Jekatěrinburg – HC Slovan 3:2 (po pr.) | Magnitogorsk – CSKA Moskva 1:2 (kon.) | Čerepovec – Omsk 1:4 (kon.)
Jaroslavl – Ufa 4:2 (kon.) | Dynamo Moskva – Novosibirsk 6:3 (kon.)
konec
Dynamo Moskva
6:3 (1:2, 4:1, 1:0)
HC Sibir Novosibirsk
Čtvrtek 06.09.2018, 18:30 • Megasport Arena (Moskva) • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! KHL je opět v plném proudu, my budeme společně sledovat souboj mezi Dynamo Moskva a HK Sibir Novosibirsk.
     
    Dynamo Moskva

    Hokejisté Dynama Moskva se v uplynulém ročníku umístili na deváté pozici západní konference, tedy jedinou příčku od vyřazovacích bojů. Moskevský celek ztrácel na případné play-off pouze tři body, tento cíl bude chtít splnit alespoň v letošní sezóně. Dynamo má za sebou úvodní dva zápasy, avšak oba skončily porážkou. Nejprve si domácí celek dnešního utkání zkusil první domácí utkání v rámci letošního ročníku, v duelu s Ufou nakonec prohrál v prodloužení poměrem 2:3. I posléze se Dynamo představilo v roli hostitele zápasu, tentokráte ale jasně prohrálo s Omskem, který si domů odvezl výsledek 5:1.
     
    HK Sibir Novosibirsk

    Na opačné straně se nachází Novosibirsk, který si v loňské sezóně počínal tak trochu podobně. Sibir sice hrál opačnou konferenci, nicméně rovněž skončil na první pozici, která nezaručuje vyřazovací boje. Rozhodlo o tom poslední utkání, které Novosibirsk nezvládl, neboť na vlastním ledě prohrál s Čeljabinskem. Hostující tým dnešního utkání rovněž neprožívá povedený vstup do letošní sezóny, v prvním zápase totiž prohrál s Čerepovcem poměrem 3:2. Druhé utkání mělo o dost jasnější průběh, neboť Jaroslavl nastřílela svému soupeři hned pět branek.
     
    Československá stopa v utkání

    Dnešní utkání se nezúčastní žádný český ani slovenský hokejista.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Dynamo Moskva: Bočarov (Jerjomenko) – Koivisto, Hietanen (A), I. Nikulin (C), Pribylskij, J. Zajcev, D. Višněvskij, Menšikov – Afinogenov, Šipačov (A), Kagarlickij – Tarasov, Mozer, Brjukvin – Alexejev, Zackrisson, Indrašis – Igumnov, Pankratov, Zlobin.

    HK Sibir Novosibirsk: D. Taylor (Krasikov) – Morozov, Savčenko, Demidov, Piganovič (A), Naumov, Ignatovič, D. Lukin, K. Alexejev (C) – Bertrand, Emmerton, J. Peltola (A) – Lisin, Dugin, Junttila – Michajlov, Šarov, Barbašev – Zyrjanov, Pešechonov, Pervušin.

    Rozhodčí: Beljajev, Judakov – Kuprijanov, Stroganov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:21
    Úvodní vhazování dopadlo lépe pro domácí, kteří okamžitě kombinovali ve vlastním pásmu. Posléze Afinogenov nahodil kotouč do útočné třetiny.
     
    01:11
    Na druhé straně to směrem dopředu zkoušel Emmerton, který se ale neprohnal přes Hietanena. Na led zamířily druhé formace obou celků.
     
    01:49
    Sibir právě vstřelil branku!
    Tak to bylo hodně rychlé! Barbašev kroužil u levého kruhu, odkud předal puk na modrou čáru, kde se nacházel Lukin. Do prudké rány ještě strčil hokejku NIKITA MICHAJLOV, od které se puk odrazil až za překvapeného Bočarova.
    Asistence: Sergej Barbašev, Dmitrij Lukin.
    01:49 Nikita MICHAJLOV - 0:1
     
    02:17
    Tentokráte se vhazovalo v domácí třetině, kde se puku ujal Indrašis, jenž si ale za brankou soupeře neporozuměl s Alexejevem.
     
