Tisková konference MFK Vítkovice (kon.) | Tisková konference SK Dynamo České Budějovice (kon.)
Tisková konference FK Pardubice (kon.) | Tisková konference FK Ústí nad Labem (kon.)
Tisková konference FC Zbrojovka Brno (kon.) | Tisková konference FC Fastav Zlín (kon.)
Tisková konference SK Slavia Praha (kon.) | Tisková konference FK Teplice (kon.)
Tlačová konferencia FK Železiarne Podbrezová (kon.) | Tisková konference 1.SC Znojmo FK (kon.)
Tisková konference Bohemians Praha 1905 (kon.)
konec
Tisková konference FC Fastav Zlín

Středa 18.07.2018, 12:30Tiskové konference
     
    Tisková konference je u konce. Děkuji za pozornost. (12:52:35)
     
    Lukáš Železník, hráč A-týmu: “Trenér mě určil kapitánem společně s Petrem Jiráčkem a Zoranem Gajičem. Je to pro mě velká čest. Pokud ale nebudu předvádět dobré výkony, tak mi páska základní sestavu nezajistí.”
     
    Michal Bílek, trenér A-týmu: “Jsem rád, že Poznar přišel, jedná se o kvalitní útočníka, který je ohromně pracovitý. Měsíc trénoval s juniorkou a odehrál za ně tři zápasy, ale fyzicky vypadá slušně. Je připraven naskočit do prvního zápasu.”
     
    Zdeněk Grygera, sportovní ředitel: “S Vyhnalem je to složitá situace. Pořád čekáme na konečné vyjádření. Pozítří by se měl sejít s doktorem, který ho už jednou operoval. Momentálně to moc pozitivní není. I kvůli tomu jsme posilovali útok.”
     
    Zdeněk Grygera, sportovní ředitel: “Mirzad Mehanovič je s námi a trénuje. Jelikož je nás dostatek, tak šli tři hráči hrát za juniorku.”
     
    Lukáš Železník, hráč A-týmu: “Příprava byla poměrně krátká, ale dělali jsme nové věci a všechno jsme dělali na sto procent. Přípravné zápasy od nás byly kvalitní a potvrdili jsme si, že můžeme hrát s každým.”
     
    Michal Bílek, trenér A-týmu: “Ten měsíc co jsem tady hodnotím velmi pozitivně. Hráčům se chce pracovat, odehráli jsme šest přípravných zápasů. Každý z nás je v malé nervozitě a očekávání prvního zápasu, protože start do soutěže je vždycky důležitý.”
     
    Zdeněk Grygera, sportovní ředitel: “Celkově je nás 25, což je poměrně dost. Jen na podzim by to mělo být 19+3 utkání. Absolvovali jsme soustředení v Rakousku, které bylo povedené.”
     
    Zdeněk Grygera, sportovní ředitel: “Rád bych shrnul odchody: Prodej Ekpaie do Plzně, do Sparty se vrátil Vukadinović a Holzer, před týdnem přestoupil do Brna Robert Bartolomeu. Smlouva byla ukončena Davidu Štípkovi, který bude pokračovat v Sokolově.”
     
    Zdeněk Grygera, sportovní ředitel: “Máme nového hlavního trenéra, kterým je Michal Bílek. Smlouva byla nastavena na dva roky. Asistentem zůstal Jan Kameník a doplnil ho David Hubáček.”
     
    Zlínský fotbalový klub má za sebou letní přípravu pod novým trenérem Michalem Bílkem. A dá se říct, že tato příprava byla úspěšná. Zlín totiž neprohrál, když si připsal čtyři remízy a dvě vítězství. Tuto sobotu vstoupí ševci už do soutěže, přivítají totiž na domácím hřišti Mladou Boleslav.

    Změny v kádru byly minimální. Zlín posílili tři hráči – obránce Petr Buchta z Jihlavy, útočník Alexander Jakubov z Ostravy a na roční hostování nyní čerstvě přišel zlínský odchovanec Tomáš Poznar.

    Tiskové konference se zúčastní:
    Leoš Gojš, ředitel klubu,
    Zdeněk Grygera, sportovní ředitel,
    Michal Bílek, trenér A-týmu,
    Lukáš Železník, hráč A-týmu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:30.

    Jan Kobylík

    thejrc.org