Příbram – Olomouc 1:0 (kon.) | Plzeň – Opava 1:0 (kon.)
konec
FK Příbram
1:0 (0:0)
SK Sigma Olomouc
Sobota 15.09.2018, 17:00 • Na Litavce, Příbram • FORTUNA:LIGA • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Fotbalisté Příbrami prodloužili trápení Olomouce, která Na Litavce po reprezentační přestávce prohrála pošesté v řadě. O osudu utkání rozhodl zkušený Miroslav Slepička, kterému asistoval výtečně hrající Emmanuel Antwi. Hanáci byli po přestávce téměř bezzubí a na svou pasivitu nakonec doplatili. V domácím dresu se představili nové posily Ruslan Mingazov a Radek Voltr, kteří zasáhli do utkání z lavičky. Výsledek. 1. FK Příbram 1 Sigma Olomouc 0. (18:56:21)

     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Fanoušci Příbrami se dožadují odpískání konce zápasu, který se po útočném faulu Olomouce výrazně přiblížil. Příbram dělí sekundy od vítězství.
     
    90
    Nad rámec dnešního utkání byly nastaveny 4 minuty.
     
    89
    Tomáš Zahradníček měl po rohovém kopu na hlavě vyrovnání, jenže z blízkosti hlavičkoval pouze do náruče Milana Švengera!
     
    87
    Ruslan Mingazov se rozběhl po pravém křídle směrem vpřed a skončil na zemi. Příbram rozehrávala standardní situaci, centr byl ale ve vápně odvrácen.
     
    84
    Jaroslav Tregler předvedl taktický faul, za který byl potrestán žlutou kartou. Další karetní trest.
    82. Houska střílí nad branku.
     
    82
    David Houska vzal odpovědnost na svá bedra a z volného přímého kopu mohl vyrovnat, kdyby jeho prudká střela neskončila těsně nad příbramskou bránou!
     
    80
    V závěru přibývá ostrých faulů a žlutou kartu tentokrát viděl hostující Václav Jemelka.
     
    78
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Miroslav Slepička, přichází Radek Voltr.
     
    78
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Jakub Plšek, přichází Jakub Yunis.
     
    78
    Ruslan Mingazov se zapojil do potyčky a viděl od rozhodčího žlutou kartu.
     
    78
    Lukáš Kalvach předvedl ostrý zákrok, který snesl velkou vlnu nevole z domácí strany.
    76. Slepička ve velké šanci neuspěl.
     
    76
    Miroslav Slepička se na pravé straně pokutového území ocitl úplně sám a z úhlu se snažil přehodit padajícího Miloše Buchtu, který pravou rukou míč zastavil! Mohlo být rozhodnuto.
     
    75
    Nakonec to ale bylo jedno, protože centr z rohového kopu zamířil pouze do rukavic brankáře Sigmy.
     
    73
    Hráči domácího týmu vybojovali rohový kop a utvořili chumel, aby Sigma nevěděla, jakým směrem se kdo rozběhne.
     
    72
    Miroslav Slepička to na útočné polovině přehnal s napadáním a stal se druhým napomenutým hráčem.
     
    70
    Karel Soldát na pravém křídle vyvážel míč a u půlící čáry ho rychle sestřelil Jakub Plšek. Kartu neviděl.
     
    69
    Před změnami na obou stranách vypálil zpoza šestnáctky David Houska, příbramskou bránu ovšem vysoko přestřelil a následoval odkop od brány.
     
    67
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Martin Sladký, přichází Pavel Dvořák.
     
    67
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Roman Květ, přichází David Kilián.
     
    64
    Příbram vybojovala rohový kop, který na levé straně rozehrál opět Roman Květ. Už to vypadalo, že se na hranici pokutového území dostane po odraženém míči ke střele Karel Soldát, Sigma ale míč stačila odkopnout.
     
    63
    Jakub Plšek se zřejmě dostal po centru z pravé strany na přední tyči k hlavičce, která byla tečována a skončila na rohovém kopu, který nic nepřinesl.
     
    59
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Šimon Falta, přichází Jan Hála.
     