    03:33
    S pukem si zahrál také hostující brankář Taylor, který zbytečně situaci nekomplikoval, naopak vyhodil puk podél zadního mantinelu.
     
    04:07
    Bertrand si to namířil po pravém křídle, kde ale neměl potřebnou podporu svých spoluhráčů. Nyní to pro změnu zkouší první formace Dynama.
     
    05:01
    Demidov si zcela neohroženým způsobem nabruslil až mezi kruhy, odkud střelou příklepem orazítkoval pouze zadní mantinel.
     
    06:45
    Naumov si vybral na pravém křídle rozjetého kapitána Alexejeva, který opět pouze nahazoval za bránu. Tam byl jako první u kotouče Tarasov.
     
    07:29
    Hodně pohotovu střelou to z větší vzdálenosti zkoušel Bertrand, francouzský útočník ale zamířil hruba metr vedle vzdálenější tyče.
     
    08:15
    První formace Dynama dlouho kroužila v útočném pásmu, střely jsme se nakonec nedočkali. Sibir vyváží puk do středního pásma.
     
    09:27
    Až nyní se Novosibirsk nestačil vrátit, čehož se pokoušel využít Kagarlickij, jehož rána mířila úplně vedle. Posléze ještě zkoušel své štěstí Koivisto.
     
    09:55
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Vitalij Menšikov – 2 min., naražení zezadu).
     
    10:10
    Nikulin si všiml před branou zcela osamoceného Višněvskiho, který ale před brankářem promáchl. Dynamo se konečně začíná osmělovat.
     
    10:47
    Novosibirsk dlouho operoval v nebezpečném prostoru, nakonec to od modré čáry zkoušel Savčenko, jehož rána nebyla přesná.
     
    11:13
    Posléze se neujal ani tvrdý projektil od Morozova, domácí čtveřice následně vyhodila až za branku soupeře. Sibir rozjíždí další akci zpoza vlastní svatyně.
     
    11:37
    Sibir právě vstřelil branku!
    Hosté se přeci jenom prosazují, tlak to byl opravdu velký! Lisin předal lépe postavenému Duginovi, který si ještě před brankou vybral OLEGA PIGANOVIČE. Šťastný odraz puku mu přihrál touš přímo na hokejku, načež přesně zamířil za záda Bočarova.
    Asistence: Egor Dugin, Enver Lisin.
    11:37 Oleg PIGANOVIČ - 0:2
     
    12:12
    Dynamo to bude mít po zbytek zápasu hodně složité. Prohrává totiž už o dvě branky, nicméně do konce utkání zbývá dostatek času.
     
    13:42
    Šipačov uspěl na buly v útočné třetině, následně ho ale snadným způsobem odzbrojil jeden z protihráčů. Sibir vyhodil puk přes všechny čáry.
     
    14:16
    Emmerton napadal rozehrávku soupeře až u jejich vlastní branky, Šipačov se tak musel vrátit až za Bočarova. Sibir výborně pokrývá útočnou třetinu.
     
    15:33
    Mozerovi se podařilo poslat puk do útočné třetiny, kde se jeho spoluhráči ale nedorozuměli. Na opačné straně se o nahození na bránu postaral Morozov.
     
    15:59
    Vyloučení v týmu HK Sibir Novosibirsk (Dmitrij Lukin – 2 min., sekání).
     
