třetiny (zápasu)

    Střely na branku: 9:9 (21:16),
    střely mimo: 5:2 (7:3),
    zblokované střely: 7:4 (9:6),
    hity: 1:4 (6:6),
    vhazování: 16:9 (33:21),
    trestné minuty: 0:0 (6:4).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:22
    O první útočnou akci poslední dvacetiminutovky se postaral Gregorc, jeho střelu z levé strany ale Hrubec dokázal vyrazit. Kotouč se poté dotkl ochranné sítě, buly před třineckou brankou.
     
    40:55
    Roth zavezl kotouč k útočné modré čáře a poté jej nahodil za hostující branku. Třinec jde střídat, hrát mohou hosté.
     
    41:14
    Smoleňák se dostal do útočné třetiny, tam ale jeho cesta skončila. Ocelářům se povedlo odrazit puk na svou střídačku, vhazovat se bude před Hrubcem.
     
    41:26
    Matyáš dlouhým pasem hledal na útočné modré stojícího Svačinu, třinecký útočník si ale nepohlídal své postavení a převzal kotouč v ofsajdu.
     
    41:54
    Michal Kovařčík neuspěl za hostující brankou, na druhé straně se pak neujala kombinace Pavlíka s Džerinšem.
     
    42:36
    Marcinko vyslal do akce Rotha, přihrávku třineckého beka na najíždějícího Rákose ale hosté srazili na svou střídačku.
     
    43:16
    Vlach se marně pral s přesilou dvou protihráčů, Hradečtí získali kotouč a mohou vyrazit do útoku.
     
    43:38
    Doudera zaváhal u vlastní branky a do dobrých příležitostí se dostali Šimánek a později i Berger. Pokus prvního jmenovaného zablokoval Doudera sám, proti Bergerovi pak dobře vystoupil Marcinko.
     
    44:35
    Michal Kovařčík se středem kluziště pustil do trojice bránících hráčů, ty ale ukličkovat nedokázal. Rákosovi poté hosté odpískali úmyslný ofsajd.
     
    44:59
    Petružálek mohl jít do akce podél levého mantinelu, hosté se ale k němu stačili vrátit. Po hradecké akci pak kotouč z rohu třineckého pásma mimo kluziště poslal Marcinko, stalo se tak ale s tečí jednoho z hostí. Buly ve středním pásmu.
     
    45:55
    Hradečtí se dostali do útočné třetiny, Hrubce ohrožovali Gregorc a Bednář. Oba hráči Mountfieldu pálili příklepem, ani jeden z nich ale nedokázal obstřelit prvního bránícího hráče.
     
    46:47
    Hradec pokračoval v aktivní hře v útočném pásmu, kromě lehkého nahození Graňáka, se kterým Hrubec neměl žádné problémy, ale hosté nic nevymysleli. Komerční přestávka.
     
    46:55
    Z nepřesné Linhartovy rozehrávky mohl těžit Cibulskis, který se dostal do dobré střelecké pozice. Lotyšský útočník mířil na pravý horní růžek, puk ale branku přeletěl.
     
    47:55
    Hradečtí celou minutu drželi kotouč v útočném pásmu, Hrubec musel likvidovat pokusy Pavlíka a Graňáka. Třinecký brankář si věděl rady.
     
    48:36
    Köhler dostal přihrávku na útočnou modrou, hostující útočník si ale nepohlídal modrou čáru a kotouč přebíral v ofsajdu. Buly poblíž hradecké branky.
     
    48:58
    Roman Kukumberg se prokličkoval kolem čtveřice bránících Ocelářů, hostující útočník ale proti Hrubcovi neuspěl.
     
    49:33
    Vlach zavezl puk do útočného pásma, po jeho předávce mohl od modré pálit Doudera. Třinecký obránce trefil Pavelkův beton, neujala se ani Hrňova dorážka z bezprostřední blízkosti.
     
    50:03
    Michal Kovařčík s Danielem Rákosem bojovali o kotouč s hradeckou dvojicí v hloubi útočného pásma, hosté nakonec byli úspěšnější a Červený může rozehrát útočnou akci svého týmu.
     
    50:45
    Do třinecké třetiny se po levé straně natlačil Zámorský, svou následnou střelou ale trefil jen boční síť Hrubcovy branky.
     
    51:17
    Roth si dlouho hrál s kotoučem, nakonec ho třinecký obránce odpálil na icing.
     
    51:54
    Oceláři drží komfortní náskok a nikam se příliš neženou. Hradečtí se velice těžce dostávají do útočné třetiny, třinecká obrana funguje na jedničku.
     
