Nominační tisková konference reprezentace U21 (kon.) | Nominační tisková konference fotbalové repre (kon.)
konec
Nominační tisková konference reprezentace U21

Úterý 28.08.2018, 11:00Tiskové konference
     
    11:22
    Trenér reprezentace do 21 let Vítězslav Lavička tedy odůvodnil svou nominaci dvaceti fotbalistů, kteří se zapojí do zářijové kvalifikace. V něm čeká jeho svěřence nejprve duel v San Marinu a následně se v Jablonci postaví Řecku. (11:22:42)
     
    11:21
    Tisková konference právě skončila.
     
    11:20
    Lavička: Vyrovnanost výkon a střelecká produktivita jsou věci, které nás trápí v průběhu kvalifikace. Pevně věřím, že kluci ukáží dobrý výkon a lepší střeleckou efektivitu.
     
    11:16
    Lavička: Vaníček je hodně talentovaný hráč, který si vybudoval pevné místo v klubu a buduje si pozici i v reprezentaci pro nadcházející cyklus.
     
    11:15
    Lavička o Matěj: Vrací se do herní praxe po dlouhé době. Na ostrovech se mu moc nedařilo, a proto se rozhodl hostovat v Serii B v Brescii. Tam začal hrát, a proto jsme se rozhodli mu dát šanci.
     
    11:14
    Lavička o Královi: Zprávy mám takové, že Alex odjel před týdnem do Bordeaux, kde se jednalo o jeho smlouvě. Bohužel ve stejné době byl v tamějším týmu odvolán trenér a to mu zkomplikovalo situaci.
     
    11:13
    Lavička: Každý zápas pro nás je utkáním o naději. Situace v tabulce nám velí, že pokud chceme pomýšlet na baráž, tak musíme vyhrát všechny zápasy a naši konkurenti zaváhají. Jsme si vědomi toho, že plný bodový počet nám nemusí stačit na postup.
     
    11:11
    Lavička: Michal Sáček je podobný případ s tím rozdílem, že vždy dostřídává, ale nehraje plných 90 minut.
     
    11:09
    Lavička: Jiří Kulhánek se dostal do situace, že vypadl ze sestavy v týmu. Hodně nás mrzí jeho nenominování, protože je to náš kapitán, ale zkrátka nemá herní praxi.
     
    11:09
    Lavička: Výkony Honzy Matouška byly na začátku sezony hodně výrazné. Nepopírám, že jsme jeho výkony neprobírali s trenérem A-týmu Karlem Jarolímem a dopadlo to tak, že půjde do 21.
     
    11:07
    Sionko: Malá komplikace je u Honzy Matouška, který v úterý den před zápasem má dělat opravnou maturitní zkoušku. Děláme vše pro to, zda by se nedala maturita odložit, ale pravděpodobně se k nám připojí až po zápase se San Marinem.
     
    11:06
    Lavička: "Máme několik hráčů, kteří jsou dlouhodobě zraněni. A to jsme museli brát v potaz.
     
    11:06
    Lavička k nominace: "Její formát jsme zachovali jako obvykle. Pozvali jsme dvacet hráčů – sedmnáct do pole a tři gólmany. Jsou tam nová jména, která na sebe upozornila v poslední době. Mám na mysli hráče z Příbrami.
     
    11:05
    Sionko: Víme, že 22 bodů nám ani nemusí stačit na postup do baráže o EURO. Do San Marina odlétáme v úterý, ve středu hrajeme. Je to na rychlo, ale o to více budeme mít času připravit se na Řecko.
     
    11:04
    Sionko: Čekají nás dva zápasy. Pro nás je klíčový ten druhý s Řeckem. Nejsme úplně v nejlepší situaci. V posledních čtyřech zápasech potřebujeme získat plný počet bodů a k tomu klopýtnutí Řecka nebo Chorvatska.
     
    11:03
    Účastnící jsou hlavní trenér Vítězslav Lavička a manažer týmu Libor Sionko.
     
    11:02
    Tisková konference právě začala.
     
    Nominace

    Brankáři:

    Jindřich Staněk (Č. Budějovice)
    Jan Stejskal (Hradec Králové)
    Vojtěch Vorel (FK Senica/SVK)

    Obránci:

    Matěj Helešic (Č: Budějovice)
    Alex Král (Teplice)
    David Lischka (Jablonec)
    Aleš Matějů (Brescia Calcio/ITA)
    Ladislav Takács (Mladá Boleslav)
    Tomáš Wiesner (Sparta)

    Záložníci:

    Filip Hašek (Bohemians)
    Jiří Kulhánek (Sparta)
    Roman Květ (Příbram)
    Roman Macek (Juventus Turín/ITA)
    Jan Matoušek (Příbram)
    Michal Sáček (Sparta)
    Lukáš Sadílek (Slovácko)
    Antonín Vaníček (Bohemians)

    Útočníci:

    Tomáš Ladra (Mladá Boleslav)
    Matěj Pulkrab (Sparta)
    Tomáš Zajíc (Slovácko)
     
    S jakou sestavou vyrukuje Vítězslav Lavička na San Marino a Řecko se všichni dozví po jedenácté hodině, kdy začíná tiskové konference k zářijové části kvalifikace.
     
    V září totiž čeká svěřence Vítězslava Lavičky nejprve duel se San Marinem, který by měli bez problémů zvládnout a následně je čeká zřejmě klíčový zápas celé kvalifikace doma s Řeckem, které musí porazit co nejvyšším rozdílem branek – nejlépe o tři a více gólů, aby Češi mohli pomýšlet alespoň na baráž.

    Ondřej Jícha

    bahis siteleri