Kazaň – Jenisej 1:0 (kon.) | Ufa – CSKA Moskva 0:3 (kon.) | Arsenal Tula – Samara 4:0 (kon.)
konec
FC Ufa
0:3 (0:1)
CSKA Moskva
Sobota 15.09.2018, 15:30 • Dynamo Stadium, Ufa • Ruská Premier Liga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Hezké sobotní odpoledne, vítejte u přenosu z utkání ruské Premier Ligy. V rámci jejího 7. kola se dnes proti sobě postaví mužstva, jimž úvod sezony zrovna dvakrát nevyšel – 14. Ufa na svém hřišti přivítá klopýtající moskevské CSKA. To je po 6 kolech až na 7. místě a na vedoucí a stále ještě neporažený Zenit Petrohrad ztrácí už nyní 7 bodů.
     
    Domácí Ufa sice v prvních dvou kolech získala čtyři body, od té doby však jen prohrává. Ztratila už čtyři ligová utkání v řadě, naposledy na hřišti Achmatu Grozného 1:2. I proto je po 6 kolech na 14. místě, tedy třetí od konce. Za ní už jsou jen Ural, jenž má také čtyři body, a poslední Machačkala má jen o bod méně.

    CSKA Moskva je na tom sice o poznání lépe, nicméně na její poměry to stále není ono. Za šest ligových kol prohrála jen domácí utkání s Rostovem, ovšem už třikrát ztratila důležité body za remízu, a to vždy s týmem, jenž je v tabulce až za ní. Dnešní zápas by proto pro celek z hlavního města měl být odrazovým můstkem za lepšími zítřky a hlavně generálkou před středečním zápasem Ligy mistrů na půdě Viktorie Plzeň.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Ufa: Bělenov – Nedelcearu, Tabidze, Alikin (C) – Živogljadov, Salatić, Paurević, Suchov – O. Thill, Bizjak, Sysujev.
    Náhradníci: Šelija, Černov – Tumasjan, A. Nikitin, Divejev, Zasejev, Krotov, Alijev, O. Vaněk, Carp, Igboun, Sejdachmet.

    CSKA Moskva: Akinfejev (C) – Nababkin, Becao, Magnússon – Mário Fernandes, I. Achmetov, Obljakov, Vlašić, N. Černov – Hernández, Čalov.
    Náhradníci: Kyrnac – Ščennikov, Dzagojev, Gorďušenko, Jefremov, Tiknizjan, Bijol, Sigurdsson, Žamaletdinov, Žironkin, Nišimura.

    Rozhodčí: Lapočkin – Žvakin, Veretěškin.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Jdeme na to. Domácí Ufa hraje v červeném, hosté z Moskvy dnes nastupují v černých dresech.
     
    2
    Bizjak sice vyhrál souboj s Černovem, míč ale hlavou pouze prodloužil k obráncům CSKA.
     
    3
    Po vhození autu byl u postranní čáry faulován naturalizovaný ruský Brazilec Fernandes, pachatelem přestupku byl útočník Ufy Bizjak.
     
    4
    Poprvé si na balon sáhl moskevský brankář Akinfejev, byla to pro něj snadná práce. Hosté mohou rozehrát od vlastní branky.
     
    5
    S míčem si chvíli užili i domácí, jejich zdlouhavá kombinace středem pole ovšem k ničemu nevedla. Po zákroku obránce Rodriga hraje opět hostující mužstvo.
     
    6
    Dalekonosný střelecký pokus vyslal z levé strany teprve dvacetiletý polař Obljakov, Bělenov však mohl být v klidu, rána končí výrazně vedle domácí branky.
     
    7
    Odražený míč si za vápnem našel jeden z domácích hráčů, neopřel se do něj však pořádně a skákavým pokusem pouze odevzdal do Akinfejevových rukavic.
     
    8
    Suchovův aut pohlídal Fernandes, po jeho zákroku jde míč opět za autovou čáru.
     
    9
    Rozehrávka Moskevských po pravé straně k ničemu nevedla a do rychlého brejku se vydal Suchov.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka nenabídla moc fotbalových věcí, zatím se směrem dopředu hraje poměrně opatrné, o to více ovšem důrazně a silově.
     
    12
    Zase se hráči okopávali na středu hřiště, balon se nakonec odráží mimo hrací plochu a v ofenzivě mohou pokračovat hosté.
     
