Sparta – Zürich 9:2 (kon.) | IHS Riga – Jungadler Mannheim 4:3 (kon.) | HC Slovan – Třinec 3:1 (kon.)
Davos – North American Select 1:4 (kon.) | Yantar Moskva – Eisbären 0:7 (kon.) | Zürich – Jungadler Mannheim 3:4 (kon.)
Sparta – IHS Riga 1:3 (kon.)
konec
HC Davos
1:4 (0:1, 1:2, 0:1)
North American Select
Neděle 08.04.2018, 10:30 • Tipsport arena (Praha - Holešovice) • Memoriál Jana Marka • O 7. - 8. místo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.
     
    Krásný hokejový den. Obě semifinálové zápasy už skončily, za malou chvíli uvidíme utkání o sedmé místo na letošním ročníku Memoriálu Jana Marka. Davos se střetne s výběrem North American Select. Všichni aktéři už za několik okamžiků vyjedou na rozbruslení.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Davos: Frey (Huber) – Bohe, Cadonau, Niculin, Varano, Egger, Heim, Hungerbuhler, Stein, Brunner – Heini, Trosch, Tukhov, Giubbini, Pingeon, Tanno, Benz, Hammerer, Canova, Ritzmann, Zurcher, Russo, Misani, Marha. Trenér: Jan Von Arx.

    North American Select: Shibley (Kaufman) – Smith, Sebrango, Novák, Bieniek, Stansfiel – Peterson, Urban, Merkosky, Oberfuchshuber, Royce, Petráš, Lepera, Baptiste, Ryan, Sanford. Trenér: Terry L. Christensen.

    Rozhodčí: Vidim – Dědek, Nekvapil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:41
    Mirano Misani dostal adresovanou přihrávku do středního pásma, odkud našlápl a donutil amerického brankáře Shibleyho k zákroku.
     
    01:19
    Davoští jsou v úvodu aktivnější. V boji o kotouč u mantinelu vyšel vítězně Gian Marco Hammerer, který se rozhodl vypálit, ale střela k brankáři hostí nedoputovala.
     
    02:38
    Poprvé v utkání si na puk sáhl také brankář Frey. Nejednalo se však o střelu, davoský brankář jen posunul kotouč do rohu kluziště.
     
    03:33
    Donovan Sebrango zrušil signalizované zakázané uvolnění, avšak jeden davoský obránce ho přišpendlil na mantinel a odebral mu puk.
     
    03:49
    Vyloučení v týmu HC Davos (Heini – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu North American Select (Boyd – 2 min. – hrubost).
     
    04:21
    Filip Novák vystihl rozehrávku ve středním pásmu a nahodil na branku Freye. Oba týmy mezitím prostřídají své hráče na ledové ploše.
     
    04:56
    North American Select vstřelili gól!
    Máme tu první gól tohoto utkání. Sebrango naznačil střelu a poslal střílenou přihrávku na hůl TOMÁŠE URBANA, který jen nastavil svoje náčiní a puk zaplul do davoské klece. Asistence: Donovan Sebrango.
     
    05:33
    Oba týmy hrají v plném počtu.
     
    06:32
    Davos se snaží odpovědět, ale Američani nedovolují svého soupeře příliš mnoho prostoru. Altukhov od mantinelu hledal před brankou Marino Misaniho, kterého přihrávka minula.
     
    07:17
    Americký výběr byl nyní pod velkým tlakem, a tak trenéři si vybrali oddechový čas. Po krátké pauze budeme pokračovat.
     
    07:57
    Američani se stále dlouho dobu nemohli vymanit ze sevření v obranném pásmu, teď už se jim to ale daří a mohou vystřídat.
     
    08:20
    A hned z toho byla dobrá šance na zvýšení skóre. Jayden Baptiste se dostal k odraženému puku před gólmanem Freyem, ale černá guma byla hodně neposlušná a americký útočník skákavý kotouč nezpracoval.
     
    09:08
    Stansfield přerušil davoský útok ve středním pásmu, ani jeden z týmů nemůže přejít přes zahuštěné střední pásmo.
     
    10:02
    Tomáš Urban si vzal kotouč na obranné modré čáře a chtěl s ním vyjet dopředu. Tak však byli připraveni hned tři davoští hráči.
     
