Česko – Švýcarsko 4:2 (kon.)
konec
Česko
4:2 (3:1, 1:1)
Švýcarsko
Pondělí 23.07.2018, 16:00 • Stadio Hodegart, Asiago (Itálie) • Mistrovství světa v inline hokeji • Skupina B
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Krásný den všem nadšencům do inline hokeje! Český národní tým čeká druhé vystoupení na světovém šampionátu v italském Asiagu. To první dopadlo naprosto fantasticky. Češi zdolali 14:0 Lotyšsko, nyní bude stát proti o něco těžší Švýcarsko. Startuje se v 16:00.
    Trenér Martin Mecera po zápase s Lotyšskem
     
    První duely ve skupinách

    Český tým si poradil naprosto lehce s výběrem Lotyšska. Po dvou sedmigólových poločasech si připsal vysokou výhru. Brankově se prosadilo devět střelců, čtyři borci se dokonce prosadili vícekrát.

    Česko 14:0 Lotyšsko
    2. Bernad (Rubeš), 3. Fiala, 6. Šinágl (Kuťák), 9. Kuťák (Šinágl), 16. Kuťák (Rubeš), 16. Fiala (Kuťák), 18. Zbořil (Bernad), 22. Šinágl (Cik), 24. Bernad (Rubeš), 29. Kafka (Malý), 30. Rubeš (Bernad), 32. Zbořil (Kafka), 36. Loskot, 39. Chamrád (Loskot)

    Švýcaři dostali na start turnaje domácí Itálii, která je velice nepříjemným protivníkem. Domácí celek byl pořádně hnán za vítězstvím, které nakonec po výsledku 4:2 získal.

    Itálie 4:2 Švýcarsko
    9. Delfino (Lettera), 12. Lettera (Berthod), 22. Lettera (Bellini), 40. Ferrari – 10. Mosimann (Tschannen), 18. Neukom (Di Biase)
     
    Řekli o Švýcarsku...

    Jakub Bernad (útočník): „Myslím si, že Švýcarsko bude naprosto odlišný soupeř. Sice nevím, ve které sestavě přijeli, ale v Polsku to byl jeden z nejtěžších soupeřů, proti kterému jsme hráli. Musíme se na ně pořádně připravit a určitě to bude těžší.“

    Martin Mecera (trenér): „Očekávám naprosto odlišný duel. Pokud budeme hrát naši hru, budeme úspěšní.“
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Karlík (Sedlář) – Šebek, Strýček, Zbořil, Malý, Kuťák, Cik, Chamrád – Kafka, Loskot, Rubeš, Bernad, Fiala, Šinágl, Vyoral.

    Švýcarsko: Q. Zürcher (S. Zürcher) – Häfliger, Maier, Hungerbühler, Mosimann, Küttel, Di Biase, Dietrich – Zehnder, Reinmann, Neukom, Sturny, Tschannen, Hunziker, Di Santo.
     
    Obě mužstva již nastoupila na hrací plochu, kde je nyní čeká krátké rozbruslení. Češi jsou v zápise o utkání vedeni jako domácí a nastoupí v modrých dresech, Švýcaři pak v červených.
     
    V hale pojmenované Stadio Hodegart dozněly hymny obou národů, kapitáni si vyměnili vlaječky a vše směřuje k úvodní buly druhého střetnutí ve skupině B.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Kotouče se jako první ujalo Češi. Pavel Strýček zavezl kotouč za vlastní bránu a počkal, až mu najedou po křídlech spoluhráči. První útočná akce ovšem zakončením neskončila.
     
    01:05
    Oba celky začaly poměrně opatrně. V držení kotouče jsou hráči v modrém. Postupným útokem se snaží propracovat před bránu Švýcarska, hostující obrana je ovšem pozorná.
     
    02:09
    Fabian Maier vybojoval kotouč za českou bránou, vybruslil k tyči a hledal své spoluhráče před bránou, tam byl ale připravený Mikuláš Zbořil, který přihrávku zastavil.
     
