Chomutov – Kometa Brno 2:4 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
2:4 (0:2, 1:0, 1:2)
HC Kometa Brno
Sobota 15.09.2018, 15:30 • ROCKNET ARÉNA • Tipsport extraliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Hezké sobotní odpoledne přeji všem příznivcům ledního hokeje. V pátek odstartoval nový ročník Tipsport extraligy a my dnes prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat dohrávku prvního kola mezi týmy Piráti Chomutov a HC Kometa Brno.
     
    Piráti Chomutov

    Chomutovští Piráti v loňské sezóně nepostoupili do vyřazovacích bojů a museli hrát nepopulární playout, čili souboje o udržení se v nejvyšší soutěži. Jelikož měli ale nahráno dost bodů, už v průběhu si zajistili extraligovou účast i pro ročník 2018/2019. Kádr Pirátů doznal značných změn, mnoho hráčů tým opustilo, mezi ty nejvíce sledované patřili Michal Vondrka a Michal Poletín. Prvně jmenovaný odešel do Mladé Boleslavi a druhý pak do Zlína. Tým Vladimíra Růžičky staršího tak bude v novém ročníku usilovat o vyřazovací boje.
    Co se týče přípravných duelů, nevedlo se chomutovským hokejistům vůbec špatně. Z osmi zápasů dokázali čtyřikrát vyhrát v základní hrací době a jednou v prodloužení. Třikrát pak odešli jako poražený tým. Na novou sezónu tak jsou připraveni a mohou vyrazit do bojů o první body. Hned v prvním kole je však nic jednoduchého nečeká.

    Příprava Chomutova

    Chomutov – Kunlun 1:0
    Chomutov – Jekatěrinburg 0:5
    Chomutov – Novokuzněck 4:1
    Chomutov – Liberec 4:3pp
    Chomutov – Karaganda 4:2
    Litvínov – Chomutov 5:1
    Chomutov – Litvínov 4:1
    Liberec – Chomutov 5:1
     
    HC Kometa Brno

    Hokejisté Komety Brno totiž vstupují do nové sezóny jako úřadující majitel Masarykova poháru, který dokázali obhájit. Čeká je tak útok na hattrick co se týče prvenství v hokejové extralize. Říká se, že obhajoba titulu bývá velmi těžká, ovšem útok na hattrick je snad ještě o dost těžší. Kometě bude určitě chybět brankář Marek Čiliak, který odešel do Slovanu Bratislava do KHL. Ale výraznou posilou do útoku bude zcela bezpochyby Lukáš Kašpar. Ten naopak ukončil účinkování v KHL a právě z bratislavského Slovanu se upsal brněnskému celku. A hned v prvním kole bude s týmem cestovat na sever Čech, kde to velmi dobře zná. Narodil se v Mostě, takže mu to zde rozhodně nebude cizí. Co se týče přípravy, mají hosté nahráno více zápasů, než Piráti. Přátelských utkání sehráli celkem šest, ale už stihli i čtyři duely v hokejové Lize mistrů. V přípravě dokázali čtyřikrát vyhrát a dvakrát prohráli. V CHL tři duely byly vítězné a jen jeden neúspěšný. Kometa je tak na nový ročník také připravena a dnes si jede na sever Čech pro první body. Čeká nás tak zajímavý duel, tak si ho nenechte ujít.

    Brněnská příprava

    Třebíč – Kometa 1:8
    Kometa – Slovan Bratislava 2:5
    Kometa – Znojmo 3:1
    Kometa – Sp. Moskva 4:2
    Slovan Bratislava – Kometa 1:5
    Kometa – Chabarovsk 1:5

    Něman Grodno – Kometa 4:2 (CHL)
    Eisbären Berlín – Kometa 2:3 (CHL)
    Kometa – Něman Grodno 6:2 (CHL)
    Kometa – Eisbären Berlín 4:3 (CHL)
     
    Vzájemná utkání

    Co se týče vzájemných utkání, Chomutovu se v loňském ročníku dařilo na výbornou. Dvakrát dokázali Piráti Kometu porazit 3:2, jednou v prodloužení a jednou v samostatných nájezdech. Další dva duely zvládli Piráti v základní hrací době po výsledcích 3:2 a 2:1. Hosté tak mají na severu Čech Pirátům rozhodně co vracet.
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile rád provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji Vám příjemnou počtenou.
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Š. Lukeš (Stezka) – Jank, Valach, Štich, Knot, Dietz, Blaha, Trefný – Sklenář, V. Růžička, Klhůfek – Tomica, Huml, J. Stránský – Koblasa, Vantuch, Skokan – A. Dlouhý, Šťovíček, Chlouba.