    10:31
    Shibley musel být po krátké odmlce opět ve střehu. Rozhodčí signalizují vyloučení na straně Američanů.
     
    10:43
    Vyloučení v týmu North American Select (Bieniek – 2 min., vražení na hrazení).
     
    10:59
    Hráči Davosu už rozjížděli přesilovou kombinaci v útočném pásmu, ale bez úspěchu. Američané se zatím bez větších obtíží brání.
     
    11:36
    Teď už to bylo mnohem lepší. Davoští ujeli do přečíslení tři na dva a Canova už dorážel do poloopuštěné branky, ale o kousek minul.
     
    12:43
    Hráči výběru Select hrají v plném počtu.
     
    13:13
    Sebrango sebral kotouč soupeři na útočné modré čáře, ale následně zajel až do svého obranného pásma, aby spoluhráči mohli v poklidu vystřídat.
     
    13:44
    Vyloučení v týmu North American Select (F. Novák – 2 min., nedovolené bránění).
     
    14:01
    Davos se okamžitě usadil v útočném pásmu. Hungerbuhler dostal přihrávku na modrou čáru, jeho střela byla však zastavení už mezi kruhy.
     
    14:41
    Američané se v krátkém sledu dvakrát za sebou dokázali osvobodit. Davoští musí začít znovu od své branky.
     
    15:28
    Vyloučení v týmu North American Select (Smith – 2 min., hákování).
    Vyloučení v týmu HC Davos (Canova – 2 min., sekání).
     
    15:44
    Hráči American Select už hrají v plném počtu. Bude se pokračovat v pěti na obou stranách, jelikož dva předchozí tresty se nám pokrátí.
     
    16:35
    Bohe nastřelil puk na branku Shibleyho, ten vůbec nevěděl, kde má kotouč, a tak se ho snažil dorážet útočník Tanno, nakonec i se štěstím americký brankář nápor davoského útočníka ustál.
     
    17:47
    Mojmír Petráš ještě zdržel davoské obránce s rozehrávku a nakonec puk získali právě Američané. Frey musel být na pozoru a puk přikryl pod svoji lapačku.
     
    18:16
    Po zásahu jednoho z hráčů skončil puk v prostoru u střídaček. Buly ve středovém kruhu vyhráli Davoští, kteří alespoň nahodili do pásma Select.
     
    19:16
    Fabian Ritzmann nyní trochu vystrašil Shibleyho, který stačil jeho pokus vyrazit na poslední chvíli. U puku jsou znovu Američané.
     
    19:40
    Urban teď výborně míchal s kotoučem v útočném pásmu a udržel puk mezi čtyřmi protihráči pro Stansfielda. Proti němu ale vystoupili dva davoští hráči a kotouč vyhodili do bezpečí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je už minulostí a nutno podotknout, že oba týmy měly stejně vyrovnané šance na gól. Do jednobrankového vedení se nakonec dokázali dostat Američani, zásluhou Tomáše Urbana, který jemnou tečí rozvlnil Shibleyho síť poprvé v tomto utkání.
     
    Další třetina začne přibližně v 11:18 hodin.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:36
    Davoští se hned zkraje zápasu pouštějí do dalšího ataku na americkou branku. Ritzmann však na puk v útočném pásmu nedosáhl.
     
    21:15
    První zákrok ve druhé třetině si připsal také Frey. Davoský brankář střelu bez problémů viděl a ukryl ji ve své lapačce.
     
    21:54
    Dario Tanno ještě vybojoval puk v rohu kluziště a poté se dokonce dostal ještě ke střele, jeho slabý pokus ale Shibley zneškodnil.
     
    22:30
    Američané mají problémy dostat puk do středního pásma, teď se jim to sice podařilo, ale Brunner si rychle bere puk a obrací hru zpět do druhou stranu.
     
    23:12
    Daleko se hráči Davose však nedostali, Američané zatím dobře přistupují k soupeři a nenechávají mu moc místa pro kombinaci. Rozhodčí píská ofsajd Select.
     
    23:28
    Američané se od davoského tlaku osvobodili jen za cenu zakázaného uvolnění. Davos tak může ve svém tlaku pokračovat.
     
    23:50
    Hokejisté Selecz vyhráli buly a už bleskově míří do útočného pásma.
     