    02:44
    Rána Jakuba Cika byla zblokována a na zteč vyrazilo Švýcarsko. Mattia Di Biase si najel do levého kruhu, kde napřáhl ke střele na bližší tyč, tu ovšem Josef Karlík vytěsnil vyrážečkou mimo hřiště.
     
    03:56
    Švýcaři chybovali při rozehrávce zpoza vlastní brány, čehož český výběr využil. Petr Kafka se ocitl v dobré pozici před bránou, jeho rána byla ale ztečována vysoko nad bránu.
     
    04:12
    Česko právě vstřelilo branku!
    Národní tým se ujímá vedení. Patrik Šebek, který úvodní duel ještě vynechal, přihrál na levou stranu PETRU KAFKOVI, který se na kruhu tvrdě opřel do kotouče a propálil Quentina Zürchera! Asistence: Patrik Šebek.
    04:12 KAFKA - 1:0
     
    05:55
    Petr Šinágl sebral kotouč na vlastní polovině, obešel dva protihráče, pak se ale nechal švýcarskou obranou vytlačit za bránu. Tam puk proti přesile protihráčů neudržel.
     
    06:32
    Marek Loskot poslal z pravé strany nádhernou žabičku na hůl Patrika Šebka, jemu se ale z blízkosti nepodařilo přehodit brankářovy betony!
     
    07:18
    Petr Kafka se ocitl v podobné pozici, odkud otevíral skóre dnešního utkání, tentokrát po střele z otočky mezírku v brankářově postoji nenašel.
     
    07:41
    Mikuláš Zbořil dostal přihrávku na pravý kruh a otevřela se před ním odkrytá klec, prudká přihrávka mu ale na hokejce skočila a puk skončil těsně vedle tyče!
     
    08:52
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno! STEFAN TSCHANNEN dostal přihrávku za českou obranu a mířil sám na brankáře. Tomu pak nedal žádnou šanci, když chladnokrevně zakončil kolem jeho vyrážečky. Asistence: Nicola Di Santo.
    08:52 TSCHANNEN - 1:1
     
    09:43
    Fabian Maier sebral kotouč, který se k němu odrazil z rohu útočného pásma a z ohromného úhlu ho napálil na bránu. Josef Karlík se ovšem nenechal překvapit a pravým betonem jeho pokus vyrazil.
     
    10:05
    Remo Hunziker se dostal k odraženému puku a zůstal úplně sám před bránou, zblízka ale českého gólmana nepropálil!
     
    10:56
    Česko právě vstřelilo branku!
    Otřepaná fráze "nedáš – dostaneš" se opět potvrdila. Jakub Bernad z pravé strany poslal pas přes obránce na hůl MIKULÁŠE ZBOŘILA, který zavěsil puk za přesouvajícího se gólmana! Asistence: Jakub Bernad.
    10:56 ZBOŘIL - 2:1
     
    10:56
    Švýcaři, kteří dostali inkasovanou brankou ránu pod pás, si berou oddechový čas.
     
    12:12
    Švýcaři vymysleli nádhernou přihrávku přes celé hřiště přímo před české brankoviště, po které se natahoval Benjamin Neukom. Po zákroku českého hráče ovšem skončil na břiše a bude se vylučovat.
     
    12:40
    Vyloučení v týmu Česko (Šinágl – 2 min, nedovolené bránění).
     
    13:33
    V první polovině oslabení se Češi bránili úspěšně a drželi soupeře daleko od své brány. Až teď začali Švýcaři kombinovat kolem českého brankoviště, Benjamin Neukom z úhlu na Josefa Karlíka ovšem nevyzrál.
     
    13:56
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Di Santo – 2 min, podražení).
     
    14:18
    Počet hráčů na ploše se vyrovnal. Více volného prostoru využili Češi, když se Jakub Cik protlačil před švácarské brankoviště, zblízka ale Quentina Zürchera neprostřelil.
     
    14:40
    Petr Šinágl se vrací do hry, zkrácenou přesilovou hru si tak zahrají čeští reprezentanti.
     
