Olympia Radotín – Benešov 0:0 (6:5 po pen.) | Písek – Převýšov 1:2 (kon.) | Vltavín – Domažlice 5:2 (kon.)
Vyšehrad – Dobrovice 2:1 (kon.) | Litoměřicko – Velvary 2:1 (kon.) | Ústí n/O – Brozany 2:1 (kon.)
Živanice – Karlovy Vary 3:1 (kon.)
konec
FC Slavoj Vyšehrad
2:1 (2:0)
FK Dobrovice
Sobota 15.09.2018, 10:15 • Mikuláše z Husi / UMT • Česká fotbalová liga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Česká fotbalová liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi FK Slavoj Vyšehrad a FK Dobrovice.
     
    FK Slavoj Vyšehrad

    Fotbalisté Vyšehradu se po šesti odehraných zápasech nacházejí na sympatické osmé příčce, doposud totiž nasbírali devět bodů. Slavoj vstoupil do letošního ročníku prohrou proti Domažlicím, tamní celek totiž zvítězil až po pokutových kopech. Následující zápas rovněž nabídl penalty, avšak Vyšehrad nezaváhal a poprvé sezóně zvítězil. Po vyhraném utkání logicky následovala porážka, tentokráte Slavoj nezvládl utkání proti Zápum, které na domácím trávníku zvítězili poměrem 2:0. Vyšehrad dal na prohru okamžitě zapomenout, následující utkání totiž zvládl s velkým přehledem, neboť porazil Benešov 3:1. Zlepšená forma gradovala i při zápase se Velvarama, Vyšehrad tentokráte zvítězil 3:0. Poslední utkání nabídlo divokou přestřelku, kterou nakonec lépe zvládl nováček z Karlových Varů (4:2).
     
    FK Dobrovice

    Na opačné straně se nachází vedoucí celek celé soutěž, kterým jsou Dobrovice. Tento celek vstoupil do letošního ročníku skvostným způsobem, hned v prvním kole porazil Převýšov poměrem 2:0. I následující utkání přineslo celkem jasné vítězství, tentokráte si hostující tým dnešního zápasu poradil s Jirnami (4:2). Doposud jediná ztráta bodů přišla v utkání s Karlovými Vary, tamní celek totiž dokázal zvítězit po pokutových kopech. Dobrovice předchozí ztráta nikterak nevykolejila, spíše ba naopak. Tento celek si v následujícím utkání poradil s Brozany (2:1), následně zvládl také velice vyrovnané utkání proti Štěchovicím (2:1). Aby toho nebylo málo, tak s prázdnou odjel také Písek, který na hřišti soupeře podlehl výsledkem 3:0.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Slavoj Vyšehrad: Havránek – Brejcha, Rataj, Drobílek (C), Čapek, Laňka, Funda, Rys, Kozel, Hradecký, Šimek
    Náhradníci: Pellegrini – Šlegl, Macej, Doležal, Heřman, Madej, Shinjikashvili

    FK Dobrovice: Bartoš – Novák, Soběslav, Routek, Tvaroha (C), Fotr, Žaloudek, Krystan, Petlička, Osvald, Volf
    Náhradníci: Dařina – Bernát, Malý, Vajgl, Kostka, Sodoma, Novák

    Rozhodčí: Martínek – Šťastný, Hanoušek.
     
    Hráči teprve vstupují na hrací plochu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Kolmice měla směřovat na levou stranu, kde se nacházel Tvaroha. Přihrávku ale zastavil domácí Laňka, autové vhazování pro Dobrovice.
     
    4
    K autu se dostali také domácí hráči, kteří zapojili do rozehrávky také brankáře Havránka. Slavoj to zkouší velice pomalou kombinací.
     
    5
    Nedovoleným zákrokem si pomohl hostující Petlička, který v souboji dvou jedenáctek fauloval Laňku. Vyšehrad okamžitě rozehrál.
     
    6
    Domácí to zkoušeli kolmicí na Čapka, který se nakonec k míči vůbec nedostal. Poprvé si práci s balónem okusí brankář Bartoš.
     
    7
    Přenesení hry mělo směřovat na pravou stranu, kde se nacházel Žaloudek. Míč se nakonec snesl až za postranní čáru.
     
    8
    Na druhé straně se do šestnáctky probíjel kapitán Drobílek, který ještě hledal lépe postaveného Čapka. Druhý jmenovaný byl odstaven od míče.
     
    9
    Krystan se hezky otočil s míčem a poté hledal v pokutovém území Petličku. V souboji nakonec zvítězil domácí brankář Havránek.
     
    10
    K velice pohotové střele se dostal Laňka, který ránu nártem poslal zhruba metr vedle brány. Bartoš nemusel vůbec zasahovat.
     
