Tisková konference MFK Vítkovice (kon.) | Tisková konference SK Dynamo České Budějovice (kon.)
Tisková konference FK Pardubice (kon.) | Tisková konference FK Ústí nad Labem (kon.)
Tisková konference FC Zbrojovka Brno (kon.) | Tisková konference FC Fastav Zlín (kon.)
Tisková konference SK Slavia Praha (kon.) | Tisková konference FK Teplice (kon.)
Tlačová konferencia FK Železiarne Podbrezová (kon.) | Tisková konference 1.SC Znojmo FK (kon.)
Tisková konference Bohemians Praha 1905 (kon.)
konec
Tlačová konferencia FK Železiarne Podbrezová

sk Středa 18.07.2018, 14:00Tiskové konference
     
    Tlačová konferencia FK Železiarne Podbrezová je na konci. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. (14:19:54)
     
    Kriváň: "Budeme radi, ak návštevnosť bude lepšia. Verím v aspoň 1500 divákov na zápas. Čítal som, že ÚLK sa vyjadrila, že rozdelenie na dve polovice je pozitívny krok. Niekto to berie tak, iný inak."
     
    Rozpočet klubu ostáva taký istý, ako v minulom ročníku.
     
    Kriváň o Besiktasi: "Z ich strany bol záujem spolupracovať s niektorým z európskym klubom z prvej ligy. Hovorili sme s viceprezidentom klubu, čakáme na stretnutie s prezidentom Besiktasu. Chceme pokračovať a jednať o podmienkach spolupráce, aby sme získali čo najviac."
     
    Július Kriváň: "Máme rozrobenú spoluprácu s Besiktasom Istanbul, ktorý to schválil a hovorí sa teraz už len o časovom horizonte, kedy začať. Pred časom sme chceli spolupracovať aj s Karabusporom, ale ten mal vlastné problémy a teraz to už ide mimo nás. Zároveň záujem spolupracovať prejavili aj ďalšie špičkové turecké kluby."

    "Chceme pracovať s mladými hráčmi. Realizačný tím sa doplnil o trénera, ktorý sa bude starať o prechod mladých hráčov. Štruktúra klubu sa až na odchod Vratislava Greška ešte počas jari nezmenila. Kolektív je na všetkých frontoch nastavený dobre."
     
    Marek Fabuľa: "Nemáme žiadne informácie o tom, že by sa Trnava naďalej zaujímala o Bernadinu."
     
    Marek Fabuľa o nedostatku gólov: "Každý tréner by chcel mať troch hráčov, ktorí dajú za sezónu po 15 gólov. Tí hráči, ktorí tu sú, tak väčšinou bojovali so zraneniami alebo doliečovaniami zranení. Preto veríme, že komfort, ktorý dostali, tak sa nám vráti v podobe gólov a že to bude veselšie v počte strelených gólov."
     
    Marek Fabuľa o posilách: "Obaja prišli kvôli tomu, že sme potrebovali skúsenosti do stredu poľa. Baran je navyše hybrid, ktorý môže hrať aj stopéra. Čo sa týka skúseností, tak Baran a Obročník sú pre nás veľmi podstatný. Marek Bartoš je perspektívou slovenského futbalu. Podbrezová by pre neho mala byť iba prechodným tímom."

    "Veľa chlapcov aj odišlo, ale myšlienka, ktorú klub začal prezentovať, tak hovorí aj o tom, že je dobré, ak počet hráčov v A-tíme navýšime a spojíme oba tímy, áčko aj béčko. Tréningový proces bude podobný, aby starší vplývali na mladých, aby mladí čo najviac pochytili a dokázali to zúročiť. Už je iba na nich, či to bude v prvom mužstve alebo v juniorke. Toto je najvážnejšia zmena a na základne tohto sme prijali do realizačného tímu pána Gergelyho Geriho, ktorý bude mať za úlohu spolupodielať sa na tréningovom procese áčka a koučovať béčko v zápasoch."
     
