Tisková konference 1.SK Prostějov (kon.) | Tisková konference FC MAS Táborsko (kon.)
Tisková konference SFC Opava (zruš.) | Tisková konference FK Dukla Praha (kon.)
Tisková konference MFK Chrudim (kon.) | Tisková konference Ligové fotbalové asociace (kon.)
konec
Tisková konference 1.SK Prostějov

Čtvrtek 19.07.2018, 11:00Tiskové konference
     
    František Jura zmínil také budoucí bližší spolupráci s hokejovými LHK Jestřábi Prostějov. Podrobnosti budou podle jeho slov známy nejspíše v době vyjetí hokejistů na led, tedy zhruba za týden. (11:28:52)
     
    Stran otazníky v sestavě. "Nějaké tam jsou, ale zhruba z devadesáti procent je hotovo," vyjádřil se trenér. Hráči 1. SK Prostějov nastoupí už v sobotu na domácím trávníku proti Vlašimi.
     
    "Honza Koudelka se bude muset rozhodnout v zimě," zmínil se k jednomu z nejlepších hráčů týmu a pravidelnému střelci, Janu Koudelkovi. Padlo totiž na přetřes jeho působení v reprezentaci malé kopané.
     
    Tomáš Janíček: "Cítím se tu dobře. Kabina je výborná, s kluky si rozumíme. Navíc to mám kousek domů, což je výhoda," sdělil do pléna.
     
    Na pořadu dne jsou dotazy novinářů. Jeden z prvních směřuje na duo Jura-Kroupa. "V zimě se rozhodneme, co bude dál. Možná bude dál na hřišti, možná v kanceláři. A možná půjde jinam," řekl předseda klubu František Jura. Dodal, že Aleš Schuster, další z členů kádru, je na tom podobně.
     
    Jedna z největších posil, Tomáš Janíček, vyjádřil podobně jako předřečníci jistotu, že se brzký pád do nižší ligy opakovat nebude.
     
    "Na vyšší soutěž se těším, na první start," uvedl kapitán týmu s tím, že ho přesvědčil k pokračování v kariéře předseda klubu.
     
    Slovo nyní dostává Jiří Kroupa. Nad jeho startem na hřišti visely donedávna otazníky.
     
    Shodl se s Františkem Jurou na tom, že je tým na ligu připravený lépe než byl před dvěma lety, kdy do soutěže postoupil poprvé.
     
    Na úvod pochválil přípravu v Kravařích. "Zápasy pak musím hodnotit kladně, kromě utkání s Uničovem. Nebyli jsme agresivní, nehráli jsme tak, jak jsme hráli předtím."
     
    Pokračuje trenér týmu, Oldřich Machala.
     
    "Měli jsme dva hráče, těsně před podpisem. Zajímavá jména. Vždy to ale něco zhatilo. Jednou rodinné problémy, pak lepší nabídka," dodal Jura, který vyjádřil s nynějším složením kádru spokojenost. A také víru v to, že bude tým důstojným soupeřem.
     
    Dále zmínil, že by rád v týmu měl i jednoho zkušeného hráče do středové řady.
     
    "Měli jsme představu, že přivedeme čtyři až pět mladých hráčů, do pětadvaceti let, kteří už druhou ligu hráli. To se podařilo," pokračuje František Jura.
     
    Pokračuje předseda klubu František Jura. Jsme nachystaní, budeme pokračovat, jak jsme skončili ve třetí lize. říká sebevědomě.
     
    Slovo si vzal mluvčí klubu Tomáš Kaláb. Připomněl právě návrat "A" týmu do druhé ligy.
     
    Tisková konference co nevidět začne. Jen připomínám, že Prostějov se do druhé nejvyšší tuzemské soutěže dostal po roční pauze. Ovšem ve velkém stylu. Kromě drobných výpadků suverénně opanoval ročník 2017/2018 MSFL.
     
    Čerstvě druholigový fotbalový tým představí dnes své ambice, cíle i posily. Bude zajímavé sledovat třeba to, jakým způsobem se vyvine otázka sestavy či působení kapitána Karla Kroupy.
     
    Dobrý den, vítám vás u přenosu z tiskové konference fotbalového týmu 1. SK Prostějov.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.

    Michal Sobecký

    thejrc.org