    11
    Zdálo se, že domácí Kozel byl zastaven nedovoleným zákrokem, avšak hlavní sudí nechává pokračovat ve hře. Dobrovice táhnou útok.
     
    12
    Ani tentokráte není pískáno, zákrok na Žaloudka nebyl posouzen jako nedovolený. Vyšehrad se daleko s míčem ale nedostal.
     
    12
    Vyšehrad právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Drobílek první centr poslal pouze do nohy soupeře, ten druhý už našel zcela osamoceného DANIELA KOZLA, který z malého vápna propálil Bartoše.
    12. KOZEL - 1:0
     
    13
    Na úvodní branku jsme nemuseli dlouho čekat, v tuto chvíli jsou na tahu hosté, kteří okamžitě přelezli s míčem vlastní polovinu.
     
    14
    Kousek za ním se na zemi ocitl hostující Tvaroha, kterého tak trochu nešťastně dohrál Rys. Dobrovice mají k dispozici standardku.
     
    15
    V krátkém časovém sledu jsme se dočkali dalšího faulu, tentokráte z hostující strany. K rozehrávce se staví sám brankář Havránek.
     
    16
    Úvod utkání nabízí celou řadu nedovolených zákroků. Aktivní Drobílek fauloval Petličku, Dobrovice okamžitě rozehrály volný kop.
     
    17
    Jenomže hosté celou akci příliš uspěchali, míč se tak dostal do moci brankáře Havránka, který raději rozehrál vedle stojícímu Ratajovi.
     
    18
    Tvaroha vhazoval od levé autové čáry, pro spolupráci si vybral Žaloudka, který si ale pomohl útočným faulem. Slavoj to zkouší od vlastní šestnáctky.
     
    19
    Routek měl nyní hodně práci s napadajícím Rysem, nakonec to ale zvládl na jedničku. Na druhé straně musel daleko z branky Havránek.
     
    20
    Domácí brankář byl při snaze o výkop nepříjemně dohrán, v tuto chvíli se na scénu dostává lékařský personál. Na nic vážného to ale nevypadá.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, zatím jsme se dočkali jediné branky. Dnešní utkání nabízí hodně bojovnou podívanou.
     
    22
    Slavoj se na delší dobu usadil na útočné polovině, následně to směrem dopředu zkoušely Dobrovice, Brejcha ale odvrátil pokus o centr.
     
    23
    Soběslav zapojil do rozehrávky také brankáře Bartoše, který z první poslal míč daleko ven ze stadionu. Domácí budou vhazovat z levé strany.
     
    24
    Odražený míč si našel Osvald, který zkoušel pravačkou překvapit brankáře. Jeho prudká střela trefila pouze protihráče do zad.
     
    25
    Petlička si navedl míč na pravou nohu a poté poslal do šestnáctky adresný centr, který ale nenašel toho správného adresáta.
     
    26
    Poté se ještě dostal do zakončení jeden z hráčů Dobrovic, rána levačkou ale mířila vedle brány. Havránek se opět ujme odkopu od branky.
     
    27
    Jenomže hosté jsou v posledních vteřinách výrazně aktivnější, zatím akce Dobrovic pokaždé končí na pozorné obraně soupeře.
     
    28
    Dalekonosná kolmice směřovala k opačné šestnáctce, kam si sbíhal také nenápadný Čapek. Před ním ukryl míč do své náruče Bartoš.
     
    29
    V tento časový úsek sledujeme hru plnou nepřesností, tentokráte se k míči dostane hosté, konkrétněji bude vhazovat Volf.
     
    32
    Vyšehrad právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají do dvoubrankového vedení! Slavoj podnikl velice rychlý výpad, který byl opravdu učebnicový. Přihrávka nakonec putovala na levou stranu, kde se zjevil volný FILIP DROBÍLEK, jenž bezpečně překonal Bartoše.
    32. DROBÍLEK - 2:0
     
    34
    Nyní to budou mít hostující hráči hodně složité, prohrávají totiž už o dvě branky. Do konce zápasu ale zbývá dostatek času.
     
    35
    Jeden z domácích spáchal nedovolený zákrok u půlící čáry, naopak na zemi se ocitl Soběslav. Hosté rozehrávají z vlastní poloviny.
     
    36
    Další z řady centrovaných balónu směřoval k malému vápnu, kam si k němu v poklidu dokráčel pozorný brankáře Havránek.
     
    37
    Tentokráte se na zemi ocitl Fotr, stalo se tomu tak zhruba čtyřicet metrů od branky soupeře. Slavoj se snaží kouskovat hru, což mu zatím vychází.
     
