Sparta – Jungadler Mannheim 7:5 (kon.) | IHS Riga – Zürich 5:2 (kon.) | HC Slovan – Yantar Moskva 4:3 (1:0 po s.n.)
North American Select – Třinec 5:4 (kon.) | Davos – Sparta 2:6 (kon.) | Eisbären – IHS Riga 2:4 (kon.)
HC Slovan – Jungadler Mannheim 1:4 (kon.) | Zürich – North American Select 9:1 (kon.)
konec
Ice Hockey School Riga
5:2 (0:0, 3:1, 2:1)
ZSC Lions
Sobota 07.04.2018, 09:00 • Tipsport arena (Praha - Holešovice) • Memoriál Jana Marka • Skupina B
Partner:
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Na led vyjela rolba, která upravuje led. Za cca půl hodinku se budu těšit u zápasu North American Select – HC Oceláři Třinec. (11:10:32)
     
    Utkání mezi Rigou a Curychem je minulostí. Ve třetí třetině zvýšil rižské vedení Raimonds Mikus Vitolinš. Pak ale se ještě dostali ke slovu hráči Curychu, když Luca Grisoni snížil na rozdíl dvou branek. Konečné slovo ale měli opět hráči z Rigy, Roberts Petrovičs byl tím, kdo uzavřel střeleckou listinu tohoto utkání.
     
    Konec zápasu.
     
    59:24
    Riga se ještě pokusila o další vstřelený gól, ale marně. Curych už další inkasované branky nepřipustí.
     
    57:06
    Tým IHS Riga právě vstřelil branku!
    Riga už pomalu, ale míří k dalšímu bodovému zisku. ROBERTS PETROVIČS překvapil svou střelou brankáře De Boniho, který už ze své sítě loví již pátý kotouč. Asistence: Raimonds Mikus Vitolinš, Andrejs Mežnieks-Zahars.
     
    56:01
    Curyšští byli opět v dobrém náporu před Bruvenisem a i tentokrát zůstal lotyšský brankář nepřekonaný. Na opačnou stranu spěchal Vitolinš, který se spoluhráči donutili De Boniho k zákroku.
     
    55:11
    Curyšský Janik Torda obdržel skvostnou přihrávku přímo do jízdy a jel sám na brankáře Bruverise, který si na jeho střelu počkal a vyrazil ji mimo nebezpečí.
     
    54:05
    Nikita Sažko si dojel pro nahozený kotouč za branku soupeře a hned servíroval před ní, kde už stál Bogdanovs. Ten okamžitě střílel, ale pouze do betonů De Boniho.
     
    53:37
    Rižský brankář byl nyní trochu otřesený po kontaktu s jedním z Curyšských. Nyní už je však všechno v pořádku, hra může pokračovat.
     
    52:58
    Z urputného boje v rohu kluziště vyšli vítězně hokejisté Rigy, kteří hned ohrozili branku svého soupeře. Aleksandrs Biškins měl v mezikruží trochu času a De Boni se za střelou jen otočil.
     
    51:36
    Berni v přečíslení chtěl najít spoluhráče Maxmiliana Streula, před ním ale dobře zasáhl jeden z curyšských obránců. Následně předal kotouč Meierovi, který mohl v poklidu puk vyvést.
     
    50:32
    A znovu. Puk letí až za branku De Boniho a Curyšští si tuto přesilovku za rámeček rozhodně nedají. Navíc po pravé straně unikal Roberts Zalans, jehož De Boni vychytal betonem.
     
    50:05
    Riga se brání velice dobře. Nepouští soupeře do střeleckých pozic a sama někdy také vyráží na zteč do útočného pásma.
     
    49:28
    Ta v tuto chvíli končí a začíná zkrácená početní výhoda pro Curych. Lvi se pokusili zavést kotouč do útočného pásma, byli ale příliš netrpěliví a rozhodčí píská ofsajd.
     
    48:54
    Přesilová hra ale opět končí. Arturs Brikmanis dostal dvě minuty za podražení. Uvidíme tak hru čtyři na čtyři.
     
    47:28
    Nyní se zase vylučuje na straně Curychu. Yannick Sagesser si počínal v rozporu s pravidly, když zahákoval jednoho ze soupeřů.
     
    46:21
    Lions právě vstřelili branku!
    Děje se tak krátce nato! Lvi se dokázali udržet v útočném pásmu a nakonec z toho vytěžili gól! Ronner nahrál na připraveného LUCU GRISONIHO, který svou ranou propálil Bruverise. Asistence: Andreas Ronner.
     
    46:17
    Hokejisté Curychu byli po celou dobu přesilové hry nastěhováni v útočném pásmu, svoji přesilovku však nevyužili.
     
    44:17
    Sudí už nějakou dobu signalizoval trest na straně Rigy. Gustavs Kruminš si odsedí na dvě minuty za hrubost.

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 27. Arturs Brikmanis (Raimonds Mikus Vitolinš), 33. Jegors Mateinko (Emils Ginters, Patriks Trasuns), 37. Patriks Trasuns (Konstantins Korkus), 44. Raimonds Mikus Vitolinš (Roberts Petrovičs, Emils Měžnieks-Zahars), 58. Roberts Petrovičs (Raimonds Mikus Vitolinš, Andrejs Mežnieks-Zahars) – 30. Alex Kubler (Marlon Graf, Janik Torda), 47. Luca Grisoni (Andreas Ronner)


    Ice Hockey School Riga: Bruveris (Lazdinš) – Brikmanis, Mateiko, Kruštinš, Orninš, Ginters, Kruminš – Biškins, Petrovičs, Rudzitis, Korkus, Trasuns, Vitolinš, Zalans, Murnieks, Tužilkins, Sažko, Mežnieks – Zahars, Bogdanovs.
    Trenér: Aigars Razgals.

    ZSC Lions: De Boni (N. Streule) – Huber, Kubler, Rubin, Sagesser, M. Streule, Devaja, Blatter, Meier, Ronner, Graf, Kammermann, Jutz, Wettstein, Anderson, Grisoni, Berni, Osa, Reichle, Torda, Unterweger.
    Trenér: Fabio Schwarz.

    Rozhodčí: Jaroš – Fuis, Hána
    thejrc.org