Michalovce – Skalica 3:1 (kon.) | Detva – Lipt. Mikuláš 4:6 (kon.)
konec
HK DUKLA Ingema Michalovce
3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
HK Skalica
sk Neděle 08.04.2018, 17:00 • Zimný štadión Michalovce • Tipos Extraliga (SR) • Baráž
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Michalovskí hokejisti sa rozlúčili s vlastnými fanúšikmi víťazstvom. V poslednom vystúpení na domácom ľade v tejto sezóne porazili Skalicu 3:1 a upevnili si tretie miesto v tabuľke play-out. Zemplínčania lepšie rozbehli dnešný duel, keď skórovali tesne pred prvou sirénou. Do vedenia ich poslal Igor Halás a po zmene strán využil presilovku Marek Mašlonka. Zvyšok stretnutia však nemal pokojný priebeh. Za necelú minútu znížil v brejku René Jarolín a dodal hosťom odvahu. Skaličania mali vo zvyšku zápasu niekoľko šancí na vyrovnanie, no nevyužili ich a v závere inkasovali do prázdnej brány z hokejky Igora Halása. (19:06:55)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:19
    Dukla Michalovce dala gól! Je definitívne rozhodnuté. IGOR HALÁS využil chybu v skalickej rozohrávke, pohotovo poslal puk od modrej čiary na bránu a ten skončil v sieti. Bez asistencie.
     
    59:09
    Vylúčený Tomáš Banovský je späť na ľadovej ploche, takže Michalovce hrajú v pätici a približujú sa k trom bodom.
     
    58:40
    Adrián Sloboda nahadzoval puk do zhusteného priestoru pred bránu, kde si ho napokon našiel Adam Trenčan. Skaličania si berú oddychový čas a budú pokračovať v powerplay.
     
    58:05
    Michalovce sa po necelej minúte dokázali oslobodiť a mohli vystriedať. Stále však pokračuje skalická presilovka.
     
    57:35
    Vynikajúci zákrok Adama Trenčana. Martin Hujsa našiel na ľavom kruhu osamoteného Ľubomíra Vaškoviča, skalický útočník sa oprel do puku príklepom, no do cesty sa mu postavil michalovský brankár.
     
    57:09
    Komplikácie pre Michalovce. Tomáš Banovský zbytočne atakoval zozadu protihráča a inkasoval dve trestné minúty za krosček.
     
    56:40
    Oliver Jokeľ vytlačil skalických hokejistov do stredného pásma, ale potom jeho spoluhráči vyprodukovali icing, takže nasleduje vhadzovanie pred Trenčanom.
     
    55:23
    Mohlo byť rozhodnuté. Lukáš Toma našiel rozbehnutého Mareka Mašlonku, ktorý postupoval na brankára Petríka, ale v samostatnom nájazde neskóroval.
     
    54:51
    Michalovciam teraz pomohla nepresnosť Záhorákov. Róbert Mikéska poslal puk cez všetky čiary až na zakázané uvoľnenie.
     
    54:20
    Michalovce hazardujú s výsledkom. Robia zbytočné chyby v rozohrávke a ponúkajú súperovi možnosti na vyrovnanie.
     
    53:40
    Daniel Hančák nedokázal udržať puk na modrej čiare a ušiel mu do stredného pásma. Michalovce sa musia vrátiť späť k vlastnej bráne.
     
    52:56
    Veľké zaváhanie michalovskej defenzívy. Martin Dolgoš si nedal pozor na Daniila Dmitrijeva, ktorý ho obral o puk a zrazu stál sám pred brankárom Adamom Trenčanom. Domáci gólman ho však vychytal.
     
    51:45
    Michalovský obranca Meliško na dvakrát strieľal od modrej čiary. V druhom prípade nahodil puk na zadný mantinel, od ktorého sa nepríjemne odrážal pred Petríka.
     
    51:00
    Adam Trenčan nechce zbytočne riskovať v závere stretnutia. Odrazený puk zo stredného pásma radšej prikryl do lapačky.
     
    50:35
    Aktivitu skalického tímu prerušil úspešný zákrok Adama Trenčana. V Michalovciach je na programe posledná reklamná prestávka zápasu.
     
    50:00
    Do konca tretej tretiny zostáva posledných desať minút a Michalovce stále vedú o jeden gól. Domáci hokejisti sa v týchto chvíľach zahrávajú s ohňom, pretože súperovi nechávajú veľa priestoru.
     