    38
    Tvaroha to zkoušel dalekonosným aut, který dopadl přímo na kopačku Brejchy, který odklidil míč zpět za postranní čáru.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Rys si musel dát s přihrávkou na Havránka hodně načas, neboť ho aktivně napadal Krystan. Vše nakonec končí útočným faulem Fundy.
     
    41
    Čapek se řítil za nakopávaným míčem, který ale před ním stačil odehrát pozorný Routek. Aby toho nebylo málo, tak přišel další faul Slavoje.
     
    44
    Dobrovice se ke konci poločasu ještě pokoušejí vstřelit kontaktní branku, nicméně Slavoj výborně brání vlastní pokutové území.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl hned dvě přesné trefy. O obě branky se postaral domácí Slavoj, který je směrem dopředu výrazně nebezpečnější. Dobrovice to většinu času zkouší prostřednictvím centrovaných balónů, avšak obrana soupeře je více než pevná. Dnešní utkání rovněž nabízí velkou řadu nedovolených zákroků, hlavní sudí tak má spoustu práce.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Dobrovice: ze hřiště odchází Adam Fotr, přichází Dominik Kostka.
    Střídání v týmu FK Dobrovice: ze hřiště odchází Josef Petlička, přichází Pavel Bernát.
    Střídání v týmu FK Dobrovice: ze hřiště odchází Jakub Novák, přichází Jiří Sodoma.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí. Ti budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali slušnou šanci Dobrovic, střídající Kostka vypálil pouze doprostřed branky.
     
    49
    Na opačné straně Drobílek obešel svého strážce, nicméně přihrávku pod sebe zastavil protihráč. Rovněž velice hezká akce Vyšehradu.
     
    50
    Kostka nejprve přešel prvního protihráče, ten druhý ho ale odzbrojil o balón. Nákop na Kozla se stal snadnou kořistí Soběslava.
     
    51
    Dobrovice si nakonec vymodlily autové vhazování z pravé strany. Následně Rataj důrazně odstavil od míče hostujícího Nováka.
     
    52
    Hosté si nyní směrem dopředu absolutně neporozuměli, přihrávka od Žaloudka skončila až za brankovou čárou. Havránek bude vykopávat.
     
    53
    Čapek ještě celou akci šperkoval přihrávkou na Kozla, tuto přihrávku ale vystihl jeden z protihráčů, který podnikl rychlý kontr směrem vpřed.
     
    54
    Po delší době jsme se dočkali rohového kopu, který obstaral domácí celek. Centr směřoval do malého vápna, kde zasáhl Bernát.
     
    55
    Střídání v týmu FK Slavoj Vyšehrad: ze hřiště odchází Denis Laňka, přichází Tadeáš Madej.
     
    56
    Čapek se dostal ke středu hrací plochy, odkud zkusil své štěstí. Do dráhy letu míče strčil nohu protihráč, následovat bude rohový kop.
     
    57
    Dobrovice rozjely takovou barcelonskou rozehrávku, neboť si s míčem už dlouho prohrávají na vlastní polovině. Domácí se k napadání moc nemají.
     
    58
    Rataj možná trochu zbytečně dlouho držel balón, nakonec ho nedovoleně zastavil jeden z protihráčů. Slavoj okamžitě standardku rozehrál.
     
    59
    Už delší dobu čekáme na něco kloudnějšího. Slavoj je v tuto chvíli v držení kulatého nesmyslu, což mu maximálně hraje do karet.
     
    60
    Jeden z hostů to zkoušel průnikovou přihrávkou za obranu, jenomže míč skončil až u brankáře Havránka. I tak Dobrovice dostaly k míči.
     
    61
    Máme za sebou něco málo přes hodiny hry. Druhý poločas nám nabídl celkem slušný nástup, v tuto chvíli ale nesledujeme nic světoborného.
     
    61
    Dobrovice právě vstřelila branku!
    Hosté korigují nepříznivý stav! K míči se totiž dostal JIŘÍ KRYSTAN, který to zkusila zhruba z pětadvaceti metrů. Jeho skákavá rána doskákala až ke vzdálenější tyči, kam se Havránek marně natahoval.
    61. KRYSTAN - 2:1
     
    62
    Rychlý výpad po pravém křídle v podání domácích. Kozel šikovně propouštěl míč na Fundu, s čímž počítal také bránící Routek.
     
    63
    Autové vhazování z pravé strany obstaral Hradecký, který si vybral Čapka. Centr druhého jmenovaného nenašel patřičného adresáta.
     
    64
    Funda tak dlouho kličkoval, až se nakonec zbavil svého strážce. Bylo to s faulem, Vyšehrad má k dispozici standardku z levé strany.
     
    69
    Hosté najednou vycítili šanci a v posledních vteřinách jsou o poznání aktivnější. Tentokráte se Kostkovi absolutně nevydařila střela.
     