    HC Kometa Brno: Langhamer (Vejmelka) – Mikuš, O. Němec, Gulaši, Štencel, Malec, Bartejs, Barinka – Zaťovič, P. Holík, Mueller – R. Zohorna, Hruška, Kašpar – Mallet, Nahodil, L. Horký – Dočekal, L. Čermák, Köhler.

    Rozhodčí: Kubičík, Svoboda – Hanzlík, Hribík..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Oba celky jsou již na ledové ploše a dohrávka prvního kola mezi domácími Piráty a hosty z Brna začne za pár chvilek. Přejeme příjemnou podívanou!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Domácí vyhráli úvodní vhazování a Jakub Sklenář podél mantinelu hned nahazoval za branku Langhamera. Následně byla hra přerušena a vhazovat se bude po pravici brankáře Komety.
     
    00:27
    Vhazovaní se opakovalo. Ronald Knot následně svižně nahazoval na branku. Bránící hráči Komety ovšem kotouč zablokovali a ten skončil v ochranné síti. Další buly.
     
    01:00
    První střelecký pokus mají za sebou také hokejisté úřadujících mistrů. Jan Hruška z vrcholu levého kruhu zakončoval takovou žabičkou, Lukeš byl ovšem pozorný.
     
    01:24
    Po vhazování to z otočky zkoušel obránce Tomáš Bartejs, ale jeho pokus skončil jen vedle branky. Následně Lukeš kryl střelecký pokus z mezikruží.
     
    01:42
    Piráti se dostali do pásma a Vladimír Růžička z pravého kruhu přihrával křižně na modrou čáru. Bohumil Jank ale přihrávku nezachytil a kotouč skončil ve střední třetině.
     
    02:21
    Adam Dlouhý se dostal do pásma, kde ale stabilitu neudržel a spadl. David Štich se dostal k volnému kotouči, ale z pravého kruhu střílel vedle branky Komety.
     
    02:56
    Hosté se následně dostali do aktivní kombinace, která ale nějakou nebezpečnou ranou zakončena nebyla. Piráti ale i tak raději vyhodili kotouč na icing.
     
    03:02
    Hned po vhazování to hosté zkoušeli slibně. Lukáš Kašpar střílel z levé strany na přední tyčku, ale Štěpán Lukeš si parádním zákrokem lapačkou se zkušeným reprezentantem poradil!
     
    04:18
    Jan Stránský objížděl branku Marka Langhamera, ale u tyčky si na brankáře, jenž si zachytal i v NHL, nepřišel. Kotouč následně přecijen skončil v lapačce brankáře.
     
    04:41
    Puk na pravé křídlo následně dostával Vladimír Růžička, jenž se pokoušel rychlou přihrávku zpracovat. Neposedná guma se ovšem od jeho hokejky odrazila mimo ledovou plochu.
     
    05:13
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté se dostali do aktivní kombinace. Střelecký pokus z levého kruhu sice Lukeš vyrazil, ten ale nakonec šťastně propadl k pravé tyčce, kde stál LEOŠ ČERMÁK. Tomu se prázdnou branku povedlo trefit, a tak jde brněnská Kometa do vedení! Asistence: Martin Dočekal.
    05:13 Leoš ČERMÁK - 0:1
     
    05:44
    Domácí se následně dostávali podél levého mantinelu do útoku. Přihrávka dopředu byla ovšem nepřesná a skončila pouze za brankou Marka Langhamera. Po icingu Chomutova se vhazuje před Lukešem.
     
    06:07
    V útočné třetině domácího celku se následně hra přerušila kvůli přihrávce rukou. Pokračuje se tedy první komerční přestávkou duelu, hned poté se bude vhazovat ve střední třetině.
     