    Július Kriváň: "Výsledky v príprave sú, ako sú, ale myslím si, že v lige sa aj vďaka novým hráčom priblížime k prvej šestke a ak pôjde všetko dobre, vyhnú sa nám problémy, tak verím, že budeme bojovať o prvú šestku."
     
    Miroslav Viazanko: "Poviem niečo podobné, ako tréner, budem sa asi opakovať. Vyzdvihol by som sústredenie v Poľsku, ktoré bolo hlavne čo sa týka súperov na vynikajúcej úrovni. Zažil som už viac takýchto súperov a viem, aký to má vplyv na mužstvo a každého hráča. Malo to veľmi dobrý efekt. Do budúcna to bude mať vplyv na každého v kabíne. Takéto zápasy nás posúvajú. Tie výsledky možno neboli ideálne, ale my sme sa na to pozerali inak a verím, že to, čo sme tam získali zúročíme v lige."
     
    Marek Fabuľa: "Musím povedať a poďakovať ŽP za to, že nám vytvorili vynikajúce podmienky na prípravu. Chceme dať ešte viac príležitosť mladým hráčom a ukázať im, kam futbal speje. Tomu sme podriadili prípravu. Absolvovali sme dve sústredenia. Jedno na Táľoch, druhé v Poľsku. Prípravné zápasy, ktorí sme hrali, aj keď výsledkovo neboli ideálne, tak pre nás boli pozitívom. Hrali sme s druholigovými tímami na domácej pôde a v Poľsku zas proti tímom, ktoré sú nadpriemer našej súťaže. Sledovali sme, hlavne v domácej časti, ako dokážu hráči pracovať pod vyššou záťažou. V Poľsku sme sa viac venovali taktike a vyľaďovaniu, čo splnilo účel. Ani v jednom zápase sme neboli horším mužstvom, často sme boli viac, ako vyrovnaným súperom. Škoda, že nám tam nepadol nejaký gól. Myslím si, že mužstvo je na úvod ligy pripravené veľmi dobre. Verím, že to pretavíme aj do úspešných výsledkov, aby sme mohli napĺňať ambície klubu."
     
    Prezident Július Kriváň: "Som rád, že sme sa stretli. Je to pre nás malé jubileum, začíname piatu sezónu. Verím, že to bude ako pred tým, na striedačku. To horšie máme za sebou a verím, že nás čaká dobrá sezóna.

    "Ukončenie zmluvy prebehlo s Jarom Kostelným a tretím brankárom Vavrúšom. Kupčík a Migaľa na prestup do Dukly BB, Gerát prestup do LM, Kačerík hosťovanie LM, Baéz prestup Sereď a Jedinák prestup RK. Lazar Djordjevič prestúpil do Vojvodiny Novi Sad."

    "Čo sa týka posíl, tak prišli Martin Baran, ktorý pôsobil v Poľsku. Ďalším hráčom do stredu je Michal Obročník z Liberca a Marek Kristián Bartoš z Pohronia. Ďalšími posilami sú hráči z juniorky alebo dorastu. Macuľa, Matej Turňa, Lepieš, Ludha, Gordan..."

    "Momentálne je káder dobré vyvážaný staršími hráčmi nad 30 rokov, ďalšími okolo 28 rokov a potom sú tu aj mladí hráči."
     
    Na tlačovke sa zúčastnia hlavný tréner Marek Fabuľa, prezident klubu Július Kriváň a kapitán Miroslav Viazanko.
     
    Futbalisti FK Železiarne Podbrezová ukončili minulú sezónu Fortuna ligy na deviatom mieste so ziskom 38 bodov a po rozdelení súťaže na dve polovice si bez väčších problémov poistili príslušnosť v najvyššej súťaži aj na ďalší ročník.

    Počas leta nastali v kádri zmeny. Mužstvo opustili Ľuboš Kupčík, Lukáš Migaľa, Tomáš Gerát, Aldo Baez, Lazar Djordjević, Jaroslav Kostelný a Karlo Bilič. Posilami sú Marek Kristián Bartoš, Martin Baran a Michal Obročník.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 14:00.

    Matej Kubove

    thejrc.org