    24:00
    North American Select vstřelili gól!
    Po úvodním tlaku Davoských však přichází druhý gól hráčů Ameriky. Bieniek za brankou soupeře přihrál před ni na připraveného EASTON RYAN, který pokořil davoského brankáře podruhé v tomto utkání! Asistence: Szymon Bieniek, Tomáš Urban.
     
    24:09
    North American Select vstřelili gól!
    A hokejisté Select už vedou o tři branky! Novák vybídl ke skórování útočníka CAIDENA ROYCE, který táhlou střelou propálil Freye již potřetí v tomto utkání. Asistence: Filip Novák.
     
    26:09
    Američtí hokejisté v klidu kontrolují hru, Tomáš Urban zavezl kotouč od útočného pásma a Davoští se poté zmohli pouze za zakázané uvolnění.
     
    26:40
    Boyd ve středním pásmu našel hůl Royce, proti němu ale výborně zasáhl davoští obránci a puk mu rychle odebrali.
     
    27:01
    Davoští po dlouhé době zase o něco více ohrozili Shibleyho. Americký gólman zůstal v klidu a chytil puk do své lapačky.
     
    27:32
    Gian Marco Hammerer si už najížděl na levý kruh útočného pásma a snažil se puk střílet na branku Freye. Americký útočník však kotouč minul.
     
    28:15
    Filip Novák ještě zkoušel udržet útočné pásmo na modré čáře, proti davoské přesile ale neměl šanci na úspěch.
     
    28:48
    Brunner si na druhé straně sjel až k brance soupeře a snažil se dorážet střelu jednoho ze svých spoluhráčů, puk si však Shibley dostatečně pohlídal.
     
    29:13
    Jayden Baptiste spěchal za pukem do rohu v útočném pásmu, výrazně blíž měl k puku jeden z davoských obránců, který okamžitě odpálil puk na zakázané uvolnění.
     
    29:43
    Misani objel celé střední pásmo a hledal skulinky v americké defenzivě. Nakonec se rozhodl zavést puk do útočného pásma, kde ho o pá chvil později ztratil.
     
    30:09
    Giubbini najel do dobré střelecké pozice v útočném pásmu a snažil se ohrozit Shibleyho. Ten zasáhl a měl štěstí, protože na dorážku poté těsně nedosáhl Tukhov.
     
    30:58
    Davoští chtějí s utkáním něco udělat a snaží se na branku střílet každý puk, co mají na holi. Nyní to zkoušel individuální akcí Misani, ale Shibley opět chytá.
     
    31:32
    Davos právě vstřelil branku!
    Přeci jen se Davoští borci dočkali své první gólové trefy! Před brankou si skvěle počínal FABIO RITZMANN, který poslal puk za dosud bezchybného Shibleyho, který tak přichází o čisté konto. Asistence: Dario Tanno, Marc Bohe.
     
    32:14
    Nicméně hráči výběru Select jsou nadále aktivní a snaží se přidat další branku. Sebrango chtěl střílet, na poslední chvíli si to ale rozmyslel, a tak poslal puk jen do rohu kluziště.
     
    32:41
    A nyní se musel brankář Frey opět roztáhnout na brankové čáře. V jeho pracovišti byli hned dva protihráči, ale davoský gólman to zvládl.
     
    33:21
    Jannik Canova se dral za pukem do útočného pásma, ale puk se mu ukořistit nepodařilo. Lapačka Shibleyho byla na svém místě.
     
    33:41
    Valentino Varano dostal dobrou přihrávku na modrou čáru, odkud okamžitě bez váhání vypálil, puk jen těsně minul vzdálenější roh Shibleyho branky.
     
    34:13
    Tohle už zavánělo gólem! Marino Misani si vzal puk u mantinelu, najel s ním až před Shibleyho, z otočky ale puk nasměroval mimo.
     
    35:17
    Davoští opět zvyšují obrátky a dělají svému soupeři v jeho pásmu problémy. Američtí jsou staženi před svým brankářem, a Shibley tak tuto situaci řeší přikrytím kotouče pod rukavici.
     
    35:41
    Až teď se Američané dostali ven z obranného pásmo. Stansfield dobře zapracoval za svou brankou, avšak jeho přihrávka byla natolik prudká, že útočník Baptiste nemohl puk dojet. Píská se zakázané uvolnění.
     
