Winnipeg – Chicago 4:1 (kon.) | Toronto – Montreal 4:2 (kon.) | Detroit – NY Islanders 3:4 (po pr.)
Florida – Buffalo 4:3 (kon.) | Carolina – Tampa 3:2 (po pr.) | Boston – Ottawa 5:2 (kon.)
Washington – New Jersey 5:3 (kon.) | Nashville – Columbus 4:2 (kon.) | Arizona – Anaheim 0:3 (kon.)
Colorado – St. Louis 5:2 (kon.) | Calgary – Vegas 7:1 (kon.) | Edmonton – Vancouver 3:2 (3:2 po s.n.)
San Jose – Minnesota 3:6 (kon.) | Los Angeles – Dallas 2:4 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
1:2 (1:1, 0:0, 0:1)
Rytíři Kladno
Neděle 08.04.2018, 15:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Baráž o extraligu • 6. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Hezké nedělní odpoledne přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dnes je na programu opět baráž o extraligu a my budeme prostřednictvím tohoto textového online přenosu sledovat utkání mezi týmy HC VERVA Litvínov a Rytíři Kladno. Zápasem Vás provede Vendula Zdražilová.
     
    HC VERVA Litvínov

    Domácí hokejisté mají zatím prolínací soutěž o udržení se v nejvyšší tuzemské lize rozehranou dobře. První dvě utkání zvládli. Nejprve doma porazili účastníka WSM ligy, Karlovy Vary 3:1 a poté s dalším prvoligistou Kladnem, zvítězili těsně 2:1 na kladenském ledě. Poté ale nestačili na Jihlavu, která na svém stadionu brala tři body a hned poté na stejného soupeře doma poměrem 2:4, takže to byla další tříbodová ztráta. Dva body ale Verva vybojovala v pátek v Karlových Varech. Na svém kontě tak mají Litvínovští osm bodů a drží druhé místo, které zaručuje extraligovou účast i pro následující ročník. Dnes by na svém ledě měli bodovat, aby si svou pozici udrželi nebo se dostali na první místo v případě klopýtnutí Jihlavy. Ovšem kladenští Rytíři nedají Severočechům nic zadarmo a pokusí se o cenný skalp.
     
    Nejproduktivnější hráči Litvínova

    1. Viktor Hübl 4 body (3+1)
    2. Juraj Mikúš 4 body (1+3)
    3. Michal Trávníček 3 body (1+2)
     
    Rytíři Kladno

    Hosté z Kladna jsou zatím v barážové minitabulce na posledním, tedy čtvrtém místě. Na svém kontě mají šest bodů, na druhou pozici je to pak ztráta pouhých dvou bodů. Kladenští nejprve nestačili na Duklu Jihlava, se kterou v prvním kole prohráli na jejím ledě 0:4. Pak přišel duel doma s Litvínovem, kde se zrodila další prohra, tentokráte těsná 1:2. První tři body získali Rytíři nad Karlovými Vary v poměru 3:1. Stejným výsledkem skončil i zápas na západě Čech, tentokráte se ale z výhry radovala Energie. V pátek se pak do třetice zrodil výsledek 3:1, a to ve prospěch Kladna, jenž doma srazilo Jihlavu. Na tuto výhru by tak hosté rádi navázali i dnes, aby se bodově posunuli z posledního místa. Podaří se Rytířům uspět?
     
    Nejproduktivnější hráči Kladna

    1. Adam Kubík 3 body (2+1)
    2. Roman Přikryl 3 body (1+2)
    3. Tomáš Kaut 2 body (1+1)
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se spolu, jak již bylo zmíněno, utkaly v baráži a úspěšnější byla Verva, která brala všechny tři body. Oplatí hosté svému dnešnímu soupeři tuto prohru?
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC VERVA Litvínov: Petrásek (Kantor) – Iberer, Baránek, Hunkes, Šesták, Z. Sklenička, Frolo, L. Doudera – M. Hanzl, J. Mikúš, J. Černý – Gerhát, V. Hübl (A), F. Lukeš – Matoušek, Řehoř, Trávníček (C) – Jícha, Válek, Jurčík.