    06:43
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa se dostala opět do útoku a dává druhou branku v duelu! LUKÁŠ NAHODIL je úspěšným střelcem číslo dvě. Hostující forvard využil špatné rozehrávky domácích a před brankou se nezmýlil. Asistence: Alexandre Mallet a Luboš Horký.
    06:43 Lukáš NAHODIL - 0:2
     
    07:16
    Leoš Čermák pokračoval v aktivitě hostujícího celku. Do třetiny se vydal po pravé straně a po stahovačce zakončoval. Ve vzájemném souboji byl ovšem úspěšnější Štěpán Lukeš.
     
    08:22
    Domácí se pokoušeli něco vymyslet, ale jejich akce ze střední třetiny byla nakonec pokažena. Vhazuje se před modrou čárou, která v první třetině patří brněnské Kometě.
     
    09:26
    Lukáš Vantuch hledal z obranné třetiny najíždějícího Stránského, kterému se ovšem na modré čáře nepovedlo zpracovat kotouč. Následně se tak píská další icing domácího celku.
     
    10:03
    Podobná situace také na straně druhé. Hráči Komety se nedomluvili a po nepřesné rozehře se píská zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po pravici dosud nezaměstnaného Langhamera.
     
    10:41
    Domácí hokejisté se dostávali po pravé straně do útočné třetiny, kde se jim ale nepovedlo zakombinovat. Následně jim je pískán ofsajd a hra bude pokračovat ve středu ledové plochy.
     
    11:38
    Lukáš Nahodil následně dostával přihrávku k pravé tyčce, jenž byl osamocen a kde mohl přidat již třetí trefu svého celku. Zblízka ale zakončoval jen vedle branky!
     
    12:14
    Aktivita brněnského celku pokračovala a Luboš Horký zakončoval z levého kruhu. Zkoušel to ke vzdálenější tyčce, ale pokus po ledě mu nevyšel. Kometa nicméně stále na kotouči.
     
    13:07
    Oblouček za obranu Komety dostával Petr Koblasa, který ovšem není největším rychlíkem na ledě. Puk se mu nepovedlo dostihnout a domácím je pískán další icing.
     
    13:21
    Jan Stránský o pár sekund později dojížděl kotouč a byl před bránícím hráčem Komety. To se samozřejmě nelíbilo domácímu publiku ani střídačce. Vhazuje se před Lukešem.
     
    14:06
    David Štich od modré čáry bekhendově nahazoval do brankoviště Komety, kde se zjevila lapačka Langhamera. Hostující brankář ovšem kotouč neudržel a chomutovský bek to zkoušel ještě jednou. Ani nyní ale neslavil.
     
    14:56
    Piráti jsou v poslední minutě aktivnější na kotouči a Kometa již dvakrát vyhodila. Problémem domácího celku je ovšem střelba a zakončení – do ničeho se nedostávají.
     
    16:37
    Alexandre Mallet se po nepřesné přihrávce Ivana Humla dostal do útoku. Celou dobu byl ovšem těsně bráněn a zakončoval jednou rukou. Štěpán Lukeš tedy jeho nájezd vychytal.
     
    16:55
    Do zakončení se na levé straně přes obránce dostával domácí útočník Jan Stránský. Tomu se nakonec ale nemířilo přesně a kotouč skončil jen nad brankou Marka Langhamera.
     
    17:57
    Petr Holík to zkoušel od modré čáry, ale trefil jen betony připraveného Lukeše. Následně Pavel Klhůfek nedal přesnou přihrávku a kotouč skončil v hledišti.
     
    18:41
    Piráti byli pod tlakem a Stanislav Dietz tak jen vyhodil kotouč na útočnou polovinu. Za pár sekund nám první třetina dojde do své dvacáté minuty, Kometa stále vede o dvě branky.
     
    19:20
    Alexandre Mallet se pokoušel na pravé straně udržet pásmo, ale to se mu nakonec nepovedlo a píská se ofsajd. Hra tak bude pokračovat vhazováním ve střední třetině.
     
    19:50
    V úplném závěru první třetiny se přerušuje poté, co na modré čáře zalehl kotouč Ronald Knot. Šlo o melu více hráčů, rozhodčí tak hru raději přerušili.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Prvních dvacet minut je za námi, Kometa zaslouženě vede!