    16:15
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Také domácí využívají přesilovou hru! Hosté sice v samotném úvodu vyhodili puk do bezpečnějšího prostoru, posléze ale soupeř podnikl útok po levém křídle, který táhl Kagarlickij, jehož přihrávku přetavil v úspěšnou teč VADIM ŠIPAČOV.
    Asistence: Dmitrij Kagarlickij, Juuso Hietanen.
    16:15 Vadim ŠIPAČOV - 1:2
     
    17:33
    Novosibirsk se okamžitě dostal s toušem do útočné třetiny, Ignatovič ale vyhnal své kolegy za modrou čáru. Posléze se Dynamo prezentovalo icingem.
     
    18:39
    Nepovedenou rozehrávku zachytil Bertrand, který pelášil s kolegou na poslední dva obránce. Francouz do vzal na sebe, Bočarov si ale skulinku mezi nohama pohlídal.
     
    19:24
    Jeden z domácích byl nyní nešťastně trefen pukem do obličeje, nic vážnějšího z toho ale nebylo. Střílená přihrávka od Emmertona nenašla kolegy.
     
    19:42
    Domácí Brjukvin uháněl sám na bránu, jenomže trefil pouze beton brankáře. Ani soupeř neuspěl se velice nadějný protiútokem, který dost možná skončil na horní konstrukci.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou první třetinu, která nám nabídla hned tři branky. Mnohem lepší vstup do tohoto zápasu zaznamenali hokejisté Novosibirsku, kteří se dostali do dvoubrankového vedení. Dynamo si rovněž zahrálo první přesilovku, díky které zkorigovali nepříznivý stav. Mimo jiné sledujeme hokej plný nepřesností, oba celky hrají vyrovnanou partii.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:03
    Úvodní vhazování druhé periody lépe zvládli hokejisté Dynama. Konkrétněji to byl Šipačov, jenž posléze přihrál za sebou postavenému Koivistovi.
     
    21:22
    První formace Sibiru se pokoušela vydolovat puk u mantinelu, Morozov si ale nepřišel na přesilu protihráčů. Moskva vyvezla kotouč do bezpečí.
     
    21:57
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Dmitrij Višněvskij – 2 min., nedovolené bránění).
     
    22:01
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Ilja Nikulin – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    22:06
    Nyní měli domácí nadějné přečíslení, které vzal sám na sebe Mozer. Přízemní rána nebyla vůbec přesná, tohle mohlo Dynamo vyřešit daleko lépe.
     
    22:33
    Novosibirsk hraje dvojnásobnou přesilovou hru, zatím se ale nedostal k ničemu nebezpečnému. Dynamo se ale nedokázalo osvobodit.
     
    23:14
    Savčenko si od pravého kruhu nepřišel na brankáře, posléze to zkoušel Bertrand, který pro změnu mířil do mantinelu. Dynamo konečně vyhodilo.
     
    23:45
    Šarov se dostal zpět do útočné třetiny, kde se dostal do operativní pozice. Nakonec dostal nabito Bertrand, který trefil pouze protihráče.
     
    23:58
    Sibir právě vstřelil branku!
    Hosté to přeci jenom dokázali! Nabito dostal hostující Piganovič, kterému se ale zakončit vůbec nepodařilo. Puk se ale šťastně odrazil k vedle stojícímu ALEXANDRU ŠAROVOVI, který už propálil Bočarova.
    Asistence: Oleg Piganovič, Enver Lisin.
    23:58 Alexander ŠAROV - 1:3
     
    24:38
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    To je ta správná odpověď, už je to opět pouze o jednu branku! Obrana Novosibirsku si opět nepočínala vůbec dobře, do přečíslení se dostal soupeř, který to využil náramným způsobem. MIKS INDRAŠIŠ vzal akci sám na sebe, přesnou střelou do levého rohu překonal Taylora.
    Asistence: Ilja Nikulin, Andrej Pribylskij.
    24:38 Miks INDRAŠIS - 2:3
     
    25:21
    Dynamo se dožadovalo odpískání nedovoleného zákroku, hlavní sudí ale nechal pokračovat ve hře. K zakončení se málem dostal Šipačov.
     