    13
    Do otevřené obrany hostí se řítil záložník Thill a nedovoleným zákrokem jej zastavil islandský stoper Hördur Magnússon. Ten vidí první žlutou kartu tohoto zápasu.
     
    14
    Hernández prudce vykopl nohu ve snaze ztlumit rychlý a nepřesný pas spoluhráče, vypadá to ale, že si při tom pohybu způsobil nějaké svalové zranění.
     
    15
    Pro uruguayského forvarda musí být připravena nosítka, je to jasné, hosté musí nuceně střídat.
     
    17
    Zatím však musí Moskevští hrát o deseti lidech, stále ještě nedošlo k přerušení hry. I v početní nevýhodě se však hosté dostávají k útočení.
     
    19
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Abel Hernández, přichází Dmitrij Jefremov.
     
    20
    Dvacet minut uběhlo a stále ještě čekáme na první pořádnou šanci tohoto zápasu. Uvidíme, nakolik hosty ovlivní výpadek důležitého útočníka Hernándeze, případně jestli žolík Jefremov využije svou nenadálou šanci.
     
    21
    Černov se na hranici vlastní šestnáctky provinil faulem na Sysujeva, volný kop rozehraje lucemburský záložník Olivier Thill.
     
    22
    Thillův centr směřoval do nebezpečného prostoru, nenašel ovšem nikoho v červeném a balon nakonec opustil hrací plochu. Ještě před odkopem Akinfejeva musí na hřiště znovu lékařský tým CSKA, pomoc si vyžádal Magnússon.
     
    24
    Živogljadov vhodil dlouhý aut a k míči se u vápna Moskvy dostal všudypřítomný Alexandr Suchov, Akinfejev míč vyrazil na roh.
     
    25
    Z rohového kopu našel Thill hlavu Suchova, jenž ale zakončil nepřesně. Mezitím se na lavičce Moskvy chystá další střídání.
     
    25
    Smolný zápas CSKA pokračuje, po Hernándezovi přišli hosté i o islandského zadáka Magnússona, jehož na hřišti nahradí Žamaletdinov.
     
    27
    Právě domácí tahoun Suchov po souboji s Rodrigem Becaem ošetřen, stejně jako brazilský zadák Moskvy. Oba by ale snad měli být schopni pokračovat v zápase.
     
    30
    Pěknou individuální akci předvedl chorvatský záložník Vlašić, který potáhl míč až za vápno Ufy a pálil k levé tyči, o kterou se míč jen lehce otřel.
    30. Průnik a nebezpečná rána Nikoly Vlašiće
     
    32
    Na druhé straně domácí vybojovali roh, který rozehraje tradiční exekutor Olivier Thill.
     
    33
    Sysujeva zastavil důrazný zadák Černov a je z toho další standardka pro domácí mužstvo.
     
    34
    Hosté se ve dvou probili do vápna, tam ovšem jejich akce končí. Bělenov může odkopávat od vlastní branky.
     
    36
    Po centru zprava se k hlavičce protlačil Bizjak, z těžké pozice ovšem nezamířil mezi tyče.
     
    38
    Zmatky kolem vápna CSKA teď uklidnil až dlouhý odkop Akinfejeva, hostující tým zatím rozhodně nepotvrzuje roli favorita.
     
    40
    Thill byl u postranní čáry zbaven míče a na chvilku by mohli otěže zase převzít hráči v černém. Jejich rozehrávka ovšem končí ještě dřív, než pořádně stihla začít.
     
    42
    Další rozehrávku domácího týmu zastavuje zdvižený praporek asistenta a signalizovaný ofsajd Sysujeva.
     
    43
    Ohrožení domácí branky se zase nekoná, ojedinělý výpad Moskvanů zarazil pohotovým vyběhnutím gólman Bělenov.
     
    45
    Aktivní Olivier Thill byl faulován Achmetovem a je z toho nebezpečná pozice pro rozehrání volného kopu.
     
    45+1
    Záložník Ufy to zkusil překvapivou střelou na bližší tyč, mazák Akinfejev se ale nenechal zaskočit a míč ztlumil v rukavicích.
     
    45+2
    Na druhé straně táhl kontr hostí Vlašić, nebyl však podpořen dostatečným počtem spoluhráčů a znovu tak nedošlo k žádnému velkému ohrožení Bělenovovy branky.
     