    Brněnský celek diktuje hru a domácí do ničeho nepustili. Leoš Čermák a Lukáš Nahodil dostali úřadující mistry do dvoubrankového vedení, když se prosadili v horizontu dvou minut. I následně byla Kometa aktivní a udávala tempo hry. Je vidět jejich obrovská síla, Piráti to dnes budou mít opravdu těžké.

    Střely na branku: 4:12
    Druhá třetina začne přibližně v 16:24.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Peter Mueller zachytil kotouč a vydal se do útočné třetiny. Zámořský hráč ovšem neměl rychlost a do zakončení se nakonec nedostal. U kotouče jsou hráči domácího celku.
     
    20:34
    Hned po vhazování před brankou Langhamera pálil po rychlé souhře obránce David Štich. Jeho dělovka byla ovšem brankáře Komety vyražena do rohu kluziště.
     
    21:19
    Jan Stránský byl ve vlastní třetině pod tlakem, a tak kotouč podél mantinelu poslal až za branku Langhamera. Píská se další zakázané uvolnění a pokračovat se bude po pravici Lukeše.
     
    22:14
    Stanislav Dietz se na modré čáře dostal k odraženému kotouči a z voleje pálil nad branku. Alexandre Mallet následně dostával přihrávku do útoku, v tváří tvář ale Lukeše neprostřelil!
     
    23:06
    Podél levého mantinelu se do pásma dostal Martin Šťovíček, který neotálel a prostě tvrdě pálil. Bránící hráči jeho pokus zblokovali a kotouč skončil v hledišti. Vhazování před Langhamerem.
     
    24:01
    Kometa se pokoušela dostat opět rychle do útoku. Nahození z obranné třetiny ovšem nyní nevyšlo a píská se další zakázané uvolnění. Marek Langhamer musí být v pozoru.
     
    24:10
    Marek Tomica v akci domácího celku objížděl branku a svižně zakončoval. Marek Langhamer ale vše viděl a střelu chomutovského kapitána ukryl ve výstroji.
     
    24:24
    První velká šance chomutovského celku! Ivan Huml se dostal na pravém kruhu ke střeleckému pokusu. Mířil na zadní tyčku, ale Marek Langhamer skvěle zasáhl.
     
    24:29
    Následně si počínal nedovoleně Juraj Valach a hostující celek bude hrát vůbec první početní výhodu v utkání. Slovenský bek bude pykat za hákování.
     
    25:16
    Lukáš Nahodil byl na konci přesilovkové kombinace, ideálně ovšem nezakončil a pronikajícího Sklenáře následně podrazil. Síly na ledě se tak srovnají.
     
    25:17
    Dávid Skokan se hned po vhazování dostal do zakončení. Z levého úhlu zakončoval pod víko, ale branku nakonec pouze přestřelil. Puk skončil na zadním mantinelu.
     
    26:29
    Domácí v plném počtu.
     
    26:50
    Piráti se dostali do kombinační hry a Ronald Knot dvakrát zakončoval. První dělovka skončila na obětavém obránci, druhý pokus betony vyrážel do rohu kluziště Marek Langhamer.
     
    27:16
    Hosté v plném počtu.
     
    28:30
    Ivan Huml se na levém kruhu dostal ke kotouči a po zaseknutí přihrával pod sebe. Pas mu ovšem nevyšel a ke kotouči se dostali hokejisté brněnské Komety.
     
    29:44
    Juraj Valach se zmocnil po aktivitě hostujícího celku a mohl založit slušný protiútok. Přihrávka od pravého mantinelu mu ovšem nevyšla a u puku opět Kometa.
     
    30:49
    Nadvakrát to od pravého hrazení zkoušel chomutovský útočník Pavel Klhůfek. Ani jeden pokus ovšem do brankoviště nepropadl, pokračuje se za brankou Langhamera.
     
    31:10
    Piráti právě vstřelili branku!
    Následně se domácí celek prosazuje a snižuje na rozdíl jediné branky. Ronald Knot po vhazování nahazoval do brankoviště, kde kotouč skončil na tyčce. O dorážku v brankovišti se postaral PAVEL KLHŮFEK. Asistence: Ronald Knot a Vladimír Růžička.
    31:10 Pavel KLHŮFEK - 1:2
     
    31:43
    Piráti se následně dostávali hned do útoku a od pravého mantinelu přišlo nahození do brankoviště. Langhamer i přes aktivní clonu a dorážky Koblasy udržel kotouč.
     