    59
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Antonín Fantiš, přichází Ruslan Mingazov.
    58. Miroslav SLEPIČKA - 1:0
     
    58
    Příbram právě vstřelila branku!
    MIROSLAV SLEPIČKA si naběhl do pokutového území na zpětnou přihrávku Emmanuela Antwiho z nulového úhlu a přízemní střelou zamířil k přední levé tyči! Příbram vede 1:0. Asistence: Emmanuel Antwi.
     
    56
    Hra se odehrává převážně mezi šestnáctkami, území převahu má ovšem domácí Příbram.
     
    54
    Příbram v rychlém sledu rozehrávala dva rohové kopy, centr z levé a poté pravé strany se ovšem neujal.
     
    52
    Filip Hlúpik měl na kopačce úvodní gól utkání a v hledišti to jen zahučelo poté, co se v blízkosti pravé tyče dostal k lobu a míč skončil těsně nad!
     
    50
    Tomáš Zahradníček viděl první žlutou kartu utkání poté, co fauloval Emmanuela Antwiho v dostatečné vzdálenosti od pokutového území.
     
    48
    Šimon Falta z levé strany hřiště poslal do ohně pěkný centr, který na vzdálenější tyči s problémy odvracel Emmanuel Antwi před Michalem Vepřekem.
     
    47
    Příbram si v závěru prvního poločasu sice vypracovala tlak, jenže z něho nedokázala nic vytěžit, pokud tedy pomineme hlavičku Milana Nitrianského nad.
     
    46
    Olomouc zahájila druhý poločas, do kterého oba týmy vstupují za bezbrankového skóre 0:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:03.
     
    Úvodní poločas Na Litavce příliš mnoho vzrušení nepřinesl. Na obou stranách byla k vidění jedna slibná branková příležitost. V úvodu zápasu nebezpečně pálil z úhlu Šimon Falta, jenže Milan Švenger jeho pokus skvěle vyrazil nad bránu, zatímco hlavička Milana Nitrianského sedm minut před přestávkou skončila těsně nad. Skóre po prvním poločase. 1. FK Příbram 0 SK Sigma Olomouc 0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.
     
    41
    Miroslav Slepička se snažil u pravé tyče podržet míč, přestože skončil na zemi, dvojice bránících hráčů Olomouce ale byla proti. Exsparťanský útočník se do zakončení nedostal.
    38. Šance domácích po rohovém kopu.
     
    38
    Miloš Buchta podběhl Květův centr z rohového kopu a potrestat ho za to mohl Milan Nitrianský, obránce Příbrami ale hlavičkoval těsně nad!
     
    36
    A další rohový kop pro domácí poté, co se na levém křídle dostal ke sraženému centru Emmanuel Antwi.
     
    35
    Antonín Fantiš odvedl u pravého rohového praporku skvělou práci, když vybojoval standardní situaci pro Příbram, ani ta ovšem žádnou šanci nepřinesla.
     
    33
    Příbram měla k dispozici rohový kop, jenže následný centr olomoucká obrana snadno odvrátila. Problém byl v tom, že míč byl příliš dlouhý.
     
    32
    Filip Hlúpik si naběhl na pravém křídle na kolmou přihrávku a zatáhl míč do pokutového území, kde k němu včas přistoupil olomoucký kapitán Michal Vepřek.
     
    30
    Roman Květ mohl skórovat na opačné straně hřiště, jeho táhlá střela ze střední vzdálenosti ale o pořádný kus minula pravý horní roh olomoucké brány.
    28. Plšek a jeho střela nad branku.
     
    28
    Jakub Plšek si na hranici šestnáctky naběhl na zpětnou přihrávku z pravé strany od Šimona Falty, jenže bez přípravy bránu vysoko přestřelil. Odkop od brány.
     
    26
    Fotbalisté Olomouce pěkně přenesli hru z pravého křídla na levou stranu hřiště, následný centr už se jim ale nepovedl a brankář Milan Švenger mohl v klidu odkopávat od příbramské brány.
     
