Slavia – Sparta 0:3 (kon.)
konec
HC Slavia Praha
0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
HC Sparta Praha
Středa 04.04.2018, 18:00 • ZS Eden, Praha-Vršovice • Memoriál Jiřího Baráka
Partner:
     
    Zápas jest u konce. Dvě a půl třetiny byli sice herně lepší domácí, ale Sparta dnes předčila svého protivníka taktikou. Vycházela ze zabezpečené obrany a k výsledku jí pomohly tři precizně proměněné brejky.

    Program 24. ročníku Memoriálu Jiřího Baráka bude pokračovat i zítra, ale především o víkendu. Přenosy ze zápasů tohoto hlavním městem podporovaného turnaje budete moci sledovat na onlajnech. (19:42:45)
     
    Konec zápasu.
     
    59:28
    Sparta i nadále drží kotouč před brankou sešívaných a zdařile směřuje k prvnímu vítězství na tradičním Memoriálu Jiřího Baráka.
     
    58:28
    Tempo hry diktují i nadále sparťané. Naposledy se zjevil před brankou Jakub Červenka, který ale nedokázal pokořit klečícího Legnera.
     
    57:30
    Sledujeme bruslařsky atraktivní hokej, který diriguje v posledních momentech pohodlným náskokem vedoucí Sparta, jež se drží před brankou soupeře.
     
    55:18
    Sparta se po několika nepovedených pokusech domácích dostala před Legnerovu klec, ale Denis Valenta neodkázal zvednout puk nad betony domácího brankáře.
     
    53:18
    Albert Bareš se dostal na pravý kruh, odkud vypálil jedovou ránu. Ta sice nabírala směr pod horní tyč, ale na poslední chvíli se tam zjevila Legnerova lapačka, která moment zachránila.
     
    52:10
    Slávisté nyní zavířili děním v útočném pásmu, ale k vážnějším momentům to nevedlo. Krom několika nepřesných střel od modré se Slavia na víc nezmohla.
     
    50:51
    Hráči se nahánějí po mantinelu, jako hajný s liškami v revíru. Ke střelám ale nedochází. Zabrat by měli především domácí, chtějí-li pomýšlet na úspěch.
     
    49:25
    Adam Mácha se prodíral po levém křídle k brance. Jeho zakončení po ledě řádně protáhlo Jakuba Legnera, jenž vyrazil touš před sebe, kde jej před dorážkou do prázdné klece odklidil pohotový obránce sešívaných!
     
    47:28
    Na straně celku z Holešovic jsme viděli zajímavou příležitost, která ale ztroskotala na nepřesnosti zakončujícího. Na druhé straně dokreslil zmar domácích útok dvou proti jednomu, při němž útočník sešívaných uklouzl.
     
    45:55
    Početní převaha domácích téměř nic nepřinesla. Až na úvodní dva snadné pokusy se k ničemu nepropracovala a sparťanská obrana tak splnila další úkol.
     
    43:55
    Za hrubost je na lavici hanby vykázán Christian Menzel (SPA), který tak dává Slavii šanci na to, aby se ještě pokusila s výsledkem něco učinit.
     
    43:38
    Aktivita domácích trochu opadla a využila toho Sparta. Tečovaný pokus Alberta Bareše ale přeletěl horní tyč Legnerovy branky.
     
    42:03
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sešívaní opět nastoupili v lepší formě, ale poté stačil Spartě jeden brejk na to, aby ještě více podryla sebevědomí pořadatelského týmu! Ondřej Výkruta vykroutil u mantinelu nahrávku na ADAMA MÁCHU, který poté ujížděl po pravém křídle přímo k brance, kde si vymíchal Jakuba Legnera a zakončil mezi betony. Asistence: Ondřej Výkruta.
     
    41:45
    Sparta je kompletní, ale stálo při ní opět štěstí! Maxim Brummel vypálil z pravé strany, ale jeho dělovka se otřela jen o tyč!
     
    40:35
    Ačkoliv hraje Slavia přesilovou hru, odbývalo se teď dění víceméně před brankářem Jakubem Legnerem, který si obývá první minuty na hlavním městem dotovaném Memoriálu Jiřího Baráka.
     
    40:01
    Střídání v týmu HC Slavia Praha: ze hřiště odchází Patrik Janura, přichází Jakub Legner.

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 17. Adam (Adamec, Potůček), 26. Adamec (Šesták), 43. Mácha (Výkruta)


    HC Slavia Praha: Janura (Legner) – Palát, Horáček, Frydrich, M. Svoboda, Kluch, Stejskal, Bruk – Hofmann "A", Rulc "C", J. Svoboda, Brummel, Kvasnička, Tůma, Dráb, Malínek, Štěpánek, Jokl.
    HC Sparta Praha: Dlouhý (Krbeček) – Adam, Šesták, Capoušek, Čečetka, Tomov, Menzel – Potůček, Adamec "C", Broš, Bareš, Kalný, Červenka, Výkruta, Mácha, Valenta.

    Rozhodčí: Šťovíček – Hána, Fuis
    thejrc.org