Tampa – Nashville 1:4 (kon.) | Montreal – New Jersey 1:2 (kon.) | Pittsburgh – Washington 1:3 (kon.)
Anaheim – Colorado 4:3 (po pr.)
konec
HC Oceláři Třinec
5:1 (3:0, 2:1, 0:0) Stav série: 3:0
Mountfield HK
Pondělí 02.04.2018, 16:20 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 diváků) • Generali play off Tipsport extraligy • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    53:09
    Pavelka čaroval na brankové čáře! Po Adamského střele od modré kotouč poskakoval před brankovištěm, ke dvě dorážkám se dostal Jiří Polanský! Třinecký matador mohl pálit do odkryté branky, Pavelka se ale stihl přesunout a fantasticky zakročit!
     
    52:26
    Michal Kovařčík držel kotouč ve středním pásmu, zezadu ho pak napadl hostující Lukáš Vopelka. Oceláři si po komerční přestávce zahrají početní výhodu.
    38:20 David CIENCIALA - 5:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    38:20
    Třinec právě vstřelil branku!
    Pátá branka v hradecké síti! Oceláři na dvě přihrávky překonali celý obranný val Mountfieldu, Milan Doudera s Ondřejem Kovařčíkem připravili ideální pozici pro DAVIDA CIENCIALU! Třinecký útočník potvrdil skvostnou formu z poslední doby a po ukázkovém blafáku poslal puk za Pavelkova záda! Asistence: Ondřej Kovařčík, Milan Doduera.
     
    30:49
    Ondřej Kovařčík se chtěl natlačit do brankoviště, hostující obránci ho ale svalili na brankáře Pavelku. Hra nicméně pokračovala a Andris Džerinš jel sám na brankáře Hrubce! Hostující útočník chtěl trefit místo mezi Hrubcovou rukou a tělem, třinecký brankář dokázal zasáhnout!
    26:39 Tomáš MARCINKO - 4:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    26:39
    Třinec právě vstřelil branku!
    Při další akci Ocelářů to již neplatí, hráči s drakem na hrudi si berou zpět tříbrankové vedení! dostal kotouč k útočné modré čáře, třinecký útočník se nijak nerozpakoval a okamžitě prodloužil puk na rozjetého TOMÁŠE MARCINKA! Slovenský legionář v třineckých barvách střílel ze zápěstí, kotouč zapadl ke vzdálenější tyči Pavelkovy branky! Asistence: Jakub Petružálek, Milan Doudera.
     
    26:04
    Polanský vyhrál buly ve vlastním pásmu a se Svačinou se vydal do přečíslení! Třineckou dvojici z druhý vlny ještě doplňoval Adamský, který nakonec pálil po Polanského pasu! Pavelka dokázal zasáhnout!
    21:51 Lukáš CINGEL - 3:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    21:51
    Hradec právě vstřelil branku!
    Mountfield nakonec snižuje! Oceláři sice ustáli oslabení, v pokračujícím tlaku Hradce se ale rozvlnila síť za Hrubcovými zády! Andris Džerinš poslal přesný pas na LUKÁŠE CINGELA, který s trochou štěstí procedil kotouč skrz přesunujícího se Hrubce! Asistence: Andris Džerinš, Blaž Gregorc.
     
    20:38
    Oceláři hrají v oslabení skvěle! Martin Adamský se s Tomášem Marcinkem dostal do přečíslení, Adamský zpoza Pavelkovy branky namazal najíždějícímu Marcinkovi, slovenský forvard ale trefil jen přesunujícího se brankáře Mountfieldu!
     
    19:37
    Hostům se nepovedla rozehrávka, kotouč se dostal až k Šimonu Hrubcovi. Třinecký gólman chtěl rychle rozehrát, při svém snažení ale odpálil kotouč do hlediště. Přesilovka pro hosty. Trest odpyká Ondřej Kovařčík.
     
    17:24
    Milan Doudera rozehrával kotouč od vlastní branky, při rozehrávce ho ale podrazil Jiří Šimánek. Oceláři mají k dispozici druhou přesilovku.
     
    14:55
    Tomáš Marcinko v souboji před Hrubcovou brankou vysekl Bedřichu Köhlerovi hůl z rukou, Hradec si po komerční přestávce zahraje svou druhou přesilovku.
     
    11:56
    Na led se po delší době dostala čtvrtá formace domácích a znovu zahrozila. Cienciala s Michalem Kovařčíkem připravili dobrou pozici pro Ondřeje Kovařčíka, ten ale nedokázal zakončit, neboť jej zezadu zahákoval Filip Pavlík. Početní výhoda pro Oceláře.
     