    25:37
    Vyloučení v týmu HK Sibir Novosibirsk (Nikita Michajlov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    26:12
    Hodně dlouhá kombinace nakonec přinesla střelecký pokus od Šipačova, který ale z mezikruží nepřekonal Taylora. Hietanen ale neudržel puk před modrou čárou.
     
    26:40
    Sibir si opět nepohlídal rychlé protihráče, tentokráte se do úniku dostal Afinogenov, jehož kostrbatá rána skončila vedle vzdálenější konstrukce.
     
    27:12
    Prudký projektil od Nikulina vyletěl hodně vysoko do vzduchu, i tak se k němu dostali jako první hráči Moskvy. Přesilová hra bude brzo u konce.
     
    27:56
    Vyloučení v týmu HK Sibir Novosibirsk (Maxim Ignatovič – 2 min., krosček).
     
    28:28
    Hietanen v těžké pozici zvolil přihrávku podél mantinelu, která našla volného Kagarlickije. Dynamo v tuto chvíli svírá svého soupeře.
     
    28:40
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Vyrovnávací branka je na světě! Před brankou se strhla obrovská mela hráčů, ve které se nejlépe zorientoval JUUSO HIETANEN, který si našel volný kotouč, který bez problémů zasunul za ležícího Taylora.
    Asistence: Daniil Tarasov.
    28:40 Juuso HIETANEN - 3:3
     
    29:11
    Dynamo je v posledních vteřinách výrazně aktivnější, k čemuž nepomohly také přesilové hry. Další akci zakládá forvard Tarasov.
     
    29:46
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Domácí otáčejí stav na svojí vlastní stranu! Šipačov přiťukl vedle stojícímu ILJOVI NIKULINOVI, jehož pumelenice od modré čáry skončila za Taylorem. Novosibirsk absolutně nezvládá druhou třetinu, tohle je třetí branka v krátkém časovém sledu.
    Asistence. Vadim Šipačov.
    29:46 Ilja NIKULIN - 4:3
     
    31:22
    Zajcev pouze protečoval puk do útočného pásma, načež šla jeho formace střídat. Opět je ale pískáno, Dynamo si nepohlídalo ofsajdové postavení.
     
    32:03
    Zyrjanov se zkoušel individuálním způsobem proháčkovat až do zakončení, nakonec ho ale zastavila hokejka posledního obránce.
     
    32:25
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Dmitrij Višněvskij – 2 min., podrážení).
     
    33:36
    Dynamo zatím nemá s touto přesilovou hrou větší potíže, Nikulin nadvakrát dokázal vyhodit puk do středního pásma. Sibir zakládá další útočný výpad.
     
    34:12
    Dynamo zahrozilo ve vlastním oslabení! Šipačov našel pod sebou volného Tarasova, který z lukrativní pozice zamířil pouze do mantinelu.
     
    34:55
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Patrik Zackrisson – 2 min., vysoká hůl).
     
    35:16
    Nyní se vhazovalo kousek za modrou čárou, Dugin naprosto jednoduše vyhrál vhazování, po kterém se jeho spoluhráči usadili před brankou soupeře.
     
    36:23
    Višněvskij byl v rychlostním souboji pomalejší, což hrálo do karet první formaci Novosibirsku. Bertrandovi se ale nepodařila žabička na Emmertona.
     
    37:26
    Demidov měl plné ruce práce s napadajícím Mozerem, který se nakonec k puku vůbec nedostal. Už delší dobu čekáme na něco kloudnějšího.
     
    37:30
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Hosté jsou na ručník, druhá třetina jim vůbec nevychází! Koivisto měl před sebou hodně prostoru, což využil ke střílené nahrávce na branku soupeře. Do dráhy letu puku ještě strčil hůl MAXIM AFINOGENOV, načež na změnu směru nestačil Taylor reagovat.
    37:30 Maxim AFINOGENOV - 5:3
     
    38:22
    Tohle bude pro hostující celek velký oříšek. Nyní totiž prohrává o dvě branky, do konce zápasu zbývá něco málo přes dvacet minut.
     