    24
    Milan Nitranský za potlesku fanoušků Na Litavce odešel za postranní čáru, kde skončil v předklonu. Vypadá to však, že bolest překousne a vrátí se zpět do zápasu. Hra opět pokračuje.
     
    23
    Milan Nitrianský vyskočil do vzduchu, aby vyhrál hlavičkový souboj, jenže nepříjemně dopadl na ruku a nyní je ošetřován. Vypadá to na vážné zranění a lékařský tým už je v plné pohotovosti.
     
    21
    Sigma se pokusila zrychlit hru, následná kolmá přihrávka ale skončila na hranici pokutového území, kde jeden z obránců Příbrami včas předskočil rozeběhnutého Lukáše Kalvacha.
    19. Rohový kop v podání Květa.
     
    19
    Roman Květ rozehrál na levé straně hřiště rohový kop a jeho centr na přední tyči nebezpečně propadl, fotbalisté Sigmy ale dokázali zabránit pohromě a míč odkopli.
     
    18
    Emmanuel Antwi z levé strany po rychlém zpracování míče pronikl do šestnáctky a do ohně posílal ostrý centr, který Lukáš Kalvach srazil na rohový kop.
     
    15
    Emmanuel Antwi se pokoušel na levém rohu pokutového území Olomouce o zpětný přízemní centr, jenže mu vůbec nevyšel a míč skončil na kopačce jednoho z hostujících fotbalistů.
     
    14
    Miroslav Slepička se snažil hlavou v blízkosti pokutového území sklepnout vysoký míč na jednoho ze spoluhráčů, našel ovšem pouze jednoho ze stoperů olomouckého celku.
    12. Plšek minul svou hlavičku.
     
    12
    Ihned po rozehrání rohového kopu přišla hlavička Plška, která těsně minula levou tyč! Milan Švenger se pořádně rozčílil a zpražil své spoluhráče za laxní bránění.
     
    11
    Šimon Falta na levé straně pokutového území unikl jednomu z pronásledovatelů a z úhlu napřáhl k přízemní střele, kterou Milan Švenger vpádu skvěle vyrazil nad břevno!
     
    8
    Roman Květ se pokusil na ose hřiště vypálit zpoza šestnáctky a jeho přízemní pokus byl zablokován. Hradba olomouckého týmu odolala.
     
    7
    Sigma rozjela nadějnou útočnou akci a na leve straně šestnáctky se dostal k přízemnímu centru Michal Vepřek, míč byl ale sražen na rohový kop. Následný olomoucký centr žádné nebezpečí nepřinesl.
    4. Soldát a jeho hlavičkový pokus.
     
    4
    Karel Soldát si naběhl na přetažený centr z levé strany hřiště a ve výskoku hlavičkoval daleko vedle vzdálenější levé tyče olomoucké brány.
     
    2
    Šimon Falta se snažil na levé straně šestnáctky dostat ke střele, jenže včas se mu vrhl pod nohy jeden z obránců Příbrami a olomoucký hráč skončil v kotrmelcích.
     
    1
    Fotbalisté Příbrami obstarali výkop zápasu, po kterém ihned přišel dlouhý kolmý pas dopředu. Míč ovšem skončil v zamezí a Olomouc mohla vhazovat.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou týmů se rozcvičují a za pár okamžiků se vrátí do kabin, aby oficiálně nastoupili k dnešnímu zápasu 8. kola FORTUNA:LIGY.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    1.FK Příbram: Švenger – Hlúpik, Nitrianský, Tregler, Skácel (C) – Průcha, Květ, Soldát, Antwi – Fantiš – Slepička.
    Náhradníci: Kočí – Nový, Kilián, Mingazov, Pejša, Voltr, Jan Rezek.

    SK Sigma Olomouc: M. Buchta – Sladký, Kotouč, Jemelka, Vepřek (C) – Zahradníček, Plšek, Kalvach, Houska, Falta – Nešpor.
    Náhradníci: Mandous – Manzia, Hála, Texl, Štěrba, Yunis, P. Dvořák.

    Rozhodčí: Milan Matějček. Asistenti: Ondřej Pelikán, Petr Antoníček. Čtvrtý rozhodčí: Martin Nenadál.
     
