Nominační tisková konference reprezentace U21 (kon.) | Nominační tisková konference fotbalové repre (kon.)
konec
Nominační tisková konference fotbalové reprezentace

Úterý 28.08.2018, 12:00Tiskové konference
     
    12:43
    Trenér Karel Jarolím odtajnil jména, se kterými vstoupí do Ligy národů a přípravného zápasu s Ruskem. Určitě ji bude ještě doplňovat, protože v nominaci je prostor ještě pro dva hráče. Navíc původně nominovaný Antonín Barák zřejmě kvůli svalovému zranění z nominace vypadne. (12:43:03)
     
    12:41
    Oficiální části tiskové konference právě skončila.
     
    12:40
    Situace ohledně Baráka: "Jedná se o svalové zranění, které si přihodil před zápasem. V pondělí šel na vyšetření. Požádali jsme o lékařskou zprávu, abychom věděli, jak vážné jeho zranění je," komentoval Šeterle.
     
    12:36
    Téma brankářské jedničky: "Všichni tři jsou výborní gólmani. Pro Vaclíka je dobře, že opustil Basilej. Španělská liga je kvalitně jinde a hodně ho prověří."
     
    12:35
    Jarolím ohledně volby kapitána: "Zatím nevím, komu svěříme pásku, ale i s tímhle problémem si poradíme."
     
    12:33
    Jarolím ohledně Daridy: "Mluvili jsme s ním v sobotu v Berlíně. Podstoupil magnetickou rezonanci, ale ještě není ve stavu, kdy by mohl běhat. Zatím není způsobilý ani k tomuhle.
     
    12:32
    Jarolím ohledně Ukrajiny: V poslední kvalifikaci bojovala do poslední chvíle s Chorvatskem o postup, takže síla tohoto týmu je jasná.
     
    12:31
    Jarolím ohledně Ukrajiny: "Viděli jsme ji v osmi až deseti zápasech po sobě. Mužstvo má pohromadě, velmi silný střed pole. Dobře organizovaný tým, který má nebezpečné protiútoky.
     
    12:30
    Jarolím ohledně doplnění nominace: "Alternativu na stopery máme, ale budeme uvažovat spíše o křídelním hráči nebo útočníkovi."
     
    12:28
    Jarolím o Schickovi. "Nějaké informace jsem měl. V Římě to má těžké. AS navíc udělalo hodně nákupů. V posledním utkání nastoupil na posledních dvacet minut a dostal se do nebezpečné situace. Potřeboval by se chytit střelecky, což by mu pomohlo k upevnění pozice.
     
    12:27
    Jarolím o Krmenčíkovi: "Že střílí góly nás těší. Jenom doufám, že si je nevystřílel všechny v klubu, ale přenese si je i do národního týmu.
     
    12:26
    Jarolím o Dočkalovi: "Hraje ještě v neděli v půd druhé našeho času. Z Philadelphie přiletí tak, aby byl v Česku ještě během pondělí. Uvidíme, snad se v letadle prospí.
     
    12:25
    Jarolím ohledně hráčů ze Sparty. "Mrzí mě, že tam hrají cizinci. Dříve byla nominace postavená na hráčích z tohoto klubu, a když se na ní teď člověk podívá, tak je to spíš příprava rumunského národního týmu.
     
    12:23
    Jarolím o Matouškovi. "Vyletěl jako kometa. Bylo by smutné, kdybychom si ho nevšimli. Reprezentaci do 21 let ale čekají klíčové duely a proto jsme se rozhodli ho ponechat tam. Stejně tak i Lischku.
     
    12:22
    Jarolím o středu pole: "Je tam hodně zranění. Vypadli Darida i Barák. Bořek Dočkal má určitá čísla v MLS. Mluvil jsem s ním osobně a těší se, že se objeví v reprezentaci po roční pauze a věřím, že nám pomůže k tomu, abychom uhráli dobré výsledky.
     
    12:20
    Jarolím ohledně cílů reprezentace: "Bylo by smutné, kdybychom si kladli nižší cíle. Chceme uspět. V úvodu pan Šeterle jasně řekl, co znamená skončit na určitém místě. Pro nás i hráče je tenhle systém určitě lepší a motivací pro všechny. Budeme chtít uspět jak v Lize národů – odehrát dobré zápasy, tak následně i v kvalifikace na mistrovství Evropy.
     
    12:18
    Jarolím ohledně nenominování Vydry: "Jeho pozice u nás je pořád stejná. V kontaktu spolu jsme. Je to jenom o tom, aby se dostal do základní sestavy a nastupoval co nejpravidelněji. Budeme ho sledovat stejně jako ostatní hráče.
     
    12:17
    Jarolím ohledně Petráka: "Podílel se na postupu Norimberku a hraje ve velmi slušné formě. Byli jsme se na něm osobně podívat a zápas mu vyšel skvěle. Navíc je výborná alternativa do sestavy.
     
    12:16
    Nominace reprezentačního týmu

    Brankáři

    Tomáš Koubek
    Jiří Pavlenka
    Tomáš Vaclík

    Obránci

    Jan Bořil
    Jakub Brabec
    Vladimír Coufal
    Theo Gebre Selassie
    Pavel KAdeřábek
    Tomáš Kalas
    Filip Novák
    Radim Řezník

    Záložníci:

    Antonín Barák
    Bořek Dočkal
    Tomáš Hořava
    Josef Hušbauer
    Jakub Jankto
    Jan Kopic
    Ondřej Petrák
    Tomáš Souček
    Jan Sýkora

    Útočníci:
    Michael Krmenčík
    Patrik Schick
     
    12:13
    Program reprezentace

    6. září – Česko Ukrajina – LN
    10. září – Rusko – Česko – PÚ

    13. října – Slovensko – Česko – LN
    16. října – Ukrajina – Česko – LN

    15. listopadu – Polsko – Česko – PÚ
    19. listopadu – Česko – Slovensko – LN

    Ondřej Jícha

    bahis siteleri