Sparta – Zürich 9:2 (kon.) | IHS Riga – Jungadler Mannheim 4:3 (kon.) | HC Slovan – Třinec 3:1 (kon.)
Davos – North American Select 1:4 (kon.) | Yantar Moskva – Eisbären 0:7 (kon.) | Zürich – Jungadler Mannheim 3:4 (kon.)
Sparta – IHS Riga 1:3 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
9:2 (4:0, 4:1, 1:1)
ZSC Lions
Neděle 08.04.2018, 08:00 • Malá sportovní hala, Praha 7 – Bubeneč • Memoriál Jana Marka • Semifinále
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, program závěrečného dne bude pokračovat souboji o umístění. Finále, ve kterém bude samozřejmě figurovat i pořádající celek, je na programu v 15:30, rozhodně jej nepropásněte. Na počtenou! (09:59:10)
     
    V Malé hale je dohráno, Sparta Praha poráží Curych 9:2 a hladce si tak zajišťuje postup do odpoledního finále. Lions dnes nevyšlo takřka nic, zatímco jejich soupeřům padalo do sítě snad vše, co na ní poslali.
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Spartě se v početní výhodě nedaří pořádně usadit před Streuleho brankou, mrzet je to však vůbec nemusí. Do konce zbývá třináct sekund.
     
    58:21
    Po přerušení se v rohu kluziště odehrála menší šarvátka. S tresty za hrubost hrací plochu opouštějí Maxim Kubánek (SPA), Osaze Osa a Michel Blatter (oba ZSC).
     
    58:12
    Po Najmanově střele chtěl pryž za gólmana Curychu doklepnout Tomáš Tomek, v souboji se Streulem ale nakonec neuspěl ani on.
     
    56:40
    Obadal obkroužil hostující klec a hledal v mezikruží připraveného Nauše, jeho nabídku ale zachytil jeden ze Švýcarů a rozbil tak akci Sparty.
     
    55:49
    Utkání se více méně dohrává, zajímavějších šancí je k vidění minimum. Sparta už má finále jisté, zatímco Curych bude odpoledne hrát o bronz.
     
    54:42
    Odpískáno další postavení mimo hru, tentokrát se jej dopustili Lions. Jeden z jejich borců se při přejezdu modré čáry poněkud unáhlil.
     
    53:43
    Janik Torda proklouzl skrz domácí obranou až před branku a pokusil se puk uklidit mezi Švehlákův beton a tyč, gólman Sparty byl ale připraven.
     
    52:51
    Nikita Guryevskiy napřáhl od modré, na hostujícím konci ledu následně zazvonila tyč! Streule pak odražený kotouč schoval do rukavice.
     
    51:59
    Pozemní pokus Jiřího Obadala minul soupeřovu klec o dobrých pár metrů, k volné pryži se následně jako první dostávají hokejisté Curychu.
     
    50:49
    Hokejisté Lions zatlačili soupeře do ofsajdu, hra je přerušena. Devět minut a jedenáct sekund před koncem utkání tak uvidíme buly před švýcarskou modrou.
     
    49:51
    Do dobré pozice se nyní dostal Dominik Unterweger, ani jeho pokus z prostoru pro vhazování však nešel mezi tři tyče sparťanské branky.
     
    49:20
    Střela Michela Blattera šla sice vysoko nad branku, Švehlák jí ale i přes to čapl do rukavice. Po pauze se tak bude vhazovat před jeho klecí.
     
    48:42
    Lions čeká další početní výhoda, uvidíme gól? František Gajdoš (SPA) usedá na trestnou lavici, kam jej sudí odsoudili za napadení.
     
    47:59
    Curyšští jsou častěji na puku, nedaří se jim ale vůbec prodrat ven z vlastní třetiny kluziště. Sparta je tam má pevně sevřené.
     
    46:38
    Hra se přelévá z jednoho konce kluziště na druhý, kotouč mění majitele poměrně často. Domácí teď dost polevili, sledujeme celkem vyrovnané utkání.
     
    45:23
    Obadal se dostal do naprosto ideální střelecké pozice před brankou a zkoušel zakončit pod víko, Streule kotouč vytěsnil vyrážečkou vysoko nad sebe.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 1. Rubeš (Kasanda, Prymula), 6. Gajdoš (Prymula, Rubeš), 7. Obadal (Kubánek, Zemchenkov), 16. Smola (Slavíček, Kumpošt), 27. Obadal (Smola, Najman), 29. Gajdoš (Tomek, Rubeš), 35. Kuracina (Guryevskiy), 39. Nauš (Kuracina), 44. Nauš (Tomek) – 21. Osa (Jutz), 41. Reichle (Kammermann)


    HC Sparta Praha: Švehlák (Cichoň) – Kumpošt, Guryevskiy, Zemchenkov, Gajdoš, Tomek, Obadal – Najman, Prymula, Kasanda, Kubánek, Slavíček, Nauš, Rubeš, Smola, Kuracina.
    ZSC Lions: Streule N. (7. – 29. de Boni) – Huber, Kubler, Rubin, Sagesser, Streule M., Devaja, Blatter, Meier – Ronner, Graf, Kammermann, Jutz, Wettstein, Anderson, Grisoni, Berni, Osa, Reichle, Torda, Unterweger.

    Rozhodčí: Kedra – Kučera, Vajda.
    thejrc.org