    49:10
    Lukáš Hamráček obkrúžil celú útočnú tretinu klziska, posunul puk na modrú čiaru voľnému obrancovi Michalovi Korenkovi, no jeho nahodenie nesmerovalo na Petríka.
     
    48:04
    Chybná rozohrávka Michaloviec priniesla hosťom zaujímavé strelecké pozície. Najnebezpečnejšie zakončoval Dávid Schmidt, ktorého prudký príklep skončil tesne vedľa brány.
     
    47:30
    Janáč sa pokúšal o individuálny prienik po pravej strane, ale jeho postup vpred stroskotal ešte na útočnej modrej čiare.
     
    46:42
    Banovský s Piatakom kombinovali pri mantineli, no puk si posúvali ďaleko od skalickej brány a napokon prišli aj o výhodu útočného pásma.
     
    45:20
    Zápas má spád aj v tretej tretine, ale teraz ho Skaličania trochu rozkúskovali dvoma ofsajdmi za sebou.
     
    44:34
    Janáč obkorčuľoval michalovskú bránu a pred ňou hľadal stojaceho Jarolína. Jediný skalický strelec gólu v dnešnom zápase sa nedostal do koncovky.
     
    44:04
    Po prihrávke Martina Hujsu vystrelil príklepom Ľubomír Vaškovič. Jeho delovka skončila priamo v lapačke Adama Trenčana.
     
    43:23
    Záhorákom viazne prechod cez stredné pásmo. Vereš preto nastreľoval puk spoza modrej čiary až za Trenčana.
     
    42:30
    Zemplínčanom sa otváral priestor na prečíslenie troch proti dvom, ale nevyriešili ho dobre. Dlhá prihrávka na Mesaroša nemala potrebné parametre.
     
    41:50
    Michalovský gólman teraz zbytočne nevymýšľal. Nahodenie zo stredného pásma skrotil na hrudi a schoval puk do lapačky.
     
    41:20
    Adam Trenčan chcel vypomôcť v rozohrávke, ale poslal puk iba ku Skaličanom. Od modrej čiary ho preto preveril Róbert Mikéska.
     
    40:43
    Skalickí hokejisti mali od úvodu útočnej akcie problém skrotiť puk a po prechode cez modrú čiaru oň okamžite prišli.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Michalovce po góle do šatne pokračovali v aktívnej útočnej hre a po necelých piatich minútach druhýkrát skórovali. V presilovej hre predviedol nechytateľný teč Mareka Mašlonka. Potom si však domáci hokejisti nedali pozor na voľného Reného Jarolína, ktorý v brejku znížil na rozdiel jedného presného zásahu. Stav 2:1 platí aj po štyridsiatich minútach.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:30
    Dolgoš udržal na chrbte Jarolína a za vlastnou bránou zbytočne nestratil puk. Michalovčania kontrolujú záver prostredného dejstva.
     
    38:38
    Skaličania v závere druhej tretiny ožili, ale Michalovce už majú puk vo svojej moci a snažia sa upokojiť hru.
     
    37:55
    Skaličania predviedli rýchlu kombináciu na jeden dotyk. Napokon strieľal od modrej čiary Peter Horváth, ktorého nahodenie tesne minulo bránu.
     
    36:38
    Lukáš Toma vystihol nepresnú rozohrávku Skalice, potiahol si puk medzi kruhy a strelou švihom mohol prekonať Romana Petríka. Mieril však nad bránu.
     
    35:40
    Obrovská šanca Skalice. Hostia sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému, pretože Cvengroš spadol. Janík našiel na pravej strane voľného Juráka, no tomu vystavil stopku výborný Trenčan.
     
    35:20
    Marek Mašlonka si prebral puk v rýchlosti na pravom krídle. Vypálil príklepom, ale Roman Petrík bez problémov zasiahol.
     
    34:45
    Roman Petrík zlikvidoval prudkú strelu príklepom od modrej čiary. Puk sa odrazil k voľnému Halásovi, no jeho reakcia nebola dostatočne pohotová.
     
    34:01
    Vladislav Solomončak naskočil späť na ľadovú plochu. Z trestnej lavice mohol sledovať skalický tlak, ktorý stroskotal na nepresnej koncovke.
     
    33:10
    Škápikovu strelu od modrej čiary Trenčan iba vyrazil. K puku sa dostal Horváth, ale jeho dorážka nesmerovala medzi tri žŕdky.
     