    Rytíři Kladno: Cikánek (Kopřiva) – Zelingr, Štich (A), Svedlund, Repe, Kehar, Lenďák, F. Matula – Redlich, T. Kaut, Kružík – J. Kloz, Kubík, D. Tůma – Zikmund, Machač (A), Bláha – J. Strnad (C), R. Přikryl, Pekr.

    Rozhodčí: Pešina, Hejduk – Hynek, Zíka.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Po vhazování ve středovém kruhu se puku zmocnili hosté a hned si to namířili do útočného pásma. Obrana Litvínova je ale do střely nepustila.
     
    00:37
    Následně pak se o střelu pokusil Redlich a po ní už musel Michael Petrásek zasahovat. Puk chytil do své lapačky a poté přerušil hru.
     
    00:41
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Jan Kloz – 2 min., podražení).
     
    00:41
    Jan Kloz podrazil soupeře a putuje na trestnou lavici. Domácí Litvínova tak má k dispozici velmi brzy početní výhodu.
     
    01:07
    Verva se uhnízdila v pásmu Kladna a Hunkes nahodil kotouč před Cikánka. Nikdo z jeho spoluhráčů se ale k dorážce nedostal. Nicméně Litvínovští stále svírají svého soupeře.
     
    01:44
    Další šance, Viktor Hübl měl před sebou chvíli odkrytou klec, ale než se dostal na kotouč a vystřelil, Cikánek se stihl přesunout. Hosté se stále nemohou osvobodit.
     
    02:21
    Až nyní se k odraženému touši dostal jeden z hostujících obránců a odpálil ho až k domácí brance.
     
    02:41
    Kladenští Rytíři jsou už v plném počtu.
     
    02:43
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Michal Trávníček – 2 min. + 2 min., vysoká hůl).
     
    02:43
    A nyní si přesilovku zahrají hosté. Michal Trávníček zahrál vysokou holí a jelikož se v obličeji kladenského hráče objevila krev, dostává dvě plus dvě minuty.
     
    03:11
    První půlminutu z dlouhého oslabení Verva zvládla a hned se osvobozuje vyhozením puku až před branku Cikánka.
     
    03:40
    Adam Kubík pálil z levého kruhu, ale jeho střelu vyrazil Michael Petrásek. Ten poté musel čelit další střele hostů, která byla znovu nebezpečná.
     
    04:20
    Po střele Šticha dorážel před Petráskem Kloz a hosté tak dále roztáčejí kolotoč před ním. Až nyní se domácí znovu dokázali osvobodit.
     
    04:50
    Matěj Pekr přišel o puk na modré čáře a toho hned Litvínovští využili k dalšímu vyhození puku až před Lukáše Cikánka. Pošetřili tak další cenné vteřiny ze svého dlouhého oslabení.
     
    05:42
    Martin Lenďák zachytil puk až za modrou čárou a hosté musí opustit útočné pásmo. A tohle hraje do karet domácím, kteří se následně pak znovu osvobodili.
     
    06:34
    Hosté jsou zase v pásmu Litvínova, ale vypadá to, že se domácí už ubrání a své oslabení zvládnou. Kotouč letí opět až před Lukáše Cikánka.
     
    06:43
    Verva je kompletní.
     
    06:50
    A nyní následuje první komerční přestávka tohoto duelu.
     
    07:11
    Tomáš Matoušek se dostal do blízkosti hostující branky, jeho střela ale neměla patřičnou razanci a za jeho zády neskončila. U kotouče jsou tak zase kladenští Rytíři a míří s ním opět před domácí branku.
     
    07:40
    Před najíždějícím Adamem Kubíkem jistil kotouč Viktor Hübl a hned na to pak Verva otáčí hru na opačnou stranu. Zatím sledujeme pohledné utkání, akce na obou stranách.
     
