Slovan Bratislava – Dunajská Streda 3:2 (kon.) | Trnava – Žilina 1:2 (kon.) | Zlaté Moravce – Ružomberok 1:1 (kon.)
Podbrezová – Nitra 3:2 (kon.) | Sereď – Michalovce 2:1 (kon.) | Senica – Trenčín 0:2 (kon.)
konec
FK Senica
0:2 (0:0)
AS Trenčín
sk Sobota 15.09.2018, 19:00 • OMS Arena, Senica • Niké liga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Futbalisti Trenčína potvrdili úlohu favorita a na Záhorí získali do tabuľky ďalšie tri body. Po bezgólovom prvom polčase sa v tom druhom zapísali do streleckej listiny Hamza Čataković a Antonio Mance. Napokon môžeme konštatovať, že hostia vyhrali len 2:0, keďže mali ešte ďalšie veľké šance na zveľadenie náskoku. Ak by vyhrali o štyri-päť gólov, nikto by sa tomu nemohol čudovať. Senica tak zostáva predposledná, naopak Trenčín poskočil už na tretie miesto tabuľky Fortuna ligy. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok sobotného večera. (20:51:05)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Domáci hráči chybovali v rozohrávke a takmer na to doplatili. Prečíslenie troch proti dvom individuálne zakončil Abdul Zubairu, ale mieril len do náručia brankára Federico Tabordu.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca pridáva ešte dve minúty k druhému polčasu. Na začiatku tej prvej sme videli strelu z veľkej diaľky od hráča Senice, ale bránu Igora Šemrinca minul o poriadny kus.
     
    90
    Frank Castaňeda si spracoval loptu po centri z ľavej strany, ale do zakončenia sa nedostal. Následne sú pri lopte opäť Trenčania, ktorí už akoby čakali na záverečný hvizd Patrika Hrčku.
     
    89
    Trenčania sa teraz nedokázali presadiť a dokonca sa ich útočná aktivita končí nedovoleným zákrokom. Tým sa prezentoval krajný obranca Lukáš Skovajsa, keď poslal na zem striedajúceho Zezinha.
     
    88
    Zápas sa prakticky už len dohráva. Seničania sú zmierení s ďalšou ligovou porážkou, vďaka ktorej si svoje bodové konto nevylepšia. Svoju šancu z prvého polčasu môže ľutovať najmä Désiré Ségbé Azankpo.
     
    87
    Striedajúci Milan Corryn sa presadil po ľavej strane. Jeho následný center smeroval na Antonia Manceho, ale toho do zakončenia nepustil kapitán Erik Otrísal. Následne hlavný arbiter prerušuje hru kvôli faulu.
     
    85
    Jeden z hráčov hostí sa ocitol v ofsajde, a tak musela byť hra prerušená. Nič to však nemení na to, že Trenčín natiahne svoju sériu bez prehry v ligových stretnutiach už na číslo sedem.
     
    84
    Ani túto šancu na zvýšenie svojho náskoku hostia nevyužili. Osman Bukari zachytil rozohrávku súpera, následne postupoval prakticky sám na bránu, ale zoči-voči senickému brankárovi mieril vedľa pravej žrde.
     
    83
    Posledné striedanie dnešného zápasu. Trenčiansky tréner Ricardo Moniz posiela na trávnik záložníka s číslom štyri – Abdula Zubairua. Na lavičku náhradníkov smeruje strelec prvého gólu Hamza Čataković.
     
    82
    Désiré Ségbé Azankpo dostal loptu do šestnástky súpera, chcel z otočky vystreliť, ale proti brániacim hráčom súpera nemal veľa šancí na úspech. Navyše, zrejme utŕžil ešte nejaký úder od hráča súpera.
     
    80
    Dostávame sa do záverečnej desaťminútovky dnešného duelu. Možno povedať, že Senica prehráva len 0:2. Hostia si po druhom strelenom góle vypracovali veľa šancí, ale nepodarilo sa im zveľadiť náskok.
     
    79
    Hostia mali veľkú šancu pridať ďalší gól. Antonio Mance sa pohral s brániacim hráčom súpera, dokázal vystreliť ľavačkou z vnútra šestnástky, no loptu poslal vysoko nad bránu Federica Tabordu.
     