    32:34
    Adam Trenčan predviedol výbornú prácu s hokejkou. Zobral puk do svojej moci a vyhodil ho cez všetky čiary až za Petríka.
     
    32:01
    Vladislav Solomončak v snahe získať puk pri mantineli sekol skalického obrancu a hlavný rozhodca mu udelil dve trestné minúty.
     
    31:23
    Roman Petrík prerušil hru úspešným zákrokom po strele jedného z michalovských hokejistov. Nasleduje reklamná prestávka.
     
    30:40
    Bánovský mal napriahnuté, Piatak si ho všimol, ale nedokázal mu poslať včas presnú prihrávku, a tak michalovská kombinácia k ničomu neviedla.
     
    29:15
    Michalovce sú aktívnejšie aj po skončení presilovky. Domáci majú viac z hry a môže ich mrzieť zbytočný gól Jarolína, keď na chvíľu zaváhali v obrane.
     
    28:29
    V závere početnej výhody mal veľkú príležitosť Ľubor Balko, ktorý zblízka nebezpečne dorážal. Roman Petrík s podporou spoluhráčov odolal.
     
    27:35
    Domáci hokejisti stratili viac ako polovicu presilovky. Medzitým vystriedali a dokázali sa usadiť v útočnom pásme.
     
    26:29
    Michalovce si zahrajú druhú presilovku v zápase. Dve trestné minúty za podrazenie dostal brankár Roman Petrík, za ktorého si ich odsedí Adolf Straka.
     
    26:04
    Bánovskému vôbec nevyšla strela z ostrého uhla. Puk zdvihol príliš vysoko nad skalickú bránu, ale onedlho si vypýtal faul.
     
    25:34
    Hra musela byť na chvíľu prerušená. Pri mantineli v obrannom pásme zostal ležať Ondrej Janík, ale po krátkej pauze sa zdvihol a odišiel na striedačku.
     
    24:51
    Skalica dala gól! Záhoráci bleskovo znížili. Michalovská obrana si nedala pozor na osamoteného RENÉHO JAROLÍNA, ktorý sa dostal do samostatného nájazdu a presnou strelou prekonal Adama Trenčana. Asistencie: Róbert Mikéska, Alexander Kotzman.
     
    24:05
    Dukla Michalovce dala gól! Zemplínčania zužitkovali početnú výhodu v priebehu necelých dvadsiatich sekúnd. Meliškovo nahodenie od modrej čiary nechytateľne tečoval MAREK MAŠLONKA. Asistencie: Jakub Meliško, Erik Piatak.
     
    23:46
    Michalovce budú hrať prvú presilovku v dnešnom zápase. Na trestnú lavicu odchádza Kristián Kučera za podrazenie.
     
    23:37
    Michalovčania zaujímavo zakombinovali v situácii troch proti trom. Na konci akcie bol Oliver Jokeľ, ktorému puk skĺzol z čepele, a tak nemohol zakončovať.
     
    22:07
    Roman Petrík vykorčuľoval takmer na vrchol kruhov a riskantnou rozohrávkou svojmu tímu príliš nepomohol. Stihol sa však vrátiť späť.
     
    21:30
    Erik Piatak hľadal dlhou krížnou prihrávkou voľného Mareka Mašlonku, ktorý však nemal potrebnú rýchlosť. Zabránil aspoň icingu.
     
    20:15
    Igor Halás po vyhranom buly ihneď zamieril do útočného pásma, ale jeho aktivita sa skončila nepresnou prihrávkou.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    V repríze prvoligového finále už ani jednému z tímov nejde o postup do najvyššej súťaže, čo bolo v úvode vidieť. Bez patričnej motivácie sa mužstvá ťažšie rozbiehali a šance neprichádzali. Po nevyužitej dvojnásobnej presilovke Skalice sa zdalo, že prvá tretina neprinesie žiaden presný zásah. Šesť sekúnd pred jej koncom však poslal Michalovce do vedenia Igor Halás.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:54
    Dukla Michalovce dala gól! Tesne pred odchodom do šatní domáci hokejisti skórovali. Po zaváhaní Skaličanov v rozohrávke získal puk IGOR HALÁS a nenápadnou strelou prekonal Romana Petríka. Asistencia: Vladislav Solomončak.
     
