Atlético – Eibar 1:1 (kon.) | Real Sociedad – Barcelona 1:2 (kon.) | Valencia – Real Betis 0:0 (kon.)
Ath. Bilbao – Real Madrid 1:1 (kon.)
konec
Real Sociedad San Sebastian
1:2 (1:0)
FC Barcelona
Sobota 15.09.2018, 16:15 • Anoeta, San Sebastian • Španělská LaLiga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:15.
     
    Hezké sobotní odpoledne při sledování slavnostního utkání, neboť fotbalisté San Sebastianu otevírají nově zrekonstruovaný stadión Anoeta utkáním se slavnou Barcelonou.
     
    Real Sociedad San Sebastian

    Starý stadión Anoeta nepatřil ve Španělsku k nejpopulárnějším kvůli atletické dráže a špatnému výhledu z hlediště, to vše se ale mění po výrazné rekonstrukci.

    Fotbalisté San Sebastianu do nové sezóny vstoupili ziskem čtyř bodů ze tří zápasů, naposledy nestačili na Eibar.
     
    FC Barcelona

    Obhájci titulu rozehráli nový ročník třemi výhrami v úvodních třech kolech a jistě by rádi přidali i čtvrtou, dnes je k tomu ale bude čekat pořádná šichta.

    Hosté si mohou trochu ulevit psychicky, neboť loni dokázali v San Sebastianu zvítězit poprvé od roku 2010 a prolomili tak sérii nezdarů v baskickém městě.
    Podívejte se na fotografické porovnání starého a nového stadiónu Anoeta.

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Zaldúa, A. Elustondo, H. Moreno, Hernández – Illarramendi (C), Zubeldia, Pardo – Zurutuza – Oyarzabal, Juanmi.
    Náhradníci: Moyà – Merino, Bautista, Rodrigues, Navas, Sangalli, Espinoza.

    FC Barcelona: ter Stegen – Semedo, Piqué, Umtiti, Alba – Roberto, Rakitić, Rafinha – Messi (C), L. Suárez, O. Dembèlé.
    Náhradníci: Cillessen – Busquets, Coutinho, Lenglet, Vermaelen, Munir, Arturo Vidal.

    Rozhodčí: Del Cerro – Yuste, Alvarez.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Rozehráno! Domácí hrají tradičně v modro-bíle pruhovaných dresech, Barcelona v neméně obvyklé červeno-modré kombinaci.
     
    2
    V úvodních desítkách sekund Barcelona pozvolna kombinuje s míčem na svých kopačkách, zatím ale převážně na své polovině.
     
    4
    Za pískotu obecenstva Barcelona svoji rozehrávku přesunula zpět až k brankáři ter Stegenovi, hosté zatím mají takřka stoprocentní držení míče.
     
    6
    Zaldúa si vynutil faul u postranní čáry, domácí mohou rozehrávat a převzít držení míče do své moci.
     
    7
    Za Umtitiho nákopem do pokutového území se dral Suárez, velmi dobře si ale při bránění vedl Elustondo, uruguajskou hvězdu odblokoval a míče se mohl ujmout brankář Rulli.
     
    9
    Semedo se dokázal uvolnit na pravém křídle, poté ale nepřesně centroval, po odrazu míče za domácí branku ale budou moci hosté pokračovat od rohového praporku.
     
    10
    Rohový kop Barcelona rozehrála po zemi a hned se hosté sami vyhnali až do středu hřiště, jejich další zdlouhavou rozehrávku opět doprovází pískot publika.
     
    12
    Po Umtitiho nepřesné přihrávce na vlastní polovině se míče ujal Oyarzabal a vybojoval nedovolený zákrok Roberta.
     
    13
    Real Sociedad právě vstřelil branku!
    O zábavu máme postaráno! Po standardní situaci domácích Hector Moreno vyhrál hlavičkový souboj a jeho kolega ze stoperské dvojice ARITZ ELUSTONDO prudkou střelou prostřelil vše, co mu stálo v cestě do sítě!
    13. Aritz ELUSTONDO - 1:0
     
    15
    San Sebastian skóroval hned ze své první útočné akce, po rozehrávce už ale znovu vzali herní otěže do svých rukou hosté a přihrávají si v hloubi vlastní poloviny.
     
