Dánsko – Austrálie 1:1 (kon.) | Francie – Peru 1:0 (kon.) | Argentina – Chorvatsko 0:3 (kon.)
konec
Francie
1:0 (1:0)
Peru
Čtvrtek 21.06.2018, 17:00 • Centrální stadion (Jekatěrinburg) • Mistrovství světa • Skupina C
Předzápasové kurzy
     
    To už je z dnešního utkání Francie s Peru vše. Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek čtvrtečního večera. (19:00:04)
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 6:6. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 12:14.
     
    Francie postupuje do osmifinále! I ve druhém zápase na šampionátu se Deschampsova družina trápila, ale důležité tři body nakonec putují po vítězství 1:0 na stranu favorizované Francie.

    Favorité nejen dnešního duelu, ale i celého turnaje vstoupili do zápasu s Peru velmi chladně. Úvod patřil Jihoameričanům, ale ti se nedokázali prodrat až k nebezpečnějšímu zakončení. Jen Paolo Guerrero pálil po otočce ve vápně do středu branky přesně do Llorise. Ani Deschampsovův výběr si nevytvořil stabilnější tlak. Po půlhodině hry ale parádně vybojoval míč Pogba na útočné polovině, poté ho předal do šestnáctky Giroudovi. Střela útočníka Chelsea byla zblokována, ale jen přesně k nohám Kyliana Mbappého a ten už neměl problém dostat míč do sítě.

    Ve druhém poločase bylo jednoznačně aktivnějším týmem Peru. Jihoameričané byli více u balonu, několikrát zatlačili Francii, ale k nebezpečnějšímu zakončení se nedostali. Francouzský výběr dokázal ubránit další vítězství o jednu branku a se ziskem šesti bodů má jistotu postupu do osmifinále.
    Francie porazila houževnaté Peruánce 1:0 a postupuje do vyřazovací části MS.

     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Olivier Giroud mohl zpečetit postup Francie do osmifinále. Po individuální akci ale pálil jen do padajícího Ramose. Po rozehrávce následného rohového kopu už se ale nic nestane. Hlavní rozhodčí ukončil dnešní duel.
     
    90+4
    Po faulu Girouda mohl jednu z posledních příležitost rozehrát Advíncula. Guerrero sice vyhrál hlavičkový souboj s Umtitim, ale od kapitána Peru se odrazil balon jen za brankovou lajnu mimo branku.
     
    90+3
    Zatím neviditelný střídající Nabil Fékir byl faulován těsně u rohového praporku a Francouzi se tak udrželi na útočné polovině. Po odraženém míči po rozehrávce pálil zkušený Matuidi jen mimo tři tyče.
     
    90+2
    Varane se vysunul proti nabíhajícímu Floresovi. Následně mohl jít do brejku na druhé straně Dembélé, který proti Trauca vybojoval rohový kop pro evropský celek.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90
    Po výkopu Huga Llorise se dostal do souboje opět Giroud, ale tentokrát balon nezasáhl a tak se mohou hrát do útoku znovu Jihoameričané.
     
    89
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Paul Pogba, přichází Steven N'Zonzi.
     
    88
    Guerrero udržel balon, dokázal se ještě dostat do souboje s Kantém, ale proti defenzivnímu záložníkovi Chelsea neuspěl.
    87. Guerrero rozehrál volný přímý kop, ovšem pouze do postavení Llorise.
     
    87
    Po faulu Paula Pogby měla peruánská reprezentace nebezpečnou možnost k ohrožené Llorisovy branky. K rozehrávce se postavila největší osobnost Peru Paolo Guerrero. Rána kapitána šla však jen přesně do postavení francouzského brankáře.
     
    86
    Rozehrávka Peru není z nejrychlejších a to Francouzům vyhovuje. Trauco dokázal najít Farfána, ale toho na třiceti metrech trefil rukou do obličeje Pogba.
     
    85
    Benjamin Pavard odpravil parádním blokem míč za brankovou lajnu. Po rohovém kopu se ale Jihoameričanům znovu nepodařilo hlavičkovat, když se nejvýše vyšplhal Giroud.
     
    84
    Pogba zatáhl v středu pole Aquina a Peruánci rozehrávali volný přímý kop. Ještě před vápnem ale dokázal zasáhnout balon v obranném zákroku Varane.
     
    82
    Střídání v týmu Peru: ze hřiště odchází Christian Cueva, přichází Raúl Ruidíaz.

    Vít Schück

    Branky: 34. Mbappé

    Karty:   16. Matuidi (FRA), 86. P. Pogba (FRA) – 23. Guerrero (PER), 81. Aquino (PER)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 6:6. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 12:14.
    Francie: Lloris (C) – Pavard, Varane, Umtiti, Lucas Hernández – P. Pogba (89. N'Zonzi), Kanté – Mbappé (75. O. Dembèlé), Griezmann (80. Fékir), Matuidi – Giroud.
    Náhradníci: Mandanda, Aréola – Kimpembe, Lemar, O. Dembèlé, Tolisso, N'Zonzi, Rami, Fékir, Sidibé, Thauvin, Mendy.

    Peru: Gallese – Advíncula, Ch. Ramos, A. Rodríguez (46. Santamaría), Trauco – Aquino, Yotún (46. Farfán) – Carrillo, Cueva (82. Ruidíaz), E. Flores – Guerrero (C).
    Náhradníci: Cáceda, Carvallo – Corzo, Santamaría, Araujo, Hurtado, Farfán, Ruidíaz, Tapia, Polo, Cartagena, Loyola.

    Rozhodčí: Mohammed – Alhammadi, Almahri (vš. UAE)
    bahis siteleri