    19:25
    Skončil sa aj trest Lukáša Tomu. Skaličania nevyužili atraktívnu presilovku o dvoch hráčov a nevypracovali si ani vážnejšiu šancu.
     
    18:43
    Branislav Cvengroš naskočil späť na ľadovú plochu. Jeho spoluhráči zvládli oslabenie o dvoch hráčov, no stále musia odolávať početnej prevahe hostí.
     
    18:00
    Ľubomír Škápik si nespracoval prihrávku na modrej čiare a puk mu preskočil až do stredného pásma. Skaličania striedajú.
     
    17:25
    Ďalšie vylúčenie na michalovskej strane. Lukáš Toma hral so zdvihnutou hokejkou a ponúka Záhorákom dvojnásobnú presilovku.
     
    16:43
    Prvé vylúčenie v dnešnom stretnutí. Na trestnú lavicu odišiel michalovský obranca Branislav Cvengroš, ktorý dostal dve minúty za seknutie.
     
    16:16
    Hostia sa v ostatných sekundách iba bránili, ale z ničoho nič sa ocitli na dostrel michalovskej brány. Z tesne blízkosti namieril Jarolín do Adama Trenčana.
     
    15:10
    Tesne po buly strieľal švihom Oliver Jokeľ, no ani on neprekonal Petríka. Domáci majú problémy s presnosťou pokusov smerujúcich na bránu.
     
    14:41
    Lukáš Toma dokázal nebezpečne zakončiť v páde. Bekhendovou strelou však trafil len pripraveného Romana Petríka, ktorý si drží čisté konto.
     
    14:00
    Adam Trenčan chvíľu váhal v rozohrávke. Namiesto riskantnej prihrávky radšej prikryl puk a doprial hosťom vhadzovanie po jeho ľavici.
     
    13:24
    Dávid Schmidt zaviezol puk do útočného pásma, ale ocitol sa pod tlakom a jeho prihrávka na modrú čiaru nebola presná.
     
    12:30
    O víťazstve Petra Sagana teraz informovala aj miestna hlásateľka. Pre michalovských priaznivcov to bol zatiaľ najradostnejší moment, pretože domáci ešte neskórovali.
     
    11:42
    Ľuborovi Balkovi sa otvoril priestor na ľavej strane, zbavil sa brániaceho hráča, ale vystrelil veľmi nepresne a Petrík nemusel zasahovať.
     
    11:00
    Erik Piatak zakončoval švihom z vrcholu ľavého kruhu, ale jeho strela bola zblokovaná na ochrannú sieť. Medzitým sa niektorí fanúšikovia v Michalovciach potešili z triumfu Petra Sagana na monumentálnej klasike Paríž – Roubaix.
     
    10:10
    Dostali sme sa do druhej polovice úvodnej tretiny. Zatiaľ sa hrá plynulo bez prerušení, ale videli sme len jediný moment, ktorý mohol priniesť zmenu skóre.
     
    09:13
    Igor Halás si vypýtal prihrávku medzi troch skalických hráčov, ktorí mu ponechali dostatok priestoru. Domáci kanonier trafil pohotovým zakončením Romana Petríka.
     
    08:26
    Veľká šanca Skalice. Tomáš Hluch zostal úplne zabudnutý za michalovskou defenzívou, so šťastím sa k nemu odrazil puk, no bekhendový pokus z tesnej blízkosti zlikvidoval Adam Trenčan.
     
    07:45
    Roman Petrík radšej prikryl puk v lapačke po nahodení zo stredného pásma. Nasleduje prvá reklamná prestávka zápasu.
     
    06:50
    Michalovce zovreli súpera vo vlastnom obrannom pásme. Nebezpečne strieľal Lukáš Toma, ale ten minul bránu. Následne dvakrát zasahoval Petrík.
     
    06:00
    Adam Trenčan nezachytil prudké nastrelenie spoza modrej čiary a potom len sledoval, či sa puk od zadného mantinelu neodrazí do nebezpečného priestoru.
     
    05:05
    Cútt stratil puk na ofenzívnom výlete a pustil do protiútoku hostí. Po ľavom krídle ťahal akciu Hluch, ale nedokázal presne prihrať.
     
    04:12
    Dávid Okoličány si potiahol puk na os klziska, michalovská obrana naňho úplne zabudla, ale zakončenie skalického útočníka nebolo presné.
     
    03:45
    Vladislav Solomončak nebezpečne tečoval strelu od modrej čiary. Roman Petrík stihol zareagovať a schoval puk pod betón.
     
