Martin – Orange 20 7:2 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
7:2 (3:1, 1:1, 3:0)
HK Orange 20
sk Neděle 09.09.2018, 17:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Ernest Bokroš (tréner HK Orange 20): "Je mi trošku ľúto chlapcov z pohľadu vysokej prehry. Za hru, ktorú predviedli, si určite nezaslúžili takto vysoko prehrať. Každé stretnutie je ale o chybách, o strelených góloch. Martin dnes naše chyby dokázal využiť, strelil pekné góly. Naši hráči sa samozrejme snažili, na domácich hráčov to ale nestačilo. Podržal ich skvelý brankár, my sme dnes nedokázali využiť množstvo príležitostí. Hráčov však musím pochváliť. Máme náročný program, snažili sa, hrali. Snaha však už na mužský hokej nestačí. Musíme si tento zápas rozobrať, v utorok a stredu nás čakajú ďalšie duely. Chceme byť od zápasu k zápasu lepším tímom, určite sa chceme učiť na vlastných chybách."

    Róbert Spišák (tréner HK Martin): "Mali sme veľmi dobrý vstup do stretnutia z ktorého sme vyťažili gól. Súper po vyrovnávajúcom góle prevzal iniciatívu, pri nastrelenej žŕdke sme mali veľké šťastie. V týchto fázach hry sme pôsobili trošku dezorientovane, súper nás dobre napádal v našom obrannom pásme. Mali sme problém so stavbou v útoku, potom sme ale prevzali iniciatívu. Začala sa nám dariť kombinácia a ako už bolo spomenuté, darilo sa nám premieňať príležitosti na strelenie pekných gólov. Potom už len stačilo kontrolovať hru. Prvý zápas v novej sezóne sa nám tak vydaril."

    Miloš Fafrák (útočník HK Orange 20): "Veľa hráčov nehralo v takejto atmosfére a trošku ich to v úvodnej tretine vykoľajilo. Bolo to cítiť aj za stavu 1:1 po tom ako sa nám podarilo vyrovnať. Domáci hráči napokon ukázali, že majú nielen dobrých hráčov ale určite majú i na to, aby mohli bojovať i o postup do Extraligy. Inkasovali sme veľký počet gólov, stretnutie nám, aj keď sme vedeli, čo od neho očakávať, vôbec nevyšlo. Mrzia nás nevyužité šance, my gól nedáme, súper áno. Musíme začať využívať príležitosti, jednoducho to musí z našej strany prísť. Stretnutie sme určite chceli dohrať so cťou, s krížom na hrudi. Hrali sme preto telom, dohrávali súboje, domácim sme nič nechceli darovať bez boja. Aj napriek tejto snahe ale odchádzame s vysokou prehrou. Potešil nás potlesk domácich fanúšikov po skončení zápasu. Vždy dobre padne ak na súpera nenadávajú, ocenia náš výkon za čo sme veľmi radi a vážime si toho."

    Adam Paulíny (útočník HK Martin): "Nástup sme mali z našej strany viac ako dobrý. Podarilo sa nám v úvodnej tretine streliť tri góly. Súper bol takisto veľmi dobrý, chalani z výberu do 20 rokov sa naozaj snažili. Hrali dokonca tvrdo, na naše góly však nedokázali v dostatočnom počte odpovedať. V tíme súpera sú takisto vysokí, statní hráči, dnes sa dokázali i zapojiť do viacerých súbojov, čo bolo určite dobré pre divákov. Za ich výkon im patrí poďakovanie, na ľade odovzdali všetko. Aj po tomto víťazstve sa ale musíme držať na zemi, môžu prísť ďalšie stretnutia, v ktorých sa nám nemusí dariť. Ideme najbližšie do Topoľčian, tam už to bude iné stretnutie. Opäť preto prichádza potreba pokory a poctivého vstupu do každého zápasu. Dúfame, že na najbližšie domáce stretnutie s Humenným príde čo najviac fanúšikov, ktorí nás podporia a vyhecujú. Ich podpora je pre nás v každom stretnutí nesmierne dôležitá. Niektorí hráči, čo sme tu z Juniorky mávame štyri stretnutia do týždňa, dáme do toho ale všetko a verím, že to pôjde." (20:29:42)
     