    32:58
    Adam Dlouhý se pokoušel nahrát Martinu Šťovíčkovi o hrazení. Jeho nahození ovšem nebylo přesné a kotouč skončil v hledišti. Hra se tak přesouvá do střední třetiny.
     
    34:05
    Hraje se hodně bojovně na obě strany. Piráti svou hru zlepšili a Kometa se nedostává do tolika šancí jako v první periodě. Domácí celek rázem ztrácí jedinou trefu.
     
    35:02
    Alexandre Mallet následně dostával kotouč do útoku v momentě, kdy byl v ofsajdu. Hra se tak přerušuje a pokračovat se bude vhazováním ve střední třetině.
     
    35:21
    Komerční přestávku následně přivolala střela obránce Juraje Mikuše. Ten nahazoval od pravého mantinelu do brankoviště, ale jeho pokus byl ztečován a kotouč skončil v ochranné síti.
     
    35:54
    Stanislav Dietz si vjel do útočné třetiny a vyhnul se hostujícímu obránci. Následně zakončoval po ledě mezi betony, ale Marek Langhamer byl připraven.
     
    36:35
    Na druhé to zkoušel také mezi betony dnes sedmý bek Michal Barinka. Jeho svižná rána mířila Lukešovi mezi nohy, ale chomutovský brankář betony stihl zaklapnout.
     
    37:03
    Vladimír Růžička měl následně vyrovnání na hokejce, ale v úniku se neprosadil! Chomutovský útočník zakončoval Langhamerovi mezi betony, ale ani on neuspěl.
     
    37:33
    Následně si od levého mantinelu sjel před branku Jan Hruška, který zasekl a zakončoval na vzdálenější tyčku. Prostor tří tyčí ovšem minul, Kometa ale bude hrát přesilovou hru.
     
    37:38
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Dávid Skokan – 2 min., faul loktem).
     
    37:59
    Start oslabení Piráti zvládli. Marek Tomica se vydal s kotoučem až za branku, kde ušetřil drahocenné sekundy. Následně odjel střídat, Kometa se dostala ke kotouči.
     
    38:26
    Na druhé straně zakončoval z pravého kruhu střelec zatím rozdílové branky, Lukáš Nahodil. Jeho pokus šel do horní části branky, Lukeš pokus vytěsnil do ochranné sítě.
     
    39:08
    Piráti opět unikli v oslabení a Vladimír Růžička bekhendem přihrával do brankoviště. Tam si najížděl Marek Tomica, kterému se ale kotouč zasáhnout nepovedlo.
     
    39:38
    Domácí v plném počtu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina je u konce, Piráti dokázal snížit na rozdíl jediné branky.

    Vyrovnaný boj v prostřední části. Piráti začali být aktivní a dostali se do několika nebezpečných situací, jednu z nich potrestal Pavel Klhůfek, jenž dal svojí první trefu v chomutovském dresu. Pokračovalo se pohlednou podívanou, oba celky hrají slušně a ve třetí třetině se můžeme těšit na pořádné drama.

    Střely na branku: 14:17 (10:5 v této třetině)
    Třetí třetina začne přibližně v 17:20.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:19
    Piráti se hned dostali do útoku. Jeden z hráčů plácl do létajícího kotouče, který skončil v hledišti. Pokračovat se tedy bude vhazováním ve středu ledové plochy.
     
    40:53
    Kometa špatně rozehrála za brankou a Marek Tomica se dostal ke kotouči. Ten následně dával před branku na Skokana, který se ovšem ke střele přes dvojici obránců nedostal.
     
    41:34
    Piráti chtějí hrát a dostali se do dalšího útoku. Petr Koblasa zpoza branky dostal přihrávku a po ledě zakončoval mezi betony, pozorného Marka Langhamera ale neprostřelil.
     
    41:50
    Vladimír Růžička následně dostal přihrávku na pravý kruh, odkud tvrdě zakončoval a Langhamer se po rychlém přesunu dostal k zákroku! Velká šance domácích.
     
    41:50
    Následně se do křížku dostali Jakub Sklenář a Tomáš Bartejs. Především druhý jmenovaný neudržel emoce a pustil se do chomutovského útočníka. Oba dostávají dvouminutové tresty, obránce Komety ještě dvě navíc.
     
