Kostarika – Srbsko 0:1 (kon.) | Německo – Mexiko 0:1 (kon.) | Brazílie – Švýcarsko 1:1 (kon.)
konec
Německo
0:1 (0:1)
Mexiko
Neděle 17.06.2018, 17:00 • Lužniki (Moskva) • Mistrovství světa • Skupina F
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji Vám za pozornost a u dalších zápasů ze světového šampionátu se zase někdy příště budu těšit na počtenou. (19:04:26)
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 9:6. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:15.
     
    Je dobojováno, po včerejší remíze Argentiny s Islandem jsme se dnes dočkali dalšího překvapení, kdy Mexiko porazilo Německo 1:0. Nutno poznamenat, že El Tri si vítězství za svůj heroický výkon zasloužili. První poločas nabídl divákům velmi atraktivní podívanou. Územní převahu měli svěřenci trenéra Löwa, aktivněji se ale prezentovala Osoriova družina, která byla daleko nebezpečnější. První velkou šanci ale měli Němci, když si v šestnácté minutě míč do vlastní sítě málem srazil Salcedo. Jediná branka utkání byla k vidění v pětatřicáté minutě, jednu z mnoha rychlých protiakcí svého týmu parádně zakončil Hirving Lozano.

    Parta okolo kapitána Neuera mohla téměř okamžitě vyrovnat, proti Kroosově parádnímu přímému kopu se ale ještě lepším zákrokem předvedl Ochoa, jenž vytěsnil balon na břevno. Po přestávce se Mexičané už hodně zatáhli a úřadující světoví šampioni je téměř po celý průběh druhé půle tlačili. Žádná z jejich možností ale vyrovnávací trefou neskončila, nejblíže byl střídající Julian Brandt, jehož skvělá pumelice skončila na tyči mexické svatyně. První zápas skupiny F tak skončil hodně překvapivě, další vývoj bude díky tomuto výsledku velmi zajímavý, postupová zápletka se hodně zamotává.
    Mexičané poráží na úvod šampionátu obhájce titulu!

     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Němci vybojovali zřejmě poslední rohový kop, do vápna soupeře se vydal i Manuel Neuer. Balon letěl právě k německému brankáři, ten se k němu ale přes vytáhlého obránce Morena nedostal. Mexiko je velmi blízko senzaci.
     
    90+2
    Thomas Müller si nejprve narazil s Mesutem Özilem a poté podnikl zajímavý náběh mezi oběma stopery Mexika, k dosažení na přihrávku od svého kolegy mu ale ještě jeden či dva kroky navíc scházely.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby jsou nastaveny ještě tři minuty. Němci se mezitím dostali k další střele, Kimmichův přízemní pokus si ale Guillermo Ochoa s naprostým klidem a přehledem pohlídal.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Héctor Herrera (Mexiko).
     
    89
    Němcům se málem podařilo srovnat, tady opravdu mnoho nescházelo! Brandt nejprve vyslal na zteč Reuse, ten ale z blízkosti na Ochou nevyzrál. O pár okamžiků později vybojoval míč Kimmich a byl to právě Brandt, kdo se do něj opřel celou svou vahou a trefil tyč!
     
    88
    Tohle vypadalo nebezpečně. Thomas Müller z pravé strany posadil svůj centr na hlavu Maria Gómeze, jenž nebyl nikým atakován, tváří v tvář mexickému gólmanovi ale balon netrefil čistě a zamířil vedle branky.
     
    87
    Jesús Gallardo ukázal, že i po téměř devadesáti minutách na hřišti má pořád hodně sil, když podnikl dravý průnik po levém křídle, v klíčovém okamžiku si ale balon ukopl od nohy a před postranní lajnou už jej nezastihl.
     
    86
    Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Timo Werner, přichází Julian Brandt.
     
    85
    Míč do pokutového území El Tri tentokráte poslal Mesut Özil, Gómez s Wernerem si ale ve vzduchu nepochopitelně dávali přesnost, načež kulatý nesmysl doskákal až do zámezí.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Mats Hummels (Německo).
     
    84
    Další mexickou protiakci táhl Javier Hernández, jen se rozhodl kombinovat s Jiménezem. Tomu se nepovedla zpětná nahrávka, Němci ale z nabídnuté protiakce vytěžili pouze Kroosův střelecký pokus, který Ochoa nadvakrát eliminoval.
    Rafa Márquez (Mexiko) hraje na svém pátém světovém šampionátu

     
    83
    Žlutou kartu dostává Thomas Müller (Německo).

    Vojtěch Tůma

    Branky: 35. Lozano (J. Hernández)

    Karty:   83. T. Müller (GER), 84. Hummels (GER) – 40. H. Moreno (MEX), 90. H Herrera (MEX)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 9:6. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:15.
    Německo: Neuer (C) – Kimmich, Hummels, J. Boateng, Plattenhardt (79. Mario Gómez) – S. Khedira (60. Reus), Kroos – T. Müller, Özil, Draxler – Werner (86. Brandt).
    Náhradníci: ter Stegen, Trapp – Ginter, Reus, Goretzka, Süle, Rüdiger, Rudy, Brandt, Gündoğan, Mario Gómez.

    Mexiko: Ochoa – Salcedo, Ayala, H. Moreno, Gallardo – H Herrera, Guardado (C) (74. R. Márquez) – Layún, Vela (58. E. Álvarez), Lozano (66. Jiménez) – J. Hernández.
    Náhradníci: José Corona, Talavera – R. Márquez, É. Gutiérrez, J. dos Santos, Fabián, Jiménez, G. dos Santos, J. M. Corona, Peralta, Aquino, E. Álvarez.

    Rozhodčí: Alireza Faghani – Reza Sokhadan, Mohammadreza Mansouri (všichni Írán)

    Diváci: 78011
    bahis siteleri