    36:11
    Davoští hokejisté jsou znovu v akci. Rychlík Nicolas Heini vymyslel dobrou a nečekanou přihrávku na Cadonaua, který vystřelil a provětral Shibleyho vyrážečku.
     
    36:53
    Vyloučení v týmu HC Davos (Brunner – 2 min., nedovolené bránění).
     
    37:19
    Misani se na chvíli dostal k puku v útočném pásmu, ale s tímto pokusem neměl Shibley problémy. Hra se stěhuje do útočného pásma Ameriky.
     
    37:58
    Sebrango si krásně sjel do mezikruží, kde čekal na přihrávku svého spoluhráče. Puk však minul a Alain Heim měl už jednoduchou práci v podobě vyhození puk přes všechny čáry.
     
    38:34
    Američané opět chtějí prorazit do útočného pásma. Ve své přechodu byli však příliš moc horliví a rozhodčí píská ofsajd.
     
    39:02
    Marco Benz se ocitl v situaci dva na jednoho společně s Zurcherem. První jmenovaný se rozhodl pro střelu, kterou Shibley dokázal ztlumit.
     
    39:32
    Vyloučení v týmu North American Select (Novák – 2 min., nedovolené bránění).
     
    39:42
    Po vyhraném buly v útočném pásmu se Davoští dostali ke kotouči a Mathis Niculin tefil od modré čáry jen náruč Shibleyho.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední třetina je u konce. Davoští měli zpočátku dobrý tlak, avšak góly padaly na druhé straně. Nejprve překonal Freye Easton Ryan a o pár vteřinek později Caiden Royce. Poté se ale přeci jen dokázali prosadit i Davoští, konkrétně Fabio Ritzmann. Do třetí periody také američtí hráči půjdou s dvoubrankovým náskokem.
     
    Další třetina začne přibližně v 12:05 hodin.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:32
    Davoští ještě dohrávají svou přesilovou hru ze druhé třetiny. Zatím se jim však nedaří usadit před brankářem Shibleym.
     
    41:15
    Nyní dokonce zahrozili Američané ve vlastním oslabení. Tomáš Urban si vzal kotouč ve středním pásmu a najel s ním až Freye. Ten ale pokus bez problémů chytá.
     
    42:20
    Vyloučení v týmu North American Select (Jack Mekovsky – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Davos (Gian Marco Hammerer – 2 min., hrubost).
     
    43:01
    North American Select vstřelili gól!
    A Američané se hned na začátku třetí třetiny dostávají do tříbrankového trháku! JAYDEN BAPTISTE ukradl puk davoským obráncům a skrytou střelou překonal Freye na vzdálenější tyč. Bez asistence.
     
    43:38
    Sebrango si klepl o puk na modré čáře, následně se pokoušel zakončit, ale neúspěšně. Davoští hráči mu vystřelil nedovolili.
     
    44:06
    Na druhé straně zahrozil dnes aktivní Mirano Misani, který si v mezikruží připravil kotouč na střelu, avšak jeho pokus zablokoval obránce Sebrango.
     
    44:20
    Hráči na trestných lavicích už opustili svá místa a ihned se zapojují do hry. Hraje se momentálně v útočném pásmu Ameriky.
     
    45:03
    Bieniek si vzal kotouč ve středním pásmu, udělal pár kroků k brance Freye, ale do zakončení mu se vložil jeden z davoských obránců.
     
    45:27
    Davoští opět ohrozili brankáře Shiblyeho, který tak opět musel být ve střehu. Americký brankář celou situaci zvládl na jedničku a přerušil hru.
     
    46:21
    Vyloučení v týmu North American Select (Jack Boyd – 2 min., držení).
     
    46:34
    Davoští mají k dispozici přesilovou hru. Pascal Brunner se pokusil před brankou tečovat letící kotouč, ale svou holí puk netrefil.
     
    47:43
    Američtí hráči se až teď dostali ven z obranného pásma můžou konečně vystřídat. Davos musí začít od své branky.
     
    48:21
    Tukhov se dostal k puku ve středním pásmu a zavezl ho za branku Shibleyho. Američtí už hrají v plném počtu.
     