    08:33
    Viktor Hübl dostal přihrávku na pravý kruh, odtud pálil střelou švihem, ale proti jeho projektilu zasáhl zase Lukáš Cikánek, jenž včas sklapl své betony.
     
    09:09
    Michael Petrásek musel znovu zasahovat proti nebezpečné střele Rytířů a poté okamžitě vrátil puk svým spoluhráčům, kteří míří do další útočné akce.
     
    09:57
    Svedlund napadal rozehrávku Ivana Řehoře, který se díky tomu nedostal ke střele před Lukášem Cikánkem. Hned na to pak puk opouští útočné pásmo Litvínova.
     
    10:40
    Hübl chtěl před Cikánkem sklepnout puk po střele Frola od modré čáry, ale nebyl přesný. Opět se tak skóre nemění.
     
    11:06
    Viktor Hübl ujel sám až před Lukáše Cikánka a byl tak v samostatném nájezdu. Těsně před ním poté střílel k pravé tyči jeho branky, ale Cikánek kotouč vykopl svým betonem a podržel tak Rytíře.
     
    11:30
    Domácí se opět probili do útočného pásma, ale tentokráte se tam příliš dlouho neohřáli. Obrana se tak musí vracet zase zpátky, aby pomohla Petráskovi před další akci Kladna.
     
    12:05
    Následuje další komerční přestávka.
     
    12:09
    Řehoř s Trávníčkem bojovali o kotouč v útočném pásmu, ovšem obrana Kladna byla znovu precizní a dále chemiky nepustila. Naopak sami Rytíři už otáčejí hru na opačnou stranu kluziště.
     
    13:09
    Svedlund zastavil opět domácí, kteří se bleskově přesunuli zpět do útočné třetiny a hráči Litvínova tak nemohli jít do zakončení před Lukášem Cikánkem.
     
    13:49
    Zbyněk Sklenička v obranném pásmu sebral hostům touš a okamžitě ho vyvezl až před Cikánka. Tam puk nahodil před hostujícího brankáře, který ho raději před dotírajícími domácími hráči ukryl pod svojí lapačkou a přerušil hru.
     
    14:08
    Z hloubi vlastního obranného pásma založili další útočnou akci litvínovští hokejisté, ale před Lukášem Cikánkem nic nevymysleli a nevyslali na něho ani jednu střelu.
     
    14:58
    Michael Petrásek pak v útočném snažení hostů získal za vlastní brankou puk, který poslal mimo ohrožení před vlastní klecí.
     
    15:11
    David Štich pálil od modré čáry a před Petráskem sklepl puk Machač, ale domácí brankář včas zasáhl a neinkasoval. Raději pak přerušil hru.
     
    15:25
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Ivan Řehoř – 2 min., hákování).
     
    15:25
    Ivan Řehoř nyní zbytečně oslabuje svůj tým a nabízí Kladnu přesilovou hru. Dostává dvě minuty za hákování a už usedá na trestnou lavici.
     
    15:45
    Kladno právě vstřelilo branku!
    A hosté svou početní výhodu využívají. DAVID TŮMA na levém kruhu málem ztratil kotouč a vypadalo to, že je bez šance. Nakonec se k němu dostal znovu a prostřelil Petráska – 0:1. Asistence: Adam Kubík a Tomáš Kaut.
    15:45 David TŮMA - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    16:12
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Jenže bleskově je vyrovnáno. FRANTIŠEK LUKEŠ dostal přihrávku na levý kruh a odtud pak svou svižnou střelou trefil vzdálenější tyč a umístil puk do levého horního rohu v brance Lukáše Cikánka – 1:1. Asistence: Viktor Hübl a Jiří Hunkes.
    16:12 František LUKEŠ - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    17:38
    Dvě rychlé branky tak znamenají, že se začíná znovu od začátku. Nebezpečně si opět počínali hosté před Petráskem, který po dalším zákroku přerušil hru.
     