    38:22
    Vyloučení v týmu HK Sibir Novosibirsk (Maxim Ignatovič – 2 min., nedovolené bránění).
     
    39:13
    Dynamu se tato přesilová hra zatím příliš nedaří, stále sledujeme dlouhou práci s pukem. Ten má v tuto chvíli na hokejce Koivisto.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Máme za sebou také druhou třetinu, ve které jsme dokonce viděli hned čtyři branky. V samotném úvodu si Sibir vzal dvoubrankové vedení zpět, avšak to bylo z jeho strany naprosto vše. Iniciativu převzalo Dynamo, které během několika minut otočilo nepříznivý výsledek ve vlastní prospěch a v tuto chvíli vede už 5:3. Poslední třetina bude jistě zajímavá, Sibir bude muset výrazně zabrat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:11
    Do třetí třetiny vstupují lépe hráči Dynama, kteří ještě budou dohrávat krátkou přesilovou hru. Domácí se okamžitě nastěhovali před Taylora.
     
    41:08
    Před branku si sjel Tarasov, který mohl zužitkovat famózní přihrávku v podání Afinogenova. Proti byl kanadský strážce tyčí jménem Taylor.
     
    42:21
    Indrašis se snažil došťourat kotouč za dezorientovaného brankáře, nakonec se mu to nepovedlo ani natřikrát. Posléze se domácí dopustili icingu.
     
    43:18
    Hodně tvrdým zákrokem si nyní pomohl Naumov, který ramenem poslal k zemi protihráče. Tento zákrok ale zůstane bez vyloučení.
     
    44:15
    Rozehrávka v podání Šipačova nebyla zrovna nejpřesnější, icing z toho ale nebyl. Zakázaným uvolněním se pro změnu provinil Sibir Novosibirsk.
     
    45:03
    Vyloučení v týmu HK Sibir Novosibirsk (Cory Emmerton – 2 min., sevření puku rukou).
     
    45:54
    Koivisto měl co dělat, aby ještě zachytil puk přdd modrou čárou. Posléze se finský obránce sám dostal ke střele, kterou se štěstím Taylor zneškodnil.
     
    46:00
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Domácí trestají prostřednictvím další přesilové hry! Šipačov tak dlouho operoval za brankou, až si počkal, než se mu uvolní cestička na hůl DANIILA TARASOVA, který z jedničky propálil Taylora.
    Asistence: Vadim Šipačov, Dmitrij Kagarlickij.
    46:00 Daniil TARASOV - 6:3
     
    46:56
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Vitalij Menšikov – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HK Sibir Novosibirsk (Sergej Barbašev – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HK Sibir Novosibirsk (Vladislav Naumov – 2 min., hrubost).
     
    47:05
    Tarasov pouze nahodil kotouč za branku, kde byl nejrychleji domácí Morozov. Peltola se následně pokusil najít hůl Bertranda, což se nepodařilo.
     
    47:36
    Vyloučení v týmu HK Sibir Novosibirsk (Cory Emmerton – 2 min., hákování).
     
    48:12
    Domácí pochopitelně sevřeli svého soupeře v jeho vlastní třetině, rána v podání Kagarlickije byla sražena. Hosté se ale nemohou osvobodit.
     
    49:03
    Nakonec si Taylor přeci jenom připsal vážnější zákrok, stalo se tak po střele Afinogenova, který namířil puk přímo do rukavice kanadského brankáře.
     
    50:10
    Předchozí přesilová hra domácího celku byla hodně povedená. Mnohdy Sibir zachránila pořádná dávka štěstěny, stav je tak stále 6:3 pro Dynamo.
     
    51:32
    Bertrand to zkusil individuálním průnikem až do útočného pásma, kde ale narazil na hlouček protihráčů. Navíc jeho kolegové odjeli na střídačku.
     