    49:07
    Jannik Canova měl chvíli času za brankou Shibleyho, ale Američtí hráči ho dokázali zdvojit a davoský hráč o puk přišel.
     
    50:12
    Gian Marco Hammerer vystřelil z pravého kruhu pro vhazování, Freymu vypadl kotouč z lapačky, ale před ním byli pouze hráči ve žlutých dresech.
     
    51:03
    Davoští se snaží hodně napadat svého soupeře v útočném pásmu a nyní dokonce musel zasahovat Shibley.
     
    51:22
    Tukhov nahodil kotouč do útočného pásma, kde jsou připravení davoští hráči kombinovat. Alain Heim střílel od modré, puk na branku neprošel.
     
    51:58
    Davos se teď moc unáhlil se svojí rozehrávkou a je z toho zakázané uvolnění. Bude se vhazovat v jeho obranném pásmu.
     
    52:23
    Davoští však znovu rychle najíždějí do útočného pásma a snaží se útočit. Ritzmann ztratil puk, a tak Američané mohou uklidnit situaci.
     
    53:00
    Vyloučení v týmu North American Select (Alain Heim – 2 min., podražení).
     
    53:13
    Cedric Egger dostal pořádně nabito na modrou čáru, proti němu nikdo nestál, a tak davoský obránce prudce vypálil. Kotouč byl ještě tečovaný, avšak Shibley si s ním poradil.
     
    53:41
    Davos teď přišel o puk v útočném pásmu a velkou šanci na pohnutí skóre měli Američané. Brankář Frey totiž zaváhal s rozehrávkou, ale davoský muž s maskou se na poslední chvíli stačil vrátit do své branky.
     
    54:29
    Domácí se hráči se nemohou usadit na delší dobu v útočném pásmu, natož ohrozit nějakým střeleckým pokusem Shiblyeho. Přihrávku teď nezpracoval Heini, přesilovka Davosu pomalu končí.
     
    55:00
    Hráči Select už hrají v plném počtu hráčů na ledě. U puk jsou Davoští a snaží se se skóre ještě něco udělat.
     
    56:07
    Vyloučení v týmu HC Davos (Fabio Ritzmann – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu North American Select (Filip Novák – 2 min., hrubost).
     
    56:36
    Ve hře čtyři na čtyři mají více ze hry hráči Ameriky. Ti podnikají jeden útočný výpad za druhým. Nyní už ale mají puk na holích Davoští.
     
    57:27
    Vyloučení v týmu North American Select (Szymon Bieniek – 2 min., podražení).
     
    58:07
    Davoští hokejisté mají pět hráčů na ledě, Američané se na ledě prohánějí zatím ve čtyřech.
     
    58:44
    Davos nedokáže udržet puk v útočném pásmu, nyní se dokonce píská zakázané uvolnění.
     
    59:16
    Sebrango nyní dobře vyvezl kotouč do útočného pásma a pozdržel davoské obránce s rozehrávkou.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání o sedmé místo je za námi. Ve třetí dvacetiminutovce si hráči Select ještě potvrdili výhru gólem Jaydena Baptisteho. Tým North American Select tak obsadí na sedmém ročníku Memoriálu Jana Marka sedmé místo, Davos končí osmý.
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše, ve 13:00 hodin startuje utkání páté místo a také boj o bronzové medaile. Do té doby se mějte hezky. (12:39:52)

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 32. Ritzmann (Tanno, Bohe) – 5. Urban (Sebrango), 24. Ryan (Bieniek, Urban), 25. Royce (Novák), 44. Baptiste


    HC Davos: Frey (Huber) – Bohe, Cadonau, Niculin, Varano, Egger, Heim, Hungerbuhler, Stein, Brunner – Heini, Trosch, Tukhov, Giubbini, Pingeon, Tanno, Benz, Hammerer, Canova, Ritzmann, Zurcher, Russo, Misani, Marha. Trenér: Jan Von Arx.
    North American Select: Shibley (Kaufman) – Smith, Sebrango, Novák, Bieniek, Stansfiel – Peterson, Urban, Merkosky, Oberfuchshuber, Royce, Petráš, Lepera, Baptiste, Ryan, Sanford. Trenér: Terry L. Christensen.

    Rozhodčí: Vidim – Dědek, Nekvapil
    thejrc.org