    17:44
    Znovu se protlačili do útočného pásma domácí hráči, před Cikánkem střílel Viktor Hübl, ale tentokráte si s jeho střelou brankář hostů dokázal poradit.
     
    18:07
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Tomáš Frolo – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (David Tůma – 2 min., sekání).
     
    18:07
    Uvidíme hru ve čtyřech hráčích na obou stranách při současném vyloučení hráčů na obou stranách.
     
    18:40
    Juraj Mikúš operoval před brankou Kladna, poté střílel Šesták, ale ani on nenašel recept na Lukáše Cikánka, jenž srazil kotouč do rohu kluziště.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:29
    Jakub Černý byl tísněn u mantinelu Davidem Štichem a puk pak dostal na domácí stranu. Iberer se napřáhl k tvrdé střele od modré čáry a znovu domácí střelu kryje Lukáš Cikánek.
     
    19:47
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Michal Trávníček – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    19:47
    Kapitán Vervy řekl zřejmě něco ostřejšího směrem k hlavním sudím a dostává za desetiminutový osobní trest za nesportovní chování.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je minulostí. V ní jsme viděli dvě branky, a to v krátkém sledu po sobě. Nejprve využil přesilovou hru v patnácté minutě David Tůma a Rytíři šli do vedení. Za půl minuty ale domácí dokázali srovnat Františkem Lukešem, jenž tak vrátil Litvínov zpět do hry. Uvidíme, co nám přinese další část hry, která začne přibližně v 16:25.
     
    Střely na branku po první třetině: 9 – 11
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:07
    Oba celky jsou už v plném počtu.
     
    20:22
    Mikúš nedosáhl na kotouč po nahození Hanzlem a toho využili hosté, kteří se okamžitě poté dostali do další útočné akce. Před Petráskem ale nezahrozili.
     
    21:04
    Jurij Repe střílel od modré čáry, jeho rána ale byla sražena mimo. Nicméně hráči Kladna se stále drží před brankou Michaela Petráska.
     
    21:58
    František Lukeš si sjel těsně před hostující branku, jeho střela ale byla nepřesná. Hned na to si vzali kotouč hráči Kladna a do úniku se dostal Patrik Machač, který těsně před Petráskem vystřelil, jeho velkou šanci ale pokryl znovu Michael Petrásek.
     
    22:42
    Další obléhání branky Litvínova Rytíři z Kladna a je z toho další přerušení hry. Petrásek nejprve ukryl kotouč pod lapačku a poté zastavil hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    23:19
    Nyní opět v útočném pásmu byli aktivní zase hráči Litvínova, také Lukáš Cikánek po jejich střele ukryl puk ve své lapačce a také přerušuje hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    23:51
    Další střela Davida Machače. Po ní se do dráhy puku opřel jeden z domácích obránců a pomohl tak Michaelu Petráskovi, který nemusel vůbec zasahovat.
     
    24:50
    Jurčík byl v zajímavé šanci, tu ale zastavilo postavení mimo hru a ta se tak stěhuje zpět do středního pásma. Následně pak oba celky střídají.
     
    25:27
    Tůma se snažil přihrávkou najít spoluhráče, Zbyněk Sklenička ale včas zasáhl a více se Rytíři k ničemu nedostali. Hru pak otáčejí na opačnou stranu domácí hokejisté.
     
    26:15
    David Štich sebral kotouč za brankou Rytířů a snažil se ho vyvézt pryč. Jenže domácí celou situaci dobře viděli a dostali se na kotouč.
     
    26:48
    Juraj Mikúš poté střílel z levého kruhu, ale Lukáš Cikánek byl na svém místě připraven a jeho ránu zneškodnil.
     
    27:19
    Následuje komerční přestávka.
     