    42:40
    Domácím se zatím v přesilovce nepovedlo pořádně zakombinovat a hostující celek hraje dobře. Uvidíme, zda si Piráti něco dále vytvoří a dostanou se do šance.
     
    43:51
    Piráti právě vstřelili branku!
    Pirátům se sice i přes šance přesilovku využít nepovedlo, branku ale nakonec i tak dávají! DÁVID SKOKAN se zorientoval ve skrumáži před brankou nejlépe a po ledě překonal dezorientovaného Langhamera. Asistence: Roman Chlouba a Lukáš Vantuch.
    43:51 Dávid SKOKAN - 2:2
     
    44:14
    Piráti se prokličkovali do útoku a Marek Langhamer ukryl puk mířící do jeho brankoviště. Domácí jsou nabuzeni, vhazovat se bude po levici brankáře Komety.
     
    44:43
    Kometě se nakonec nepovedlo ideálně zakombinovat. Nepřesná přihrávka na Zaťoviče nebyla zachycena, a tak se píská icing. Vhazovat se bude před Langhamerem.
     
    46:16
    Oba celky opravdu bojují a pokouší se něco vymyslet. Fanoušci se nemohou nudit a na první kolo je to duel v naprosto skvělém tempu. Po zákroku Lukeše se hra přerušuje a následuje komerční pauza.
     
    46:43
    Leoš Čermák hrál nedovoleně vysokou holí a Piráti se tak zadarmo stěhují před branku Langhamera. Vhazovat se bude po levici brankáře, který stále patří Arizoně Coyotes.
     
    47:19
    Následně hostujícímu celku nevyšla kombinační hra a přihrávka směrem do útoku skončila za brankou Štěpána Lukeše. Píská se icing a vhazuje se před Langhamrem.
     
    47:58
    Aktivita domácích byla zakončena pokusem Ronalda Knota od modré čáry, která ovšem do branky nepropadla. Následně je domácím pískán icing.
     
    48:19
    Hra je hrozně moc kouskovaná a ani jeden celek se do šancí nedostává. Nahození hostů od modré čáry skončilo v ochranné síti a hra se posouvá do neutrální zóny.
     
    48:25
    Následně si hosté došli pro přesilovou hru. Jeden z Brněnských vletěl do dvojice obránců a po háku Pavla Klhůfka skončil na zemi. Pokračuje se tak početní výhodou Komety.
     
    49:08
    Kometa právě vstřelila branku!
    Šťastná přesilovková trefa dostává hosty opět do vedení! LUKÁŠ NAHODIL nadvakrát prostřelil Štěpána Lukeše, který po trefě hostujícího hráče nemá úplně čisté svědomí. Asistence: Peter Mueller.
    49:08 Lukáš NAHODIL - 2:3
     
    49:58
    Kometa pokračovala v aktivní hře a jeden z hráčů se na modré čáře opřel do kotouče. Ten šel sice vedle branky, ale Štěpán Lukeš si i tak vyjel a puk ukryl v lapačce.
     
    50:12
    Martin Šťovíček v další akci domácího celku dostával přihrávku na brusle. Kvůli tomu sudí viděli nedovolené postavení a pískají ofsajd. Pokračovat se bude ve střední třetině.
     
    51:28
    Po neúspěšné akci Jana Stránského se do útoku dostal hostující Martin Dočekal, kterému se ale přes trojici bránících hráčů nepovedlo zakončit.
     
    51:58
    Rychlá akce domácího celku byla zakončena přihrávkou mezi kruhy, kde stál Jakub Sklenář. Ten svižně zakončoval mezi betony Langhamera, který ale pokus domácího hráče chytil.
     
    52:35
    Nebezpečný pokus do brankoviště posílal od modré čáry obránce Ronald Knot. Jeho nahození ale nikdo netečoval a kotouč tak skončil jen na zadním mantinelu.
     
    53:15
    Domácí hokejisté pokračovali v aktivní kombinaci na útočné polovině, ale zakončit se jim již nepovedlo. Kometa vyhodila jen na icing, pokračovat se bude před brankou Langhamera.
     
    54:34
    Roman Chlouba se dostal podél levého mantinelu do pásma a před brankou nebezpečně nahazoval. Teč chomutovského hráče ovšem nepřišla a puk skončil za brankou.
     