    15:36
    Domácí dostali soupeře pod tlak a Petr Kafka tvrdě vystřelil bez přípravy z levého kruhu, Quentin Zürcher ovšem na jeho pokus dobře viděl a vyrazil jej pravým betonem.
     
    15:56
    Do hry se vrací také Nicola Di Santo, ani jeden z týmu početní převahu zužitkovat nedokázal.
     
    16:31
    Tomáš Rubeš se po pravém křídle proháčkoval až k brankovišti, kde se mu po bekhendovém blafáku otevřel vršek brány, ten ale přestřelil a hrát může Švýcarsko.
     
    17:45
    V těchto momentech mají více ze hry Češi, kteří se více drží na puku, stejně tak se více tlačí do zakončení. Zajímavou příležitost si teď vypracoval Petr Šinágl, úspěšnější byl ovšem švýcarský gólman.
     
    18:37
    Nicola Di Santo se ukousl velké sousto, když se pustil mezi trojici bránících Čechů. Přes prvního se sice ještě dostal, záhy ale o kotouč přišel.
     
    19:44
    Česko právě vstřelilo branku!
    Mužstvo v modrých dresech se krátce před přestávkou dostává do dvougólového trháku. Pohledný ťukec v podání české trojice zakončil PATRIK ŠEBEK střelou do odkryté části klece po přihrávce Marka Loskota přes šířku hřiště! Asistence: Marek Loskot.
    19:44 ŠEBEK - 3:1
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    Zápas začal poměrně opatrně, Češi se ovšem brzy dostali do vedení. Švýcarsku se podařilo vyrovnat a hosté pak měli další šance, které už však zůstaly bez využití. Naopak se prosadil znovu český tým, který navíc po gólu do šatny odskočil svému soupeři na rozdíl dvou branek.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:48
    Marek Loskot si teď při zpětné přihrávce počínal trošku lehkovážně a vyslal do šance Švýcary. Stefan Tschannen vystřelil z první, Josef Karlík se ovšem stačil přesunout a přízemní ránu vytěsnil levým betonem!
     
    21:58
    Robin Malý sjížděl k mantinelu za pukem, za zády měl ale napadajícího soupeře. Český zadák zůstal po tvrdém střetu ležet na ploše a hra je přerušena.
     
    22:13
    Češi prohráli vhazování před švýcarskou svatyní, puk se ale přesto odrazil k Martinu Fialovi, který zůstal před brankovištěm úplně sám, pohotovou ranou ale hostující klec těsně minul.
     
    23:42
    V těchto momentech se z vlastnictví kotouče více radují Švýcaři. Proti nim ale stojí pozorná česká obrana, která zatím funguje na jedničku.
     
    24:29
    Hosté si s českou obranou teď příliš nevědí rady. Andreas Zehnder sice vystřelil od pravého hrazení, jeho pokus byl ale spíše z kategorie propagačních a Josef Karlík s ním neměl žádné problémy.
     
    25:34
    Český tým se soustředí na defenzivu, to ovšem neznamená, že by byl zalezlý před vlastní klecí. Mikuláš Zbořil aktivně napadal až na útočném levém kruhu a málem se dostal do šance.
     
    26:31
    Chvilka klidu pro český národní tým. Mužstvo v modrém se ujalo kotouče a kombinuje ve vlastním pásmu. Útočníci si už ovšem hledají své pozice na křídlech.
     
    27:48
    Po delší době musel jeden z brankářů zasahovat. Byl to Josef Karlík, který utěsnil místo u pravé tyče a vyrazil střelu Robina Reinmanna mimo hřiště.
     
    28:31
    Petr Kafka se schoval s kotoučem za vlastní bránu a pečlivě vybírá, komu ze svých najíždějících spoluhráčů adresuje přihrávku.
     
    29:15
    Petr Kafka na polovině hřiště zadovkou přenechal puk Mikuláši Zbořilovi, ten o něj ale při snaze vyhnout se bránícímu soupeři přišel.
     
    29:59
    Vyloučení v týmu Česko (Malý – 2 min, hákování).
     
    30:30
    Švýcarsko kombinovalo kolem českého brankoviště. Nakonec se po přihrávce přes šířku pásma puk dostal k Benjaminu Neukomovi, který trefil tyč!
     