    27:27
    František Gerhát střílel z pravé strany a Lukáš Cikánek si připisuje další cenný zákrok, kterým svůj tým podržel. Následně pak hru přerušuje a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    27:48
    Za vlastní brankou si sebral puk Jiří Hunkes, který se vydal do postupného útoku. Před brankou hostů pak střílel Ivan Řehoř, ale další zákrok si připsal Lukáš Cikánek. Ten nechal hru plynout a poslal puk svým spoluhráčům.
     
    28:42
    Domácí se ale bleskově vrátili zpět a střela Juraje Mikúše zaměstnala Cikánka znovu. A znovu pak hru zastavil.
     
    29:00
    Marek Baránek dostal nabito na modrou čáru, odkud pak vyslal jedovatou střelu na Lukáše Cikánka. Brankář kladenských Rytířů ale přichystal další přesný zákrok a do vedení Vervu nepustil.
     
    29:14
    Martin Hanzl si sjel do prostoru mezi kruhy a na nic nečekal. Jeho střela pak skončila znovu na Cikánkovi, jenž vrátil puk svým spoluhráčům. Ti tak míří do další útočné akce.
     
    30:11
    Ondřej Jurčík zblízka tečoval střelu svého spoluhráče, ale Lukáš Cikánek byl opět pozorný. Tentokráte hru přerušil a bude se vhazovat po jeho pravé ruce. Mezitím vypršel trest Michalu Trávníčkovi, který se tak vrací zpět do hry.
     
    30:31
    Tomáš Redlich ve snaze projít do útočné třetiny, byl čistě zastaven obranou domácí Vervy a ke střele se tak před Petráskem nedostal.
     
    31:12
    Na druhé straně byli v další palebné pozici Litvínovští. Také jejich počínání ale vstřelenou brankou neskončilo.
     
    31:48
    Jan Kloz poslal obloučkem puk do útočného pásma. Jeho nahození ovšem sebral Michal Trávníček, jenž pak poslal černou gumu na opačný konec kluziště.
     
    32:20
    Zbyněk Sklenička pálil od modré čáry, poté před Cikánkem puk tečoval Josef Jícha, ale opět na kladenského gólmana nevyzrál. Domácí mají v této fázi hry větší tlak, který ale zužitkovat nedokázali.
     
    32:46
    Následuje další komerční přestávka.
     
    33:03
    Jakub Černý se natlačil do blízkosti hostující branky, po jeho střele z těsného úhlu ale zasahoval Lukáš Cikánek, který byl ve svém brankovišti opět pozorný.
     
    33:39
    Hru do útočného pásma vrací Marek Baránek, jenž ho zavezl před branku Kladna z vlastní obranné třetiny.
     
    33:59
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Jurij Repe – 2 min., podražení).
     
    33:59
    Domácí hokejisté mají šanci strhnout vedení na svou stranu. Po faulu Repeho, který inkasuje dvě minuty za podražení, budou hrát přesilovou hru.
     
    34:03
    Lukeš nahodil puk před hostující klec, tam ale nebyl nikdo, kdo by ho sklepl za Cikánkova záda. Hosté se následně pak osvobozují a vyhazují kotouč až před Petráska.
     
    34:38
    Jiří Hunkes poslal Hüblovi puk, který ho vrátil ještě Mikúšovi, ale střela posledně jmenovaného skončila jen na boční konstrukci Cikánkovy branky.
     
    35:22
    Další vyhození puku hosty až před domácí branku a ti tak pošetřili další cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    35:44
    Marek Baránek nepřesně pálil na branku Rytířů a hosté se zase osvobozují. Vypadá to, že své oslabení už zvládnou.
     
    35:59
    Repe je na ledě a Rytíři jsou v plném počtu.
     
    36:38
    Iberer nahodil puk až před Cikánka, poté před ním tečoval kotouč jeden z domácích útočníků, ale hostující brankář byl opět neprůstřelný. Hosté si pak mohli oddychnout a vyhodili černou gumu do středního pásma.
     