    07:45
    Po odpískání se před Hrubcem strhla potyčka mezi Jakubem Matyášem a Michalem Dragounem. Třinecký obránce povalil Dragouna k ledu, od rozhodčích proto obdržel menší trest za hrubost.
     
    05:52
    Oddechový čas pro hosty.
    05:52 Martin ADAMSKÝ - 3:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    05:52
    Třinec právě vstřelil branku!
    Snový start Ocelářů pokračuje, domácí vedou již o tři branky! Hráči s drakem na hrudi vyhráli buly v útočném pásmu, po nahození Tomáše Linharta od modré se před Pavelkou strhl souboj o volný kotouč! Ve strkanici se nejlépe orientovali Jiří Polanský s MARTINEM ADAMSKÝM, kdy první jmenovaný lehce přiťukl kotouč do strany a Adamský jej zametl za bezmocného Pavelku! Asistence: Jiří Polanský.
     
    05:11
    Obrovská šance pro Hradec! Roman Kukumberg dostal přihrávku za třineckou obranu, hostující útočník na Hrubce najížděl z levé strany. Kukumberg zkusil kličku na forhendovou stranu, třinecký brankář byl úspěšnější!
     
    04:12
    Hostující trenér Václav Sýkora na nepříznivý vývoj utkání reaguje změnou na brankářském postu, klec Mountfieldu bude hájit Jaroslav Pavelka.
    04:12 Ondřej KOVAŘČÍK - 2:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    04:12
    Třinec právě vstřelil branku!
    Na led se znovu dostala třinecká čtvrtá formace, Oceláři slaví druhý gól! Jiří Polanský získal kotouč u levého hrazení, zkušený útočník jej potáhl k modré čáře a poté poslal na druhou stranu na volného Milana Douderu. Obránce Ocelářů mohl střílet, Doudera ale vše vyřešil přesným pasem na nehlídaného ONDŘEJE KOVAŘČÍKA, který z první poslal puk do odkryté branky! Asistence: Milan Doudera, Jiří Polanský.
    02:20 Michal KOVAŘČÍK - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    02:20
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři skvěle vstupují do utkání, čtvrtá formace Třince otevírá skóre zápasu! Ocelářům nejprve nevyšla souhra Ondřeje Kovařčíka s Davidem Ciencialou, po vhazování v útočném pásmu už ale třinečtí mladíci udeřili! Ondřej Kovařčík se nejrychleji dostal k odraženému kotouči, zadovkou jej poslal na svého bratra MICHALA KOVAŘČÍKA, který před sebou měl odkrytou hradeckou branku! Asistence: Michal Kovařčík.

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 3. M. Kovařčík (O. Kovařčík), 5. O. Kovařčík (M. Doudera, Polanský), 6. Adamský (Polanský), 27. Marcinko (Petružálek, M. Doudera), 39. Cienciala (O. Kovařčík, M. Doudera) – 22. Cingel (Džerinš, Gregorc)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C), M. Doudera, D. Musil, Roth, Linhart (A), Matyáš – Rákos, Marcinko, Petružálek – Dravecký, R. Vlach, Hrňa – Adamský (A), Polanský, Svačina – Cienciala, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Kofroň.
    Mountfield HK: Rybár (5. J. Pavelka) – Gregorc, Zámorský, Graňák, F. Pavlík, Cibulskis, Pláněk, Gaspar – Červený, Koukal (A), Smoleňák – Dragoun, Kukumberg, Jaroslav Bednář (C) – Cingel, Džerinš, Köhler (A) – Šimánek, Berger, Vopelka.

    Rozhodčí: Jan Hribik, Petr Lacina – Lukáš Kajínek, Kamil Zavřel

    Diváci: 5 200 (vyprodáno)
    Třinec 4 2 Mountfield HK
    #1 Čtvrtek 29.03.2018 • 17:20
    Mountfield HK - Třinec 1:4
    #2 Pátek 30.03.2018 • 16:20
    Mountfield HK - Třinec 1:2
    #3 Pondělí 02.04.2018 • 16:20
    Třinec - Mountfield HK 5:1
    #4 Úterý 03.04.2018 • 17:00
    Třinec - Mountfield HK 1:2 po prodl.
    #5 Pátek 06.04.2018 • 17:20
    Mountfield HK - Třinec 3:2 po prodl.
    #6 Neděle 08.04.2018 • 18:20
    Třinec - Mountfield HK 2:1 po prodl.
    thejrc.org