    70
    Hosté se mohli dostat do přečíslení, avšak hlavní sudí nakonec odhalil drobný faul Žaloudka. To mohla být velká šance pro Dobrovice.
     
    71
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes dvacet minut. Po delší době se Slavoj podíval na útočnou polovinu, Čapek se ale daleko nedostal.
     
    72
    Fundovi se příliš nepovedl odkop, čehož mohl soupeř využít. Zakončující Volf ale trefil pouze protihráče, následně si Žaloudek pomohl faulem.
     
    73
    Funda přiťukl lépe postavenému Drobílkovi, kterého ale dokázal ubránit hostující Bernát. Rozehrávky se ujme brankář Bartoš.
     
    74
    Slavoj si pořádně zahrává! Nyní totiž propadl u vlastního malého vápna, celou situaci musel zažehnat Havránek, jenž vychytal střelu na bližší tyč.
     
    75
    Hezká individuální akce v podání Drobílka! Domácí technik se proháčkoval až před brankáře, kterého vystrašil slabým zakončením. Posléze v další šanci selhal Kozel.
     
    76
    Osvald pádil to otevřené obrany, akci ještě roztáhl na pravou stranu, odkud Novák vracel míč před bránu. Následovat bude rohový kop.
     
    77
    Žaloudek se pokoušel patičkou sklepnout míč do volného prostoru, do dráhy letu míče se ale připletl Rataj, od kterého se balón odrazil za čáru.
     
    78
    Dobrovice mají obrovskou smůlu! Nejprve Havránek kryl střelu z blízkosti, k volnému míči se pokoušel natlačit Kostka, kterého na poslední chvíli ubránil soupeř.
     
    79
    Hráči v černém si ještě vyzkoušeli rohový kop z pravé strany, po kterém se dopustili útočného faulu na brankáře Havránka.
     
    80
    Nyní to Drobílek vzal sám na sebe, projektil z ostrého úhlu se ale stočil daleko od branky. Dobrovice okamžitě podnikají protiakci.
     
    81
    Domácí Havránek si dával s rozehrávkou hodně načas, nakonec to u sudího prošlo. Rozehrávka ale trvala opravdu hodně dlouho.
     
    82
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deset minut. Slavoj i nadále drží hubené vedení, avšak v posledních vteřinách mají velké štěstí.
     
    83
    Hostům nezafungovala ofsajdová past, Rataj obešel brankáře, jenomže Bartoš dokázal jeho následnou přihrávku zablokovat.
     
    86
    Žlutou kartu dostává David Šimek (FK Slavoj Vyšehrad).
     
    87
    Domácí obsadili útočnou polovinu, nicméně přihrávka na levou stranu na Fundu byla příliš dlouhá. Dobrovice se tak dostanou k autu.
     
    87
    Střídání v týmu FK Slavoj Vyšehrad: ze hřiště odchází Michal Rataj, přichází Jakub Doležal.
     
    88
    Na pořadu dne byla standardka zhruba ze třiceti metrů. K míči se postavil hostující Bernát, po jehož centru se spoluhráč dostal do ofsajdu.
     
    88
    Střídání v týmu FK Slavoj Vyšehrad: ze hřiště odchází Filip Drobílek, přichází Petr Šlegl.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta základní hrací doby. Ve druhém poločase se hodně přerušovalo, s nastaveným časem by se mělo počítat.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Vyšehradu, který porazil vedoucí celek soutěže poměrem 2:1. Nutno podotknout, že druhý poločas nabídl opravdu velkou řadu vyložených šancí. Většinu gólovek si vytvořil hostující celek, který nakonec stačil pouze zkorigovat nepříznivý výsledek. Slavoj se tak může radovat ze zisku plného počtu bodů, Dobrovice poprvé v sezóně prohrály v základní hrací době. (12:14:01)

    David Suchý

    Branky: 12. Kozel, 32. Drobílek – 61. Krystan

    Karty:   86. Šimek (VYS)


    FC Slavoj Vyšehrad: Havránek – Brejcha, Rataj (88. Doležal), Drobílek (C) (89. Šlegl), Čapek, Laňka (56. Madej), Funda, Rys, Kozel, Hradecký, Šimek
    Náhradníci: Pellegrini – Šlegl, Macej, Doležal, Heřman, Madej, Shinjikashvili

    FK Dobrovice: Bartoš – Novák (46. Sodoma), Soběslav, Routek, Tvaroha (C), Fotr (46. Kostka), Žaloudek, Krystan, Petlička (46. Bernát), Osvald, Volf
    Náhradníci: Dařina – Bernát, Malý, Vajgl, Kostka, Sodoma, Novák

    Rozhodčí: Martínek – Šťastný, Hanoušek

    Diváci: 162
    thejrc.org