    45+3
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Těsně před odchodem do kabin se hosté prosazují! Fernandes potáhl míč po pravé straně a posunul ho Jefremovovi, jenž poslal přihrávku před branku. Po několika odrazech se míč dostal na malé vápno k FJODORU ČALOVOVI, který se dobře zorientoval a z otočky dokázal překonat Bělenova.
    45+3. Fjodor ČALOV - 0:1
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První dějství poznamenala dvě zranění na straně hostujícího týmu, který i vinou odstoupení Hernándeze a Magnússona dlouho působil hodně bezzubě. Aktivně hrající domácí outsider si tak dokázal vypracovat řadu šancí, ovšem chybí kvalita v koncovce. Tu naopak v závěru prvního dějství prokázal mladík Fjodor Čalov, který se z těžké pozice prosadil a poslal CSKA do vedení.

    Druhý poločas začne přibližně v 16:33.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí se hned po výkopu vrhli vpřed a navazují na svou aktivitu z první půle. Po sotva čtyřiceti vteřinách také vybojovali roh.
     
    47
    Ivan Paurević fauloval u postranní čáry a je za to po zásluze potrestán – žlutá karta pro domácího hráče.
     
    49
    Hodně ambiciózní pokus Paureviće, k němuž se odrazil balon zhruba třicet metrů od branky. Chorvatský záložník na nic nečekal a zkusil překvapivou dalekonosnou ránu, ovšem mířil hodně nepřesně.
     
    51
    Další podobná vlaštovka, tentokrát z kopačky Thilla. Ani jeho pokus z větší vzdálenosti neslavil úspěch, balon přeletěl břevno Akinfejevovy branky o několik metrů.
     
    52
    Thill si pustil nahrávku od spoluhráče do pohybu, jenže si nevšiml, že je moc blízko autové lajny. Balon mu tak ujel do zámezí.
     
    53
    Centr z levé strany si pohlídal zadák CSKA Černov a odkopl balon do bezpečí.
     
    55
    Thill hledal nabíhajícího Bizjaka, jeho pohyb ale skvěle přečetl Černov a nepustil ho ke střele.
     
    57
    Nadýchaný oblouček směřovaný na malé vápno si pohlídal brankář Igor Akinfejev a stáhl balon do náruče. Následně vyslal své spoluhráče do rychlé protiakce.
     
    59
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Jak je to jednoduché! Vlašić si na levé straně srovnal balon na pravou nohu a pak milimetrovým pasem za obranu našel skvěle nabíhajícího TIMURA ŽAMALETDINOVA, který hlavičkou nedal Bělenovovi žádnou šanci. Asistence: Nikola Vlašić.
    59. Timur ŽAMALETDINOV - 0:2
     
    60
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Lovro Bizjak, přichází Vjačeslav Krotov.
     
    61
    Na druhé straně teď ve vzduchu visela penalta, Sysujev byl ve vápně soupeře zastaven přinejmenším hodně podezřelým způsobem. Sudí nicméně ukazuje, že se bude hrát dál.
     
    63
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Možná definitivní rána pro naděje domácích. Defenziva Ufy zaspala a z pravé strany postupoval vpřed Čalov, který poslal perfektní pas na zadní tyč. Tam si seběhl TIMUR ŽAMALETDINOV a s pomocí odrazu od tyče podruhé během čtyř minut překonal domácího gólmana. Asistence: Fjodor Čalov.
    63. Timur ŽAMALETDINOV - 0:3
     
    64
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Veroljub Salatić, přichází Ondřej Vaněk.
     
    67
    Dvě rychle vstřelené branky daly hostům klid v kombinaci, ti si tak v postupné rozehrávce dovolí i věci, které jsou hodně na hraně.
     
    68
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Pavel Alikin, přichází Jerkebulan Sejdachmet.
     
    69
    Alexandr Suchov zbytečně fauloval u autové lajny a následuje naprosto jasná žlutá karta.
     
    71
    Žamaletdinov se natlačil do vápna přes obránce a chtěl si vykoledovat penaltu, za tohle se ovšem desítka rozhodně pískat nemůže.
     
    74
    Akinfejev pro jistotu odkopl balon do zámezí, hosté už to přeháněli s tou bohorovností kolem vlastního vápna a koledovali si o problém.
     