    17
    Rakitić nedokázal obrat o míč Parda a do šance se poté tlačil Juanmi, na hranici pokutového území mu ale míč odskočil k brankáři ter Stegenovi.
     
    19
    Messi lobovanou přihrávkou vysunul do pokutového území Suáreze, ten byl vytlačen do ostrého úhlu, místo střely tak musel volit přihrávku na Dembelého, jenž se provinil nedovoleným zákrokem a píská se proti Barceloně.
     
    20
    Domácí pokračují v aktivitě, Oyarzábal vnikl do pokutového území a před brankou hledal Rubéna Parda, ten byl pokryt katalánskou defenzivou.
     
    22
    Hraje se už dvaadvacátá minuta a fotbalisté Barcelony nadále čekají na svůj první střelecký pokus, byť mají míč na kopačkách po výrazné množství času, tak hrají velmi daleko od domácí branky.
     
    24
    Domácí hrají o poznání přímočařeji, centr Hernandeze z blízkosti rohového praporku lapil do svých rukavic ter Stegen.
     
    26
    Velmi nepovedená souhra Messiho s Dembelém, vzdušná přihrávka argentinského míčového kouzelníka letěla zcela mimo dosah Francouze.
     
    29
    Po Rafinhově ztrátě míče Oyarzábal rychlou průnikovou přihrávkou hledal rozběhnutého Juanmiho, svoji rychlost ale ukázal Pique a doběhl k míči dříve než domácí útočník.
     
    30
    Další nezdar Dembelého, tentokráte na pravém křídle, kde se ukopl a při pokusu o centr místo míče trefil pouze trs trávy.
     
    32
    Klasický obrázek hry, Barcelona kombinuje ve středu pole a marně hledá cestu do kompaktní defenzivy soupeře.
     
    34
    Theo Hernandez dostal velmi dobrý pas po levé straně hřiště na křídlo a poté odcentrovat před branku, jediným problémem ale byl fakt, že do pokutového území neběžel vůbec žádný z domácích fotbalistů a ter Stegen tak mohl zůstat v klidu.
     
    36
    Až po pětatřiceti minutách hry jsme viděli vůbec první střelecké zakončení Barcelony! Na centr Dembeleho z rohového kopu si naskočil Gerard Pique, jeho hlavička se ale mezi tři tyče nevešla.
     
    38
    Parda u postranní čáry fauloval Umtiti, domácí mohou rozehrávat míč z klidu.
     
    40
    Luis Suárez si došel pro faul na útočné polovině, Barcelona se bude moci posunout k brance Geronima Rulliho, rozehrávat se bude z nějakých sedmadvaceti metrů.
     
    41
    Messi nakonec centroval do pokutového území, kde Theo Hernandez odklidil míč za branku.
     
    41
    Po rohovém kopu byl Pique zřejmě zatáhnutý za dres, přesto mohl zakončovat a jeho střelu dokázal brankář Rulli vyrazit vedle své branky.
     
    42
    Hosté se dožadovali odpískání pokutového kopu ze stažení Piqueho, rozhodčí Del Cerro ještě řešil situaci s kolegou u videa, nakonec se ale bude kopat jen od rohového praporku.
     
    43
    Po dalším rohovém kopu Barcelony se do vzduchu zavěsil Ivan Rakitić, ze záklonu ale branku vysoko přestřelil.
     
    44
    Žlutou kartu dostává Asier Illarramendi (Real Sociedad San Sebastian).
     
    45
    Hosté začínají být pořádně frustrováni, dožadovali se odpískání další penalty za údajnou ruku, rozhodčí Del Cerro po rychlé konverzaci s kolegou u videa ukazuje, že se bude pokračovat ve hře.
     
    45+1
    K úvodním pětačtyřiceti rozhodčí Del Cerro přidává jednu nastavenou minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Fotbalisté Realu Sociedad San Sebastian po prvním poločase vedou nad Barcelonou 1:0 díky brance obránce Elustonda po standardní situaci, favorizovaní Katalánci v úvodním dějství nepředvedli takřka nic a zcela zaslouženě budou muset dohánět manko.
     
