Tisková konference MFK Vítkovice (kon.) | Tisková konference SK Dynamo České Budějovice (kon.)
Tisková konference FK Pardubice (kon.) | Tisková konference FK Ústí nad Labem (kon.)
Tisková konference FC Zbrojovka Brno (kon.) | Tisková konference FC Fastav Zlín (kon.)
Tisková konference SK Slavia Praha (kon.) | Tisková konference FK Teplice (kon.)
Tlačová konferencia FK Železiarne Podbrezová (kon.) | Tisková konference 1.SC Znojmo FK (kon.)
Tisková konference Bohemians Praha 1905 (kon.)
konec
Tisková konference FK Pardubice

Středa 18.07.2018, 09:00Tiskové konference
     
    Tisková konference skončila. (09:34:11)
     
    Vít Zavřel: Dneska klubová akademie je na úrovni přípravek i mladších žáků. Chceme zlepšit práci s míčem i skauting, aby ti nejmladší hráči z okolí chodili do našeho klubu.
     
    Vít Zavřel o Látalovi: S agentem si vyhodnotili, že by neměl zůstat v týmu druhé ligy, kde nemá jisté místo v základní sestavě. A jelikož hraje jen napravo, kde máme Proska a Mužíka, tak si asi vyhodnotil, že u nás tuto jistotu nemá. Velkou roli v tom podle mě hrál agent.
     
    Vít Zavřel ke Čmelíkovi: Ve Spartě nám tři týdny nebrali telefony, vše má na starosti pan Kotalík, který tyhle hráče ve druhém sledu momentálně neřeší. My bychom to ale potřebovali vyřešit, protože za tři dny hrajeme mistrovský zápas.
     
    Jiří Krejčí: Tischler odehrál jen poločas, bylo to hodně na rychlo, je to jiný hráč než Kovář. V generálce se nám líbil, nekazil míče, naskočil do toho dobře.
     
    Jiří Krejčí k novým hráčům: Tím, že tady vydrželi až do prvního mistráku, dali signál, že nás nezklamali. S některými hráči jsme se naopak rozloučili. Na jaře jsme měli problém se složením obrany, takže jsme přivedli Klímu, Zukala a Čmelíka, což na zkvalitnění zadních řad je dostačující. Klíma mi připomíná kombinaci Křapky a Pirocha, Zukal je cenný levonohý hráč a Čmelík má také před sebou velkou budoucnost. Jsou to mladí hráči, chtějí na sobě pracovat a raketově se zlepšují. Jsme s nimi spokojený.
     
    Eva Šmeralová: Využíváme strukturu FK Pardubice v podobě základní školy, akademie, areálu i sportovního gymnázia. Jsme jediný klub v ČR, který má takové podmínky, a tak věřím, že nám ty hráčky nebudou odcházet.
     
    Eva Šmeralová: Naším hlavním cílem je vychovávat si vlastní hráčky a s nimi vykopat první ligu žen. Věřím, že se nám to povede už v příští sezoně. Důležité bude ji také udržet.
     
    Vladimír Pitter: Odešel nám klíčový hráč, ale věřím, že ho dokážeme nahradit. Kdyby jich bylo více, tak bych se asi nebyl rád. Osa týmu zůstala poměrně stejná a tu chceme nadále tvořit s cílem jednou postoupit do první ligy.
     
    Vladimír Pitter: S výstavbou stadionu bychom rádi do Pardubic přivedli první ligu. Takovým naším mezníkem pro stadion je rok 2021.
     
    Vladimír Pitter ke stadionu: Sice se blíží volby, ale obavy o plánovanou rekonstrukci stadionu nemám. Je to ve fázi přípravy stavebního povolení, což je trvá velmi dlouho. Věřím, že za rok touto dobou už se na stadionu bude něco dít. Jde o rozhodnutí zastupitelstva, které je snad závazné i pro nově zvolené zastupitelstvo. Žádnou nevoli ani mezi opozicí nevidím.
     
    Martin Šejvl: Kabina se tolik nezměnila, zůstala víceméně stejná. Potřebovali jsme doplnit hlavně zadní řady, což se myslím podařilo. Co se týče role pokladníka, kterou zastával Jan Řezníček, tak jeho roli přebírám já. Na hřišti ho budeme muset nahradit všichni.
     
    Jiří Krejčí: Ke vší smůle se nám zranil Kühnel, má zlomený prst, bude měsíc mimo, ale jinak jsme kompletní.
     
    Jiří Krejčí: Letní příprava byla intenzivnější, spíše jsme se zaměřili na herní nácviky než na kondici. Za ten měsíc jsme absolvovali šest přípravných zápasů, což mělo i kondiční charakter, takže jsme připravení.
     
    Eva Šmeralová: Máme šest týmů, z čehož pět týmů hraje nejvyšší soutěž. Našim cílem je vychovávat si vlastní hráčky a postupně je posouvat jednotlivými kategoriemi. V mládežnických reprezentacích máme 10 hráček.
     
    Eva Šmeralová: Jsem pevně přesvědčená, že pro ženský klub je spojení klubů velký krok kupředu. Pomůže to sportovní stránce, přičemž vrcholem a cílem je, abychom se v nadcházející sezoně vrátily do první ligy žen.
     
    Vít Zavřel: Snažili jsme se zkvalitnit tým, aby byl znovu konkurenceschopný, ještě probíhají nějaká jednání. Jednal jsem o Emilu Tischlerovi, který tu na 95 % zůstane. Naopak odešel klíčový záložník Jan Řezníček, vyrostl tady, tvořil hru a takového hráče není snadné nahradit. Je to ligový hráč, musíme si ho znovu vychovat. Oproti jarní sezoně bude tým kvalitnější.
     
    Vít Zavřel: Rádi bychom navázali na loňskou a předloňskou sezonu. Zvedli jsme se už v té předminulé. Vhodně jsme doplnili kádr, získávali jsme body a také hráli fotbal, který se nám i divákům líbil. Podzimní složení kádru bylo v loňské sezoně kvalitnější než na jaře a konečné třetí místo bylo výborným výsledkem.
     
    Vladimír Pitter: Věřím, že na podzim budeme pokračovat v tom, co jsme načali minulý rok, a budeme se pohybovat v horní polovině tabulky.
     
    Vladimír Pitter: Minulý rok se také zrodila spolupráce s ženským fotbalovým týmem. Jeho smyslem je také plnohodnotné využití všech našich areálů a dospělo to až ke sloučení.

    David Záruba

    Hosté dnešní tiskové konference:
    Vladimír Pitter – předseda představenstva FK Pardubice
    Vít Zavřel – sportovní manažer FK Pardubice
    Eva Šmeralová – sportovní ředitelka týmu žen a dívek FK Pardubice
    Jiří Krejčí – trenér A-týmu FK Pardubice
    Martin Šejvl – hráč A-týmu FK Pardubice
    thejrc.org