    75
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Ilzat Achmetov, přichází Alan Dzagojev.
     
    76
    Ondřej Vaněk zkusil štěstí z velké dálky, nepřesný pokus českého záložníka ovšem minul branku. Akinfejev bude odkopávat.
     
    77
    Suchov vyvezl míč po levé lajně dopředu, ovšem na jeho snahu už nikdo ze spoluhráčů nenavázal. Rozehrávat tedy mohou hosté z hlavního města.
     
    79
    Čalov nebezpečně operoval na hranici domácí šestnáctky, nakonec jej zastavil zadák Dmitrij Živogljadov. Jefremov vhazuje aut.
     
    81
    Sysujev dobře vybojoval balon u rohového praporku a poslal jej do vápna, kde se k němu po odrazu dostal Vjačeslav Krotov. Jeho rána míří jen do boční sítě.
     
    82
    Sejdachmet nevyzrál na Nababkina, který balon odehrál na roh. Od praporku bude kopat Vaněk.
     
    83
    Krotov měl prostor na pravé straně a využil toho ke střeleckému pokusu. Ten se mu však hrbě nevyvedl a míč jen neškodně proletěl kolem branky až do ochozů.
     
    85
    Vlašić se otočil kolem Sejdachmeta, který na jeho kličku nezareagoval a musel si pomoci přidržením protihráče. Další žlutá karta pro domácí tým.
     
    87
    Sejdachmetův centr zablokoval dobře postavený Jefremov. Ofenzivní výpad Ufy tímto končí a vpřed se zase vrhají hosté.
     
    89
    Vlašić pěknou kolmicí vysunul do vápna Čalova, jehož bombu na bližší tyč vyrazil Bělenov.
     
    90
    Nad rámec druhé půle je nastavena pouze jedna minutka.
     
    90+1
    Na hranici vápna si střeleckou pozici připravil aktivní Nikola Vlašić a levačkou orazítkoval břevno Bělenovovy branky.
    90+1. V samém závěru orazítkoval Vlašić břevno
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání sledovalo přímo na stadionu 7 129 diváků.
     
    Počet zákroků brankáře Alexandr Bělenov (UFA) – 2.
     
    Počet zákroků brankáře Igor Akinfejev (CSK) – 3.
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 7:4. Rohy: 4:0. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:9.
     
    Ve druhém poločase už Moskva podala daleko lepší výkon a zásluhou dvou rychlých gólů Timura Žamaletdinova z 59. a 63. minuty nakonec vyhrála přesvědčivým výsledkem 3:0. K ideálu však měl výkon hostí daleko a CSKA stále má na čem pracovat, chce-li v letošní sezoně uspět na domácí i evropské scéně.
     
    To je ode mě pro dnešek vše, děkuji Vám za pozornost. Loučím se s Vámi, přeji příjemný zbytek sobotního dne a zase někdy na počtenou! (17:30:00)

    Michal Konvalina

    Branky: 45+3. Čalov, 59. Žamaletdinov (Vlašić), 63. Žamaletdinov (Čalov)

    Karty:   47. Paurević (UFA), 69. Suchov (UFA), 85. Sejdachmet (UFA) – 13. Magnússon (CSK)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 7:4. Rohy: 4:0. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:9.
    FC Ufa: Bělenov – Nedelcearu, Tabidze, Alikin (C) (68. Sejdachmet) – Živogljadov, Salatić (64. O. Vaněk), Paurević, Suchov – O. Thill, Bizjak (60. Krotov), Sysujev.
    Náhradníci: Šelija, Černov – Tumasjan, A. Nikitin, Divejev, Zasejev, Krotov, Alijev, O. Vaněk, Carp, Igboun, Sejdachmet.

    CSKA Moskva: Akinfejev (C) – Nababkin, Becao, Magnússon (25. Žamaletdinov) – Mário Fernandes, I. Achmetov (75. Dzagojev), Obljakov, Vlašić, N. Černov – Hernández (19. Jefremov), Čalov.
    Náhradníci: Kyrnac – Ščennikov, Dzagojev, Gorďušenko, Jefremov, Tiknizjan, Bijol, Sigurdsson, Žamaletdinov, Žironkin, Nišimura.

    Rozhodčí: Lapočkin – Žvakin, Veretěškin

    Diváci: 7 129
    bahis siteleri