    Barcelona do druhého poločasu změní sestavu, obránce Semeda nahradí ofenzivní středopolař Coutinho a na post pravého obránce by se měl stáhnout Sergi Roberto.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Nélson Semedo, přichází Philippe Coutinho.
     
    47
    Suárez pronikl do pokutového území po levé straně, následně ale neuspěl v souboji s Elustondem a střelec první branky zápasu vybojoval odkop od vlastní branky.
     
    49
    Coutinho se pokusil o narážečku s Rafinhou u pokutového území San Sebastianu, jejich souhra ale postrádala potřebnou kvalitu.
     
    51
    Rafinha vysunul do pokutového území Suáreze, ten se provinil nedovoleným prohřeškem v souboji s Morenem a poté znovu rozkládá rukami jako signál nevole směrem k rozhodnutí hlavního arbitra.
     
    53
    Nesoulad v souhře mezi Piquem a ter Stegenem, po nepřesné malé domů hostujícího obránce dostávají domácí takřka zdarma rohový kop.
     
    54
    Po zajímavém přízemním centru Parda zakončoval Moreno, jeho sražená střela končí v rukavicích brankáře ter Stegena.
     
    56
    Série nepřesností ve středu hřiště, míče se nakonec ujali domácí.
     
    57
    Po Coutinhově centru nepřesně hlavičkoval Dembelé a byť hosté ještě zůstlai u míče, tak jejich dosud poslední snahu zakončil Rakitičův nákop přímo k brankáři Rullimu.
     
    57
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Rafinha, přichází Sergio Busquets.
     
    59
    Domácí se rozeběhli do rychlého brejku, Pardo potáhl míč na soupeřovu polovinu a předložil takřka stoprocentní pozici Oyarzábalovi, ten ale přestřeluje branku ter Stegena!
     
    60
    Na sklonku první hodiny hry se Messi dostal do svého prvního střeleckého zakončení, z hranice pokutového území ale mířil přímo do brankáře Rulliho.
     
    61
    Hosté znovu propadli v defenzivě a Theo Hernández se z levého křídla vřítil do gólové příležitosti, jeho ránu vyráží brankář ter Stegen a zachránil Barcelonu od druhé inkasované branky!
     
    62
    A do třetice! Juanmi s Oyarzábalem sehráli další rychlý protiútok, v jehož závěru měl tentokrát Juanmi čistou gólovou příležitost, ale teď už ter Stegen vytáhl skutečně skvostný zákrok!
    62. Třetí z výrazných gólových příležitostí domácích v rychlém sledu zahodil Juanmi.
     
    63
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Neuvěřitelné! Domácí zazdili tři tutovky během pěti minut a okamžitě inkasují branku! Po rohovém kopu Barcelony hlavičkoval Pique, jeho střelu brankář Rulli ještě vyrazil, poté ale ve skrumáži míč propadl před LUISE SUÁREZE, jenž snadno zakončoval do prázdné branky!
    63. Luis SUÁREZ - 1:1
     
    65
    A už to mohlo být 1:2! Coutinho vystřelil ze své oblíbené pozice u dvaceti metrů od branky a jeho střelu Rulli parádně vyráží vedle své branky!
     
    66
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Pokud jsme se takřka hodinu nudili, tak posledních deset minut z fotbalového hlediska nemá chybu! Barcelona dvěma rychlými brankami otáčí průběh zápasu, obrat dokonal OUSMANE DEMBÉLÉ poté, co se k němu po dalším rohu odrazil míč a tečovanou střelou jej dopravil do sítě!
    66. Ousmane DEMBÈLÉ - 1:2
     
    68
    Messi se dožadoval druhé žluté karty pro domácího kapitána Illarramendiho, u rozhodčího Del Cerra ale nepochodil.
     
    69
    Na Messiho nákop si do pokutového území nabíhal Coutinho, k míči měl ale příliš daleko a rozehrávat od své branky může Geronimo Rulli. Ten nebude mít čisté svědomí u obou branek Barcelony, kdy ve svém brankovišti působil velmi nepřesvědčivě.
     
