Tappara – Storhamar 6:1 (kon.) | JYP – Plzeň 2:6 (kon.) | Djurgården – Třinec 3:4 (kon.)
Norimberk – Mountfield HK 4:3 (po pr.) | Zug – Eisbären 6:1 (kon.) | Lugano – Banská Bystrica 4:1 (kon.)
Rouen – Kärpät 2:4 (kon.)
konec
Djurgårdens IF
3:4 (1:0, 1:2, 1:2)
HC Oceláři Třinec
Pátek 07.09.2018, 18:30 • Hovet Arena, Stockholm • Hokejová Liga mistrů • Skupina E
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z haly Hovet vám děkujeme za pozornost a doporučujeme vám sledovat již zítra online přenos z nedělního utkání v Tampere. Budeme sledovat už cestu Ocelářů do finského města. Přejeme vám krásný zbytek večera. (20:56:00)
     
    Více než stovka fanoušků děkuje svým hráčům za vítězství v dnešním utkání. Zítřejší cesta do Tampere bude určitě veselá a je možné potvrdit slova trenéra Varadi, že ještě nic není ztracené a Třinec i přes úvodní dvě prohry může prorazit do play-off.
     
    Je možné říci, Třinci se po předchozích výsledcích v Lize mistrů podařilo něco neuvěřitelného! Ve Stockholmské hale Hovet dlouho tahali za kratší konec, ale krásnou otočkou Arona Chmielewského ze závěru zápasu vítězí 4:3!
     
    Konec zápasu.
     
    59:26
    Velké drama před třineckou bránou! Davidsson střílel z pravého kruhu, třinecký obránce puk zastavil před cestou do brány!
     
    58:47
    Domácí hrají bez brankáře!
     
    57:50
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři se v závěru utkání ujímají vedení! ARON CHMIELEWSKI projel kolem mantinelu a zpoza brány protlačil puk u levé tyče do brány! Asistence: Vladimír Dravecký, Marek Viedenský – 3:4!
     
    57:29
    Hladonik v dobré střelecké pozici, Reideborn vyrazil puk do rohu.
     
    56:54
    Bemström dovezl puk až do útočného pásma, poté se diváci dožadovali odpískání držení, ale bez úspěchu.
     
    56:30
    Třineckým se nedaří udržet v útočném pásmu.
     
    55:39
    Třinečtí zavezli kotouč do útočného pásma, ale nepřesnou přihrávkou o něj přišli a domácí vyhodili puk přes všechny čáry.
     
    54:56
    A je tady vyloučení na straně Švédů. Za držení půjde na lavici hanby Daniel Brodin. Výše trestu: 2 minuty.
     
    54:18
    Po rychlé domácí akci a spolupráci Wii s Bemströmem pálil prvně jmenovaný z pravého rohu, gólman Hrubec se nenechal překvapit a puk z nepříjemného úhlu vyrazil za bránu.
    52:59 Filip HAMAN - 3:3
     
    52:59
    Třinec právě vstřelil branku!
    Mladý obránce FILIP HAMAN přijal puk na modré čáře a tvrdou bombou do horního růžku střílí svůj první gól v soutěžním utkání v třineckém dresu! Bez asistence – 3:3!
     
    52:26
    Gernát obdržel na levé straně zpětnou přihrávku, následně zvolil střelu po ledě ke vzdálenější tyči, ale tam vložil beton Reideborn a puk vyrazil.
     
    51:27
    Musilovo nahození od modré čáry raději skrývá pod lapačku brankář Reideborn, neboť už tam nebezpečně dojížděl Chmielewski.
     
    51:11
    Nahození Davidssona z levého rohu trochu s problémy zkrotil Hrubec.
     
    50:55
    Třinec je v plném počtu, ale tahle přesilovka Djurgardenu byla hodně nebezpečná.

    Igor Mainka

    Branky a nahrávky: 9. Bemström, 35. Engqvist (Possler, Hultström), 47. Brodin (Lilja) – 26. Dravecký (Viedenský, Krajíček), 40. Marcinko (M. Kovařčík, Cienciala), 53. Haman, 58. Chmielewski (Dravecký, Viedenský)


    Djurgårdens IF: Reideborn (Jensen) – Hultstrom, Norell, J. Pettersson, Alsing, Nilsson, B. Petersson, Bernhardt – Possler, Engqvist (C), Axelsson – Brodin, Josefsson (TS), Lilja – Bergfors, Srtrandberg, Eriksson – Bemström, Davidsson, Wia – Widing.
    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C), Doudera, Musil, Matyáš, Gernát, M. Adámek, Haman – Chmielewski, Marcinko, Hrňa – Cienciala (TS), M. Kovařčík, O. Kovařčík – Adamský, Polanský, Svačina – Vlach, Viedenský, Dravecký – Hladonik.

    Rozhodčí: Barcelo (FRA), Andersson (SWE) – Dahmén (SWE), Ahlen (SWE).

    Diváci: 1916
    thejrc.org