    52:26
    Michal Kovařčík držel kotouč ve středním pásmu, zezadu ho pak napadl hostující Lukáš Vopelka. Oceláři si po komerční přestávce zahrají početní výhodu.
     
    52:26
    Dnešní utkání sleduje 5 200 diváků. Ve WERK ARENĚ je vyprodáno!
     
    52:56
    Oceláři drží kotouč v útočném pásmu, ke střele se ale zatím nedostali.
     
    53:09
    Pavelka čaroval na brankové čáře! Po Adamského střele od modré kotouč poskakoval před brankovištěm, ke dvě dorážkám se dostal Jiří Polanský! Třinecký matador mohl pálit do odkryté branky, Pavelka se ale stihl přesunout a fantasticky zakročit!
     
    53:33
    Druhá polovina přesilovky se Ocelářům zatím nedaří, hosté se již podruhé dokázali osvobodit.
     
    54:11
    Cingel získal kotouč ve vlastním pásmu a zavezl jej za Hrubcovu klec.
     
    54:27
    Hosté jsou kompletní, Oceláře ale nevyužitá přesilovka zcela jistě mrzet nebude.
     
    55:11
    První formace domácích držela kotouč v útočném pásmu, Petružálek ani Marcinko ale Pavelku neohrozili.
     
    55:37
    Hradečtí se dostali do útočného pásma, střela Pavlíka od modré čáry ale byla sražena do ochranné sítě.
     
    56:37
    Utkání se již pouze dohrává. Kotouč se po většinu času pohybuje ve středním pásmu, ani jeden z brankářů v poslední minutě zasahovat nemusel.
     
    57:24
    Hradečtí přeci jen ještě chtějí alespoň kosmeticky upravit konečný výsledek. Akci čtvrtého útoku hostí zakončoval Šimánek, Hrubec však byl připraven.
     
    58:01
    Dvě minuty do konce zápasu. Kotouč kontrolují Oceláři, domácí se ale nikam neženou.
     
    58:36
    Linhart poslal kotouč do středního pásma, tam jej sebrali Hradečtí a snaží se znovu dostat do útočného pásma.
     
    59:33
    Cienciala s Ondřejem Kovařčíkem ještě připravili jednu šanci pro Vlacha, ten ale netrefil branku.
     
    Konec zápasu.
     
    Třetí zápas semifinále je u konce, Oceláři Třinec po dvou venkovních vítězství přidávají první domácí úspěch a jen jedno vítězství je dělí od postupu do finále! Slezané o své výhře prakticky rozhodli v šesti minutách první třetiny, domácí si po zbytek duelu hlídali své vedení a hosty k ničemu nepustili.
     
    Nejlepší hráči zápasu

    Ondřej Kovařčík (1+2) – Roman Kukumberg (0+0).
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, mějte hezký zbytek večera. Na shledanou! (18:50:56)

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 3. M. Kovařčík (O. Kovařčík), 5. O. Kovařčík (M. Doudera, Polanský), 6. Adamský (Polanský), 27. Marcinko (Petružálek, M. Doudera), 39. Cienciala (O. Kovařčík, M. Doudera) – 22. Cingel (Džerinš, Gregorc)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C), M. Doudera, D. Musil, Roth, Linhart (A), Matyáš – Rákos, Marcinko, Petružálek – Dravecký, R. Vlach, Hrňa – Adamský (A), Polanský, Svačina – Cienciala, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Kofroň.
    Mountfield HK: Rybár (5. J. Pavelka) – Gregorc, Zámorský, Graňák, F. Pavlík, Cibulskis, Pláněk, Gaspar – Červený, Koukal (A), Smoleňák – Dragoun, Kukumberg, Jaroslav Bednář (C) – Cingel, Džerinš, Köhler (A) – Šimánek, Berger, Vopelka.

    Rozhodčí: Jan Hribik, Petr Lacina – Lukáš Kajínek, Kamil Zavřel

    Diváci: 5 200 (vyprodáno)
    Třinec 4 2 Mountfield HK
    #1 Čtvrtek 29.03.2018 • 17:20
    Mountfield HK - Třinec 1:4
    #2 Pátek 30.03.2018 • 16:20
    Mountfield HK - Třinec 1:2
    #3 Pondělí 02.04.2018 • 16:20
    Třinec - Mountfield HK 5:1
    #4 Úterý 03.04.2018 • 17:00
    Třinec - Mountfield HK 1:2 po prodl.
    #5 Pátek 06.04.2018 • 17:20
    Mountfield HK - Třinec 3:2 po prodl.
    #6 Neděle 08.04.2018 • 18:20
    Třinec - Mountfield HK 2:1 po prodl.
    thejrc.org