Tampa – Buffalo 7:5 (kon.) | Pittsburgh – Ottawa 4:0 (kon.) | Chicago – St. Louis 1:4 (kon.)
Anaheim – Dallas 5:3 (kon.) | Philadelphia – NY Rangers 5:0 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
Ottawa Senators
Sobota 07.04.2018, 01:35 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání:
    Filip Chytil (OTT) 0+0, 0 střel, čas na ledě 12:23 (04:15:36)
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Casey DeSmith (PIT) 25 zák., 100 %
    2. Sidney Crosby (PIT) 1+1
    3. Phil Kessel (PIT) 1+1
     
    Je konec, domácí dokázali porazit Ottawu poměrem 4:0 a přesvědčivě zakončuje základní část NHL. Nutno zmínit, že Casey DeSmith si připsal první čisté konto v kariéře a kouč tučňáků, Mike Sullivan, si připsal dvoustou výhru v NHL.

    Ve třetí třetině se na výhře podíleli Phil Kessel, který dokázal dorazit puk za záda Andersona a v závěru se ještě prosadil Patric Hörnqvist, jenž svou ránu umístil naprosto přesně.
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Trma-vrma před brankou DeSmitha, ale i tentokrát si domácí brankář poradil a tygřím skokem zastavil puk, který již směřoval do branky.
     
    59:45
    Ottawa opět míří do útočného pásma.
     
    59:30
    Thomas Chabot tvrdě vypálil z vrcholu pravého kruhu, ale i přes skutečnost, že příliš neviděl, si DeSmith poradil a přerušil hru.
     
    59:09
    Ohlášena poslední minuta duelu, DeSmith je blízko první nuly.
     
    58:48
    Domácí obránci svému brankáři příliš nepomáhají, neboť se jim nedaří dostávat puky ze třetiny.
     
    58:02
    Probáhají poslední dvě minuty duelu a puk zamířil z holí tučňáků na icing. DeSmith musí zůstat v permanenci.
    56:53 Patric HÖRNQVIST - 4:0
     
    56:53
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Crosby převzal kotouč na modré čáře, namířil si to po pravém křídle a přenechal kotouč do tandemu. Tam si jej převzal PATRIC HÖRNQVIST, jenž přesně mířenou ranou propálil brankáře Andersona a upravil tak stav duelu na 4:0. Asistence: Sidney Crosby a Kris Leteang.
     
    56:25
    Nepříjemný pokus od modré čáry zastavil jeden z beků Pens. Nebýt tohoto zákroku, tak by to dost možná skončilo brankou, neboť DeSmith vůbec nic neviděl.
     
    55:25
    Hosté se snaží alespoň o čestný úspěch, nicméně když už se jim podařilo vybojovat puk v útočném pásmu, tak si své snažení pokazí nepřesným pasem.
     
    54:30
    Kessel se pro průniku do útočného pásma pokusil o pas na Shearyho, který si to namířil do prostoru před brankou, ale ten nenašel prostor pro usměrnění kotouče.
     
    53:56
    Hosté si udělali výlet do útočného pásma, kde se jim povedlo protáhnout defenzívu tučňáků, ale nezadařilo se jim poslání kotouče do prostoru tří tyčí.
     
    53:30
    Malkin vletěl jako blesk do útočného pásma, pokusil se o kousek zvaný spin-o-rama, ale Anderson jeho úmysl o poslání puku pod víko vystihl a skryl kotouč v lapačce. Pěkný kousek domácího centra a hostujícího gólmana.
     
    52:55
    Rozjezd akce v podání hostí zastavuje zakázané uvolnění.
     
    52:19
    Ottawa kombinuje v okolí domácí klece, ale DeSmith si nemusel připravit nějaký těžší zákrok.

    Kryštof Severa

    Branky a nahrávky: 22. Crosby (Kessel, Malkin), 28. Guentzel (J. Schultz, Määttä), 47. Kessel (Sheahan, Oleksiak), 57. Hörnqvist (Crosby, Letang)


    Pittsburgh Penguins: DeSmith (M. Murray) – Dumoulin, Letang, Määttä, J. Schultz, Hunwick, Oleksiak – Guentzel, Crosby, Rust – Hagelin, Malkin, Hörnqvist – Sheary, Sheahan, Kessel – Aston-Reese, Jooris, Kühnhackl.
    Ottawa Senators: C. Anderson (D. Taylor) – Borowiecki, Chabot, Harpur, Ceci, Claesson, Wolanin – Hoffman, Duchene, White – Burrows, Pageau, B. Ryan – Pääjärvi, Z. Smith, Pyatt – M. McCormick, Chlapík, Dzingel.

    Rozhodčí: Rank, Morton – Kovachik, Suchánek
    bahis siteleri