    78
    Milan Corryn je na trávniku len niekoľko sekúnd a už videl kartový trest. Zbytočne ostro išiel do súboja v strede ihriska, ktorý nič výrazne neriešil. Dohrávať tak bude pod hrozbou vylúčenia.
     
    77
    Registrujeme ďalšie striedanie na strane hostí. Na ihrisko sa dostane Milan Corryn. Naopak, pre dnešok má odpracované Joey Sleegers, ktorý niekoľkokrát ohrozil brankára Tabordu.
     
    76
    Šancí na strane hosťujúceho celku pribúda. Federico Taborda pred pár sekundami výborne zasiahol, teraz mal veľké šťastie. Desley Ubbink vystrelil pravačkou spoza šestnástky, ale jeho strela mierila do ľavej žrde.
     
    75
    Trenčín mohol definitívne rozhodnúť o osude dnešného súboja. Po chybnej rozohrávke sa dostal k lopte Joey Sleegers, ale jeho zakončenie z hranice jedenástich metrov zneškodnil pravou rukou gólman Federico Taborda.
     
    73
    Trenčín mal výhodu rohového kopu po tom, čo Joan Herrera zastavil prenikajúceho Joeyho Sleegersa. Exekútorom štandardnej situácie bol Hamza Čataković, ale jeho center nebol vydarený.
     
    72
    Joey Sleegers bol faulovaný ešte na vlastnej polovici ihriska. Aj toto svedčí o tom, že Trenčanov dnešný zápas baví, bojujú jeden pre druhého a chcú duel dotiahnuť do úspešného konca. Zatiaľ sa presadili Hamza Čataković a Antonio Mance.
     
    71
    Striedajúci Naren Solano si nabehol do krídelného priestoru, kam dostal aj peknú prihrávku. Svoje obranné povinnosti si však splnil trenčiansky univerzál Jakub Paur a poslal loptu do bezpečia.
     
    70
    Máme za sebou sedemdesiat minút hry. Hostia hrajúci v bielych dresoch momentálne jasne dominujú na ihrisku a bolo by menším futbalovým zázrakom, keby dnes o tri body na Záhorí prišli.
     
    69
    Trenčania mohli pridať aj tretí gól. Lukáš Skovajsa dostal peknú prihrávku do krídelného priestoru, z ľavej strany poslal nebezpečný center do päťky, ale Antonio Mance nedokázal loptu usmerniť do siete.
     
    68
    Posledné striedanie na strane domáceho celku. Na ihrisko už vybehol útočník Naren Solano. Naopak, na lavičku náhradníkov smeruje jeden z mála slovenských hráčov na trávniku Jakub Krč.
     
    67
    Seničania boli s vyšším počtom hráčov vpredu, ale po nepresnom pase Zezinha sa dostal do brejku Antonio Mance. Cez brániaceho Erika Otrísala dokázal vystreliť, ale Federico Taborda jeho pokus na dvakrát zneškodnil.
     
    65
    Na druhej strane sa snažil reagovať na druhý gól súpera Désiré Ségbé Azankpo. Ten si pripravil loptu na strelu ľavačkou, ale jeho pokus smeroval veľmi ďaleko od brány Igora Šemrinca. Ten si v druhom polčase ešte prakticky nesiahol na loptu.
     
    64
    Trenčín dal gól!
    Hostia zvyšujú svoj náskok a smerujú za ziskom troch bodov. Peter Kleščík hlavičkoval po centri Desleyho Ubbinka od rohovej zástavky. Brankár Federico Taborda loptu len vyrazil pred seba, a tak ju nemal problém doklepnúť do siete Chorvát ANTONIO MANCE – 0:2.
     
    63
    Ešte pred rohovým kopom budeme svedkami striedania v tíme hostí. Ihrisko opúšťa žltou kartou potrestaný Reuben Yem a na jeho miesto prichádza na pravý kraj obrany Martin Šulek.
     
    63
    Hostia akoby siahodlhou kombináciou uspali súpera. Na kolmú prihrávku si výborne nabehol Joey Sleegers, ale v poslednej chvíli odvrátil loptu na rohový kop senický kapitán Erik Otrísal.
     