    55:02
    Domácí dostanou po komerční přestávce početní výhodu. Juraj Mikuš vyhodil kotouč mimo ledovou plochu a dostává tedy patřičný trest – dvě minuty na lavici hanby.
     
    Dnešní utkání sleduje 4 161 diváků.
     
    55:25
    Kometa ovšem začala hru v oslabení dobře a dvakrát se jí již povedlo poslat kotouč mimo obranné pásmo. Uvidíme, jak tomu bude v následující minutě a půl.
     
    56:01
    Vladimír Růžička nabil Juraji Valachovu, který ovšem od levého mantinelu mířil z voleje těsně nad branku. Kometě se následně povedlo vyhodit.
     
    56:51
    V závěru oslabení se hosté dostali do protiútoku, který sice zakončen nebyl, ale přišel faul. Dávid Skokan dostává dvouminutový trest za nedovolené bránění a rozhodnout může nyní Kometa.
     
    57:02
    Hosté v plném počtu.
     
    58:00
    Hráči Komety kombinují, ale každý hráč hrozně dlouho drží kotouč. To je ovšem celkem logická taktika, hosté se nikam nemusí hnát a hrají to, co potřebují.
     
    58:22
    Kometa právě vstřelila branku!
    Nakonec se jim ovšem tato taktika vyplatila a je o vítězi duelu rozhodnuto. MARTIN ZAŤOVIČ dostal přihrávku za branku, aby si následně najel před ní a milimetrově přesným zakončením o brankovou konstrukci překonal Štěpána Lukeše počtvrté v utkání. Asistence: Petr Holík a Peter Mueller.
    58:22 Martin ZAŤOVIČ - 2:4
     
    58:52
    Duel se už jen dohrává. Domácí hokejisté se pokoušeli dostat ještě do pásma, ale ofsajd jim to nedovolil. Pokračovat se tak bude ve střední třetině.
     
    59:52
    Domácí si ještě zahrají přesilovou hru, která ovšem na výsledku nejspíše nic nezmění. Leoš Čermák inkasuje dvě minuty za držení.
     
    59:57
    Piráti odvolali Lukeše a sehráli to zajímavě. Juraj Valach nahodil před branku, kde kotouč tečoval Dávid Skokan. Puk ale nakonec skončil jen těsně vedle, Kometa vítězí.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání prvního kola je u konce, Kometa poráží na severu Čech domácí Chomutov 4:2!

    V první třetině byli mnohem lepší hosté, kteří se díky trefám Leoše Čermáka a Lukáše Nahodila dostali do dvoubrankového vedení. Piráti se od druhé třetiny zlepšili a Kometu v některých momentech přehrávali. Branky Pavla Klhůfka a Dávida Skokana skóre srovnaly, ale Kometa se díky přesilovkovým trefám v závěru utkání nakonec raduje ze zisku tří bodů.

    Střely na branku: 22:23
    Nejlepší hráči utkání: Dávid Skokan (1+0) – Lukáš Nahodil (2+0)
     
    Ode mě to bude pro dnešek vše. Díky za pozornost a zase někdy u extraligového hokeje na počtěnou! (18:05:43)
    Marken.cz

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 32. Klhůfek (Knot, V. Růžička), 44. Skokan (Chlouba, Vantuch) – 6. L. Čermák (Dočekal), 7. Nahodil (Mallet, L. Horký), 50. Nahodil (Mueller), 59. Zaťovič (P. Holík, Mueller)


    Piráti Chomutov: Š. Lukeš (Stezka) – Jank, Valach, Štich, Knot, Dietz, Blaha, Trefný – Sklenář, V. Růžička, Klhůfek – Tomica, Huml, J. Stránský – Koblasa, Vantuch, Skokan – A. Dlouhý, Šťovíček, Chlouba.
    HC Kometa Brno: Langhamer (Vejmelka) – Mikuš, O. Němec, Gulaši, Štencel, Malec, Bartejs, Barinka – Zaťovič, P. Holík, Mueller – R. Zohorna, Hruška, Kašpar – Mallet, Nahodil, L. Horký – Dočekal, L. Čermák, Köhler.

    Rozhodčí: Kubičík, Svoboda – Hanzlík, Hribík.

    Diváci: 4 161
    thejrc.org