    03:00
    Igor Halás hľadal krížnou prihrávkou medzi kruhmi voľného Erika Piataka, no ten nedokázal svoj pohyb nasmerovať do toho priestoru.
     
    02:04
    Tomáš Hluch vypálil príklepom od modrej čiary. Trenčan na puk dobre videl a zrazil ho na ochrannú sieť.
     
    01:27
    Banovský nabral rýchlosť v strednom pásme, ale jeho ľahké nahodenie pokryl Roman Petrík. Na opačnej strane potom zasahoval Adam Trenčan.
     
    00:30
    Úvodné buly reprízy prvoligového finále vyhrali hostia, ale momentálne sú pri puku Michalovce, ktoré zakladajú prvú útočnú akciu.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Dukla Ingema Michalovce: Trenčan – Valečko, Hančák, Korenko, Meliško, Cvengroš, Dolgoš – Halás, Cútt, Solomončak – Mašlonka, Piatak, Balko – Hamráček, Toma, Mesaroš – Banovský, Jokeľ.

    HK Skalica: Petrík – Škápik, Horváth, Sloboda, Mikéska, Janík, Kukliš, Hílek, Straka – Vaškovič, Vereš, Hujsa – Kotzman, Jarolín, Janáč – Jurák, Schmidt, Okoličány – Kučera, Dmitrijev, Hluch.

    Rozhodcovia: Kalina, Lauff – Bogdaň, Smrek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu predposledného jedenásteho kola play-out Tipsport Ligy. V súboji dvoch prvoligistov si zmerajú sily Michalovce a Skalica.

    Michalovce bojovali o postup do najvyššej súťaže do minulého kola, ale prehra s Detvou na domácom ľade ich definitívne obrala o šancu vybojovať si tipsportligovú miestenku. Zemplínčania mali play-out dobre rozbehnuté, ale dve domáce porážky za sebou ich odsunuli mimo postupovej hry. Po desiatich zápasoch figurujú na tretej priečke so ziskom jedenástich bodov a deväťbodovou stratou na druhú Detvu. Vo zvyšných dvoch vystúpeniach budú hrať len o konečné umiestnenie a v prípade dnešného triumfu nad Skalicou obsadia definitívne tretiu pozíciu.

    Skalica druhý rok po sebe stroskotala v barážových zápasoch o Tipsport Ligu. V predchádzajúcej sezóne dosiahla v play-out len chudobných päť bodov a skončila na poslednom mieste. Rovnaká situácia hrozí Záhorákom aj teraz. V doterajších desiatich vystúpeniach zaznamenali iba dve víťazstvá a majú na svojom konte sedem bodov. Teoreticky sa môžu ešte posunúť pred Michalovce na tretiu priečku, ale k tomu by potrebovali dve víťazstvá a zaváhanie východniarov v záverečnom kole. Aktuálna posledná priečka je však reálnym vyústením toho, že Skalica má v play-out najslabšiu obranu aj útok.

    Michalovce a Skalica sa dôverne poznajú, veď v prebiehajúcom ročníku odohrali proti sebe až dvanásť zápasov. O niečo viac sa darilo Zemplínčanom, ktorí dosiahli sedem víťazstiev. V ich prospech hovorí aj bilancia z play-out. Na úvod síce prehrali v Skalici jasne 1:5, ale v domácej odvete vyhrali 5:4 a v ďalšom dueli na Záhorí triumfovali 3:2 po predĺžení.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Tomáš Lengyel

    Branky a nahrávky: 20. Halás (Solomončak), 25. Mašlonka (Meliško, Piatak), 60. Halás – 25. Jarolín (Mikéska, Kotzman)


    HK DUKLA Ingema Michalovce: Trenčan – Valečko, Hančák, Korenko, Meliško, Cvengroš, Dolgoš – Halás, Cútt, Solomončak – Mašlonka, Piatak, Balko – Hamráček, Toma, Mesaroš – Banovský, Jokeľ.
    HK Skalica: Petrík – Škápik, Horváth, Sloboda, Mikéska, Janík, Kukliš, Hílek, Straka – Vaškovič, Vereš, Hujsa – Kotzman, Jarolín, Janáč – Jurák, Schmidt, Okoličány – Kučera, Dmitrijev, Hluch.

    Rozhodčí: Kalina, Lauff – Bogdaň, Smrek
    thejrc.org