    62
    Trenčín v týchto momentoch nepožičiava loptu svojmu súperovi. Kombinuje však ďaleko od brány súpera, takže druhý gól zatiaľ nehrozí. Okrem toho Sacha Petshi fauloval Aschrafa El Mahdiouiho.
     
    60
    Na konci hodiny hry sme videli ofsajdové verdikty na oboch stranách. Najskôr bol Jean Deretti príliš skoro za chrbátom Lukáša Skovajsu a následne sa ocitol v postavení mimo hry aj Desley Ubbink.
     
    59
    Myslím, že to bol Antonio Mance, kto strieľal z úctivej vzdialenosti. Jeho pokusu tentokrát nechýbala razancia, ale lopta smerovala vysoko nad domácu svätyňu, v ktorej stojí Federico Taborda.
     
    58
    AS Trenčín drží loptu na svojich kopačkách a snaží sa získať kontrolu nad zápasom. Ešte predtým sme videli krídelnú akciu Osmana Bukariho, ktorý poslal prízemný center do rukavíc Federica Tabordu.
     
    57
    Domáci tréner reaguje na inkasovaný gól striedaním, ktoré mal však už zrejme dlhšie pripravené. Ihrisko opustil absolútne nevýrazný Marko Tesija a na jeho miesto prichádza ofenzívnejšie ladený Zezinho.
     
    56
    Trenčín dal gól!
    Favorizovaní hostia sa dostávajú v druhom polčase do vedenia. Desley Ubbink poslal skvelý center do šestnástky, Joey Sleegers najskôr hlavičkoval len do žrde, no následne ju upratal krásnym volejom do siete HAMZA ČATAKOVIĆ.
     
    55
    Teraz sa črtala šanca pre hostí. Joey Sleegers centroval z ľavej strany, Erik Otrísal trošku chyboval, keď netrafil loptu hlavou, no následné zakončenie Antonia Manceho smerovalo vedľa ľavej žrde.
     
    54
    Domáci futbalisti mali výhodu priameho kopu. Tradičným exekútorom štandardnej situácie z ľavej strany bol Patrick Asmah, ale nikoho v červenom drese v šestnástke nenašiel.
     
    53
    Joan Herrera to spravil veľmi profesorky. Centrovanú loptu z pravej strany hruďou posunul brankárovi Federicovi Tabordovi, ktorý ju následne mohol ukryť do svojich rukavíc.
     
    52
    Hrá sa v komornej atmosfére a možno aj toto sa trošku podpisuje na slabší výkon oboch celkov. Zatiaľ sa v druhom polčase viac fauluje ako hrá nejaký uhladený kombinačný futbal.
     
    51
    Lukáš Skovajsa predviedol svoj typický výpad po ľavej strane. Dokázal aj odcentrovať, ale lopta skončila iba v náručí domáceho brankára. Federico Taborda chcel rýchlo rozohrať, no nebol príliš úspešný.
     
    50
    Trenčín sa dnes veľmi ťažko presadzuje, čo je trošku prekvapujúce. Tentokrát dlhý pas od Desleyho Ubbinka nikoho nenašiel, a tak budeme svedkami ďalšieho odkopu od domácej svätyne.
     
    49
    Patrik Hrčka teraz trošku váhal s písknutím, no rozhodne urobil dobre. Joey Sleegers bol jednoznačne faulovaný. Navyše, za následné protesty dostáva zbytočnú žltú kartu Roberto Dias.
     
    48
    Joey Sleegers sa nedokázal presadiť po ľavej strane. Veľmi dobrú prácu odviedol Joan Herrera a vybojoval odkop od vlastnej brány. Ondelo však domáci o loptu prišli po faule na Petra Kleščíka.
     
    47
    Jakub Krč posielal kolmú prihrávku na Franka Castaňedu. Toho si trošku pridržal Reuben Yen, ktorý už má na konte žltú kartu. Bývalý hráč bratislavského Interu by si rozhodne mal dávať väčší pozor.
     
