Tisková konference MFK Vítkovice (kon.) | Tisková konference SK Dynamo České Budějovice (kon.)
Tisková konference FK Pardubice (kon.) | Tisková konference FK Ústí nad Labem (kon.)
Tisková konference FC Zbrojovka Brno (kon.) | Tisková konference FC Fastav Zlín (kon.)
Tisková konference SK Slavia Praha (kon.) | Tisková konference FK Teplice (kon.)
Tlačová konferencia FK Železiarne Podbrezová (kon.) | Tisková konference 1.SC Znojmo FK (kon.)
Tisková konference Bohemians Praha 1905 (kon.)
konec
Tisková konference SK Slavia Praha

Středa 18.07.2018, 13:00Tiskové konference
     
    Díky za pozornost a mějte se fajn. (13:36:31)
     
    Oficiální část tiskové konference je právě u konce.
     
    Trpišovský o odchodu Pavla Buchy do Plzně: Nechci se k tomu moc vracet. Je to rozhodnutí samotného hráče. Jediným kritériem je praxe, což se ukáže časem. Mě osobně jeho rozhodnutí zaskočilo.
     
    Coufal o videu: Standardní situace jsou nyní výhodou pro útočícího hráče. Pro obránce je to složité. Vždy si pomáhají nějakým drobným přidržením. V jiných situacích se toho pro mě příliš mnoho mění. Věřím, že se to video bude využívat správně. Ne jako ve finále MS. Přeju si, aby se toho české video vyvarovalo.
     
    Škoda o videu: Na mistrovství světa jsem si všiml, jak byly skvěle hodnocené fauly při standardkách. Při evidentním držení z toho zkrátka byla penalta. Pro ofenzivní hráče to je dobré.
     
    Trpišovský: O sestavě máme skoro jasno. Mám radši, když hráči vědí rychle, na čem jsou. Zápas v Olomouci bude určitě těžký a tuší to i sami hráči, kdo bude a nebude hrát. Snad do toho nepromluví zdravotní stav. Dopoledne se nám zranil Mick van Buuren, má zlomenou kost a ještě dnes ho čeká operace.
     
    Trpišovský o nejdražší posile Balutovi: Má skvělý první dotek s míčem, výborný driblink. Je schopen nabíhat i za soupeřovu obranu. Craiova hrála v rozestaví 3-4-3 a někdy tam hrál levé křídlo, jindy hrál na hrotu. Je schopný hrát na všech ofenzivních postech. Má skvěle vyřešené situace jeden na jednoho, to se často v Česku těžko hledá. Je v tom velmi silný a převažují u něj technické dovednosti. Je obounohý a líbil se nám i jeho drajv v zápasech. Měl skvělá fitness data. Nerad prohrává, nechce být neúspěšný. Musí si však zvyknout i na práci bez míče a na práci směrem dozadu. S míčem má ale věci, které jsou výjimečné.
     
    Trpišovský o Delim: Simon Deli deset dnů naplno trénuje s týmem. Je stoprocentně připravený a je platným hráčem kádru. Těžko něco kvůli historii jeho zranění ale v tuto chvíli předvídat. Po zdravotní stránce je fit.
     
    Trpišovský pokračuje: Někteří hráči utrpěli drobné šrámy v zápasech s Rostovem či Rapidem Vídeň. Kuba Hromada si pak poranil kyčel v zápase s Viktorkou Žižkov. Jsou to všechno úrazy z utkání. Lukáš Pokorný nebo Kuba Hromada by se snad měli do deseti dnů také připojit.
     
    Trpišovský o zdravotním stavu: Muris Mešanovič absolvoval celý program s námi. Má pak povoleno dělat nekontaktní věci s týmem. U soubojových věcí musíme u něj počkat. V září by se snad mohl připojit do plné tréninkové zátěže. Snad se brzy ve slávistickém dresu objeví. Je pevnou součástí naší kabiny. Po zdravotní stránce to s ním zatím vypadá skvěle.
     
    Trpišovský o brankářích: Je to výborná, ideálně složená trojice. Ondra Kolář prokázal velký talent, Přéma Kovář plní důležitou roli v kabině. Pak tu máme devatenáctiletého gólmana, který v případě zranění jednoho z brankářů je připravený zaskočit. Martin Vantruba si bude muset chvilku zvyknout, protože byl v Trnavě přizpůsobený jinému stylu hry. Uvidíme proto, jaké bude jeho vytížení, zápasů však může být hodně. Na porci 31 zápasů určitě tři brankáře potřebujeme. Máme jedničku, pak zkušenou dvojku a je tam třetí gólman s kvalitou, který by tam měl naskakovat také.
     
