Sparta – Zürich 9:2 (kon.) | IHS Riga – Jungadler Mannheim 4:3 (kon.) | HC Slovan – Třinec 3:1 (kon.)
Davos – North American Select 1:4 (kon.) | Yantar Moskva – Eisbären 0:7 (kon.) | Zürich – Jungadler Mannheim 3:4 (kon.)
Sparta – IHS Riga 1:3 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
9:2 (4:0, 4:1, 1:1)
ZSC Lions
Neděle 08.04.2018, 08:00 • Malá sportovní hala, Praha 7 – Bubeneč • Memoriál Jana Marka • Semifinále
Partner:
     
    58:21
    Po přerušení se v rohu kluziště odehrála menší šarvátka. S tresty za hrubost hrací plochu opouštějí Maxim Kubánek (SPA), Osaze Osa a Michel Blatter (oba ZSC).
     
    48:42
    Lions čeká další početní výhoda, uvidíme gól? František Gajdoš (SPA) usedá na trestnou lavici, kam jej sudí odsoudili za napadení.
     
    41:23
    A Curych má šanci vstřelit i třetí gól. Na dvě minuty je za držení protihráče vyloučen Jakub Kumpošt (SPA) a Lions tak po dlouhé době čeká přesilovka.
     
    34:00
    Lucovi Grisonimu (ZSC) se na trestné lavici očividně líbí, za naprosto zbytečné podražení se tam teď vrací. Spartu čeká další přesilová hra.
     
    31:51
    Spartu čeká další dvojnásobná početní výhoda! Za podražení dostává dvouminutový trest Osaze Osa (ZSC) a odjíždí na trestnou lavici.
     
    30:23
    Domácí mají šanci se prosadit už posedmé, Luca Grisoni (ZSC) se dopustil podražení a dvě minuty ho tak na hrací ploše neuvidíme.
     
    27:51
    A hosté jdou do tří! Dennis Devaja (ZSC) jede dělat společnost Sagesserovi na trestné, jelikož je z hrací plochy vykázán za hrubost.
     
    26:49
    A další vyloučení pro Švýcary! Na trestnou lavici tentokrát usedá Yannick Sagesser (ZSC), který se provinil pádem pod nohy.
     
    24:12
    Famózní návrat švýcarského celku do utkání teď zbržďuje vyloučení. Na dvě minuty je za krosček z kluziště vykázán Dennis Devaja (ZSC).
     
    19:16
    Sparťané teď chvilku hráli v šesti, což bystrému oku rozhodčích neuniklo. Dvouminutový trest za příliš mnoho hráčů jede za svůj tým odpykat Viktor Kasanda (SPA).
     
    17:13
    Maxim Kubánek (SPA) se vrací na trestnou lavici, tentokrát se dopustil podražení. Curych tak čeká další přesilovka, hosté mají opět šanci zazářit.
     
    13:03
    Velká šance pro Lions! Za sekání jsou teď vyloučeni hned dva hokejisté Sparty – Josef Slavíček (SPA) a Maxim Kubánek (SPA). Pražany čekají perné dvě minuty.
     
    04:51
    Sparťané si poprvé zahrají přesilovku. Dvě minuty za držení dostává Joshua Berni (ZSC), který tak v kritické chvíli oslabuje svůj celek.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 1. Rubeš (Kasanda, Prymula), 6. Gajdoš (Prymula, Rubeš), 7. Obadal (Kubánek, Zemchenkov), 16. Smola (Slavíček, Kumpošt), 27. Obadal (Smola, Najman), 29. Gajdoš (Tomek, Rubeš), 35. Kuracina (Guryevskiy), 39. Nauš (Kuracina), 44. Nauš (Tomek) – 21. Osa (Jutz), 41. Reichle (Kammermann)


    HC Sparta Praha: Švehlák (Cichoň) – Kumpošt, Guryevskiy, Zemchenkov, Gajdoš, Tomek, Obadal – Najman, Prymula, Kasanda, Kubánek, Slavíček, Nauš, Rubeš, Smola, Kuracina.
    ZSC Lions: Streule N. (7. – 29. de Boni) – Huber, Kubler, Rubin, Sagesser, Streule M., Devaja, Blatter, Meier – Ronner, Graf, Kammermann, Jutz, Wettstein, Anderson, Grisoni, Berni, Osa, Reichle, Torda, Unterweger.

    Rozhodčí: Kedra – Kučera, Vajda.
    thejrc.org