    46
    Ako prvý sa dotkol lopty v druhom polčase Désiré Ségbé Azankpo. Urobil to skutočne nečakane, keď loptu odkopol do autu v blízkosti šestnástky súpera. Následné senické napádanie úspešné nebolo.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas dnešného zápasu máme za sebou. Herne to nebola žiadna sláva z ani jednej strany. Napriek tomu sme videli niekoľko šancí, ktoré mohli skončiť gólom. Tú najväčšiu mal Désiré Ségbé Azankpo, no z tesnej blízkosti trafil žrď. Na druhej strane dvakrát pohrozil Joey Sleegers, ale obe jeho zakončenia kryl Federico Taborda. Druhé dejstvo sa začne krátko po 20:00 hod.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    V jedinej nadstavenej minúte mali domáci výhodu rohového kopu. Patrick Asmah poslal ďalší veľmi dobrý center do šestnástky Trenčína, ale Désiré Ségbé Azankpo hlavičkoval tesne nad bránu.
     
    45
    Na konci prvého polčasu musel Federico Taborda zasahovať. Joey Sleegers sa dostal k odrazenej lopte, vystrelil z voleja spoza šestnástky, ale mieril len do stredu brány, kde stál pripravený Argentínčan.
     
    44
    Pomaly sa blížime k záveru prvého polčasu. Na ostatných štadiónoch už góly padli, no v Senici sme zatiaľ videli málo gólových šancí. Tú najväčšiu pred pár minútami zahodil domáci Désiré Ségbé Azankpo.
     
    43
    Antonio Mance sa v dnešnom zápase trápi, o čom svedčí aj jeho nepresný strelecký pokus spoza šestnástky. Pekne sa síce zbavil Jakuba Krča, ale následný pokus ľavačkou smeroval vysoko nad bránu.
     
    42
    Predsa len sa v prvom polčase dostali k strele na bránu aj hostia. Lukáš Skovajsa pekným centrom zľava našiel pred bránou Joeyho Sleegersa, ale jeho pohotové zakončenie kryje Federico Taborda.
     
    41
    Záverečnú päťminútovku začína trenčianska kombinácia, pretože domáci sa po priamom kope nepresadili. Center smerujúci na zadnú žrď mal zrejme nájsť Erika Otrísala, no ten bol dobre bránený.
     
    40
    Jean Deretti zostáva ležať na hracej ploche a bude potrebovať lekárske ošetrenie. Aschraf El Mahdioui išiel do súboja skutočne veľmi tvrdo a môže byť rád, že dostal len kartu žltej farby.
     
    39
    Na trávniku zbytočne pribúda nedovolených zákrokov a hlavný rozhodca si už začína zjednávať rešpekt. Každopádne, Aschraf El Mahdioui musel za svoj zákrok na Jeana Derettiho vidieť žltú kartu.
     
    37
    Dovolím si tvrdiť, že tentokrát už bola Senica určite ukrátená o pokutový kop. Jean Deretti si hodil loptu okolo Lukáša Skovajsu, ten ho zasiahol na hranici šestnástky, no namiesto penalty sa píska len rohový kop.
     
    36
    Po predošlom rohovom kope zostal na trávniku ležať Sacha Petshi. Opakované zábery ukázali, že Hamza Čataković ho zrejme fauloval, a tak bola možno Senica ukrátená o pokutový kop.
     
    35
    Po predošlej akcii mali domáci futbalisti výhodu rohového kopu. Patrick Asmah prevetral svoju ľavačku, ale našiel len pripraveného Igora Šemrinca, ktorý loptu vyboxoval mimo vlastnej šestnástky.
     
    34
    Obrovská šanca na strane domáceho tímu. Patrick Asmah sa presadil po ľavej strane cez Osmana Bukariho, následne poslal výborný center do šestnástky, ale Désiré Ségbé Azankpo v čistej šanci trafil pravú žrď.
     
    33
    Hlavný rozhodca píska ďalší nedovolený zákrok. Voči pravidlám sa previnil domáci Jakub Krč v súboji s Jakubom Paurom. Videli sme tak jeden z mála čisto slovenských súbojov na ihrisku.
     
    32
    Po faule na Osmana Bukariho mali hostia výhodu priameho kopu. Hamza Čataković poslal veľmi nebezpečný center do šestnástky súpera, ale Erik Otrísal ako správny kapitán loptu upratal preč.
     
