Toronto – Buffalo 5:2 (kon.) | Ottawa – Winnipeg 5:6 (kon.) | Florida – Carolina 3:2 (kon.)
St. Louis – Washington 2:4 (kon.) | Minnesota – Edmonton 3:0 (kon.) | Los Angeles – Colorado 3:1 (kon.)
po prodl.
HC Oceláři Třinec
1:2 (1:1, 0:0, 0:0 - 0:1) Stav série: 3:1
Mountfield HK
Úterý 03.04.2018, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 diváků) • Generali play off Tipsport extraligy • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
    79:28 Radek SMOLEŇÁK - 1:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    79:28
    Hradec právě vstřelil branku!
    Utkání končí, Hradec ještě žije! Ocelářům se nepovedla kombinace v útočném pásmu, Hradečtí se poté v protiakci dokázali prosadit. Hrubec nechtěl vhazování ve svém pásmu a rychle rozehrával kotouč. Puk se ale dostal k Rudolfu Červenému, jehož střelu před Hrubcem šikovně tečoval RADEK SMOLEŇÁK! Hrubec byl bez šance! Asistence: Rudolf Červený, Blaž Gregorc.
     
    74:41
    Daniel Rákos mohl rozhodnout o osudu dnešního utkání! Oceláři na dvě přihrávky připravili pro Rákose samostatný nájezd, Rákos ale svou kličkou mezi betony Rybára nepřekonal!
     
    66:35
    Martin Pláněk u brankoviště složil k zemi Polanského, Oceláři budou mít k dispozici početní výhodu. Hostující obránce obdržel dvě minuty za držení. Komerční přestávka.
     
    56:31
    Oddechový čas pro domácí.
     
    56:31
    Michal Kovařčík byl velmi aktivní v útočném pásmu a vybojoval pro Oceláře přesilovku. Mladšího z bratří Kovařčíků podrazil Michal Dragoun.
     
    53:53
    Hosté mají příležitost ke vstřelení vedoucí branky, Vladimír Roth se totiž provinil podražením. Menší trest pro třineckého beka.
     
    51:16
    Další akce třinecké čtvrté formace! David Cienciala v přečíslení předložil kotouč Ondřeji Kovařčíkovi, ten ale z bezprostřední blízkosti netrefil hradeckou branku! Protiakci hostí zastavil připravený Hrubec.
     
    38:10
    David Cienciala po chvíli před brankou složil jednoho z protihráčů, Hradec si zahraje přesilovku. Na trestnou lavici usedli také David Musil a Radek Smoleňák, kteří se po přerušení pošťuchovali u třineckého brankoviště.
     
    33:18
    Andris Džerinš mimo hru k ledu poslal Martina Adamského, lotyšský forvad za svůj zákrok obdržel dvě minuty za nedovolené bránění. To se Džerinšovi nelíbilo, sudí mu pak za protesty udělili i osobní desetiminutový trest. Menší trest odpyká Radovan Pavlík.
     
    31:27
    Mountfield dostal kotouč do útočného pásma, v rohu třinecké třetiny se přetlačovali Jaroslav Bednář s Vladimírem Rothem. Hůl třineckého obránce zasáhla Bednářův obličej, přesilovka pro Hradec.
     
    28:30
    David Cienciala vyhrál buly ve vlastním pásmu, spolu s Adamským se pak vydal do protiakce. Cienciala to vzal na sebe, střelou ze zápěstí trefil tyč Rybárovy branky!
     
    27:59
    Rudolf Červený si dělal prostor před Hrubcovou brankou, přitom ale vysekl Rákosovi hůl z rukou. Poměr sil na ledě se vyrovná.
     
    26:51
    Hradečtí se vydali do útočné třetiny a vybojovali si početní výhodu. Milan Doudera si v souboji u hrazení pomohl nedovoleným způsobem. Komerční přestávka.
     
    24:23
    Na trestnou lavici usedá Andris Džerinš, který musel zatáhnout za ruční brzdu a fauloval Rákose.
     
    20:38
    Oceláři si zahrají přesilovku. Roman Vlach byl za hostující brankou faulován, k ledu jej poslal Filip Pavlík. Menší trest, podražení.
    17:17 Oskars CIBULSKIS - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    17:17
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hosté srovnávají krok! Oceláři se po vyhraném buly dostali do útočné třetiny, Hradečtí ale situaci zvládli, jejich vyhození ale mířilo na icing. Kotouč se však prapodivně odrazil od hrazení přímo k Radovanu Pavlíkovi, který se z ničeho nic dostal do dobré šance. Vopelka sice Hrubce ještě nepřekonal, v pokračující akci ale Lukáš Vopelka našel volného OSKARSE CIBULSKISE, který dopravil puk do odkryté branky Třince! Asistence: Lukáš Vopelka, Radovan Pavlík.
    14:42 Michal KOVAŘČÍK - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    14:42
    Třinec právě vstřelil branku!
    Po hradeckém ofsajdu se vhazovalo ve středním pásmu, Oceláři vyhráli buly a po rychlé akci MICHALA KOVAŘČÍKA slaví úvodní branku dnešního duelu! Mladší z bratrů Kovařčíkových dostal ideální pas od Milana Doudery, Kovařčík na vrcholu kruhu pro vhazování naznačil střelu příklepem, čímž trochu zmátl Rybára a ránou ze zápěstí trefil horní růžek hradecké branky! Asistence: Milan Doudera.
     
    12:36
    Krajíček zaváhal u modré čáry a umožnil tak akci Radovanu Pavlíkovi! Hostující útočník střílel z kruhu pro vhazování, Hrubcovi kotouč vypadl z náruče, třinecký brankář jej ale stihl zalehnout před dojíždějícím Vopelkou!

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 15. M. Kovařčík (M. Doudera) – 18. Cibulskis (Vopelka, R. Pavlík), 80. Smoleňák (Červený, Gregorc)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C), M. Doudera, D. Musil, Roth, Linhart (A), Matyáš – Rákos, Marcinko, Petružálek – Dravecký, R. Vlach, Hrňa – Adamský (A), Polanský, Svačina – Cienciala, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Kofroň.
    Mountfield HK: Rybár (J. Pavelka) – Zámorský, Gregorc, Graňák, F. Pavlík, Cibulskis, Pláněk – Červený (A), Džerinš, Smoleňák – Látal, Kukumberg, Jaroslav Bednář (C) – R. Pavlík, Cingel, Vopelka – Šimánek, Dragoun, Köhler (A) – Berger.

    Rozhodčí: Vladimír Pešina, Roman Mrkva – Stanislav Barvíř, Petr Blümel
    Třinec 4 2 Mountfield HK
    #1 Čtvrtek 29.03.2018 • 17:20
    Mountfield HK - Třinec 1:4
    #2 Pátek 30.03.2018 • 16:20
    Mountfield HK - Třinec 1:2
    #3 Pondělí 02.04.2018 • 16:20
    Třinec - Mountfield HK 5:1
    #4 Úterý 03.04.2018 • 17:00
    Třinec - Mountfield HK 1:2 po prodl.
    #5 Pátek 06.04.2018 • 17:20
    Mountfield HK - Třinec 3:2 po prodl.
    #6 Neděle 08.04.2018 • 18:20
    Třinec - Mountfield HK 2:1 po prodl.
    thejrc.org