    37:22
    Lukáš Cikánek vytasil další zákrok proti dotírajícím domácím hráčům, kteří jsou hodně aktivní a prahnou po vedoucí brance.
     
    37:55
    Z levého kruhu střílel Juraj Mikúš, ale jeho rána byla sražena pouze do ochranné sítě. Hra je tak zase přerušena.
     
    38:01
    David Tůma byl na druhé straně nebezpečný. Jeho dělovka z levého kruhu ovšem skončila na obránci Hunkesovi a také domácí nepustili hosty na vedoucí branku.
     
    38:19
    František Lukeš si potáhl kotouč po přihrávce od Hübla a dostal se do zakončení těsně před Cikánkem, který připisuje další zákrok.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:11
    David Štich nebezpečně vypálil od modré čáry, Petrásek sice neměl k dispozici svoji hůl, ale nakonec zasahovat nemusel. Nicméně hosté stále drží útočné pásmo.
     
    39:45
    Tomáš Kaut se ještě pokusil ohrozit domácí branku, po jeho střele z levého kruhu se vyznamenal Michael Petrásek, jenž chytil kotouč do své lapačky.
     
    39:50
    Ještě vyslal tvrdý projektil Svedlund, ale Petrásek byl mezi třemi tyčemi pozorný.
     
    39:57
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Jiří Hunkes – 2 min., podražení).
     
    39:57
    Ještě přichází vyloučení na straně domácího celku. Jiří Hunkes podrazil soupeře a nabízí hostům další početní výhodu, která bude pokračovat ve třetím dějství a může trvat bez tří vteřin dvě minuty.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také druhá třetina je minulostí. V ní jsme neviděli ani jednu branku, a tak platí stav z první třetiny, tedy 1:1. Ovšem oba celky se snažily strhnout vedení na svou stranu, šance k tomu měly, ale ani jeden brankář kotouč za svá záda nepustil. Čeká nás tak jistě zajímavá třetí třetina, která začne přibližně v 17:18.
     
    Střely na branku po druhé třetině: 28 – 20
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    Hosté jsou u kotouče a pomalu začínají obléhat obranné pásmo Vervy. Hrají tak svou přesilovou hru, kterou zastavil konec druhé třetiny.
     
    40:47
    David Štich chyboval ve středním pásmu a František Gerhát se pak dostal ve vlastním oslabení do samostatného úniku, ale poté ztratil rovnováhu a v pádu se mu zakončit nepodařilo.
     
    41:29
    Na druhé straně Svedlund udržel pásmo a poté z vrcholu mezi kruhy střílel Matěj Pekr, jeho dělovku ale dokázal Michael Petrásek pokrýt.
     
    41:57
    Domácí celek je už v plném počtu.
     
    42:33
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Daniel Kružík – 2 min., vysoká hůl).
     
    42:33
    Kružík inkasuje dvě minuty za vysokou hůl a nyní má přesilovou hru k dispozici domácí Verva Litvínov.
     
    42:54
    Hosté se dokázali osvobodit a poslali puk do středního pásma. Verva tak musela zakládat další akci z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    43:26
    Hübl pálil na Cikánka, ale brankář Kladna si připsal další zákrok a po něm se Rytíři znovu osvobozují.
     
    44:05
    Michal Trávníček sebral kotouč na levém kruhu a hned na to střílel na Cikánka, který chytá a je tu další osvobození hostů. Ti tak své oslabení už zvládnou.
     
    44:33
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    45:11
    David Štich natlačil Jurčíka na mantinel, vše ale bylo čisté a hra tak pokračuje dále. Po střele domácích se pak mezi třemi tyčemi opět zaskvěl Lukáš Cikánek. Ten také hru přerušuje.
     
    45:31
    Jiří Hunkes nahazoval puk do útočného pásma, jenže obránce hostů Martin Kehar vše dobře viděl a hned ho vyvezl do útočné třetiny.
     