    31
    Na začiatku druhej tretiny riadneho hracieho času sa dostal k strele spoza šestnástky Antonio Mance. Ľavačkou však mieril veľmi nepresne a navyše jeho strele chýbala väčšia razancia. Federico Taborda by nemal problém zasiahnuť.
     
    30
    Reuben Yem to tento raz zvládol oveľa lepšie. Čistý spôsobom dokázal odzbrojiť Franka Castaňedu, ktorý je zatiaľ veľmi málo viditeľný. Každopádne, práve on mal najväčšiu šancu, keď nedosiahol na center Derettiho.
     
    28
    Domáci futbalisti mali výhodu priameho kopu, ale do zakončenia sa nedostali. Lopta sa síce v šestnástke poriadne poodrážala, ale napokon ju poslal do bezpečia jeden z hráčov v bielom drese.
     
    27
    Hlavný rozhodca prvýkrát siaha do svojho vrecka. Patrick Asmah postupoval po ľavej strane, už si to chystal na center, ale zozadu prišiel nedovolený zákrok hosťujúceho Reubena Yema.
     
    26
    Hostia sa dostali do zakončenia spoza šestnástky. Autorom streleckého pokusu bol, ak sa nemýlim, Joey Sleegers, ale tiesnený obrancom súpera nasmeroval loptu nad bránu Federica Tabordu.
     
    25
    Hostia to skúšali dlhou nakopnutou loptou za obrannú líniu súpera. Hamza Čataković sa snažil ako len vedel, ale nepodarilo sa mu nepresnú prihrávku udržať na hracej ploche. Nasledovať bude aut.
     
    24
    A opäť sme boli svedkami súboja Antonio Mance verzus Roberto Dias. Aj v tomto prípade mal navrch domáci obranca, pretože Chorvát si podľa názoru hlavného arbitra počínal nedovolene.
     
    23
    Trenčania držali loptu na svojich kopačkách a snažili sa trošku vytiahnuť súpera vyššie. Tesne pred šestnástkou domácich sa dostal k lopte Antonio Mance, ale veľmi dobre ho zastavil Roberto Dias.
     
    22
    Trenčania zbytočne stratili loptu v strede ihriska. Sacha Petshi sa to snažil využiť, ale jeho kolmá prihrávka na Désirého Ségbé Azankpa neprešla. Dobre bol postavený obranca Lukáš Skovajsa.
     
    21
    Sacha Petshi si teraz vyslúžil potlesk domácich tribún. Najskôr zastavil rozbehnutého Osmana Bukariho, potom prezentoval sa peknou fintou alá Zinedine Zidane a následne vybojoval aj faul na svoju osobu.
     
    20
    Hlavný rozhodca teraz prisudzuje loptu zverencom Ricarda Moniza. Tí boli veľmi blízko k postupu do skupinovej fázy Európskej ligy, ale napokon v dvojzápase nestačili na cyperský tím AEK Larnaka.
     
    19
    Desley Ubbink sa snažil šikovnou kolmicou vysunúť Joeyho Sleegersa. Trenčianskeho futbalistu ale dokázal odzbrojiť Roberto Dias, ktorý zatiaľ pôsobí na stopérskom poste veľmi spoľahlivo.
     
    18
    Zdá sa, akoby Seničania trošku vyrovnali hru a snažia sa dostať do nejakej šance. Zatiaľ stále čakáme na prvé zakončenie na jednej či druhej strane, ktoré by smerovalo do priestoru troch žrdí.
     
    17
    Hamza Čataković šikovne posunul loptu na Osmana Bukariho. Ten nešpekuloval, vystrelil spoza šestnástky, ale mieril vysoko nad bránu argentínskeho gólmana Federica Tabordu.
     
    16
    Domáci futbalisti mali výhodu rohového kopu. Patrick Asmah poslal dobrý center do súperovej šestnástky, ale trenčianskym obrancom veľmi dobre pomohol hlavičkovo zdatný Antonio Mance.
     