    30:41
    Následně ose ovšem ujali kotouče Češi a Martin Fiala ujížděl sám na bránu! Po krátké kličce do bekhendu poslal gólmana k zemi, puk mezi jeho betony ale za brankovou čáru neprošel!
     
    31:20
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Di Santo – 2 min, nedovolené bránění brankáři).
     
    31:59
    Švýcaři čas ve třech proti třem strávili za vlastní bránou a teď se budou bránit v oslabení, jelikož Robin Malý opustil trestnou lavici.
     
    32:23
    Češi se okamžitě zmocnili kotouče a rozjeli přesilovkovou kombinaci. Na jejím konci stál Robin Malý, jehož tvrdou ránu z vrcholku levého kruhu zastavil Quentin Zürcher pravým betonem.
     
    32:54
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi přesilovou hru využívají a vedou o tři branky! Jakub Bernad pohledem oklamal soupeřovu obranu, aby našel u pravé tyče TOMÁŠE RUBEŠE, jenž dokázal přehodit brankářovy betony! Asistence: Jakub Bernad.
    32:54 RUBEŠ - 4:1
     
    34:33
    Střela Lukase Dietricha z pravé strany byla tečována českým obráncem, Josef Karlík ovšem dokázal zareagovat a pravým ramenem vyrazil puk nad bránu.
     
    35:32
    Petr Kafka si narazil kotouč o mantinel a pak předal puk Patrik Šebkovi. Ten už byl na pravém kruhu, ale nakonec se otočil zpátky a uklidnil hru.
     
    36:15
    Ken Häfliger dostal pas na spodek pravého kruhu, odkud vyslal nebezpečnou ránu. Josef Karlík ovšem znovu ukázal svůj postřeh a puk lapil do rukavice!
     
    37:16
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Hosté se ještě nevzdávají a snižují na rozdíl dvou branek! Puk se zpoza brány odrazil k levé tyči Karlíkovy klece, kde JULES STURNY jenom bekhendem plácl do kotouče, a ten skončil v síti. Bez asistence.
    37:16 STURNY - 4:2
     
    37:16
    Švýcaři si vybrali druhý oddechový čas, aby vymysleli taktiku, jak s Čechy srovnat krok.
     
    37:26
    Quentin Zürcher opouští brankoviště a Švýcarsko bude hrát v pěti proti čtyřem. Podaří se jim ještě snížit?
     
    38:31
    Hosté trpělivě kombinují a kotouč se dostal na levou stranu k Joelovi Küttelovi, jeho prudkou ránu ovšem Josef Karlík vytěsnil vyrážečkou.
     
    39:02
    Petr Kafka mohl přidat pojistku na české vítězství, z poloviny hřiště ale prázdnou bránu netrefil, protože jej Švýcarský obránce dokázal na poslední chvíli rozptýlit.
     
    39:43
    Švýcarům už mnoho času nezbývá. Jan Mosimann vystřelil z levého kruhu jen do betonu Josefa Karlíka a zdá se, že český tým svůj náskok již uhájí.
     
    Konec zápasu.
     
    Je to tak! Švýcarsku se podařilo tříbrankové manko sice o kousíček umazat, v závěru mu ale hra bez brankáře nepomohla, a Češi si tak připisují druhé vítězství. (17:18:33)

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 5. Kafka (Šebek), 11. Zbořil (Bernad), 20. Šebek (Loskot), 33. Rubeš (Bernad) – 9. Tschannen (Santo), 38. Sturny


    Česko: Karlík (Sedlář) – Šebek, Strýček, Zbořil, Malý, Kuťák, Cik, Chamrád – Kafka, Loskot, Rubeš, Bernad, Fiala, Šinágl, Vyoral
    Švýcarsko: Q. Zürcher (S. Zürcher) – Häfliger, Maier, Hungerbühler, Mosimann, Küttel, Di Biase, Dietrich – Zehnder, Reinmann, Neukom, Sturny, Tschannen, Hunziker, Di Santo
    thejrc.org