Liberec – Bohemians 1905 1:1 (kon.) | Zlín – Teplice 1:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Opava 6:1 (kon.)
Slavia – Jablonec 0:2 (kon.)
konec
FK Mladá Boleslav
6:1 (3:1)
Slezský FC Opava
Sobota 18.08.2018, 17:00 • Adidas Aréna, Mladá Boleslav • FORTUNA:LIGA • 5. kolo
Předzápasové kurzy
    67. Tomáš LADRA - 6:1
     
    67
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Opavská defenziva je zralá na ručník, tohle už je opravdový debakl. Domácí se vydali do dalšího rychlého brejku, Komličenko si počkal na z druhé vlny si nabíhajícího TOMÁŠE LADRU, jenž se díky rychlé kličce zbavil svého strážce a přízemní ranou ke vzdálenější tyči překonal Fendricha.
    58. Nikolaj KOMLIČENKO - 5:1
     
    58
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Troufám si tvrdit, že o vítězi dnešního duelu je už dvaatřicet minut před koncem základní hrací doby rozhodnuto. Pokutový kop si na starost vzal NIKOLAJ KOMLIČENKO, jenž prudkou ranou k tyči nedal Fendrchovi šanci, a zkompletoval tak hattrick!
    53. Ladislav TAKÁCS - 4:1
     
    53
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Domácí krátce po začátku druhého poločasu přidávají čtvrtou branku a už nyní můžeme říci, že o vítězství je dnes připraví už jen malý fotbalový zázrak. Po Kerestešově rohu vznikl na zadní tyči pořádný závar, ve kterém se nejrychleji zorientoval LADISLAV TAKÁCS a nadvakrát uklidil míč do sítě.
    44. Ladislav TAKÁCS - 3:1
     
    44
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Opavští právě pocítili, že fotbal někdy může být opravdu krutý. Poté, co v poslední čtvrthodince ovládali hru, totiž nezvládli ubránit ojedinělý útok svého soupeře a potřetí inkasují. Komličenko si vyměnil míč s Konatém a poté vyslal tvrdou přízemní střelou, kterou vyrazil Fendrich jen do míst, kde se pohyboval LADISLAV TAKÁCS a ten už se se dorážky nemohl zmýlit.
    26. Matěj HELEBRAND - 2:1
     
    26
    Opava právě vstřelila branku!
    Dvoubrankové vedení boleslavské fotbalisty lehce ukolébalo, opavský nápor z posledních minut vyústil ve snížení na rozdíl jediného gólu. Celá situace se narodila po rohovém kopu, když jeden z bránících hráčů domácího celku neuhlídal MATĚJE HELEBRANDA, jenž v pádu propasíroval míč za Šedova záda.
    21. Nikolaj KOMLIČENKO - 2:0
     
    21
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Obrana Opavy zatím nepodává optimální výkon a Boleslavští toho využívají už podruhé. Takács předskočil statického Schaffartzika, poté zachoval chladnou hlavu a povedeným pasem vyslal kupředu NIKOLAJE KOMLIČENKA, který i druhý vzájemný souboj s brankářem Fendrichem zvládl na jedničku.
    2. Nikolaj KOMLIČENKO - 1:0
     
    2
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Posléze se kupředu poprvé v tomto utkání vydali domácí fotbalisté a hned se dokázali prosadit, lepší vstup do utkání si Mladá Boleslav asi nemohla přát. Po chybě jednoho z hráčů Opavy se domácí ve třech vrhli kupředu, nakonec to byl Diviš, kdo vyzval ke skórování osamoceného Ladru. Jeho pokus stačil Fendrich vyrazit pouze k dobíhajícímu NIKOLAJI KOMLIČENKOVI, jenž už měl snadnou práci.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 2. Komličenko, 21. Komličenko (Takács), 44. Takács, 53. Takács, 58. Komličenko (pen.), 67. Ladra (Komličenko) – 26. Helebrand (Zapalač)

    Karty:   71. Schaffartzik (OPA)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 10:7. Střely mimo: 5:3. Rohy: 7:7.
    FK Mladá Boleslav: Šeda – Pauschek, Král, Chaluš, Keresteš – Hůlka (C) (73. Kateřiňák), Takács – Konaté, Ladra, Jaroslav Diviš (65. Přikryl) – Komličenko (80. Mareš).
    Náhradníci: Kamenár – Kateřiňák, Hubínek, Přikryl, Mareš, Valenta, Křapka.

    Slezský FC Opava: Fendrich – Hrabina, Svozil (52. Smola), Helebrand – Jursa, Radić, Kuzmanović (C), Schaffartzik, Zapalač (82. Janetzký) – Jurečka (69. Řezníček), Puškáč.
    Náhradníci: Šrom – Simerský, Řezníček, Zavadil, Smola, Janetzký, Juřena.

    Rozhodčí: Petr Ardeleanu – Jakub Hrabovský, Petr Vít

    Diváci: 3100
    thejrc.org