    15
    Hlavný rozhodca Patrik Hrčka teraz pokojne mohol siahnuť do svojho vrecka. Jakub Paur ostrým spôsobom fauloval Sachu Petshiho, ale napokon sa jeho zákrok zaobišiel bez kartového trestu.
     
    14
    Domáci futbalisti sa síce dostali k hlavičke, ale Roberto Dias si ešte predtým počínal nedovolene. Na druhej strane mali po aktivite Joeyho Sleegersa rohový kop aj hostia, ale Desley Ubbink nikoho nenašiel.
     
    13
    V Senici zatiaľ nesledujeme nejaký zaujímavý futbal. Skôr sa bojuje o stred ihriska, pričom nechýba množstvo nepresností a tiež nedovolených zákrokov. Po jednom z nich bude nasledovať priamy kop domácich.
     
    11
    Roberto Dias si splnil svoje defenzívne úlohy a odzbrojil Antonia Manceho. Následne adresoval prihrávku na brankára Federica Tabordu, ktorý loptu poslal k stredovému kruhu.
     
    10
    Máme za sebou desať minút stretnutia. Tentokrát to hostia skúšali cez pravú stranu, ale už po niekoľkýkrát dobre zasiahol Patrick Asmah pred útočiacim Osmanom Bukarim.
     
    9
    Trenčania sa snažia hrať cez stred ihriska, kde smerujú pasy na hrotového útočníka Antonia Manceho. Ten sa však zatiaľ nevie presadiť, keďže často je zdvojovaný obrancami klubu zo Záhoria.
     
    8
    Antonio Mance sa snažil predĺžil loptu za seba, ale jeho úmysel nepochopil Osman Bukari. Domáci sa následne dostali k lopte a aj pri nej zostanú, pretože fauloval jeden z hostí.
     
    7
    Po rohovom kope sa dostal do zakončenia Antonio Mance, hoci si trošku zavadzal s Jakubom Paurom. Aj preto možno chorvátsky útočník hlavičkoval veľmi nepresne a ďaleko od brány súpera.
     
    6
    Antonio Mance si spracoval loptu v šestnástke súpera, ale Patrick Asmah ho do zakončenia nepustil. Nasledovať však bude rohový kop hostí, ktorý z ľavej strany zahrá výborne technicky vybavený Desley Ubbink.
     
    5
    Nepresnosť v rozohrávke hosťujúcich hráčov, ktorí sú určite favoritom dnešného merania síl. Patrick Asmah nechal loptu prejsť mimo hracej plochy, a tak bude odkopávať Federico Taborda.
     
    4
    Patrick Asmah si splnil svoje obranné povinnosti na jednotku. Osman Bukari sa nedostal k centru z pravej strany a napokon bude nasledovať len vhadzovanie domácich futbalistov.
     
    3
    Seničania sa na dlhší čas dostali k lopte. Spočiatku to nevyzeralo nebezpečne, ale napokon mal Igor Šemrinec veľké šťastie, že Frank Castaňeda nezužitkoval center Jeana Derettiho z pravej strany.
     
    2
    Aktivita futbalistov Trenčína je teraz prerušená, pretože Antonio Mance si pomohol v súperovej šestnástke nedovoleným zákrokom. Odkopávať tak bude od svojej brány domáci gólman Federico Taborda.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného stretnutia mali hosťujúci futbalisti, ktorí nastúpili v tradičných bielych dresoch. V prvej akcii zaútočil po pravej strane Osman Bukari, ale jeho pas nezachytil Hamza Čataković.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Senica: Taborda – Dias, Otrísal (C), Asmah – Deretti, Krč, Tesija, Petshi, Herrera – Azankpo, Castaňeda.
    Náhradníci: Vorel – Solano, Kováč, Nirennold, Cuadros, Zezinho.

    AS Trenčín: Šemrinec – Skovajsa, Paur, Kleščík, Yem – Ubbink, El Mahdioui (C), Bukari – Sleegers, Mance, Čataković.
    Náhradníci: Hrdlička – Zubairu, Šulek, Umeh, van Arnhem, Corryn, Kvocera.

    Rozhodcovia: Patrik Hrčka – Roman Slyško a Marek Galo.
     