    71
    Theo Hernández velmi nepovedeně odkopl míč od postranní čáry směrem k vlastní brance, čehož Suárez využil pokusem o nůžky, míč ale při akrobatickém zakončení netrefil dobře a výrazně minul domácí branku.
     
    73
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází David Zurutuza, přichází Jon Bautista.
     
    74
    Na ještě ne zcela kompletně připraveném stadiónu Anoeta utkání sleduje 26 756 diváků.
     
    75
    Hosté budou při nejbližším přerušení naposledy střídat, posledním žolíkem Katalánců je chilský záložník Arturo Vidal.
     
    77
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Ousmane Dembèlé, přichází Arturo Vidal.
     
    79
    Messi se rychle prohnal po útočné polovině, zpoza pokutového území ale prudce střílel vysoko nad domácí branku.
     
    81
    Messi hledal v pokutovém území domácích Luise Suáreze, blíže k míči ale měl Geronimo Rulli.
     
    82
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Asier Illarramendi, přichází Mikel Merino.
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Rubén Pardo, přichází Luca Sangalli.
     
    84
    Po centru Sangalliho se zcela osamocen před ter Stegenem objevil Juanmni, bylo to ale způsobeno postavením domácího útočníka mimo hru a následné zakončení, které německý brankář navíc kryl, už nemělo pro vývoj zápasu žádný význam.
     
    86
    Messi povedenou průnikovou přihrávkou našel v pokutovém území Coutinha, toho ale brankář Rulli velmi dobře vyhnal ze střeleckého úhlu a následně Coutinho z velmi těžké pozice už jen nasměroval míč k domácímu brankáři.
     
    87
    Domácí zahodili mimořádnou příležitost k vyrovnání! Na skvělý oblouček Merina si naběhl naprosto osamocený Juanmi a v čisté gólové příelžitosti hlavou těsně minul barcelonskou branku!
    87. Juanmi po skvělém pasu Merina odmítl vyrovnat.
     
    89
    Oyarzábalova kolmice do pokutového území byla příliš prudká pro Bautistu a brankář ter Stegen s výkopem nespěchá a to i proto, že křeče trápí Jordiho Albu.
     
    90+1
    Rozhodčí Del Cerro k druhému poločasu přidává tři nastavené minuty.
     
    90+2
    V nastaveném čase Barcelona má hru pod kontrolou, domácí se marně snaží dostat k míči.
     
    90+2
    Po Messiho slalomu do pokutového území zakončoval Suárez, neprostřelil ale bránící těla domácích.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Fotbalisté Barcelony po velkém boji vítězí v San Sebastianu 2:1, když museli otáčet nepřiznivý vývoj zápasu.

    V prvním poločase favorizovaní hosté předvedli žalostný výkon, který San Sebastian po zásluze potrestal brankou ze standardní situace. Na sklonku úvodní hry domácí promarnili tři gólové šance z rychlých protiútoků během pěti minut hry a Barceloně bleskově otočila skóre po dvou rohových kopech a těsný náskok už uhájila do závěrečného hvizdu. (18:10:44)

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 13. A. Elustondo (H. Moreno) – 63. L. Suárez, 66. O. Dembèlé

    Karty:   44. Illarramendi (RSC)


    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 2:5. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 18:8.
    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Zaldúa, A. Elustondo, H. Moreno, Hernández – Illarramendi (C) (82. Merino), Zubeldia, Pardo (82. Sangalli) – Zurutuza (73. Bautista) – Oyarzabal, Juanmi.
    Náhradníci: Moyà – Merino, Bautista, Rodrigues, Navas, Sangalli.

    FC Barcelona: ter Stegen – Semedo (46. Coutinho), Piqué, Umtiti, Alba – Roberto, Rakitić, Rafinha (57. Busquets) – Messi (C), L. Suárez, O. Dembèlé (77. Arturo Vidal).
    Náhradníci: Cillessen – Busquets, Coutinho, Lenglet, Vermaelen, Munir, Arturo Vidal.

    Rozhodčí: Del Cerro – Yuste, Alvarez

    Diváci: 26 756
    thejrc.org