Třinec – Sokolov 2:0 (kon.) | Chrudim – Varnsdorf 0:1 (kon.) | Jihlava – Hr. Králové 0:1 (kon.)
Prostějov – Ústí n. L. 1:0 (kon.)
konec
FK Třinec
2:0 (1:0)
FK Baník Sokolov
Sobota 15.09.2018, 10:15 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    82
    Poslední střídání na domácí straně. Střelce prvního gólu Tomáše Omastu vystřídal na necelých deset minut Matěj Schwendt.
     
    75
    Tak to byla šance! Na Šumberův roh si vyskočil Čelůstka, jeho hlavičku sokolovská obrana, avšak k míči se dostal Dedič, jenže ani nadvakrát neprotlačil balón za brankovou čáru!
     
    72
    Třinečtí podruhé střídají. Martin Janošík zastoupil JIřího Janoščína.
     
    71
    Spolupráce Omasty s Dedičem přinesla zajímavou střelu v podání třineckého útočníka. Dedič vypálil z kroku a brankář Belaň musel střelu letící pod břevno vytáhnout nad horní tyč.
     
    68
    K poslednímu střídání sáhl trenér Horváth, když vyměnil olomoucké odchovance. Ondřeje Ševčíka vyměnil Patrik Voleský.
     
    68
    První střídání na třinecké straně. Unaveného Karla Hejného nahradí René Dedič.
     
    66
    Ilko našel balónem Hejného, ten běžel sám na bránu, jenže při běhu ztratil rychlost, proto se v pokutovém území obtočil kolem soupeře a přihrál na pravou stranu Omastovi. Následná střela exhavířovského záložníka skončila v náručí brankáře Belaně.
     
    58
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ve Slezsku je ještě veseleji! Janoščín se krásnou technickou finesou uvolnil v levém rohu šestnáctky a prudkým centrem nastřelil KARLA HEJNÉHO, od kterého se míč odrazil do sokolovské brány – 2:0!
     
    56
    Tak to byla dobrá příležitost domácích! Z pravé strany odcentroval Kušnír, v pokutovém území si udělal prostor Hejný, jenže hlavou poslal balón nad bránu!
     
    47
    Trenér Horváth sáhl podruhé ke změně, když Adam Beránek nahradil Jana Kosaka.
     
    46
    Trenér Pavel Horváth udělal do druhého poločasu jednu změnu. Václava Vašíčka nahradil Erik Liener, který byl v Třinci v létě na zkoušce.
     
    41
    Přímý kop Štípka z pravé strany domácí beci odvrátili pouze na hranici vápna, kde se opřel do míče Glaser a jeho nepříjemnou střelu lapil do hrudníkového koše gólman Adamuška.
     
    37
    Po ostrém faulu ve středu pole na Kosaka viděl žlutou kartu třinecký Ondřej Kušnír.
     
    35
    Štpek znovu načechral balón do šestnáctky, domácí beci ho však rychle odvrátili a založili protiútok, na jehož konci byla krásná střela Ilka k pravé tyči, kterou tygřím skokem vyrazil brankář Belaň!
     
    29
    Třinec právě vstřelil branku!
    Slezané se dostávají do vedení! Vypadalo to, že Ilko bude centrovat z pravé strany do pokutového území, místo toho vypustil ze své pravačky střílenou přihrávku, kterou si na levé straně šestnáctky zpracoval TOMÁŠ OMASTA a lehce nadzemní střelou k bližší tyči posílá Třinec do vedení 1:0!
     
    20
    Po ostrém faulu na Ilko vidí žlutou kartu Jakub Dvořák.
     
    17
    Přečíslení dva na jednoho vzal na sebe záložník Štípek, který se rozhodl kličkovat kolem hráčů okolo, až mu balón sebral Čelůstka.
     
    6
    Dvořák vypustil z levé strany nepříjemný pokus, který proletěl až k pravé tyči, kde byl osamocený Vávra, ale balón nedokázal usměrnit do brány.

    Igor Mainka

    Branky: 29. Omasta, 58. Hejný

    Karty:   37. Kušnír (TRI) – 20. Jakub Dvořák II. (SOK)


    FK Třinec: Adamuška – Ilko, Kušnír (C), M. Čelůstka, Bedecs, Janoščín (72. Janošík) – Omasta (82. Schwendt), R. Vaněk I., Weber, Šumbera – Hejný (68. Dedič).
    Náhradníci: Bárta – Samiec, Klec, Janošík, Mravec, Schwendt, Dedič.

    FK Baník Sokolov: Belaň – O. Ševčík (68. Voleský), Mišůn, A. Čihák, Jakub Dvořák II. – Kosak (47. Beránek), Glaser (C) – Štípek, Vašíček (46. Liener), Mejdr – Vávra.
    Náhradníci: Jakub Dvořák I. – Machek, Beránek, Voleský, A. Ševčík, Liener, Ruml.

    Rozhodčí: Vojkovský – Polák, Pfeifer.

    Diváci: 410
    thejrc.org