    Martin si v predohrávke 1. kola dokázal poradiť s výberom do 20 rokov 7:2. Góly: 5. Dvořák (Pokrivčák, Rusina), 17. Zeliska, 18. Pokrivčák (Dvořák, Zeliska), 32. Paulíny (Dírer, Rusina), 49. Paulíny (Rechtorík), 49. Poliaček (Burzík, Pacalaj), 50. Pokrivčák (Langhammer, Dvořák) – 8. Havrila (Kollár), 34. Fafrák (Havrila, Švec).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:40
    Köver sa ešte snažil dostať sa k puku. Aj napriek svojej aktivite neuspel.
     
    58:50
    Puk na domácich hokejkách. Langhammer sa nikam neponáhľa.
     
    58:20
    Maňák na modrej. Posledný z pokusov na strane hostí.
     
    57:55
    Barto ešte inkasuje úder do hlavy, ktorý si rozhodcovia nevšimli. Je tu však už prakticky záver duelu.
     
    57:10
    Stretnutie sa už len dohráva. Kollár sa k puku nedostane nakoľko prihrávka na neho bola pridlhá.
     
    56:28
    Súboj Zelisku s Goliánom, ktorý ho nechcel pustiť do zakončenia. Hosťujúci obranca vyšiel zo súboja víťazne.
     
    55:55
    Prienik Havrilu. V oslabení sa mu podarilo dostať sa až pred bránku domáceho tímu.
     
    55:17
    Tabaček prichádza o pásmo. Domáci sa musia vrátiť späť.
     
    54:24
    Pacalajov pokus, ktorý brankár vyráža. Vhadzovanie sa zopakuje.
     
    54:07
    Boris Brincko (S20) inkasuje dve minúty za faul kolenom.
     
    53:18
    Nastrelená bočná sieť domácej bránky. Postaral sa o to Svitana.
     
    52:40
    Golián napálil svoj pokus priamo do brankára. Je však sympatické na hre hostí, že sa neustále pokúšajú o zníženie rozdielu.
     
    51:55
    Fafrákova príležitosť po prihrávke Kollára. Gavalier puk vyráža.
     
    51:18
    Adam Paulíny (MAR) inkasuje dve minúty za nebezpečnú hru vysokou hokejkou.
     
    50:26
    Themárova hra hlavou. Puk sa mu odrazil od prilby.
     
    49:45
    Martin dal gól!
    Využitá presilová hra. TOMÁŠ POKRIVČÁK prekvapil Gavaliera strelou, ktorá ešte poskočila a po dotyku s pravou žŕdkou jeho bránky skončilo vnútri. Asistencie: Jakub Langhammer a Michal Dvořák.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 5. Dvořák (Pokrivčák, Rusina), 17. Zeliska, 18. Pokrivčák (Dvořák, Zeliska), 32. Paulíny (Dírer, Rusina), 49. Paulíny (Rechtorík), 49. Poliaček (Burzík, Pacalaj), 50. Pokrivčák (Langhammer, Dvořák) – 8. Havrila (Kollár), 34. Fafrák (Havrila, Švec)


    HK VITAR Martin: Gavalier (Bernát) – Tabaček, Lavička – Pacalaj, Burzík – Rusina, Dvořák – Themár, Brveník – Markovič, Langhammer, Rudzan – Poliaček, Jurášek, Brezniak – Zeliska, Dírer, Pokrivčák – Paulíny, Barto, Rechtorík
    HK Orange 20: Pavličko (Kostelný) – Štefánka, Švec – Maňák, Golián – Brincko, Boldižár – Romaňák, Nahálka – Havrila, Kollár, Fafrák – Džugan, Giertl, Urbánek – Čenka, Köver, Mriglot – Lunter, Svitana, Juščák

    Rozhodčí: Valach – Holienka, Hanko, Krpelec (video)

    Diváci: 1327
    thejrc.org