    Trpišovský: Odchody už doufám, že žádné nebudou. Petar Musa se přesune kvůli hernímu vytížení do Viktorky Žižkov. Z hlediska příchodů ještě některé chceme dotáhnout. U Baluty samozřejmě nečekáme, že nám nebude hned vyhrávat zápasy, ale bude si chvilku zvykat. Věříme, že se ještě jednoho nebo dva hráče povede uhrát. Chceme se držet seznamu, který jsme si sestavili před startem přípravy. Nechceme se jen tak upnout k někomu jinému. Kdyby přišel někdo teď nebo příští týden, tak určitě hned nepůjde do základní sestavy. Kluci jsou dobře připravení a cítím z nich, že chtějí dobře odstartovat. Příchod na poslední chvíli by mohl vnést do mužstva nervozitu, o což teď úplně nestojíme.
     
    Tiskový mluvčí Slavie: Chceme udržet diváky především dobrým fotbalem. Permanentek je prodáno stejně jako loni už teď a snad se dostaneme ještě na lepší číslo. Chystáme i různé doprovodné akce. Věříme ještě ve vyšší průměrnou návštěvnost.
     
    Coufal o náladě v týmu: Je fantastická. Držíme spolu, na trénincích všichni dřou, všichni chtějí hrát, a tak to má být. Bude to ku prospěchu celé Slavie.
     
    Škoda o náladě v týmu: Já jsem přesvědčen o tom, že nálada je skvělá. Jádro týmu je dlouho spolu a dlouho se udržuje. Odchodům a příchodům se samozřejmě nedá vyhnout, ale jádro drží. Jsme určitě lépe připravenější než loni. Sice jsme tehdy udělali titul, ale pak přišlo hodně zápasů a neměli jsme s tím takové zkušenosti. Celkově jsme určitě lépe připraveni.
     
    Trpišovský o posilách: Chtěli jsme hráče, kteří se nebudou muset tak dlouho aklimatizovat. Není jednoduché hrát českou ligu, což v poslední době poznala velká spousta hráčů. Především pak z hlediska soubojovosti a intenzity hry. Ať si říká kdo chce, co chce, 90% hráčů má problémy si na tento styl hry v naší lize zvyknout. Chce to zkrátka dohromady skloubit. Chceme jít unikátní cestou hráčů, kteří na to budou zvyklí. Důležité je, aby nám ti noví hráči byli schopni pomoci hned. U zahraničních hráčů to jsou často velké transfery, je těžké je přesvědčit hrát českou ligu, a proto jejich přínos není tak velký.
     
    Coufal: Musíme se dostat do první šestky, pak to mohou být hodně dobré zápasy.
     
    Škoda: Já jsem rád za víc zápasů, ale termíny jsou doslova blbé. Představoval bych si třeba i více střed, ale hlavní je pro mě, že se bude hrát více zápasů.
     
    Trpišovský o novém systému: Je to dobrá změna. Myšlenka je dobrá. I když jsem spíše konzervativní typ. Na druhou stranu přibyly zápasy v prosinci a v únoru, kdy jsou vlastně všichni nešťastní, že se to vůbec hraje. Pak přibývají zápasy, kdy je půlka stadionu zmrzlá a není to pro diváky ono. Myslím si, že v tomto období nebude moc lidí na stadiony chodit. Je to pro mě jediná kaňka.
     
    Trpišovský o kádru: Bohužel nám nevyšly úplně všechny přestupy. Jinak si myslím, že je kádr hodně kvalitní. Rozšířili jsme možnosti skladby mužstva. Chtěli jsme předejít tomu, aby někdo nemusel hrát na jiné pozici, než na té, která je mu logicky vlastní. Hlavně v ofenzivě bychom ještě chtěli rozšířit kádr, protože nás čeká možná až 31 zápasů. V některých zápasech jara jsme skládali mužstvo horko těžko. Porce jednatřiceti zápasů je ale obrovská. Bude docházet asi i k různým zraněním, takže pro nás je důležitější šířka kádru.

    Radek Barkman

    bahis siteleri