    Fotbalisté Olomouce před pár okamžiky přijeli na stadion na Litavce a v současné chvíli se prochází po perfektně připraveném hřišti. Utkání mezi Příbramí a Sigmou začne za přibližně hodinu a půl.
    Olomouc dokázala potrápit Sevillu, jak si povede v Příbrami?
     
    SK SIGMA OLOMOUC

    Olomouc prohrála na úvod soutěže se Slavií a hned ve druhém kole si venku vyšlápla na Mladou Boleslav, kterou porazila suverénně 4:0 i s přispěním famózně chytajícího Miloše Buchty. Klub z historické metropole Moravy ovšem na skvělý výsledek nedokázal navázat a prohrál pět ligových utkání. Hanáci mají po sedmi odehraných kolech pouze tři body a nachází se na předposledním místě tabulky. Dobrým příslibem do budoucnosti a dalších kol však mohou být výkony týmu z předkol UEFA Europa League. Český tým zůstal těsně před branami základní skupiny, když ve čtvrtém předkole nestačil na Sevillu. Olomouc doma španělský tým pořádně potrápila a nakonec mu podlehla těsně 0:1. Ve Španělsku už byl výsledek jednoznačnější.
    Příbram posílilo několik hráčů, někteří jsou ovšem po zranění
     
    1. FK PŘÍBRAM

    1. FK Příbram prožila solidní vstup do nového ročníku FORTUNA:LIGY, když během úvodních pěti kol prohrála pouze v Ostravě a na Letné dokázala i přes oslabení vybojovat velice cenný bod. Po dobrých výsledcích ovšem přišel útlum v podobě dvou porážek v řadě. Fotbalisté Příbrami doma nestačili na Liberec a poté prohráli rozdílem třídy ve Zlíně. Prezident klubu Jaroslav Starka ovšem během reprezentační přestávky nelenil a do týmu přivedl po konzultaci s trenérem Josefem Csaplárem hned pět nových hráčů. Klub posílili Ruslan Mingazov, Mario Holek, Radek Voltr, Dominik Duda a Petr Pejša. Největším impulzem ke změnám byl zřejmě odchod příbramského odchovance Jana Matouška (20 let), který v úvodu sezóny podával skvělé, a nebál bych se říci, až nadstandardní výkony.
     
    Fotbalisté Příbrami v sobotu odpoledne hostí na stadionu Na Litavce jedno z největších překvapení loňské sezóny Sigmu Olomouc, která v roli nováčka zakončila ročník 2017/18 na fantastickém čtvrtém místě a zajistila si tak účast v evropských pohárech. Zatímco loňská sezóna vyšla Hanákům parádně, letos se ne a ne chytnout. Podaří se jim v Příbrami ukončit sérii pěti porážek v řadě a připsat si druhou výhru?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Tomáš Reiner


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.

    Branky: 58. Slepička (Antwi)

    Karty:   72. Slepička (PRI), 78. Mingazov (PRI), 84. Tregler (PRI) – 50. Zahradníček (OLO), 78. Kalvach (OLO), 80. Jemelka (OLO)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 5:7. Rohy: 7:8.
    FK Příbram: Švenger – Hlúpik, Nitrianský, Tregler, Skácel (C) – Průcha, Květ (67. Kilián), Soldát, Antwi – Fantiš (59. Mingazov) – Slepička (78. Voltr).
    Náhradníci: Kočí – Nový, Kilián, Mingazov, Pejša, Voltr, Jan Rezek.

    SK Sigma Olomouc: M. Buchta – Sladký (67. P. Dvořák), Kotouč, Jemelka, Vepřek (C) – Zahradníček, Plšek (78. Yunis), Kalvach, Houska, Falta (59. Hála) – Nešpor.
    Náhradníci: Mandous – Manzia, Hála, Texl, Štěrba, Yunis, P. Dvořák.

    Rozhodčí: Milan Matějček. Asistenti: Ondřej Pelikán, Petr Antoníček. Čtvrtý rozhodčí: Martin Nenadál

    Diváci: 4825
    thejrc.org