    52:13
    Šarov si narazil s Barbaševem, nicméně ani to nepomohlo ke kloudnější akci Novosibirsku. Na druhou stranu spěchá favorit tohoto zápasu.
     
    53:31
    Zdálo se, že si jeden z domácích pomohl nedovoleným zákrokem, nakonec se ale nepískalo. Mezitím obě formace naskočily zpět na střídačku.
     
    54:15
    Alexejev se rychlostně dostal přes protihráče, následná rána od modré čáry v podání Tarasova nebyla přesná. Sibir čeká na příchod třetí formace.
     
    55:33
    Michajlov příliš dlouho kroužil v oblasti pravého kruhu, riskantní přihávka pak trefila nohu Mozera. V posledních vteřinách nesledujeme zrovna pohledné utkání.
     
    55:50
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Maxim Afinogenov – 2 min., hákování).
     
    56:31
    Dynamo hned z kraje oslabení vyhodilo kotouč přes všechny čáry, soupeř se ale hodně rychle dostal zpět před brankáře Bočarova.
     
    57:12
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Miks Indrašis – 2 min., sekání).
     
    57:12
    Ruský brankář nakonec musel krýt střelu z ostrého úhlu, jeho kolegové následně zažehnali nebezpečí odpalem za hostující svatyni.
     
    57:52
    Dynamo v pohodě přečkalo dvojnásobnou přesilovou hru soupeře, ten se ke střele vůbec nedostal. Stále je tu přesilová hra pět na čtyři.
     
    58:12
    Až nyní musel Bočarov k zemi, neboť si pro puk sjel Lukin, jehož dělovka zaplula do výstroje brankáře. Vhazovat se bude po Bočarovově pravici.
     
    59:08
    Peltola dostal žabičku přímo na hůl, jeho rána ale trefila pouze hokejku protihráče. Zdá se, že Novosibirsk nezkoriguje nepříznivý výsledek.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec nabídlo hned devět branek, přičemž hned šest z nich vstřelilo Dynamo Moskva. S domácím celkem to ale nevypadalo vůbec dobře, neboť z kraje druhé třetiny prohrával už 1:3. Výborná desetiminutovka ale skóre otočila, Dynamo nakonec svého soupeře porazilo poměrem 6:3. Velký vliv na tom měly také přesilové hry, ze kterých domácí vstřelili polovinu branek.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku – 39:23.
    Zblokované střely – 13:13.
    Vyloučení – 8:8.
    Využití přesilovek 3/8 – 2/8.
    Vhazování – 36:33. (21:05:27)

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 17. Šipačov (Kagarlickij, Hietanen), 25. Indrašis (Pribylskij, I. Nikulin), 29. Hietanen (Tarasov), 30. I. Nikulin (Šipačov), 38. Afinogenov (Koivisto), 46. Tarasov (Šipačov, Kagarlickij) – 2. Michajlov (D. Lukin, Barbašev), 12. Piganovič (Dugin, Lisin), 24. Šarov (Lisin, Piganovič)


    Dynamo Moskva: Bočarov (Jerjomenko) – Koivisto, Hietanen (A), I. Nikulin (C), Pribylskij, J. Zajcev, D. Višněvskij, Menšikov – Afinogenov, Šipačov (A), Kagarlickij – Tarasov, Mozer, Brjukvin – Alexejev, Zackrisson, Indrašis – Igumnov, Pankratov, Zlobin.
    HC Sibir Novosibirsk: D. Taylor (Krasikov) – Morozov, Savčenko, Demidov, Piganovič (A), Naumov, Ignatovič, D. Lukin, K. Alexejev (C) – Bertrand, Emmerton, J. Peltola (A) – Lisin, Dugin, Junttila – Michajlov, Šarov, Barbašev – Zyrjanov, Pešechonov, Pervušin.

    Rozhodčí: Beljajev, Judakov – Kuprijanov, Stroganov

    Diváci: 4116
    thejrc.org