    46:19
    Domácí mají v posledních chvílích menší tlak před brankou hostů, tu ale skvěle hájí Lukáš Cikánek, jenž si v krátkém sledu po sobě připsal další cenný zákrok.
     
    46:53
    Tomáš Kaut střelou z pravého kruhu zaměstnal Michaela Petráska, který sklapl své betony a kotouč za svá záda nepustil. Vhazovat se tak bude po jeho levé ruce.
     
    46:53
    To vše ale až po další komerční přestávce, která právě následuje.
     
    46:57
    Tomáš Redlich šel za kotoučem a poté ho poslal Tomáši Kautovi, jenž těsně před Petráskem minul kotouč, který pak skončil v levém rohu kluziště.
     
    47:56
    Jakub Černý na druhé straně potáhl puk a z prostoru mezi kruhy pak nechal střílet Juraje Mikúše, který ale branku hostů minul.
     
    48:37
    Hned na to pak založili další akci domácí hráči, kteří vyslali v pásmu hostů další střelu, kterou zastavil obránce Martin Kehar. Puk tak získávají Rytíři a otáčejí hru na druhou stranu.
     
    49:53
    Jakub Strnad se dostal do útočného pásma, ale byl tam sám. Poté ho domácí hokejisté obrali o puk, se kterým už míří zpět před branku Lukáše Cikánka.
     
    50:13
    Další přerušení hry díky zákroku Lukáše Cikánka a za malou chvilku se bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    50:38
    Zikmund vyslal na Petráska přízemní střelu, s tou si ovšem gólman Litvínova poradil, ale přesto také zastavuje hru. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    50:46
    Adam Kubík dorážel nahozený kotouč před Michaelem Petráskem, ale ten byl znovu pozorný a vyrazil ho před sebe. Hned na to si ho sebrala litvínovská obrana.
     
    51:25
    Do další akce hostů se vydal David Tůma, poté ale svou střelou svého bývalého spoluhráče nepřekonal. Následně pak hru zase otáčejí na druhou stranu Verva.
     
    52:32
    Tomáš Redlich z levé strany málem prostřelil Petráska, ten ale včas sklapl betony a neinkasoval. Hra se zase otáčí směrem k hostující brance.
     
    53:13
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Krásnou akci předvedl hostující ADAM KUBÍK, jenž se prosmýkl mezi dvěma obránci Litvínova a těsně před Petráskem jednou rukou zakončil k jeho levé tyči – 1:2. Celou situaci ale ještě posoudil videorozhodčí, který následně pak branku uznal. Asistence: Linus Anders Svedlund.
    53:13 Adam KUBÍK - 1:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    53:13
    Potvrzeno, sečteno. Branka po důkladném přezkoumání platí a hosté jsou tak nyní na koni.
     
    53:40
    V další šanci se ocitli hosté, ale Petrásek jejich střelu chytil a hra je přerušena.
     
    53:40
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Marek Baránek – 2 min., faul kolenem).
     
    53:40
    Následuje komerční pauza.
     
    53:52
    Domácí se zatím velmi dobře brání a vyhazují puky do bezpečí. Šetří tak cenné vteřinky ze svého oslabení.
     
    54:50
    A hned po další akci Kladna končí kotouč před Lukášem Cikánkem, jenž za pomoci Adama Kubíka posílá puk zase až před branku domácích.
     
    55:32
    V obranném pásmu Litvínova vybojovali puk domácí a hned na to ho opět posílají až před kladenskou klec.
     
    55:40
    Litvínov je v plném počtu.
     
    56:06
    Domácí hokejisté mají necelé čtyři minuty na to, aby se pokusili vyrovnat nepříznivý stav. Zatím ale hosté své těsné vedení houževnatě brání a nyní jdou do další akce.
     
    56:35
    Kružík byl tísněn Hunkesem a do zakončení před Petráskem se tak nedostal. Hosté ale stále drží pásmo a obléhají litvínovskou branku.
     
    57:09
    Oba týmy střídají a na ledě tak budou čerstvé síly na obou stranách.
     
