Chabarovsk – Vladivostok 3:1 (kon.) | Barys – Nižněkamsk 4:5 (po pr.) | Ufa – N.Novgorod 4:3 (kon.)
Omsk – Kazaň 2:1 (4:3 po s.n.) | Minsk – Spartak Moskva 3:1 (kon.) | Petrohrad – Jokerit 4:3 (po pr.)
Viťaz – Soči 3:1 (kon.)
konec
Amur Chabarovsk
3:1 (2:1, 1:0, 0:0)
Admiral Vladivostok
Středa 12.09.2018, 11:30 • Platinum Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Jan Kolář (CHA) 0+0, 2 střely, čas na ledě 24:39
    Tomáš Zohorna (CHA) 1+1, 1 střela, čas na ledě 17:12
    Michal Jordán (CHA) 0+0, 0 střel, čas na ledě 20:07 (13:56:21)
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku – 37:30.
    Zblokované střely – 22:6.
    Vyloučení – 8:16.
    Využití přesilovek 2/7 – 0/6.
    Vhazování – 38:26.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím domácího Chabarovsku, který vítězí poměrem 3-1. Amur se hned v první třetině dostal do dvoubrankového vedení, soupeř ale záhy korigoval. Vyrovnávací branky jsme se nedočkali, ba naopak, Amur si vzal dvoubrankové vedení zpět, což vydrželo až do konce zápasu. Poslední perioda byla z hlediska atraktivnosti ta nejméně záživná, Amur si totiž v poklidu hlídal vedení, soupeř to měl směrem dopředu hodně složité.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (Denis Vicharev – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    59:30
    Hosté to přeci jenom zkusí bez brankáře!
     
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:07
    Serebjakov pokouková po střídačce, zatím nedostal povolení k odjezdu ze své svatyně. Amur ale výborně brání vlastní modrou čáru.
     
    58:24
    Ruděnkov byl za bránou zastaven v rámci dovoleného zákroku, Admiral si ale kotouče moc dlouho neužil. Ten se totiž odrazil na hostující střídačku.
     
    57:12
    Berestennikov byl u mantinelu nepříjemně dohrán, vše se ale obešlo bez nedovoleného zákroku. Amur opět spěchá za kotoučem ve vlastní třetině.
     
    56:17
    Admiral se opět dostal s pukem do útočné třetiny, po krátké kombinaci se ale k puku dostal Kondratěv, který ho lehkým popíchnutím poslal za modrou čáru.
     
    55:12
    Butuzov se k tečovanému kotouči už nedostal, výborně totiž zakročil Jordán, který ale nedokázal vyhodit do bezpečnějšího prostoru.
     
    54:22
    Rána od modré čáry v podání Strelcova nedorazil na místo určení, Amur se posléze dostal z vlastní třetiny. Do konce zápasu zbývá necelých pět minut.
     
    53:47
    Až nyní jsme se dočkali zakončení z domácí strany, Pjanovovi ale střela vůbec nesedla. Serebjakov si na puk i přesto musel sáhnout.
     
    52:33
    Ugolnikov zvítězil u zadního mantinelu, následně se mu podařilo vyvézt puk do opačné třetiny, kde si patřičně důrazně počínal domácí obránce Kondratěv.
     
    51:25
    Valujskijmu se podařilo dostat až mezi kruhy, nicméně i přesto nedokázal zakončit na bránu soupeře. Ve třetí třetině se zatím hraje bez vyloučení.
     
    50:10
    Serebjakov nyní raději zalehl kotouč, neboť se za ním řítil jeden z protihráčů. Následovat bude další bude po pravici domácího brankáře.
     
    49:15
    Feoktistov se pokoušel proháčkovat kolem bránícího protihráče, ten mu ale v cestě nechal hůl. Chabarovsk se nemůže dostat do žádné šance.
     
    48:48
    Kacuba si možná měl počkat na větší podporu svých spoluhráčů, nicméně i přesto to zkusil na bránu, Serebjakov jeho pokus vyrazil hokejkou.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 7. Ruděnkov (Vj. Ušenin, Berestennikov), 10. T. Zohorna (Vj. Ušenin, D. Vorobjov), 27. Gorškov (T. Zohorna, Pjanov) – 16. Koňkov (Ďjakov, Černikov)


    Amur Chabarovsk: Alikin (Kašík) – J. Kolář (A), Kondratěv, D. Vorobjov, Jordán, Aťušov (C), Korjagin – T. Zohorna, Pjanov, Gorškov – Ruděnkov, Železkov, Berestennikov (A) – Potěchin, Vj. Ušenin, Golubev – Kacuba, Gizdatullin, Berďukov – Zaseda.
    Admiral Vladivostok: Serebrjakov (Krasotkin) – Miščenko, Antropov, Ugolnikov (A), Taratunin, Ďjakov, Patrikejev, Karmaškov – Koňkov (A), Vicharev, V. Butuzov – A. Strelcov, V. Strelcov, Feoktisov – K. Voronin, J. Jakovlev, Glazačev (C) – Valujskij, Zajcev, Černikov – Sirotkin.

    Rozhodčí: Bělov, Gorděnko – Kulakov, Zacharov

    Diváci: 7063
    thejrc.org