    Vážení čitatelia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z futbalovej Fortuna ligy. Dnes je na programe kompletná porcia zápasov ôsmeho kola, pričom sa bližšie budeme venovať súboju medzi FK Senica a AS Trenčín. Úvodný hvizd hlavného arbitra Patrika Hrčku zaznie tradične o 19:00 hod.

    FK SENICA

    Futbalisti Senice vstúpili do sezóny s výrazne obmeneným kádrom a takisto spoluprácou s dôležitým juhoamerickým sponzorom. Prejavilo sa to na zvýšenom počte legionárov v tíme, ktorý vedie Frederico Ricardo. Jeho zverenci v prvom zápase nečakane zdolali Trnavu 1:0, keď im pomohol vlastný gól Matúša Čonku. Odvtedy sa však ďalšieho víťazstva nedočkali, a tak im so šiestimi bodmi patrí predposledná priečka tabuľky. V auguste prehrali v Zlatých Moravciach a následne trikrát za sebou remizovali 1:1. Body si postupne podelili s Podbrezovou, Michalovcami a Nitrou. Pred štrnástimi dňami Záhorákom vôbec nevyšiel zápas proti hráčom Ružomberka. Pod Čebraťom prehrali vysoko 0:4, keď dvakrát inkasovali už v úvodnej päťminútovke. Po reprezentačnej prestávke sa do mužstva vrátili Zezinho, Désiré Ségbé a aj český mládežnícky brankár Vojtěch Vorel. V minulej sezóne Senica v oboch prípadoch na Trenčín nestačila. Na Sihoti prehrala 1:4 a v domácom prostredí 1:2 Dnes nepomôže vylepšiť túto bilanciu Chiro Ntoko, ktorý má svalové problémy.

    AS TRENČÍN

    Futbalisti Trenčína mali úvod sezóny nesmierne nabitý. Za necelé dva mesiace odohrali štrnásť súťažných duelov, z toho osem v predkolách Európskej ligy. Postúpili cez Feyenoord Rotterdam, no posledný krok na ceste do skupinovej fázy nespravili. Nad ich sily bola AEK Larnaka, ktorá v celkovom súčte vyhrala 4:1. Domáca súťaž išla trošku bokom, no pri aktuálnom pohľade na tabuľku to so zverencami Ricarda Moniza nevyzerá zle. Sú štvrtí so šesťbodovým mankom na vedúci Slovan. S belasými si už raz zmerali sily. Na Pasienkoch remizovali 3:3, hoci to v prvom polčase vyzeralo skôr na poriadny debakel. V lige aktuálne ťahajú sériu šiestich zápasov bez prehry. Ešte lepšiu bilanciu majú Trenčania proti dnešnému súperovi, ktorému naposledy podľahli v apríli 2014. Klub spod Hradu Matúša Čáka má silnú ofenzívu, ktorú ťahajú Antonio Mance, Joey Sleegers či Hamza Čataković. Prvý menovaný si v ostatných dňoch vylepšil štatistiky v Slovenskom pohári, keď sa na výhrach so Švošovom a Liptovskou Štiavnicou podieľal štyrmi gólmi.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

    Miroslav Kováčik

    Branky: 56. Čataković (Sleegers), 64. Mance (Kleščík)

    Karty:   49. Dias (SEN) – 27. Yem (TRE), 39. El Mahdioui (TRE), 78. Corryn (TRE)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 1:8. Střely mimo: 2:12. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 19:26.
    FK Senica: Taborda – Dias, Otrísal (C), Asmah – Deretti, Krč (68. Solano), Tesija (57. Zezinho), Petshi, Herrera – Azankpo, Castaňeda.
    Náhradníci: Vorel – Solano, Kováč, Nirennold, Cuadros, Zezinho.

    AS Trenčín: Šemrinec – Skovajsa, Paur, Kleščík, Yem (63. Šulek) – Ubbink, El Mahdioui (C), Bukari – Sleegers (77. Corryn), Mance, Čataković (83. Zubairu).
    Náhradníci: Hrdlička – Zubairu, Šulek, Umeh, van Arnhem, Corryn, Kvocera.

    Rozhodčí: Patrik Hrčka – Roman Slyško a Marek Galo
    thejrc.org