    57:26
    Michal Trávníček nabral rychlost a dostal se za branku hostů, poté puk poslal před Cikánka, který pak musel jistit další domácí střelu.
     
    57:31
    Domácí vrhli své poslední síly do útoku a opět došlo k nebezpečné střele. Ale Cikánek si dokázal poradit.
     
    57:56
    David Štich dostal po střele Františka Lukeše ránu pukem do obličeje a s bolestivou grimasou odjel na střídačku.
     
    57:56
    Ve stejném čase si domácí lavička bere oddechový čas.
     
    57:56
    Branka Litvínova je prázdná. Domácí to zkoušejí se šesti bruslaři v poli.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:15
    Hráči Litvínova mají puk na svých holích a obléhají branku hostů. Zatím se jim ale nedaří Cikánka ohrozit.
     
    58:48
    Další pokus domácích projít před branku Kladna. Nakonec ale hosté vyhodili puk ze středního pásma až za domácí opuštěnou klec a Litvínovští musejí zakládat další akci odzadu.
     
    58:53
    Tomáš Kaut byl úspěšný na vhazování v obranné třetině Kladna a hned na to hosté vyvezli puk daleko od své branky. Domácí tak zatím nemohou najít recept na Rytíře.
     
    59:14
    Michal Trávníček nyní hodně tvrdě ramenem narazil Šticha na mantinel a ten odjíždí s krvavým šrámem do kabiny. Sudí se nyní radí ohledně vyloučení.
     
    59:14
    Po poradě sudích se nakonec vylučovat nebude.
     
    59:29
    Domácí kombinují před hostující brankou. Doudera nezpracoval puk na modré čáře a ten tak opustil útočné pásmo. To hraje do karet Kladnu.
     
    59:50
    Další nezachycení puku Douderou u modré čáry a je tu konec nadějí pro Litvínov. Puk je ve středním pásmu a troufám si napsat, že je hotovo.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Kladno dokázalo navázat na páteční výhru nad Jihlavou a i v utkání s Litvínovem bere tři body, když šest minut před koncem třetí třetiny vystřelil tři body Rytířům Adam Kubík, jenž se trefil ala Peter Forsberg, jednoruč k pravé tyči. Domácím v závěru nepomohla ani powerplay, ve které se jim vyrovnat nepodařilo.
     
    Litvínovští si tak výrazně v polovině baráže zkomplikovali situaci. Touto prohrou totiž opustili místo zaručující účast v ELH a nyní jsou s osmi body na sestupové pozici. Do konce baráže ale ještě zbývá odehrát šest utkání a rozhodně není nic ztraceno. Další domácí zápas sehrají už v úterý, kdy přivítají Karlovy Vary.
     
    Střely na branku: 35 – 26
     
    Utkání sledovalo na litvínovském zimním stadionu Ivana Hlinky 5 846 diváků.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek nedělního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (18:06:42)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 17. F. Lukeš (V. Hübl, Hunkes) – 16. D. Tůma (Kubík, T. Kaut), 54. Kubík (Svedlund)


    HC VERVA Litvínov: Petrásek (Kantor) – Iberer, Baránek, Hunkes, Šesták, Z. Sklenička, Frolo, L. Doudera – M. Hanzl, J. Mikúš, J. Černý – Gerhát, V. Hübl (A), F. Lukeš – Matoušek, Řehoř, Trávníček (C) – Jícha, Válek, Jurčík.
    Rytíři Kladno: Cikánek (Kopřiva) – Zelingr, Štich (A), Svedlund, Repe, Kehar, Lenďák, F. Matula – Redlich, T. Kaut, Kružík – J. Kloz, Kubík, D. Tůma – Zikmund, Machač (A), Bláha – J. Strnad (C), R. Přikryl, Pekr.

    Rozhodčí: Pešina, Hejduk – Hynek, Zíka

    Diváci: 5 846
    bahis siteleri