Sparta – Jungadler Mannheim 7:5 (kon.) | IHS Riga – Zürich 5:2 (kon.) | HC Slovan – Yantar Moskva 4:3 (1:0 po s.n.)
North American Select – Třinec 5:4 (kon.) | Davos – Sparta 2:6 (kon.) | Eisbären – IHS Riga 2:4 (kon.)
HC Slovan – Jungadler Mannheim 1:4 (kon.) | Zürich – North American Select 9:1 (kon.)
konec
North American Select
5:4 (3:2, 0:2, 2:0)
HC Oceláři Třinec
Sobota 07.04.2018, 11:30 • Tipsport arena (Praha - Holešovice) • Memoriál Jana Marka • Skupina B
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek už definitivně všechno. Nyní přijměte naší pozvánku na odpolední zápas Davos – Sparta, v němž sparťané budou útočit na čtvrtou výhru v řadě a celkové první místo ve skupině A. Mějte se hezky a přeji příjemný zbytek soboty. Na počtenou! (13:46:02)
     
    Třetí třetina opět nabídla dobrou hokejovou podívanou, ve které se více dařilo týmu Select. Hlavním strůjcem vítězství byl zase Tomáš Urban, který vstřelil obstaral dvě branky a celkově čtyři. North American Select tak vítězí na třineckými Oceláři 5:4.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Oceláři však nevyhráli vhazování a tohle si už Select bez problémů pohlídá.
     
    59:37
    Třinečtí trenéři si vyžádali oddechový čas na poradu a zkusí to se šesti hráči v poli!
     
    58:58
    Oceláři se snaží prodrat skrz střední pásmo, přes dobře fungující defenzivu soupeře se jim to zatím příliš nedaří.
     
    57:41
    Bulava udržel kotouč na modré čáře, předal ho Macháčkovi, který ještě hledal svého spoluhráče na opačné straně modré čáry. Neúspěšně.
     
    56:19
    North American Select vstřelili gól!
    Tak tohle je velká rána pro Třinec! Ještě před tímto gólem připravil obrovskou šanci Peterekovi Macháček, první jmenovaný střílel do prázdné branky, ale trefil pouze beton Kaufmanna. Naopak na druhé straně se opět zaskvěl TOMÁŠ URBAN, který dnes vstřelil už čtyři branky! Asistence: Szymon Bieniek, Adam Smith.
     
    55:35
    Easton Ryan nabral rychlost ve středním pásmu, proti dvou hráčům v červených dresech neuspěl. Brankář Lambert vyrazil kotouč před sebe, kde byl třinecký obránce.
     
    54:57
    Oba týmy střídají, rozebíhá se poslední pětiminutovka třetí třetiny. Hráči teď předvádí velice ofenzivní hokej.
     
    54:09
    Mituchovič ve středním pásmu posunul puk na Petereka, ten byl ale v jízdě vzad, a tak nemohl pokračovat v dobré rychlosti na Kaufmanna.
     
    53:32
    Hra nyní přináší velké množství osobních soubojů od obou mužstev. Macháček střílel od modré čáry na vzdálenější tyčku, puk se však mezi tři tyče nevešel.
     
    52:33
    Rybnikár bojoval v prostoru u střídaček o kotouč, ukořisti se jej nakonec však nepodařilo. Na druhé straně útočil Sebrango, který však nevystřelil.
     
    52:08
    Tommy Wardas přerušil soupeřův atak ve středním pásmu. Následně byla odpískána přihrávka rukou, vhazování ve středním pásmu.
     
    51:24
    Velká šance na straně Select! Royce byl chvíli sám před Lambertem, z bezprostřední blízkosti ale trefil pouze třineckého brankáře.
     
    50:45
    Třinečtí pokazili přečíslení tři na dva, avšak k puku se ještě mohl dostat Jonáš Peterek. Proti přesile dvou protihráčů neměl šanci uspět.
     
    50:03
    Lukáš Králík byl sám v útočném pásmu, a tak se rozhodl udělat kličku do středu kluziště, jeho střela z mezikruží byla zablokována.
     
    49:11
    Stansfield nyní dobře udržel kotouč na hranici útočné modré čáry, ale v hloubce pásma nikdo v bílém nebyl.
     
    48:19
    North American Select vstřelili gól!
    Hokejisté Select se necelých dvanáct minut vyrovnávají! TOMÁŠ URBAN najel do dvou protihráčů, sám si dokázal poradit a rychlou střelou překonal Lamberta. Český útočník tímto gólem navíc zkompletoval hattrick! Bez asistence.

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 4. Tomáš Urban, 6. Tomáš Urban (Donovan Sebrango, Filip Novák), 14. Donovan Sebrango (Dylan Peterson), 49. Tomáš Urban, 57. Tomáš Urban (Szymon Bieniek, Adam Smith) – 5. Ondrej Rybnikár (Filip Stebel), 16. Filip Cienciela (Filip Hrůzek, Štěpán Macháček), 33. Samuel Sarrory (Jonáš Peterek, Matouš Čmiel), 35. Samuel Sarrory


    North American Select: Kaufman (Shibley) – Smith, Sebrango, Novák, Bieniek, Stansfield, Peterson, Urban, Merkovsky, Oberfuchshuber, Royce, Petras, Lepera, Baptiste, Ryan, Sanford.
    HC Oceláři Třinec: Lambert (Zeithamel) – Homola, Bulava, F. Cienciala, Mituchovič, Wantulok, Chovaniak, Hrůzek, Čmiel, Rybnikár, Stebel, Mikler, Sarrory, Peterek, Kapitanov, Macháček, Králík, Jurzyca, Wardas, Stročka.

    Rozhodčí: Vidim – Fuis, Zeliska
    thejrc.org